Re: Dosje
Dosja E. (e para dhe e fundit ne llojin e vet)!
Pas kaq shume kohesh je i vetmi detaj i parendesishem ne jeten time qe me bere te ndieja kaq shume percmim dhe mllef ndaj dikujt ne rrafsh kaq personal. Te lumte! Nuk bere asgje te re, asgje marramendese qe me la me goje hapur, mos e duartrokit veten me kot. Une te njihja shume mire edhe para kesaj, vetem se kesaj here ishe marre me mua, me veten time, ate te verteten! Dhe me kishe perfolur... E ke pa, mua, askushin per ty! Me fal, sipas teje une nuk mund te jem askushi sepse jam mbesa e X'it dhe kete fakt tashme e kam pervetesuar shume mire fale perhapjes qe i ke bere dhe rendesise qe i ke dhene ti ketij detaji, duke kuptuar qe eshte i rendesishem sepse pikerisht ky fakt me beka objekt te preferuar bisedash kafenesh, thua se te shton rendesine edhe ty qe e mbllacit neper goje si cumcakiz me shume perdorime sa here flet per mua, me kedo qofte. Me lejo qe terthortaz, ashtu si edhe ti me drejtohesh mua, te te shuaj nje kuriozitet te vogel: Te qenurit gjenetikisht mbesa e X'it nuk do te thote aspak se kam trasheguar meritat e tij. Ndoshta mund te kem trasheguar prirjen, dashurine per letersine, e shume te tjera qe s'te hyjne ne xhep as ty as kurrkujt tjeter ketu, por kurrsesi meritat dhe arritjet e tij! Eshte thjesht gjenetikisht e pamundur! Keshtu qe do apo s'do ti fakti qe une jam mbesa e X'it nuk me ben mua te famshme, rrjedhimisht as ty. Mjaft ia the gjithe botes se nuk behet njeri vone per gjenet e mia!
Nuk doja te shkruaja kaq keq. Jam ne kerkim te aneve te mia me te mira, me te dashura, me te qeshura ndaj me eshte dashur prej kohesh te mos merrem me njerezit, ngjarjet, asgje konkrete, asgje fizike qe me rrethon... Por me ke lene pa fjale kur me tregove metrin me te cilin ti ende mat te qenurit "e gjuajtshme" per nje femer, ose per ta thene me fjalet e tua "i'a vlen apo jo ta gjuash", nga turinjte sigurisht. Ate meter, e me vjen keq qe po ta them une, askushi per ty, nje jete larg teje e perballe viteve qe ke, e ka shpikur dikushi qe e hodhi ne treg si mates objektiv per matjen e standarteve te turmes nga turma. Turma e bleu sigurisht dhe e perdor edhe sot e kesaj dite. Eshte njesoj i lire dhe gjendet kudo. Mendoja se udha qe kishe marre te kishte mesuar dicka me teper, te pakten faktin se "gjuajtja" nuk behet gjithmone dhe nga te gjithe per syte e bukur apo buzet sexy. Ka disa njerez ne kete bote qe pafytyresia e fatit i ka ulur ne nje tavoline me ty, te cilet "gjuajne" per kenaqesine e zbulimit te nje shpirti te bukur, nje mendjeje te kthjellet dhe nje zemre te cilter... Po ti si duket vazhdon te jesh e virgjer dhe me sa kuptoj jo prej zgjedhjes tende te lire, frymezuar nga parime e idealizma ashtu si ke propaganduar publikisht por krejt ne te kundert nga imponime qesharake te cilave s'u beson me as ti vete!
Nga shkrimet dukem njeri me bote, e di. Edhe ti e ke vene re. Gjen nje vend andej nga fundi i listes qe shpalos kur permendet emri im dhe mes te parendesishmeve shkruan edhe se jam poete, shkruaj bukur, kam tru! Sigurisht, je ndjere e konkuruar nga une dhe jo vetem nje here. Sa qesharake dukesh ne vogelsine tende kur le te kuptosh se nuk ke shkruar kurre per vete, per nje kenaqesine tende qe ke nevoje ta skalitesh diku por per nje teke tipari mosbesues ndaj vetes qe kerkon miratim, konfirmim, adhurim e vemendje te turmes! Mua s'me kane duartrokitur kurre, nuk me kane ardhur mbrapa meshkujt sa here kam shkruar. Po ta vesh re madje me kane qendruar larg. E prape ti grricesh me mua, thua se jam poete por gjithsesi jo e gjuajtshme! Sepse une kam me shume miq ndoshta? Ndoshta sepse kam me shume njerez qe me duan dhe s'me tradhetojne kafeneve sic ben ti? Sepse une kam pasur guximin te mos ruaj virgjerine per te pasur me shume pike para atij qe i jep rendesi asaj? Apo ndoshta se kam ditur te jetoj dashurite e mia te cilat ti pervecse i qave e i vajtove e korre gjithe meshiren e turmes vazhdon ende tu shpiesh lule tek varri pasi i vrave sic thua? Apo se je akoma duke mesuar te ecesh vete nderkohe qe une kam kohe qe e bej edhe pse ti ke nje turme qe duhet te te kishte shtyre me para meje?
Cfaredo qofte, ti paske mbetur nje provinciale e gjore, nje talent i shkuar dem, dy fjale artistike te mesuara permendesh librave te brumosura ne nje shpirt te varfer! Perfundimisht urdhero dhe meshiren time, shtoja koleksionit tend te pasur dhe kujdesu me shume per veten!