Do te me vije shume keq

Do te me vije shume keq

Diten qe u shpall pavarsia e Kosoves u gezova teje mase, edhe pse nuk jam as nga kosova, dhe as nuk kam asnje lloje lidhje me ndonje familje apo qytet te Kosoves. THjesht si Shqiptare ndjeva nje krenari. Por shikoje qe Kosovaret nuk e ndiejn kete krenari qe ne Shqiptaret kemi ne radhe te pare jane shume indiferent dhe mendojne vetem per shtein e tyre te ri, duke e ditur se dhe Shqiptaret kane shume merita per luften qe u be ne kosove per ndihmesen qe iu eshte dhene dhe qe gjithmone kemi qene te gacem ti ndihmojme. Me sa duket Kosovaret nuk ndihen si ne. Vura re qe diten e pavarsise asnje Kosovare nuk permendi Fjalen Shqiperi. Ve re qe qeveria Kosovare nuk do tja dije shume per qeverine tone plus, nuk e permendin apo nuk e falenderojne kurre per cdo ndihmese qe i kemi dhene. Me ka bere dhe shume pershtypje ai flamur i blu me yje te verdha. asnje simbole qe kishte te beje Shqiprine. Tani kam krijuar nje mendim se Kosovaret nuk jane munduar te Shikojne nje Shqiperi te bashkuar apo nje Shqiperi te ec perpara, por serisht kane pare dhe vazhdojne te ruajn interesat e veta. Kurse ne Shqiptaret u munduam aq shume qe ti ndihmonim dhe te gezonim me ta. kam mbetur shume e zhgenjyer nga menyra se si u trajtua pavarsia edhe pse mundohem te genjej veten se Kosovaret mendojne per nje Shqiperi te perparuar. Por brenda vetes e ndiej qe Kosovaret nuk e kane nje ndienj te tille, dhe me keqardhje them se Kosovaret duan dhe donin nje Kosove jo Shqiperi.

Ergler

Primus registratum
Re: Do te me vije shume keq

Nuk eshte mira te vihen ne dukje te mirat qe ju kemi bere.Ato jane te pamohueshme.Pa ne nuk do te kish Kosove te pavarur sot.Njerzit e mencur ne Kosove e vleresojne bile shume ndihmen e Shqiperise ne ato vit te veshtire 1999.Kete e pohojne Z Thaci e plot udheheqes te popullit te Kosoves.E ka vleresuar arkitekti i Kosoves se pavarur i ndjeri I Rugova.Une nuk pres qe ta vleresoje ndihmen e Shqiperise e te popullit te saj ndonje kosovar pa pike rendesie e qe nuk eshte askushi.Ne daljet e tyre publike ne intervistat e tyre, nqse ndoqe transmetimet live nga Prishtina te televizioneve shqiptare asnjehere nuk u harrua te nenvizohej roli i pazevendesueshem i Shqiperise dikur,por edhe ne te ardhmen.Pa ne kosovaret do te ngeleshin si peshku ne zall.Nqse do te kishin pritur ndihmat nga bota gjysma e kosovareve do te kishin vdekur sot nga uria.Dyert e vatrave shqiptare u hapen bujarisht per vellezerit e tyre te ndodhur ne dit te keqe.Kush e mohon kete eshte qorr e mosmirnjohes.Ata qe mohojne ndihmen tone jane disa mjerane injorant,por per fat te keq ekzistojne dhe na ka hasur qe t'i takojme ata rrugeve te Europes dhe Amerikes.Keta nuk jane shumica,prandaj te lutem nuk duhet pergjithesuar.Shumica e gjerave na bashkojne se sa na ndajne.Rrofshin Kosova dhe kosovarette cilet kane derdhur lumenj gjaku per kete dite!

