Dua te di....

Ema

Goddes
Dua te di....

Nuk me kenaqin ato intervistat qe u nisen dhe s'u nisen.
Kam nevoje te di nga ju shume gjera,t'ju njoh.Per kete mendova nese ju shkon per shtat te hap kete temen,te ve nje liste personash qe do kisha qef tu drejtoja nga tri pyetje.Kush pranon do i jap pytjet e do pergjigjet ne publik.
....

Tani per tani jap emrat,me pas kushte te tjera.Kush deshiron te dale vullnetar e ti shtohet listes eshte i mikpritur:

1.Mandi
2.Kordelja
3.Abstract
4.LR
5.Isabelle

Kaq per tani...me vone emra te tjere....

Ema

Goddes
Re: Dua te di....

Pyetjet per Kordelen:

1.Sa i ngjan Kordelja e vertete Kordeles se Sapun RRogozhine Show?Sa nga ato qe shkruan jane vertet ajo???Sa pjese te jetes reale ze AF te ti?

2.Duam dashurine,njeriun,apo shembelltyren e dashurise?

3.Per cfare gjerash ne jete ja vlen te sakrifikosh,sa ja vlen te sakrifikosh dhe deri ne c'pike,per c'vlera????

P.s:Nuk lejohet mos me ju pergjigj pyetjeve,nuk lejohet as me m'cu pm me kercenime.Pergjigjet duhet te jene mbi 10 rreshta...

ec.....

Guest

o ema mi be ca pyetje edhe mua...po jo shume te veshtira /pf/images/graemlins/tongue.gif

Ema

Goddes

Per Dott.essa:

1.Avatari yt tregon per dike ne levizje,ne ikje,qe po ja mbath prej nje vendi/njeriu apo po shkon drejt dikujt(ashtu si firma).Kur mendon se duhet te ndalemi?Cili eshte raporti yt me kohen?

2.Je ende e re.Do kishe deshire te ishe dikush i rendesishem per Shqiperine?Politikane,apo dicka tjeter?Mendon ndonjehere per te ardhmen e atdheut tend,nese po si e mendon?

3.Ne c'gjera beson?Ne c'shkalle,me c'intensitet?

Njelloj si per Korden nuk lejohen pergjigje me me pak se 10 rreshta apo pergjigje te tipit:po,jo,no comment...

3.

abs

nuk e di...

mu m ve avatarin e ri njehere, e masnej me drejto pyetje sa te duash, se ta kthej kusurin mrapsht /pf/images/graemlins/laugh.gif

:wave:

Kordelja

Valoris scriptorum

1.Sa i ngjan Kordelja e vertete Kordeles se Sapun RRogozhine Show?Sa nga ato qe shkruan jane vertet ajo???Sa pjese te jetes reale ze AF te ti?

Pergjigje:

-Sapuni ka kapur disa detaje nga realiteti dhe disa nga virtualiteti.Kordelja reale nuk ka bo bishtaleca qysh ne kopesht me, do e skanoj nje foto me bishtaleca dhe pervec ballukeve ( /pf/images/graemlins/laugh.gif ) c'do detaj tjeter eshte i goditur.Gjysllyket jane te eres se re, kur mu desh me zbulu boten vura re qe isha qorre ndaj vura nje pale te tilla (qe s'kane qene kurre te rrumbullaketa) por qe me kane rregullu shikimin 90% se ka gjera qe s'i shoh ende /pf/images/graemlins/laugh.gif .Kordelja e vertete s'ka vene ndonjehere kollare, por mbase ia kane vene, te pakten Capuni po.Ah, zeri, aty ma ka prish qejfin se e desha piskame, c't'i bej capunit qe punon me mjete dhe njohuri rrethanore.Kordelet m'i ka vu per perngjasim me pseudonimin, ne fakt pseudonimi im eshte nje personazh Shkespirian edhe pse s'kam dy motra shtriga.Edhe Kordelja e vertete e perdor gjesturen kur bisedon, jane pjese e menyres se te shprehurit, plotesojne mimiken.Kordelja e vertete nuk perdor fjale aq te medha dhe te sofistikuara kur flet, perpiqet te jete me e thjeshte, se keshtu zgjeron dhe publikun xhanem, por s'ka te dhena per politikane.Kordelja e vertete e urren objektivin dhe s'ka raporte te mira me te ndaj i duhet nje Aparat Digital qe t'i aprovoje fotot ne fillim.

