Ditari im

Sweety el

Locus omnem
Keto shkrime jane shkeputur nga Libri i shkrimares Lediana Kapaj - Eshte nje liber qe duhet ta blini patjeter!
Fletë nga ditari im

30.jpg

154edz5.gif

Vetem letra dhe lapsi me kane mbetur ne keto momente te renda.Vetem letra,lapsi dhe ky ditar ku ky shok i imi qe me percjell ne çdo hap,sepse kur shkruaj nga shpirti im i njome shkarkohet nje pjese e peshes se rende qe e bart me vete ngado qe shkoje.
Pra, vetem keto gjera e kuptojne jeten time te rendomte.
Nata eshte e gjate e dita e mundimshme.Syt skuqen nga pagjumesia, e pritja behet monotne.
Mengjesi te perkujton ate.....................
diqka qe te ben nervoze, e kjo dite te tregon se le pas edhe nje dite fund e krye palidhje.
Jeta eshte e gjate dhe njeriu kur nuk duhet te dorezohet.
Dhe me vete thash:
Jo, nuk do te dorezohem edhe pse eshte e veshtir ti besh rezistence kohes e cila te ndrydh pa meshire.
Humba ne erresire, vetmia me shkaktoi plage te pasheruara.
Disa fantazma me dalin para syve pa pushim, se si une mendoj per ty.
Dhe ne kete çast vetem vdekja me mungon.Por, jo s'dua te vdes se ketu kam nje pjese te jetes sime qe me don me gjithe zemer.
Ne koken time vijne e shkojne kujtimet.I kujtoj ato dite qe i kaluam se bashku.Besojse nje dite do te jemi bashke.

Sweety el

Locus omnem
Te shkruaj ty............

Nuk mund ti gjej gjithmone fjalet e duhura per te te thene sesa shume te dua..
Ndonjehere per nje mungese kujdesi mbase i shpreh keq ato qe ndjej per ty,mbase ndonjehere bej gjera prej frikes qe kam se mund te te humbas...
Padurimi im me shtyn qe te eci shume me shpejt qe ky fat i mrekullueshem i cili na bashkoj dhe qe na eshte shkruajtur..
Uragani qe po pershkon ne keto momente zemren time me ben qe ndonjehere te harroj betimet e mia.
Karakteri im shume i vendosur dhe i forte mund te te plagose ndonjehere ne thellesine me te thelle te ndjenjave..
Nga xhelozia mund te them fjale te nxituara dhe te bej qe zemra jote te plagoset dhe te nxjerre gjak..
Dashuria qe kam per ty me ben ndonjehere aq te verber saqe nuk mund ti shof dot keto vuajtje qe te shkaktoj..

Nga te gjitha keto fjale qe jane ne opozite me njera tjetren doja vetem qe te dije dobesite e mia dhe qe mbrapa atyre fshihet nje ndjenje teper e madhe qe kam per ty.....Dashuria.
Te dua aq shume saqe mund te humbas arsyen..
Per mua ti je dashuria ime eternele...
Bukuria jote e brendshme eshte po aq e bukur sa ajo e jashtme...
Ti je miresia,perkedhelja dhe sinqeriteti...
E pranoj besimin e verber qe kam te ty sepse ti per mua je i vertete...
E di ne fund te vetes qe per moi ti je dashuria e fundit dhe me e bukura e jetes sime....

Nje dite.

Qe prej shume kohesh po prisja vetem dhe e mbyllur me mendimet e mija shkaterruese ne kete dhome te zeze..
Nje dite ne fillim te ketij korridori te erret dikush preku drynin..
Ishe ti engelli im shpetimtar,dhe pikerisht ne kete dite pashe driten e madhe dhe pashe oqeanin e dashurise...
Qe ne momentet e para besova ne dashurine tone dhe e kuptova qe duhet te mbroheshim kunder te gjitheve...
Para se te njiheshim jeta ime ishte si nje vend pa dalje,nje fushe e mbushur me kaktyse ne te cilen njerezit donin qe te ecja mbrapa si nje kercimtare idiote dhe pa talent...
Ndoqa shume fantazma ne kete bote hostile qe me frikesonte..
Me qellonin shpesh ne koke qe te perulesha,dhe lutesha qe kjo gje te ndalonte,lutesha qe kjo vuajtje te kishte nje fund...
Te ndjesh reren siper kokes tende ,sa budallallik po ne te njejten kohe sa mire te ben te ndjehesh ne keto momente vetmie dhe zhgenjimi...
I degjoja sesi qeshnin me vuajtjet e mija,i shikoja si kercenin siper zhgenjimeve te mia,dhe kurre se besoja si njerezit mund te kenaqeshin kaq teper perpara nje varri...
Shpirti im ishte si nje anije qe sado perplasej dhe sado shkatarrohej nga nje shkemb i fuqishem,prej nje mjegulle te dendur!
Trupi im ishte vene ne gjume.......dhe se kuptoj pse se endrra kisha akoma!!!
Shikoja te gjithe keta njerez te lumtur ne nje ane dhe une duke u fundosur dhe duke pare jeten sesi me largohej.....larg.............ne pafundesi.

Vazhdoj te fundosem...nuk kam mbaruar!

E jotja pergjithmone.

Isha e ulur ne nje cep bote qe prej shume kohesh...
Ngjyrat e shpirtit tim kishin humbur pergjithmone,endrrat e mia ishin futur thelle ne nje riviere te panjohur,njerezit ne rruge nuk me shikonin dhe nuk i shikoja...
Nje dite te zakonshme te pashe qe u afrove me koken e menduar ne lutjet e tua...
Ne nje kohe ku po zhytesha ne mes te nje oqeani pashprese,mu duk sikur pashe te shkelqenin syte e tu ashtu si per te dhene nje thirrje per jeten...
Ti me the "ne qofte se qan per jeten ,nuk ke per te qene e fundit,hajde bejme nje shetitje bashke per te marre fryme ne kete ajer te paster dhe pastaj do te te flas per dashurine..."
Me keto fjale qe me liruan ti me the ne te njejten kohe ato qe doja te degjoja prej kohesh,me keto fjale besimi qe akoma tingellojne ne koken time ti me ftove per tu ulur ne dhomen e dashurise...
Para se te te njihja endrrat e mija ishin gjithmone shume te zbehta ose shume te zeza....duke me ftuar te ulesha prane teje,ti me ndihmove te bej perzierjen e bojrave ne mur ne kete dhome dashurie...
Prej fjaleve te tua te buta,mora shije per kete bote qe me dukej kaq e larget,dhe ndeza dritat e jetes sime...
Prej butesise tende natyrale ti arrite qe te me bindesh me siguri te plote qe kishte vend per ne te dy ne kete dhome dashurie dhe qe rruga qe kisha marre e vetme nuk me conte ne asnje lloj drejtimi...
Me mua qe prisja qe kjo bote te ishte me e mire,ti ndave shume ngrohtesi ...
Duke me mermeritur keto fjale ne veshin tim..."ishte nje enderr e keqe,harroje te lutem.." ti me dhe besimin ne jete pergjithmone....
Dhe me duhet te te rri besnike deri ne fund te jetes time.

Sweety el

Locus omnem
Monotoni.