SyriKalter84

Primus registratum

Thashe qe kosovaret kane nderdhur gjak per kosoven jo per shqiperine. Mnedoje se Shqiptaret jane me mikprites dhe be bujar. nuk eshte e drejte qe Kosovaret te tregohen kaq indiferent. Nje Kosove e
pavaruar, nje vend I lire ku Shqiptaret mund te
jetojne ne paqe dhe harmoni. Nje vend ku nuk do te
“egzistoje me skllaveria apo arbritaria”. Nje shtet qe
Shqiptaret me cdo kusht duan ta quajn Shqiperi por
fatkeqesisht asnje ne bote nuk do ta njohi me kete
emer, por me emrin Kosove. A eshte kjo Kosova qe
Shqiptaret Etnik kane enderruar? Apo kjo eshte Kosova
qe krijuan fuqite e mbedha serisht ne nje menyre
ri-shkruajten serisht historine me disa gabime, qe nuk
arrin dote asnje brez ti Korigjoje? Apo shteti
Kosovare ka shpallur nje pavarsi me kushte? A eshte
serisht kjo pavarsi nje lloje roberie per Shqiptaret?
Te vetmit njerez qe mund ti pergjigjen ketyre pyetjeve
jane populli Shqiptare si dhe kryesit e shteti te
Kosoves. Me 17 Shkurt, 2008, do te ishte hera e pare
qe shqiptaret kudo ne bote pavarsisht nga trojet qe
ata vinin do ta ndienin veten krenar per cfare po
ndodhte ne vendin e shqiponjave ku po krijohej nje
“shtet I ri”. Ku shqiponjes po I kthehej gjysma e saj
qe kishte ngelur ne roberi te nje shteti tjeter. Por
njikosisht Shqiponja dy krenare do te ishte akoma e
vrare ne menyren se si po kthehej. Kosova nuk do te
konsiderohej me as pjese e Serbise por as pjese e
Shqiperise. Kete here Kosova do te shpallej shtet me
vete. Thenia “Shqiperia e Madhe” nuk do egzistonte ne
fjalorin Kosovare apo ne axhenden e doplomateve te
Kosoves. A eshte kjo deshira e popullit te Kosoves?
Shume Kosovare shprehen se deshirojne ta shikojne
Kosoven dhe Shqiperine si nje shtet, por shume te
tjere dhe shteti Kosovare nuk mund ta pranoje gje te
tille. E vetmja gje qe eshte kerkuar tere kohen nga
fuqite e mbedha eshte qe Kosova te njihet si shtet I
pavaruar. A eshte kjo kerkuar nga shteti dhe populli
Kosovare apo nga fuqite e mbadhe ngaqe I druhen
trazirave ne Balkan nese do te kete nje bashkim te dy
vendeve? Shume gazetare dhe analista shprehen se kjo
ka qene nje pavarsi me shume kushte nga komuniteti
evropjan si dhe Shtet e Bashkuara. Pavarsia u shpall
por me kusht qe mos te kete Shqiperi te madhe! Si mund
te jene dy shtete Shqiptare qe besojne ne nje histori,
kane te njejtat tradita dhe gjuhe, si dhe njihen
historikisht te keqe qene vend I pushtuar nga
mbreteria Osmane dhe ne vitin 1913 I eshte bere nje
padrejtesi popullit Shqiptare duke coptuar vendin e
Shqiponjave ne shume pjese. Atehre pyetja lind nese
Shqiptaret e kane bere veten qe popujt e mbedha ta
bejne nje gje te tille? Pergjigja eshte po! Ne radhe
te pare Shqiptaret me radhe te pare duhet te
ndergjejsohen per prejardhjen e tyre kane qene shume
te varfer historikisht dhe nga varferia qe kane patur,
nuk kane mundur te jene nacionalist dhe te mbrojne
vendin me fanatizem sic bejne fqinjet tane Serbia apo
Greqia. Perkundrazi I vetmi shtet ne bote ku njihet se
tradhetia dhe pabesia jane dy vyrtytet e Shqiptarit;
dhe nuk eshte se kjo ka lindur kote por historia
tregone qe ne kohen e Skenderbeut e deri ne shekullin
e 21. Fjala Kosve e ka prejardhjen nga Serbishtja.
Kosve ne serbisht do te thote “korbi I zi”. Kosova ka
emrin e vet, dhe ajo eshte Daradani. Njohur neper bote
si vendi I dardanve te pamposhtur, ku trimat luftojne
me zemer e shpirt per flamur dhe dinjitet. Ku eshte ky
patriotizem I Kosovarve per Shqiperi? Nuk egziston.
Kosovaret kane patur patriotizem per Kosoven si
individ por jo per Shqiperi. Fjala Shqiperi nuk po
arrin dote te permendet me nga Zertaret e larte
Kosovare. Kjo do te thote se ne Shqiptaret nuk gjejme
dote gjuhen men jerin tjetrin dhe jemi te percare
brenda vet-vetes. Shqiptaret nuk I ka percare njeri
por vet-vetja. Me keqarje me duhet te them se percarja
e Shqiptarve nis qe nga emri Kosove, deri tek
indiferentizmi qe Kosovaret tregojne ndaj popullit
Shqiptare. Indiferentizmi qe Shqiptaret tregojne ndja
njeri tjetrit. Si dhe Shqiptaret ne Shqiperi duhet te
jene me krenar per kush jane dhe se nga vijne.
Patriotizmi duhet te nis qe nga zyrtaret e larte qe ne
te shumtat e rasteve jane te paret qe nuk mund te
bejne dote nje veprim pa marre leje neper ambasadat e
huaja. Shqiptaret nuk do te kene kurre krenari dhe
respekt nga bota jasht nese nuk arrijme te respektojme
njeri tjetrin dhe te reflektojme me te kaluaren tone.

