DO HIQET CIGARJA NGA LOKALET!!!!

DO HIQET CIGARJA NGA LOKALET!!!!

Ore degjova lajmet sot dhe flisnin per nje projektligj qe do te ndaloje pirjen e duhanit neper klubet shqiptare. Nejse une kam qene dhe ne new york dhe ne rome ne kohet kur u ndalua cigarja dhe megjithese per ne cigarpiresit ishte e bezdisshme qe te mos lejoheshin ne nje fare menyr et eben te pish me pak cigare, megjithate une ne shqiperi se kuptoj si do vihet ne perdorim????Keta te projektligjit udhezojne qe lokalet te bejne vende jashte ne natyre ku te pihet, po me fal ata e dine nje fakt qe TE GJITHE DO DUAN TE ULEN JASHTE, i bie qe te reshtosh tavolina ne bulevard. Plus qe mire bllokun e kontrollove, po kujton se do i thote tjetrit ne laprake a lezhe a fushe-kruje pronari i lokalit qe "O Hasano, slejohet cigarja ketu, pije aty jashte". PO policat ku do e pine cigaren kur hane pace qe me mengjes??? Pastaj do vihet ligji qe nen 18 vjec sduhet te pine cigare me kete jam dakord, po nje gje skuptoj, kioskat e lagjes vertete do kontrollojne ca moshe kane, dhe me fal kemi ne sistem ID (Identification Document) qe te gjiteh te rinjte te jene te pajisur me to dhe tua tregojne dyqaneve apo lokaleve kur blejne cigare???? Se une psh vertete jam mbi 20 po dukem si 14..Pershembull...ca do mbaj me vete pasaporten e? Qe te me humbe dhe kush rri ne rradha edhe njehere apo te ma vjedhin me gjithe viza brenda...apo te mbaj ndonje certifikate qe te me behet therrmija te xhepi pantallonave...leqe cdo tre muaj skadon ajo...se kuptoj, nga nje ane mire eshte, po prape si pak radikal me duket si vendim. Keta duan te futen ne BE dhe ne vend qe te ndryshojne ligjet sipas acquis communitaire, ne vend qe te rregullojne gjyqesorin, te luftojne korrupsionin, ligjet e para qe duan te vene per tiu pershtatur BE-se jane denimi me vdekje, martesa homoseksuale dhe heqja komplet e cigares. Po prit o derezi se shqiptari ka stres, ku do vete pa cigare, apo cvende kemi ne per te bere vrap psh, nese do ti kushtohesh fiskultures, apo ckohe kemi. Ose te pakten te behen si ne Angli a France, gjysma e lokalit ka cigare gjysma jo. Se kuptoj fare, po hajt mo, gezime katunareske

blendiys

Primus registratum
Re: DO HIQET CIGARJA NGA LOKALET!!!!

Mos u merzit lali, cudia me e madhe 3 dite zgjat.
C'ti besh, kan vendos me i kthy dhe restorantet ne Fast Food-e!

Guest
Re: DO HIQET CIGARJA NGA LOKALET!!!! *DELETED* *DELETED*

Shkrimi u fshi nga Fantazia*

Legjionixx

Forumium maestatis

ku punoje une,
ne Restaurant
cigarja eshte e ndaluar,
para pese vitesh,
kemi vendin apostafat, per duhanxhinjet

Juela

Primus registratum

Mire e ke si fast foode tamam. Apo c'te shijon cigarja me nje kafe turke apo ekspres edhe nje dore thashethemi te mire, apo nje gazete apo nje muhabet intim apo nje takim pune serioz. Me fal po politikanet shqiptare qe pine gjithe kohes ca do bejne. Apo do dal ligji qe Sheratoni dhe Rogneri do kene pirje duhani, po atje sia mban njeriut me shku se ehste 2000 leke te vjetra uji. Pastaj ne cigarpiresit pse na paragjykojne kaq shume, na heqin te vetmen kenaqesi qe kemi, jo per gje por do vdesim nga stresi dhe malli per kohet kur pinim cigare, sesa nga cigarja

Guest

Si mund ta marresh ti kaq seriozisht, zbatimin e nje ligji ne shqiperi?

Se pari eshte dicka qe ende s´eshte vendosur.
Se dyti ne u vendoste, cfare ligji zbatohet me regorozitet ne Shqiperi dhe mbeti ky i Cigares?

Mos e vrit mendjen moter, as per politikanet (qe flasin celular gjate gjithe kohes se punes), as per veten tende, as per kerkend tjeter.

Ashtu sic ecen makina me te kuqe, nderkohe qe duhet te ndaloje, po ashtu do pihet dhe cigarja aty ku nuk eshte e lejueshme.

Derisa shkelet ky ligj edhe ne vendet perendimore, fli e qete ne ate krah qe do biesh, se atje jo vetem do te shkelet por do "derrmohet" teresisht.

/pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

Se harrova te them dicka:
Madje kur te ndalohet, te shijon me shume.

P.s Atehere do ta pi dhe une /pf/images/graemlins/laugh.gif

ujku81

Primus registratum

Ik se na hoqet trurin!! PO shkoj te pi nje cigare se ketu ne pune kemi nje dhome te vecante per pirje cigare dhe kafe. /pf/images/graemlins/crazy.gif /pf/images/graemlins/crazy.gif

Booo, imagjino ti shkon ne lokal me te dashuren qe nuk e pi duhanin, si i bie, ti te rrish ke vendi i duhanxhijve, ajo tek vendi i joduhanxhijve dhe bojm muhabet me celular!!! /pf/images/graemlins/tipsy.gif /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

Iness

Primus registratum

Si do t'ja besh ti kur te mos lejohet edhe celulari ne lokal? Jo per gje po edhe ky eshte rregull qe praktikohet ne shume vende ketej.. /pf/images/graemlins/smile.gif