-Nga ato qe shkruaj te gjitha jane mendime personale, bazuar ne njohuri dhe eksperienca, mos ki dyshim per kete.Ndoshta shpesh hezitoj, pasi duke qene natyre e drejtperdrejte kam bindjen qe do has shume kundershti, shpesh nuk permbahem dot edhe pse e di qe shkakton "vjellje" nga te tjeret.E kam thene, shume ketu kane nevoje per klizme truri here pas here, une u jap "nje dore" per t'u spastruar.Kane nevoje..Me ka ndodhur te ndryshoj opinion, por rralle shume rralle.Prape mendoj qe ka gjera qe nuk ndryshojne kurre.Une nuk di te terhiqem, jam edhe pragmatiste, nuk i hyj dickaje po te mos kem bindjen se do ia dal mbane, nese terhiqem ne nje debat e bej sespe kuptoj qe "ai" tjetri ka qellim tjeter dhe ka kaluar kufijte e nje dialogu, atehere etiketa me del para stoicizmit.Urrej vulgaritetin qe perdoret prej disave (perdora fjalen urrej sepse vertet qe me ngjallin peshtjellime te forta).Duhet demonstrar nje fije qytetari here pas here, une mendoj se kjo eshte kontaminuese dhe shpresoj te leje gjurme te pakten tek dikush.Ekziston gjithnji nje cast i duhur per te bere kthese /pf/images/graemlins/wink.gif

-AF, eshte nje pjesez interesante e jetes sime, natyrisht nuk eshte jeta ime.Kam njohur shume persona me disa prej te cileve kam bere edhe miqesi (kjo s'perben ndonje gje te re per anetaret e AF ne fakt).Ka raste qe e "perdor" per kthjellim idesh, ka raste qe e "perdor" per "shkarkim" informaioni qe kam te mbledhur, ka raste qe e "perdor" per t'u "zbavitur" :rolleyes: , ndodh, por me te bukurat jane dialogjet mes miqsh virtuale.Disa prej tyre shpesh i stimuloj edhe vete sepse i bej fiskulture trurit /pf/images/graemlins/laugh.gif .Me disa prej ketyre miqve virtuale edhe jam takuar, ka mbteru nje kenaqesi e madhe me shumicen prej tyre, me pjesen tjeter shpresoj te takohem.Ne fillim isha shume e terhequr ne prezantime, tani raportet kane ndryshuar.

2.Duam dashurine,njeriun,apo shembelltyren e dashurise?

Duam dashurine edhe njeriun, jo shembelltyren, kjo e fundit eshte si te jesh ne diete me ndjenjat dhe te ushqehesh me lugen bosh.Mua nuk me ngop dashuria qe kane te tjeret, dua edhe timen.Te thuash qe do dashurine pa njeriun nuk shkon, sespe ka dhimbje dhe iluzione, ose thjesht dashuron vetveten gje qe s'ka te beje me temperamentin tim.Te dashurosh shembelltyren do te thote edhe qe ti kenaqesh me hijen qe leshon objekti nen rrezet e diellit.Pra ti e di qe ka diell, por e kupton vetem nga hija e objektit qe ke perpara, se diellin nuk e sheh (c'trishtim do ish).Jemi perseri ne iluzion, une them qe ka nje copez diell per te gjithe.

