Do kthehen ne Shqiperi emigrantet ?

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: Do kthehen ne Shqiperi emigrantet ?

Fillimisht postuar nga pace&love:
[qb]a doni me shum shqiperin apo vendet e tjera ne bot[/qb]
Nuk i duam, por fatkeqesisht per veten te pakten. Kemi ndertuar jeten ketej. Kjo nuk thote te duash me pak Shqiperine , perkundrazi ...Por as te humbesh bukurine e vendeve te tjera qe ndihmojne.

disku

UNI

po ta jap un pergjigjjen qe dominon.......
shqiperin e duam po kurre nuk kthehemi.....
komentet besoj jan te teperta

Little star

Primus registratum

ti mo unicorn qeke fare. ai qe eshe shqipetar asnjehere nuk e thote ate fjale(pervec teje). une jam 16 vjece dhe them se nje dite do te kthehem ne shqiperi. fundja fundit atje kam familjen. nga vjen ti nga hena?

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga stela:
[qb]ti mo unicorn qeke fare. ai qe eshe shqipetar asnjehere nuk e thote ate fjale(pervec teje). une jam 16 vjece dhe them se nje dite do te kthehem ne shqiperi. fundja fundit atje kam familjen. nga vjen ti nga hena?[/qb]
stela rritu edhe içik dhe pastaj lejoji vetes ti pergjigjesh keshtu unicornit
Te gjithe e duam ate vend sepse atje kemi lindur, atje kemi njerez qe na duan dhe shumica prej nesh atje jane dikushi. megjithate te kthehesh do te thote vetevrasje ne kete kohe. Une ketu marr 2.000.000 lira ne muaj qe me dalin per te honger, per tu veshur, per te bere qejf dhe per te kursyer ama po te kthehem ne shqiperi rroga me e larte qe mund te marr eshte 150.000 apo 200.000 dhe me çmimet qe jane atje sdo me dalin as per te hanger dhe jo me per qejf e per tu vesh.

Archi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga pace&love:
[qb]a doni me shum shqiperin apo vendet e tjera ne bot[/qb]
------------------------------------------------------------------------

me thene te drejten une sepse dua Shqiperine, prandaj jam larguar.
Kur jam ne Shqiperi e urrej ate vend skifteresh dhe hienash

Goca

Primus registratum

Te gjithe do kthehemi kur te rregullohet Shqiperia. Kur t'i kete ruget e shtruara, pyjet te lulezuara, ujerat e detit te paster, pallatet me ashensore, banjot pa depozita, polici te pakorruptuar , qeveri qe mendon per popullin etj...

Nji pytje nese me lejohet: Si do rregullohet Shqiperia po s'u kthye ndonje perpara qe te mari kazmen e lopaten e te punoje ?!

aspahiual

Primus registratum

Ja nje patriote e pashe ne kete forum qe e do aq shume Shqiperine ele kur te litet do te ktheht tek Shqiperia :)pasi tani ajo eshte akoma e vockel...
O Stela kisha nje pyetje per ty?Atje ku jeton ti kush te mban me leke?Vete i gjen apo prinderit?
E di si thote populli o Stela?Kur te djege byqa e ta pervosh vete atehere e kupton se care gabimi ke bere.
Kthehu kthehu se me tas kur te besh banjo se uje nuk ka atje,mundesisht gjeje edhe nje televizor me bateri atje ku je se duhet te kete, pasi ne ne Shqiperi s'kemi drita zemla.
po te them dicka,kam qe tre vjet qe jetoj ne nje shtet larg Shqiperise i cili nuk shquhet si shtet i pasur por nga keto 3 vjet vetem nje here e mbaj mend qe te jene fikur dritat per nje minute....e imagjinon se sa te faluara kerkoi qeveria neper televizione apo jo?Eeeee kur isha veres qap-qup u fiknin dhe u ndeznin dritat aq shume u bera me nerva sa thashe mos po ma ben komshia nga inati kete pune me siguresat...mire mire qap-qupi me shoqeroi dy muaj vere....ti thuaj gjynaf prinderit tane qe nuk mund ta shijonin jeten e tyre por e sakrifikuan per ne.Te paret qe do te te mallkojne qe je kthyer do te jene prinderit tuaj.Keshtu kur te litesh ele pak mbas 4 vjeteve me shkruaj ele me thuaj o Xhaxhi AMD paske pasur te drejte me fal...
Gjithe te mirat dhe fat Shqiptareve kudo qe jane!