Ngrihesh pa deshire,endesh e gjerat ste kane kuptim.
Ha,fle,zgjohesh,qan e prape i njejti rit.Ti vazhdon jeton.I sillesh ketij rrethi cikel i mbyllur,te duket vetja kot tek u vjen verdalle te njejtave ngjarje.
Ndalesh dhe sheh vendin qe ke zene.......gabimisht!
Ti,nje trup qe nuk leviz,ke ndalur diku,por s'mund te qendrosh gjate,nuk mundesh.
Te debojne...
U ngjita drejt ne maje te lumturise por sa shpejt u rrezova,aq sa mu duk nje vegim.Te kem qene valle ne enderr?
Njeriu smund te eci gjate ne lumturi sepse rreshqet.Me duket sesa me shume ecim,provojme te ngjitemi lart aq me i madh eshte rreziku i rrezimit e frikes per te mos u ngritur me.
Lumturia e ardhur nga nje mashkull eshte me e mundimshmja per tu rrezuar.Por me e enderruara sa jeteshkurter dhe zhgenjyese.
A thua ne vete jemi te prirur drejt rrezimit?
Do ti ruaj te gjitha kujtimet,rrahjet e zemres prane tij,do ti ruaj mesazhet,fjalet e embla,driten qe i shihej ne sy.Do ta ruaj ne shpirtin tim te mire edhe pse kurre nuk u be i imi...
Do ti ruaj takimet e pakta,puthjet,netet e zjarrta dhe pasionin per te.Do ti ruaj te gjitha po nuk do te kerkoj ta shoh me..
Ndaj njeriu eshte i prirur drejt rrezimit dhe ndaj ai smund te ece dot gjate drejt lumturise se rreshqitur!

Sa mall kam sot per ty... ?

Te kerkova atje ku gjithmone te gjeja, por sot nuk ishe!
Shfletoj ne te kaluaren, e atje jane syte e tu, me te shkelqyer se vete drita,
shoh ty...
Oh sa po me dridhet zemra, sa po me renkon shpirti!
Sa mall kam sot per ty...
Ashtu si shiu qe bie jashte dritares time, i perzier me deboren,
ashtu kjo mendja ime, e turbulluar mes ndjenjes e llogjikes.
Ndjej se po mbytem ne lot, kerkoj qe patjeter diku te kapem,
Perse nuk je, ose, perse Je?... Nuk e kuptoj?
Ti me nuk je, por copez e zemres me je bere, grimce shpirti qe merr fryme,
perbindesh qe po shkaterron universin tim...
Jam betuar fjale te tilla me mos te t'them, sepse sa me shume po te ndjek, aq me shume nga un po vrapon...
Hapu toke, sa here te thashe te hapesh? Hapu e merrem,
nuk dua te jetoj, as e gjallë e as e vdekur,
sepse sot kam shume mall e po Vuaj, e mallin tim nuk di si ta shuaj...!

Sweety el

Locus omnem
icon1.gif

dpvgk2.gif

Jam ulur perballe dritares, jashte filloi te bie shi;kam menduar shume per ty keto dite dhe mund te them qe me mungon shume.
Sa shume mendime me vijne ne koke dhe sillen rrotull,eshte kujtimi yt. Shpesh me duket se do hysh ne dere me buzeqeshjen tende si te mos kishe ikur kurre.
Por ky iluzion iken aq shpejt ashtu siç dhe vjen dhe kthehem ne realitet, nuk je ketu dhe nuk do jesh me.
Faji dhe pendimi me ndjekin. Perse , perse nuk te thashe sa shume qe te doja?
Sot je shume larg meje,deshiroj shume te merrja doren tende dhe te ulesha bashke me ty,pa then asnje fjale me goje dhe te thosha gjithçka me zemer.
Ne fakt me jep ankth kjo largesi, po te mundja ne kete moment do isha ne krahun tend, te te thosha qe je shume e rendesisheme per mua dhe qe te dashuroj tmerresisht.
E di se pse nuk ta kam thene asnjehere? Pergjigja eshte e thjeshte, sepse mendoja se ndoshta fjalet ishin teper.
Po vuaj shume qe nga ikja jote, me dhemb ne shpirt qe nuk jam afer teje dhe per me shume sepse nuk te thashe kurre ate se sa te doja prandaj dhe sot po e shkruaj kete leter.
Kam nevoje te qaj , te shfryj,sepse nqse vazhdoj qe para te tjereve te dukem sikur jam mire, sikur asgje nuk me preokupon,trishtimi qe me hap nje boshllek gjithmone e me te thelle ne shpirtin tim do me shkaterroj.
Perse nuk kthehesh tani? Kam nevoje per ty per te vazhduar te jetoj.
Do isha shume e lumtur po te mund te shihja perdite pasqyrimin tim ne syte e tu ,te degjoja zerin tend qe te shqiptonte emrin tim, te thithja ajrin qe thith ti, vetem me keto do ndihesha mire dhe te siguroj qe do ndihesha e lumtur.
Nqse e lexon kete leter , do ta shohesh se çdo fjale e shkruar ne te eshte nje lot dhe nje frymemarrje dashurie per ty(mgjthese e di qe nuk ke per ta lexuar kurre).
Sa mire do ishte sikur ta kisha shkruar me pare kete leter sepse, nuk do ikje pa e ditur sa te doja​
dpvgk2.gif

TE DUA Tek ti gjeta fjalen dashuri,tek ti gjeta fjalen jete,tek ti gjeta fjalen vdekje duke jetuar.Aq shume te dua saqe nuk di as qka te shkruaj veq se te uroj fat me tjetren.Edhe pse i takon tjetres,zemra te do ty,zemra nuk mundet tet harroj,zemra te do edhe nje here me shume,ti je jeta ime,ti je endrra ime.Me mungon aq shume saqe kur te kujtoj me rrjedhin lot nga brendesia e shpirtit e keta lot i luten Zotit qe te kem edhe nje her afer vehtes te ndegjoj tingujt e zemres tende qe dikur ndegjoja dhe po ata tinguj me than ti nuk do te jesh e imja dhe po ai tingull eshte ende ne veshet e mi ku kjo zhurm e lehte e tingujve te zemres tende me lendoi aq shume mirpo me beri qe te mos harroj,qe gjithnje te jesh ne mendjen dhe shpirtin tim,te jesh gjithmon ne shkrimet e mia,te jesh gjithmon pran buzeve te mia.Syt e tu shkelqejn para meje ne kujtime,buza jote me flet embel ne endrrat e mia,trupi yt me ngroh leht ne lotet e mia te pafund qe derdhen per ty.Kur bie terri qdo nate kerkoj nga Zoti te jem me ty edhe nje here edhe pse nuk do te jesh i imi,mirpo deshira e flakt te jem me ty me ben te duroj edhe ate vetem e vetem qe tet kem para syve te mi edhe nje here,tet shijoj buzet e tua te embla vetem edhe nje here e ateher edhe po te vdes do vdisja me shijen tende,me ngrohtesine e buzeve tua,fyrmen tende dhe tingullin e fundit te zemres tende qe ndegjoj un duke me then me fal,e dija qe me doje e une duke te then te pres ne boten tjeter me krahe hapur dhe me nje flet te perlotur qe shkruan TE DUA,ame takon tashme mua?​
dpvgk2.gif