3.Per cfare gjerash ne jete ja vlen te sakrifikosh,sa ja vlen te sakrifikosh dhe deri ne c'pike,per c'vlera????

-Kur kthej koken pas me duket sikur vetem sakrifica kam bere, ndoshta mvaret nga prirja qe kemi per te mbajtur kujtime te renda me shume se te bukura.Eshte dicka e bukur te sakrifikosh kur e di qe ne fund do kesh nje dite feste.Do thuash " Ia dola mbane! ".Ne udhehiqemi nga deshirat per te realizuar endrrat dhe per t'u ndjere te realizuar prej tyre.Eshte si t'i ngjitesh monopatit per te kapur horizontin.Kur arrin atje ne maje sheh qe horizonti eshte dicka pa fund e ty te duhet te ngjitesh te tjera per te mos mbetur ne nje hapesire boshe, per mua horizonti mbetet dicka e tille, me jep nje ndjenje zbrazetie por me mbush me fryme te pakten per pak kohe.Pastaj me duhet te rimarr udhetime te reja.Eh udhekryqet...rruget e pamarra, ato te paperfunduarat.Jetojme ne nje trafik endrrash te kushtezuara nga realiteti.

-Jo te gjitha sakrificat shperblehen, po jeta nuk eshte bardh e zi e une nuk e kam qejf as amalgamen gri te saj, jam ne kerkim te ngjyrave, ndaj e jetoj te tille, plot me shi e diell, kam natyren te larmishme e keshtu kam edhe ambientin qe me rrethon.Une them qe njeriu sakrifikon me egoizem, nuk ka individ qe te sakrifikoje pa kurrfare "interesi", sakrifice per dike pa qene i perfshire vete nuk ekziston.Jetegjatesia e sakrifices dhe shija qe ajo te le per te tjerat me pas, jane decizive.Ndodh qe ne mes te saj, jo per lodhje se sa per qartesim idesh ( /pf/images/graemlins/laugh.gif ), te pyesesh veten perse po e ben, a ia vlen, a ku di une...fundja bukur eshte te sakrifikosh, por do shperblehesh mire apo keq sidoqofte pa shperblim nuk ngelesh ( m'lodhe shtrige /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

-Une i dua shume njerezit, shume, dhe me jep kenaqesi fakti qe bej dicka per ta, shpresoj qe te me kene kuptuar perse e bej, sigurisht sakrifikoj vec per vlera, jeta eshte e bukur kur jetohet intensivisht, e keto jane edhe stinet e saj.Jam optimiste ne pergjithesi edhe pse kam dhe une henat e mia (nuk jam lunatike jo /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

Kjo ketu me lart eshte torture reale dhe virtuale , shtrige.

Erind

Forumium maestatis

Ema ke harruar ti shtosh emrin tend asaj liste. intervista pare do agiornuar, ka kaluar shume kohe.

Ema

Goddes

Pytjet desha me i bo une,megjithate mund te me behen edhe mu pytje po nga nji jo ka tre...
le ihere qe jam liber i hap /pf/images/graemlins/tongue.gif

Absi pytjet e tuja:

1.Ja vlen te luftosh per ideale ne jete?Nese po,per cilat?

2.Ka shume hije misteri rreth teje ne Albforum.Ca eshte maksimumi qe mund te na tregosh per veten?

3.C'gjurme do donte te linte pas vetes Absi?So do doje te kujtoheshe,e nga kush?

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga Shega:
[qb] Nuk e di ca do thot ema po mua me pelqevi kordelja ! [/qb]
Ema ka thene per Kordelen:
-Kush do ta njihte e s'do binte ne dashuri me te? :rolleyes:

Guest

Per Dott.essa:

1.Avatari yt tregon per dike ne levizje,ne ikje,qe po ja mbath prej nje vendi/njeriu apo po shkon drejt dikujt(ashtu si firma).Kur mendon se duhet te ndalemi?Cili eshte raporti yt me kohen?