SyriKalter84

Primus registratum

Dhe nje gje. Rugova per mendimin tim nuk ka asnje lloje merite, mendimi im eshte se Rugova ka qene spiun i Serbit dhe tere kohen e ka bere me te veshtire pavarsine e kosoves. Sic eshte Sali Berisha mik i Serbit ashtu ka qene dhe Rugova. dhe kete gje nuk ma heq njeri nga mendja. Ai thjesht te permendet dhe te respektohet se ka qene figure shteti por merit nuk ka.

policia

Forumium maestatis

nje gje eshte e sigurt nuk eshte shqiperia pjese e kosoves, por e kunderta. kosova eshte pjese e shqiperise, te pakten deri ne 1913.
une nuk e kuptoj pse eshte hapur kjo lloj teme, cfare qellimi ka, por thjesht me duket pa kuptim. nese ka pasur nje gje diten e pavaresise ne prishtine ai ka qene flamuri yne kombetar kuq e zi. te gjithe kosovaret thonin se ky eshte flamuri yne pavaresisht se atyre si nje shtet tjeter i pavarur i duhet nje tjeter flamur dhe himn per tu njohur ne bote, nuk eshte mire te hedhim shashka kot pa lidhje por te gezohemi dhe te festojme per kete triumf te shqiptareve ne ballkan...
se serbeve dhe grekeve po i hiken mendja qe shqiptaret po behen faktor...mos te cojme uje te burimi i tyre

SyriKalter84

Primus registratum

Polocia mos ma merr per ters une jam shume e gezuar qe kosova u nda, dhe per shqiptaret kjo eshte gjeja me e mire qe egziston nuk diskutohet. une jam shume e lumtur per kete gje por, jam merzitur perse Kosova nuk mund te quhet pjese e shqiperise? pse kosovaret nuk e duan nje gje te tille. kur jemi dy shtete me te njejten gjuhe tradite flamur. nuk e di me ka bere shume pershtypje. me duket sikur shqiptaret e shqiperise gezuan me shume. mbase jam ne gabim por kur vjen puna per dashrine e vendit tim jam radikale sepse, dua qe Shqiptaret kudo ne bote te jene te paret. E dua SHqiperine dhe Kosoven, dhe gjithe trojet etnike shqiptare.