Edhe nje dite e vetmuar sikur shume te tjera, ku per ty vuan kjo zemer e pikelluar nga dashuria qe ndjen. Edhe kete here me del para nje figure te cilen nuk mund ta identifikoj dot nga bukuria qe posedon. Krejt cka mund te them per ty eshte vetem nje pershkrim i vogel ne krahasim me bukurine tende te madhe.Shume here e pyes vehten : A te ndodhe edhe ty e njejta gje sikurse mua ??-- Apo mbaj vetem iluzione dhe endera qe mbase edhe mund te behen nje dite realitet.
- Me syte e mi nuk mund te shof gje tjeter vetem se fotografine tende qe posedoj, ku kjo edhe me mban te gjalle dhe me jap edhe me shume shpres per ty. Ne syte e mi nuk mund te shifet gje tjeter vetem se lot dhe pikellim, por a do te vie dita qe keta lote pikellimi te kthehen ne lot gezimi ?? ( Shpresoj )
- Sa kohe ka kaluar qe nuk te kam pare dhe mua me duket se cdo nate je me mua?Sa kohe ka qe nuk e kam ndjere frymen tende dhe me duket se ne cdo frymemarje e ndjej se je aty?Sa kohe ka kaluar qe ste kam degjuar tek flet dhe zerin tend e kam akoma ne vesh?Sa kohe ka kaluar?Sa?
Aq shume sa per te te harruar ishte e mjaftueshme!!!Por cuditerisht koha spo me ben gje! - Koha me ben qe te te dua edhe me shume.
-Sikur te ishte gjumi jone me te njejtin enderim, qe une te shof enderen tende qe ti deshiron.Sa do te doja te jem une endera dhe dashuria jote, por.......Tani qe po te shkruaj ty po me duket sikur nuk te njof fare, por me duket se njoh vetem dashurine tende.
-Nuk e di sa e gjate apo e shkurter eshte jeta, por, mua me dhimbsen ditet qe i kaloj pa ty.
-Me ngjall nga ky ankth dhe deshperim, ma kthe lumturine e mos me le ne pikellim, diten hijesho e naten ma ndriqo,ti je e vetmja gje e bukur....​

dpvgk2.gif

Per ty...

Per ty qe se meriton kete shkrim!
Per pa pjekurine tende, dhe pakujdesine tende..disa fjale qe po me ngelin ne fyt, por per ty do ti them..
Ti, ishe dikur, nje mik i mire?? mund te quajme te tille?
Mbase.. per ty, qe ke len gjurme ne zemren time, per ty qe ke pas deren e hapur ne thellesine e shpirtit tim, asnje pengese nuk ke pas..gabim.. dhe vetem ti..hija jote ka pas kete privilegj, ka pas kete shanc, HIJA JOTE, jo ti!
Ka qen thjeshte nje hije kalimtare. E di..ne fakt sa isha e lumtur per ate hije, sa do e idhur qe ishte. Me mjaftonte kupton? Nuk pretendoja.. me mjaftonte!
Hija me ka rrite besoj, por gjith besimet e mija sot koha mi ka vertetuar, kan qen thjeshte nje imagjinate, besoja me shume tek ti se sa tek vetja. Me kupton?
Besoja me shume ne nje hije se sa ne nje ndjenje te sinqerte.
Kam krijuar ne mendjen time ate iluzjon qe leviz boten, sikur s'jetoja dot pa ate hije, por sot mund te te them pa frike shkurt shqip dhe qarte, qe un jetoj pa ate hije..
Kam ul veten duke u krahasuar, por sot kuptoj se askush nuk mund te me ulin poshte, sepse ne rradhe te pare vij un, pastaj vjen ti.. Me kupton?
Isha e lumtur per cdo gje sa do e vogel, per cdo moment, per nje buzeqeshje te vjedhur, per nje "batut" koti, per cdo fjale qe merrte jete nga goja jote..
me kupton?
Cdo gje ka nje shpjegim dhe un ne fakt nuk arrij te iu jap shpjegime shume gjerave, pse valle? Ndoshta fajin se kam un, apo thjeshte ti e ke.. apo serishte gabohem? Jo me vjen keq. Tani nuk gabohem me.
Hija jote me ka dhuruar jete, mendoje te kishe qen ti
Por tani kuptoj qe s'kam nevoj me per ate jete, sepse me ne fund si ne foshnje e vogel, u rrita dhe un, krijova ato rrethanat, dhe tani avash avash eci vet.. vrapoj vet..ne jeten time.
Te thash largohu? JO kurr.. te kerkova te me qendrosh prane? Asnjehere..Sepse ai qe te don, e din vet se kurr duhet qendruar prane, me kupton?
Un gjithmone te kam kuptuar mjafte mire, gjithmone kam dite te hjeshoja diten, kam dit te te dhuroja ate lezetin e castit, kam dite te te beja te buzeqeshja, si nje yll i vogel qe te qendron prane...gjithmone... Te kam degjuar, te kam kshilluar, s'te kam kerkuar asgje, me mjaftonte te qendroja prane problemeve te tuaja. Por tani nuk dua me. Me kupton?
Tani po qe iu jap vlera atyre momenteve, iu jap vlera atyre silljeve te mija, dhe jo te tuaja.. dhe me ne fund kuptova qe besimi ishte ne xhepin e gabuar.

Tani cdo gje dua qe thjeshte te mbetin nje hije, nje hije e bukur, nje kujtim, qe do tregoj ndoshta femijve te mi..nje shpres e vdekur, dua qe cdo gje te mos me shoqeroje me ne vazhdimin e jetes time.. Dua qe te te shoh te lumtur, po te kisha mundesi dhe zemren do te ta dhuroja qe ti te ishe i lumtur.. por tani e di qe se meriton ate zemer, syte e mi do ti ipja.. por e di qe do ishin ne duart e gabuar..

Ti sme meriton, me kupton?

Keto fjale qe me kishin ngele ne fyt ishin per ty...​

Sweety el

Locus omnem
dpvgk2.gif

Një çastë malli ...

Sa shumë mall, sa dëshpërim, sa vuajtje, sa shumë dashuri ndjej për ty sonte, në këtë natë e dashura ime. Sonte ëndërrat dhe kujtimet per ty i kam këtu grumbulluar në shpirtin tim në zemren time të perlotur. Më beso ndihem i vetem në këtë botë të madhe i humbur si një i huaj, ku në errësiren i harruar dhe i hidhur në nje qoshe pa skaj. Mes ëndrrash që dikur i pata, që jeta m'i ka ofruar njëher kur isha me ty, e ndjej veten të dëshiruar për pak qaste, e për pak ngrotësi, e për shumë dashuri, tani në zemren time mbretëron acari që më ngriu zemren, e bëri akullë! Sonte shoh një dorë që s'më bindet, shoh dy sy që të kerkojn, ty e dashura ime dhe ndjej një zemër që ndoshta s'më përket mua, ndjej dashuri që më përbin krejt trupin dhe pastaj shpirtin, mendimin, gjakun, nervat dhe çdo qelizë të qenies time. Ti ndoshta imagjinon çdo të thot të duash dikend në heshtje, në këtë largësi të mallkuar, të mendosh dhe të kalosh ditët përgjysëm.
Të jetosh çdo çast kur një pjesë e qenies tënde jeton larg dhe aq më keq kur e di që s'të përket aspak. E ç'rëndësi ka për mua, veç ekzistencës tënde. Vetem njëher të jem me ty të qendroja një minutë, atëher e kisha lutur zotin që të vjenë dhe le të më merr në atë botën tjeter sepse asaj bote i takoj pa ty !!!!
Eh, sa e sa orë e ditë më ikin duke të menduar ty, netëve përpilitem dhe ndjej shtërngimin në zemër lotët më rrjedhin pa pushim deri sa bien rrezet e diellit mbi dritaret e dhomes sime, atëher lotët teren nga ngrohtesia e rrezeve mbi fytyren time. Fytyra jote trazon çdo gjë në shpirtin tim, më ngacmon fantazinë. Ngado që po i hedhi syt më duket se të shoh, shoh atë buzëqeshjen tënde magjepsëse ato buzë të ëmbla, ata sy të shkruar. Ngado që e hedh dorën të parfytyroj se të prek. I prek ato flokë tua të gjata, atë trup të bukur mendoj se jam i ulur mbi prehërin tënd dhe ngadalë më perkëdhel. Ç'ti bëj tani shpirtit që të do pranë dhe s'të ka... ohhhh ZOT SI NUK ERDHE TË MA MARRESH KËTË SHPIRT QË TË MOS VUAJ MË Ç'ti bëj zemrës që brenda saj qëndron vetëm ti? Ti që je e vetmja rrënjë e mbijetesës së saj! Ç'ti bëj syve që ndjejnë mall e duan të t'shohin dhe derdhin vetëm lot pa ndalë! Ç'ti bëj vetes sime që është dashuruar marrëzist pas teje? Jam unë që të thërras me zë te shurdhër dhe vuaj brenda vetes këtë dashuri. TË DUA me shpirt.
I dashuruar si sot do të mbetem pas teje përgjithmonë. Dhe nëse kam lënë diçka tek ti, një ndjenjë të vogel dashurie apo respekti, të lutem mbroje, mos e fshij nga kujtesa jote. Unë do të dua deri në përjetësi vetëm ty dhe këtë fjalë do ta mbylli brenda në shpirtin dhe kurrë s'do ta tradhëtoj veten time. Nësë do të më marr malli për ty do ta gjej, ta shuaj në skutat e kujtimeve të mija që i ruaj të pastra.

dpvgk2.gif

Gjithqka bej per Ty.....