Cdo njeri eshte ne levizje.Ndalimi tregon vdekje. Me pelqente eci drejt horizontesh te reja. Dua te njoh cdo gje qe me rrethon.
Me pelqeu ai avatar sepse ndoshta po njoh veten time ne keto momente...prandaj deshira per eksplorim eshte ne kulmin e saj.kjo duket edhe nga kerkesa per te me drejtuar pyetje.
me pyet nese po eci drejt dikujt apo dickaje....?
di qe po eci perpara.Nese bie ose lodhem prape mundohem te ngrihem... dhe te eci.ndoshta po eci drejt dikujt... nuk e di... do ta kuptoj ne momentin qe dikush do te me ofroj uje per te shuar etjen e rruges se gjate.
Koha per mua jane njerzit. Nuk e mas me ore por me njerez.

2.Je ende e re.Do kishe deshire te ishe dikush i rendesishem per Shqiperine?Politikane,apo dicka tjeter?Mendon ndonjehere per te ardhmen e atdheut tend,nese po si e mendon?

Jam e re?! thx! /pf/images/graemlins/tongue.gif Kur kam qene e vogel ja beja kur te behem uen kryeministre keni per ta pare jue se ckam per te bere... :rolleyes: /pf/images/graemlins/tongue.gif por tani qe ma solle ndermend kete kujtim..pse jo????
Spara merrem em politike... ndoshta ngaqe me pelqen te ndihmoj. para ca kohesh me kane thene qe mjeket jane politikan te mire. nuk di cte them...per momentin nuk i kam dhene prioritet kesaj fushe.
Uroj qe shqiperia te rrisi nje breze me tradita shqipetare! Ti jepet rendesi punes dhe jo pushkes. Librit e jo alkolit apo droges. Te vlersohet natyra.

3.Ne c'gjera beson?Ne c'shkalle,me c'intensitet?
Besimi... e kam thene edhe diku neper forum.. besimi lind kur ke nevoje per nje pergjigje qe nuk arrin ta kuptosh. Frekuntoj kultet e fese se krishtere. Me pelqen si doktrine. Sidoms paraqitja e Krishtit si zot qe provoi dhimbjet njerezore. Me pelqen ideja e sakrificesh.E shikoj si nje sfide.Per mua jeta eshte nje sfide... thats why im still alive.
Ka momente qe nevoja per besim eshtee madhe...kjo per shume faktor. Per momentin me i rendesishmi eshte faktori largesi nga familja...dhe besimi vjen si nje nevoje e rekomndimit te personve te dashur dikujt qe eshte me i forte se ty... me i forte se natyra...dhe keshtu ti je e qete!

Kordelja

Valoris scriptorum

P.s.I rezervoj te drejten te gjitheve juve qe kini nga nje pyetje per te bere, te ma beni :cool:

Ema

Goddes

A ta boj une i pytje tjeter?
/pf/images/graemlins/tongue.gif

Lista a atyre qe do doja tu drejtoja pyetje vazhdon:

1.Alinos
2.M Hirko
3.Albana
4.Sailor
5.Capoi

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga Le_Routard:
[qb] Une nuk shkruj mo. Me prishi syt mesazhi Kordeles /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Do i pergjigjesh pytjeve ti apo t'hudh nai gaforre kokes?

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Ema:
-Kush do ta njihte e s'do binte ne dashuri me te? :rolleyes:
Nata (uroj) :rolleyes: , deshtimi (uroj) :rolleyes: , vetmia (uroj) :rolleyes: , meshira (uroj dhe me fort) :rolleyes:

alinos

Forumium maestatis

edhe un du avatarin perpara! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Korde,
sweet would be the right word! :thumbsup:

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] P.s.I rezervoj te drejten te gjitheve juve qe kini nga nje pyetje per te bere, te ma beni :cool: [/qb]
Kot me te pyt, car hongre per mjes?

/pf/images/graemlins/laugh.gif