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga edda:
[qb]
[qb][/qb]
stela rritu edhe içik dhe pastaj lejoji vetes ti pergjigjesh keshtu unicornit
Te gjithe e duam ate vend sepse atje kemi lindur, atje kemi njerez qe na duan dhe shumica prej nesh atje jane dikushi. megjithate te kthehesh do te thote vetevrasje ne kete kohe. Une ketu marr 2.000.000 lira ne muaj qe me dalin per te honger, per tu veshur, per te bere qejf dhe per te kursyer ama po te kthehem ne shqiperi rroga me e larte qe mund te marr eshte 150.000 apo 200.000 dhe me çmimet qe jane atje sdo me dalin as per te hanger dhe jo me per qejf e per tu vesh. [/qb]
nga ato 1000 euro ne muaj qe merr TI
-300 te duhen per qerane (qe te mos jetosh poshte urave apo ne ndonje magazine)
-rreth 70 te duhen per dritat e ujin(min)
-nqs ke nje makine (se perndryshe nuk po ben jete)edhe 150 te tjera
nqs do te besh pak jete shoqerore hiq te pakten edhe 150 te tjera
hiq 250 per ushqimin
te pakten 50 per veshjet (se po nuk i pate te firmosura nuk te sheh njeri me sy)
-hiq edhe disa shpenzime te vogla dhe ja ku iku rroga jote

ne shqiperi mund te te hiqje dore nga disa prej ketyre pa humbur kenaqesine
ne shqiperi nuk do te te shihte njeri si shqipetar (integrohu sa te duash shqipetar mbetesh)
pastaj, ne shqiperi rroga e nje ministri eshte me e madhe se e jotja - perse nuk e provon njehere

njeriu eshte nje qenie shoqerore. ndonjehere nuk ia vlen te humbesh jeten shoqerore per tu skllaveruar diku per ca para me teper

lola

Primus registratum

Vetem nje gje kam, nese nuk po e ndihmoni Shqiperine me para apo me punen qe beni, nuk keni te drejte te qaheni apo te vini ketu dhe te pyesni pse nuk rregullohet Shqiperia!

Nese e urreni kaq shume vendin mos na thoni ne qe po na digjet shqirti per njerezit e shkrete qe jetojne atje dhe po perpiqemi te ndihmojme dhe do kthehemi.

griselda

Primus registratum

kush eshte ai ose ajo shqiptare qe se pelqen shqiperine, por emigrantet kane deshire qe kur te kthehen te kthehen me xhepa plot, qe te bej nje shqiperi te bukur. Dhe mos harro se keto emigrantet po e mbajne shqiperine. prandaj pak durim se c'do gje do vij ne rregull :thumbsup:

Seriozi

Primus registratum

Mendoj se nji dite do te kthehem.Se kur se di.Kam prinderit ketu dhe mezi po i mban vendi qe te kthehen.Shikon keta pensionistet ketu qe rrine vetem si te shkrete, mbajne nga nji qen per dore dhe te duken si mjeranë.E di ç'me tha nona kur erdhi:a ka ndonji mosha ime ketu qe te pimë kafen dhe me bo nji dore muhabet?Po i thashe prit se do ti njohesh.Kaloj ca kohe dhe me thote:eek:re po keta vetem "bonzhurrë" dine te thone s'te japin fare muhabet,si nuk me pyeti ndonjera ,nga vjen,ku ke punuar,sa femije ke,ehh.

Njeriu rri atje ku i pelqen jeta me shume.

Kollarja

Primus registratum

He he, do kthehen, me zor po presin qe ti falin paret bosit Nano.

genti

Primus registratum

Edhe mua me ka marr pak malli se i bera gati 5 vjet ketu pa pare shpine dhe kisha edhe nostalgji per disa gjera por...ku mutin vajti ai komshia dhe bleu satelit,kam nje jave qe po shikoj TVSH dhe disa programe te tjere si Fiks-Fare dhe qe thoni ju me jane futur ethet per te shkuar atije.

Leeeeek...Leeeeeek...Leeeeek se ndryshe te shkelen me kembe.