E ulur prane nje stacioni metroje duke pritur metrone e rradhes ku dritat e nje kulle mbiquajtur Eiffel te verbojne,rri e mendoj,cfare bej une ketu?Mijera kilometra me ndajne nga ty.Edhe pse jam ne qytetin e te dashuruarve heh e kote dashuria ime nuk eshte ketu.Dashuria ime se ciles i falem gjithcka ndodhet 1600 km larg,atje atje ku kemi bere gjithcka atje ku jemi puthur nen kenget e zogjve,ku kemi ecur per dore me ore te tera ku jemi shtrire ne barin e njome te parqeve,atje eshte dashuria ime.Asgje sme hyn ne sy nga ky Paris asgje sepse Parisi im je ti gjithcka qe kam je ti.Me kujtohen oret qe flisnim ne telefon pa mbarim dhe pa u merzitur kurre.Me kujtohen te shtunat ne vendin e takimit te perhershem.Ehhh si eshte jeta o zemer te merr te flak tej te godet me nje shuplake dhe te thote rri urte aty.Por jo un smund te rri urte,sepse shume pak njerez e dijne qellimin e tyre ne jete dhe nder ato te pakte bej pjese dhe une.Nese askush nuk e di pse lind,un e mesove sepse kam lindur per ty dhe fati im je ti.Dua te jem aty kur ti te ftohesh pak e te jem une qe te pergatis cajin e ngrohte,dua te jem aty e te te shtrengoj doren kur ti te nxjerresh ne jete engjellin tone,dua te jem aty kur ti te lodhesh nga femijet tane e une te te them shpirt shplodhu pak se merrem une,eh dua te jem aty cdo mengjes kur ti hap syte dhe cdo mbremje kur ti i mbyll,dua te jem aty kur te merzitesh nuk e di per cfare e te me nxjerresh te gjithe nervat qe ke e une sdo merzitem sepse e di qe me do dhe e di qe pas pak do te me shtrengosh e do te me puthesh,dua te jem aty kur te te zere shiu ne udhe e une te vij te te marr ne cadren time,dua te jem aty e te te mbuloj kur te zbulohesh pak,dua te jem aty kur te shohesh nje enderr te keqe e te me hudhesh ne krahe sepse e di qe ne krahet e mi ti gjen sherim.Eh pra o Megi im dua te jem aty vetem per ty sepse tashme askush nuk ekziston per mua.Dua qe te ngelet dicka e jona ne ate vend aty ku u ulem per here te pare e u pame fort ne sy e pa fjale nisem te putheshim e i shprehem dashurine njeri tjetrit,aty pas 5000 vjetesh dua qe njerezit te thone ne kete vend jane puthur Serxhio & Megi te vetmit qe gjeten dashurine e vertete.Dua te te shoh flokun tend duke u thinjur e jo nga prishja e bojes por nga plakja e moshes,e di qe nuk eshte e bukur plakja por nje dite te gjithe do te kalojme,por rendesi ka si do te kalojme.Edhe pse i plakur me aq force sa te me ngeli do te perqafoj e do te te them te dua dhe pse mund te vuaj nga mijera semundje thjesht kur te te them te dua gjithcka me rigjenerohet.E keto sy qe te pane pergjithe jeten ne oren e fundit te jetes time dua qe te vazhdojne serisht te te shohin,sepse nese nuk arrita te te shoh kur linda dua te te shoh deri ne vdekje dua te jesh aty e te me shtrengosh doren e pas shume vitesh bashke te me thuash te dua o serxhio si diten pare,sepse nuk ka rendesi mosha,dashuria nuk plaket kurre.Dhe gjithcka le te shuhet sepse nuk kam frike nga vdekja nese ti do jesh aty.Me fal nese te kam trishtuar me keto fjale,me fal nese ke filluar te prekesh pak nuk eshte ne qellimin tim,por keto fjale nuk ti ka shkruar dora ime por zemra ime.Tani metroja po afron e sme ngelet gje tjeter vetem te te them te dua.Ah se harrova keto rreshtat qe nuk duken mire me fal por letra mu lag nga lotet dhe e zbehu pak bojen e ketij stilolapsi,por nuk do zbehi kurre dashurine time.Me lot ne sy e zemer pergjysme te them Te dua me shume se jeten dhe gjithcka qe bej e bej per ty...

dpvgk2.gif

Me Pelqen.....

Me pelqen te te shoh duke fjetur zemer.
Me pelqen te ndiej frymemarrjen tende te qete dhe trupin tend qe ju jep forma çarçafeve te krevatit tone.
Me pelqen te shtrije doren dhe te leviz kaçurrelat rebele te flokut qe perpiqen te mbulojne fytyren tende te embel.
Te te perkedhel me kujdes faqet me mollzat e gishtave ngadale qe te mos te te prish gjumin
Me pelqen te imagjionoj keta sy te thelle blu qe me dashuruan disa kohe me pare , dhe qe tani pushojne te kenaqur.Keta sy qe ndalojn kohen kur mbeshteten mbi syte e mi, nderkohe qe duart tona bashkohen dhe bejme qe gjithçka rrotull nesh te zhduket. Dua qe koha te ndaloje perseri per ne te dy dhe te harrojme çdo gje qe nuk eshte une dhe ti.
Dua te kthehem e te te them "te dua" dhe qe fjalet e mia te ngelen te shperndara ne ajer, nderkohe qe jemi te kryqezuar.
Dua qe te jesh ne krahun tim , qe syte e mi te mos braktisen nga te tute dhe te ndiej perkedheljen e bute te duarve te tua. Dua te te peshperis "te dua", duke ndaluar ne çdo rrokje, duke u kenaqur me çdo germe, duke intentuar qe çdo tingull te mbushi me dashuri çdo skute te shpirtit. Dua qe syte e tu te shkelqejne kur te degjojne fjalet e mia dhe qe lotet te te rreshkasin lehte neper faqe. Keta lote per te cilet te premtova qe do ishin gjithe jeten te mite, qe kurre nuk do ti lija te rridhnin vetem.
Me pelqen te te shikoj kur fle zemer me pelqen shume.​

Sweety el

Locus omnem
Lotet!!!

...u ndave nga une por malli dhe dhembja per ty kurr nuk do te shuhen.

Veshtir qenka te maresh lapsin dhe te shkruash por ja qe nuk mund te rri. Te prita te vish me buzeqeshje por ti me erdhe me fjalen qe asnjehere nuk kisha dashur ta degjoja. Dhembja per ty dita dites po me shtohet se bashku me lotet e mi. me ka marr malli per cdo gje: per zerin tend, buzeqeshjen tende, budallaleqet e tua, syt e tu ...

Largimi yt i hershem shkaktoi plag te medha ne zemren time, nuk ka ilac qe do te mi sheroje keto plage edhe pse disa thone koha sheron cdo plag un nuk besoj. Sa me teper kalon koha aq me teper ndjej mungesen tande. Me shpirt te venitur, me zemer te thyer dhe kthes te pakthyer, me lot ne sy deri sa te jetoj nuk do te harroj. Kush e di sa dite pa diell, pa lule, pa gezim do te kalojne, kurse ne zemren time vetem lot, vuajtje dhe mall per fjalet dhe buzeqeshjen tende te embel.

Dhembja nuk ka fund kurse lotet nuk kan fuqi te shprehin pikellimin per ty. Gjithmon do te mbetesh ne zemren time edhe pse ike pa thene lamtumir. Me shpirt te venitur, zemer te thyer, me shpres te pa shpres, si dje, si sot, si neser une i perlotur te pres te kthehesh, te ma kthesh besimin ne dashuri, te ma ktheshy lumturin dhe gjith ate qe pata kur ishim se bashku. Mungesa yte ne cdo vend po ndihet. Ditet pa ty vetem une e di se si i kaloj. Malli dhembja per ty kurre nuk do te shuhen. Do te dua edhe me shum se sa te kam dashur, edhe me shum se sa e dua veten, por kur te bindesh atehere ndoshta do te jete shume vone. Une do te jem ne shpirt vetem i yti e ti vendos vet per lumturin qe mund ta kemi se bashku...

Ty, që ma ndale buzëqeshjen!

Rrezet e diellit kishin dëpërtuar në dhomën time,në zemrën time,dhe si mundoheshin të më zgjonin nga gjumi i rënd,shumë i rëndë që më kishin mbështjellë trupin tim të lodhur me një ëndërr të bukur.Ishte ëndrra ajo që më kishte lidhur dhe s'më linte të zgjohesha.Disi mundohesha të ta shihnja fytyrën,por kot.Vetëm zërin tënd të shtjerrë e dëgjoja nga larg.Të ndiqja hap pas hapi dhe mundohesha të të thosha diç që kurrë nuk e kisha menduar,por....Dhe,edhe në ënderr ishte largësia që na ndante e fjalët që i kisha thënë,por ti nuk i kuptove kurre.....zemera ime.

Ndoshta edhe kurrë s'do t'i kuptosh?!Ndoshta e kupton dashurinë që kam për ty,por bëhesh kinse nuk kupton!
Jam ai,i cili nuk mund ta pranoj më askë në zemrën time,në shpirtin timë të çilter.A thua do të pendohesh?Athua do ta largosh vetëm për një çast krenarin tënde egoiste?Pse hamendesh?Kishte momente kur sytë flisnin.Në sytë e tu shihja shumcka.Të kujtohet kur me orë të tëra bisedonim?Të kujtohet kur me thoshe se me dashuron shumë?Apo mos vallë vetëm fjalë boshe,apo mos vallë e kishe nga dhembshuria e keqardhja që isha e smuer?

Dhe,dielli ishte ai,i cili më zgjoi nga ëndrra që nuk më linte të shkëputësha dot.Dhe, e lodhur, e molisur se nuk ishe pranë,ndërmjet asaj se diç dua,por sikur nuk di as vetë çka.....e tash,të kaluarën e ka mbeshtjellë pluhuri i harreses.E në mua kanë mbetur vetëm kujtimet.Kujtimet që nuk shlyhen dot!

Dashuria.....

Thuhet, qe per t`u dashuruar na duhet kohe, dhe me shume kohe na duhet
per te gjetur personin qe ben per ne, ta njohesh mire, deri sa te kuptosh qe
eshte shpirti yne binjak...Por te siguroj qe...kur te gjesh personin e duhur
ky proces nuk ka me kuptim,sepse te godet si nje rrufe ateher kur nuk e pret
ne nje menyre te pabesueshme,dhe te ben te kuptosh se nuk ka person tjeter
si ai...jam shume e bindur qe ka qene fati, dhe fatit nuk i rebelohemi!
Per mua ndodhi keshtu...?
Me mjaftoi nje kohe dhe u cmenda pas teje...
Sa me shume kalon koha aq me shume rritet dashuria ime per ty, dhe e mendoj
gjithmon qe je pjesa me e bukur e momenteve te mia te trishta, je dhe do jesh
gjithmon dielli qe sjell lumturi brenda meje...
Ti mendove qe nuk na mjaftoi koha per te qendruar bashke, por...i dashur ka
ndodhur e kunderta aq me shume qe te mendoj aq me teper me rritet deshira
te jem me ty...!! Une e di, qe eshte nje sukses per momentin, por jam perfundimisht
e bindur qe kam gjetur njeriun e duhur, dhe te betohem qe do luftoj kunder "Botes"
se tere neqoftese eshte e nevojshme per te qene prane teje, do kaloja jeten time
me ty sepse...te Dua cmendurisht...sepse je cuni me fantastik ne Bote, me te vertete!!
Mbase mund te kesh ndonje te mete ,por...sikur ti bashkojme se bashku te gjitha keto
vogelsira qe na mungojne, te bejne ty mashkullin me special te Universit...!!
Ke dy sy te bukur qe kur me shikon dhe njekohesisht me puth une, humbas ne to...
ndaloj se menduari,enderroj sikur jam ne Parajse...pastaj rikthehem dhe shoh qe je
aty prane meje, qe je real, dhe qe nuk jam duke e enderruar te gjithe kete, dhe te mos
isha krenare do qaja, vetem nga Lumturia...!!Ke nje fizik te mrekullueshem,dhe nje
fytyre shume shume te embel! Dua te te puth gjithe diten vetem per kete!!
Une jam femra me me fat ne Univers qe te kam ty...vetem kur me perqafon me duket
sikur po fluturoj...mendo kur me puthje dhe me terhiqje pas vetes dhe akoma
nuk e besoj qe ti me do...mbase te meritoj...por akoma nuk e besoj...me ben te ndjehem
e rendesishme, dhe une do jepja cdo gje qe te beja te me ndjeje cdo second, cdo minute
te jetes tende personin me te rendesishem dhe me speciale ne faqen e dheut...
TE DUA!...

Te puth pambarimisht...zemra ime!

Leter e nje te panjohure???

Copez e thyer qe mundohem te arnohem. Te tjere qe thyhen mundohen t'i ngrene the t'i "njigjisin" copezat e mia, por une vazhdoj te jem e thyer. "Arni"qe jepni ju s'eshte ngjyra ime .

S'e shikoni qe eshte blu... i kuq... i zi?

...Sot jam nje vazo. Jam qelq pa ngjyre...

Kam shume vizatime te verdha , te kuqe , blu...

Jam nje pikture...Sfondi im eshte gri. Nuk arrij te dal nga ai. Po korniza?! S'e di.

Familja , shoqeria...Nje penel ne nje dore te padukshme.

Sot ngjyrat e mia jane rrjetat e nje merimange. Sdua qe fshesa juaj te prishe qetesine e ekzistences sime. Pse u dashka qe une te jem karremi ne rrjeten e merimanges?

A s'mund te jem ajo qe thur rrjeten megjithe brishtesine e saj?

S'dua te ma prishni. Jam une. Eshte jeta ime...

Eshte vjeshte,. Jam gjethja ngjyre kafe qe bie ne trotuarin e ftohte gri. Hapa indiferente ecin...

Mos! Ti po me shkel...Po shkel dashurine me te cilen vjeshta me hodhi ne hapesirat pa ngjyra. E une perseri jam ngjyre kafe, e verdhe, portokalli...

Jam hija e vetes pas te ciles zvarritem cdo dite. Kam humbur vertet shume...Kam fituar shume perseri.

Gjunjezohem para vetes sime. Jam nje vazo e thyer, rrjeta e merimanges, argjili i papunuar, gjethet ne hapesire...

Jam zogu qe akoma ecen me hapa te pasigurte dhe fluturimi eshte enderr.

Jam brenda dashurise... E di!

Valle copezat e mia a do te me ndihmoni t'i ngjes nje dite, pa i ngjyrosur...

Sweety el

Locus omnem
Edhe sonte i dashur ne Ditëlindejn tende festojm të ndarë !!!

Qëndroj si stuhi para njerzve të gëzuar,i shikoj dhe buzëqeshi deri
sa në zemër kam një pikëllim.Edhe disa minuta dhe tek ti do të ndahet
festohet ditelindja jote ,edhe disa minuta edhe ti e
feston diku në mesin e njerzve të gëzuar.Si kur se të kam para syve
,si kur se të shikoj me shikim të ngrohtë dhe çoj gotën duke ta
uruar ditelindjen të gjithë te dashurit tuaj ,ahh sa veshtire per mua sonte ,
si kur se ndoshta më lehtë do të ishte nese këto minuta i kalloj ne iluzjone!
Po unë nuk dua të shikoj dhe ta dijë si jeton bota e gëzuar kur prap
sonte të ndarë festojmë.Nuk kam dëshir ti shof të dashuruarit duke u
përqafuar kur se edho sonte nuk je në perqafimin tim.Nuk dua tju
bashkangjitem atyre që pa kur far dhimbje ose brenge janë me të
dashurit e vet kur unë ty stë kam pranë!Nuk dua ta shikoj qiellin plot e përplot vransi dhe re të zeza,të cilat më kanë mbuluar,nuk dua sepse më duket në këto çaste se edhe qielli pikon lot diku larg atje tek ti,ashtu si tek unë!
Por qëndroj,qëndroj në mesin e tyre,në mesin e të gëzuarve,të
dashuruarve,në mesin e atyre që festojnë së bashku,qëndroj dhe për
ty mendoj.Edhe sa vite tjer ,edhe sa ditelindje tjera,edhe sa gëzime tjerë
...edhe sa?A gjindet përgjigje për këto pyetjet e mija ndokun tjetër
se unë për këto përgjigje nuk kam?A gjëndet spjegim për këto dhimje
dhe definicion i kësaj dashurije?A është kjo një fantazi a po një
dashuri e ndaluar?Më ndihmo ,më udhëzo,më trego,se vetëm së bashku
mundemi të qëndrojmë të fortë!
Dhe le të festojnë bota,të gëzohen të gjith,të shkruajn fjalët e tyre
dashurije në rërën e lagur,të cakrrojnë gotat,të përqafohen!Diku larg
e di se ti je ,se ne mesin e tyre gjindesh,por ne zemrën time të mbajë
dhe prap njëri pa tjetrin Ditëlindjen tende festojmë!

5vri1y.jpg

UNE, VJESHTA E NDOSHTA dhe TI
Letargjia e rradhes nis me dilemen e ekzistences tende, i panjohuri im i shtrenjte. Flene te qeta enderrat e brishta, mbuluar me gezofin e bute te qetesise, flene te patrazuara nga demonet gjumeprishes, prehesh dhe ti.
Me shoqerojne besnikerisht syte e kureshtareve kalimtare. Nje i huaj shet perla fallso me cmime te ekzagjeruara, ne cepin perballe Edhe nje vere pa ty. Ne dantellat e pemeve vjeshta qendis gjurmet e ngrohtesise se fundit, kerkoj pa pushim fytyren e njohur mes kalimtaresh te huaj. Vdesin me dhimbje dhe klithma kercitjesh te mekura gjethet nen shkelje, vdesin te ngrira perpelitjet e mia vjeshtore per te te gjetur, i panjohuri im fisnik. Kalitur ne enderrime ngjethese, ti ekziston gjithekund, pervec se ketu me mua.
Iluzion apo fantazi?
Ndoshta thjeshte mosekzistence
Lapidar i nje shpirti te bardhe
Ti fli i paprekur ne cerdhet e nje ndjenje qe ste largon dot, se endrrat do te ti ruaj une, ti dileme e ideales.
Syte e kureshtareve mbeten te vetmit shoqerues ne rruget e vjeshtes. Nje i huaj shet pikturat e kopjuara te nje artisti, dhe mbi te bie bore Mbeta vetem edhe kete dimer.

Sweety el

Locus omnem
2vv5ow5.jpg

TE DHUROJ ZEMREN TIME!!!
Ishte nje dite si gjithe te tjerat..ishte nje vite qe ata te dy ishin bashke..
kete her ai e percolli deri tek porta e shtepis por pa pritur ajo u ndih keq..
ne shtepi erdhi doktorri i cili tha qe ajo kishte nevoje per nje operacjon te shpjet zemre..
Mbas 1 muaji ajo doli nga spitali..donte te takonte ate po ai nuk u bente i gjall..prinderit e atij i thonin qe kishte ikur larg..kaluan dite..jave..muaj..ai nuk po u kthente...ajo vuante shum...kur...nje dite e ema i jep nje leter ku ishte shkruajtur:
"Nuk mund te shoh te vdesesh..preferoj te vdes un duke menduar qe zemra ime do jetoj tek ty perjete dhe do me kesh gjithmon prane..."

BUZEQESHJA JOTE...

Kam vite qe perpiqem ti jap nje shpjegim buzeqeshjes tende. Edhe tani qe ti je larg meje e kujtimi yt tretet me kalimin e diteve me te te njejten shpejtesi me te cilen zbehet ne zemren time, ngadale, eshte buzeqeshja jote elementi i vetem qe nuk arrin te gerryhet nga ajo forca shkaterrimtare qe eshte koha. Eshte buzeqeshja jote, qe nganjehere neteve te vona me rikthen tek ty duke mposhtur cdo tentative timen te pranoje faktin qe ti i perket tashme nje realiteti tjeter, nje dimensioni universal krejtsisht te pangjashem me timin. Eshte imazhi i buzeqeshjes tende qe ende sot me largon nga kjo dhome, qe nuk di ne zien me teper nga tymi i cigares apo mendimet e mia e me lejon te fluturoj e te te gjej ndonese nuk di ku ndodhesh tani. eshte vegimi i buzeqeshjes tende qe kthen ne cast makthet e mia ne endrra, shnderron ankthet e mia ne shprese, erresiren ne drite. Aq e pakuptimte eshte forca e buzeqeshjes tende sa me ben te harroj edhe faktin qe tani i dhurohet dikujt tjeter. Po, ajo buzeqeshje qe i jepte permasa te tjera mengjeseve te mia kur ti lije pas kangjellen e shkolles e qe une kerkoja me aq ngulm gjate oreve te filozofise, me shpresen se do te ishte pikerisht ajo qe do ta kthente edhe ate ore te merzitshme ne magjike. E njejta buzeqeshje qe ndriconte syte e tua kur me the per here te pare " Te dua"e qe pak kohe me vone ishte e pranishme edhe kur me tregove me qetesine tende te zakonshme " Me vjen keq, por ne jeten time tani eshte dikush tjeter. lamtumire"
Une e di qe ditet do vazhdojne te kalojne e do te thellojne distancen qe qendron tashme mes nesh, distance qe do te mplake gjithnje e me shume kujtimin tend derisa dalngadale te filloi te shuhet, por buzeqeshjen tende une e di qe nuk do te arrije kurre ta varrose brenda meje.
Thone se te verteten e njeh gjithmone, sepse kur pret dike me thike apo te presin ka gjithmone shenja gjaku, vecse plaga qe hap brenda zemres time buzeqeshja jote nuk ka derdhje gjaku...nje plage qe edhe kur te arrije te mbyllet, cikatricja qe do te qendroje mbi te do te sherbeje si perkujtimore vdekjeje te nje buzeqeshjeje, por jo tendes...si perkujtimore e vdekjes se buzeqeshjes time

t5khzq.jpg

Bie shi jashte ben shume ftohte por per cudi nuk e ndjej sepse prania jote me ngroh me mbush me gezim me ben qe te jem gjalle...hyre shume papritur ne jeten time....nuk e di as vete si dhe pse hyre nuk e dija se do te te doja apo se do ndjeja ndonjehere per ty nje gje te tille...por ja qe ditet kalojne dhe une lidhem cdo cast e me shum me ty...deri sa po behesh pjese e pandashme e jetes time
deri sa pa ty nuk mund te rri dhe keshtu ditet kalon duke te dashur ty..faleminderit per keto dite te bukura..faleminderit per ate qe je...faleminderit per cdo moment dhe kohe qe kalon me mua...faleminderit sepse sa here te shikoj gjithcka ka nje kuptim...faleminderit qe me bene te ndjehem mire...faleminderit qe me bene te ndjehem e sigurt dhe e rendeshishme...faleminderit qe me bene te qesh...faleminderit qe je imi.. faleminderit qe rri me mua...faleminderit qe me duron...faleminderit qe je kaq fantastike...faleminderit qe me bene te lumtur...faleminderit qe me ben te jetoj kete dashuri me sy te hapur...faleminderit qe me do....faleminderit qe hyre ne jeten time...ndoshta mendohet se ne kete moshe nuk e dime ceshte dashuria po a mund te me tregoje dikush emrin e ksaj ndjenje qe ndjej per ty ti qe me ben zemren te rrah me shpejt dhe me ngadale njekohsisht me vjen keq qe nuk je afer meje qe te tregoj sa shume te dua se do te pres e se mezi pres qe te me shterndosh ne krahet e tu e me ne fund te jemi ne te dy e jam e gatshme te pres e te tregoj kuptimin e fjales dashuri ....TE DUA SHUME..
DEDIKUAR NJE PERSONI..

Sweety el

Locus omnem
ousby9.jpg

Cili është sekreti yt?

Ende nuk e kam të kjartë misterin e quajtur dashuri për ty. Kot jam perpjekur me orë, me ditë, muaj po bëhen edhe vite dhe ende nuk e di si
mund të dal nga rrjeta e dashurisë me të cilën TI më mbulon. Jeta disa here më tha : mjaft! TI ishe me e fortë se jeta. Vuajtja më tregoi pamjen e saj të trishtuar, dhe në sytë e vuajtjes shihja pamjen tënde prej engjulli. Sa here dhembja më goditi në fytyrë dhe çdo goditje mbante emrin tënd, unë filloja ti dua ato goditje sepse përplaseshin në fytyren time, dhe mbetej gjurma e emrit dashuri. Tani kam humbur në mes vuajtjesh, ankthit, frikës, ëndrrës dhe pritjes. Rruga deri tek ti është e pakalueshme më thotë bota, e ata nuk e kuptojnë që unë çdo natë e kaloj me ty, në përqafimin tënd, në gjoksin tënd, me puthjen tënde hipnoze.
Me thuaj cila je ti që je më e fuqishme se vuajtja, se jeta bile bile edhe më e fuqishme se vdekja që më sillet vërdallë.
Nuk e di, as nuk dua ta di, dua të luaj me vdekjen deri sa të kam ty në perqafim, dashuria ime e ëmbël.

280obxs.jpg

Me pelqen te te shoh duke fjetur zemer.
Me pelqen te ndiej frymemarrjen tende te qete dhe trupin tend qe ju jep forma çarçafeve te krevatit tone.
Me pelqen te shtrije doren dhe te leviz kaçurrelat rebele te flokut qe perpiqen te mbulojne fytyren tende te embel.
Te te perkedhel me kujdes faqet me mollzat e gishtave ngadale qe te mos te te prish gjumin
Me pelqen te imagjionoj keta sy te thelle blu qe me dashuruan disa kohe me pare , dhe qe tani pushojne te kenaqur.Keta sy qe ndalojn kohen kur mbeshteten mbi syte e mi, nderkohe qe duart tona bashkohen dhe bejme qe gjithçka rrotull nesh te zhduket. Dua qe koha te ndaloje perseri per ne te dy dhe te harrojme çdo gje qe nuk eshte une dhe ti.
Dua te kthehem e te te them "te dua" dhe qe fjalet e mia te ngelen te shperndara ne ajer, nderkohe qe jemi te kryqezuar.
Dua qe te jesh ne krahun tim , qe syte e mi te mos braktisen nga te tute dhe te ndiej perkedheljen e bute te duarve te tua. Dua te te peshperis "te dua", duke ndaluar ne çdo rrokje, duke u kenaqur me çdo germe, duke intentuar qe çdo tingull te mbushi me dashuri çdo skute te shpirtit. Dua qe syte e tu te shkelqejne kur te degjojne fjalet e mia dhe qe lotet te te rreshkasin lehte neper faqe. Keta lote per te cilet te premtova qe do ishin gjithe jeten te mite, qe kurre nuk do ti lija te rridhnin vetem.
Me pelqen te te shikoj kur fle zemer me pelqen shume.

2vvky86.jpg

Ishte nje nate e lagesht vjeshte,gjethet e arta zverdheronin neper asfaltet e lagura nga shiu i mbremjes.Ja keshtu ishte ajo nate,as qe e pata menduar qe ne nje atmosfere te tille te lekundet zemra ime.E mendova thjesht,do te jete nje ditelindje si gjithe te tjerat,do kercej, e bej gallate ashtu si perhere.Sapo hyra syte me shkuan ne fytyren tende engjellore.Nuk mundem ti harroj per asnje cast syte e bukur,ata sy qe me skllaveruan me vite te tera.Sa bukur ndriste buzeqeshja ne fytyren tende,sa te mira i kishe gropezat ne faqe.Nuk te njihja e mezi prisja te na prezantonin.Bota mu shfaq me gjith bukurite e saj kur dora ime preku doren tende.Doren e durrsakes bukuroshe,asaj qe ndoshta ndjenjen time per te nuk do ta mbylli as erresira e varrit.Te ndjeva me tere forcen e shpirtit,e kuptova se cfare fshihnin vetullat e vrenjtura.Mjaftoi kaq pak kohe qe une te humbisja toruan,te mbyllesha nen masken e heshtjes.Mjaftoi kaq kohe,qe une te ndiqja me sy cdo veprimin tend.Ndoshta nuk ka bukuri me magjpese te natyres nga floket e tua qe te dredhen mbi supe.Kam zili eren kur ti perkedhel me flladin e saj.Nuk po zgjatem te flase ne detaje per pasojat qe me ndodhen mua,por te siguroj se isha dhe jam i yti me tere qenien time.Ke dicka te vecante ne shikimin tend magjpes,me duket sikur shpaloset kaltersia e detit me ate te qiellit,oh Zot para nje bukurie te tille nuk qendroj dot.Te kujtohet shpirti i vogel kercimi i pare? Si mund te harroj trupin tend te brishte,duart e vogla qe me rrethonin qafen,dhe aromen e flokeve tua qe i adhuroj me shume se cdo gje ne bote.Isha i emocionuar si asnjehere me pare,po kerceja si mos me keq,por qetesohesha kur shikoja buzeqeshjen tende hyjnore qe me inkurajonte,me jepte shprese e me bente te te shterngoja embelsisht belin tend te holle prej zane.Te kujtohet yll i vogel kur dolem nga lokali e ashtu pakuptuar u fshehem prej te tjereve.U mallengjeve me bukurine e gjirokastres nga siper,dhe po flisje ashtu tere hare si femijet e vegjel.Nuk kujtoj me asgje.......... vetem se ndjeva embelsine e buzeve te tua,dridhesha i teri,e nuk ngopesha se shternguari trupin tend te dregjur si lastar.Ajo nate per mua eshte gjithcka,sepse jeta ime mori kuptim kur nder krahe te pushtova ty shpirti vogel.Tashme te kam larg,te kujtoj me mall.Por nuk do te vonoje qe do te kem perseri ne krahe si dikur.Te te perkedhel floket e te te ndjej zemren e vogel kur rreh prane meje.

Sweety el

Locus omnem
Ti nuk mund te Urresh....

Ti nuk mund te me urresh kurr,sepse Engjejt nuk urrrejne,ato vetem mbrojne.Do ishte e kote te provosh te me urresh mua sepse urrejtja jote do te kthehet ne dashuri dhe dashuria jote ne mbrojtje per mua...
Ti nuk mund te me urresh sepse tashme un jam pjese e jetes tende,jam cope e zemres tende.Te me urresh mua do te thote te urresh vetveten.
Sa here qe ti vuan une vuaj bashke me ty,sa here qe merr fryme un marr fryme bashke me ty,sa here qe ti qesh un qesh bashke me ty.Sa here qe ti me urren un te adhuroj.
Te dhashe zemren time qe te jete me ty ne cdo hap te jetes tende.
Te solla prane engjejt e mi per te qendruar perjetesisht me ty ne ditet bukura e te veshtira.
E di qe nuk mund te me urresh edhe pse ke deshire edhe pse do te me harrosh nuk mundesh sepse un jam gjithmon me ty jashte dhe brenda teje.
Edhe pse nuk te kam prekur kurre e ndjej qe jam Brenda teje,ne nje vend te vogel ne fund te zemres tende.
Sa here qe ti me kujton mua ti vuan,ti do qe te flesh por nuk mundesh sepse imazhi im te mundon,do te me kesh prane dhe sa here ti e kerkon kete un jam aty me ty....
Une vuaj njesoj si ty vetem se nuk qaj,ne keto momente po degjoj te njejten kenge qe po degjon ti por vetem me nje ndryshim,ti tani po qan kurse un jo.Brenda ne lotet e tu jam une.Ti je nje pike loti dhe prandaj une nuk qaj sepse kam frike se mos te te humbas.Dhe keshtu mbaj gjithcka Brenda meje.Dhe kjo me ben te vuaj akoma me shum.Une linda per ty edhe pse kete e kuptova pas shum kohesh.
Linda per te te bere te lumtur,kurse ti per te me bere te vuaj.Jam e bindur qe ne keto momente po qan,po Brenda ketyre loteve jam une,ti me sheh ne enderr ndersa un s`do te enderroj kurre sepse endrra ime fillon kur flas me ty.
Te jesh e bindur per dicka::::
JE PJESA ME E BUKUR E JETES TIME,ndersa un personazhi negativ i librit tend...

Ti, erdhe rastesisht ne mua atehere kur une se prisja qe ne jeten time te vjen dicka e tille dhe Ti erdhe !.... Erdhe dhe le gjurme te pa shlyera brenda nje shpirti qe kishte nevoje te ndjej nje dashuri qe i mungonte ne jeten e tij .....Mos harro kurre se po mos te kishte nevoje shpirti im per nje dashuri te tille kurr brenda sdo te lejonte ...e gjete zbraztesine e nje zemre te gatshme te sakrifikoje per Ty ....!
Nese ndonje here dikush do te me pyeste ne do i ziu sy te te shof Ty ....? do i pergjigjesha ne kete menyre : a do i verbri sy drite me mire me pyet keshtu....sepse verberia e syve eshte e pa shmangshme ne mos gjetjen e syve te T'u ....vetem ate here do dije te dalloje driten nga errsira e neteve te pa fundme,jeta vazhdon me mos ndalesen e saj e ti mbetesh perhere kujtimi i oreve te mia....kujtim i neteve te mia te gjata.....ne pritjen e ardhjes se mengjesit dhe shfaqjes se drites ne fund te nje errsire kaq te gjate per mua ....!
MALLSHEM PER TY DO MBES PERHERE !

Sa veshtire eshte te shofesh se si lulzon natyra, si lindin dashuri te reja, perderisa dashurija jone eshte fikur, as lotet e derdhura e as fjalet e sinqerta plot ndjenja nuk sollen realizimin e dashrise sone.
Ne ty derdha peshen e dashurise,peshen e varferis se fatit e cila na ndau dhe shtoi mallin e syve qe te kerkojn cdoher te perlotur, por ti je e strehuar ne zemren time nga e cila nuk do te dalesh kurre.
Dashurija per ty shtrihet ne pafundesi. Ti ike, toka per ty u zhduk, mirpo edhe lumturija ime mbeti vetem hija e dashurise. C'te bej tash kur jam mesuar ne pranin tende, qe perher me behet sikur te mos jetoj fare Engjulli ime.
Te prita si lulet qe presin diellin pranveror, te prita dhe po pres me rjedhjen e kohes_ mbytese,ende notoj ne detin e dhimbjeve, por nuk e dij pse nuk fundosem dot.
Armen me te forte qe e kisha dikure "DASHURIN" e kam ende dhe do ta ruaj gjithmon, por te lutem mos e kerko kthimin tim. Engjull nuk kam fuqi qe ta hap rrugen e veshtire deri te pushkatimi im, ngase jam i malisur nga malli, pikellimi, vetmija, e vuajtjet qe do te varosin triumfin e dashurise tone qe tash eshte vetem fantazi, ender e re e kendshme po pa e shijuar.
______________ Me gjithate tek nje kenge vaji e gjen veten gjithmon.

Veshtire qenka te maresh lapsin dhe te shkruash por ja qe nuk mund te rri. Te prita te vish me buzeqeshje por ti me erdhe me fjalen qe asnjehere nuk kisha dashur ta degjoja, jam mire ketu Dhembja per ty dita dites po me shtohet se bashku me lotet e mi. me ka marr malli per cdo gje: per zerin tend, buzeqeshjen tende, syt e tu ...
Largimi yt i hershem shkaktoi plage te medha ne zemren time, nuk ka ilac qe do te mi sheroje keto plage edhe pse disa thone koha sheron cdo plage un nuk besoj. plaga do me sherohet atehere kur te vij dhe une ne parajse Sa me teper kalon koha aq me teper ndjej mungesen tande. Me shpirt te venitur, me zemer te thyer dhe kthes te pakthyer, me lot ne sy deri sa te jetoj nuk do te harroj. Kush e di sa dite pa diell, pa lule, pa gezim do te kalojne, kurse ne zemren time vetem lot, vuajtje dhe mall per fjalet dhe buzeqeshjen tende te embel. Dhembja nuk ka fund kurse lotet nuk kan fuqi te shprehin pikellimin per ty. Gjithmon do te mbetesh ne zemren time edhe pse ike vetem duke me shterguar doren. Me shpirt te venitur, zemer te thyer, me shpres te pa shpres, si dje, si sot, si neser une i perlotur te pres te kthehesh, po jo do vi une ma shpejt te ty te ma kthesh besimin ne dashuri, te ma ktheshy lumturin dhe gjith ate qe pata kur ishim se bashku. Mungesa yte ne cdo vend po ndihet. Ditet pa ty vetem une e di se si i kaloj. Malli dhembja per ty kurre nuk do te shuhen. Do te dua edhe me shum se sa te kam dashur, edhe me shum se sa e dua veten,. Une do te jem ne shpirt vetem e ytja e ti vendos vet per lumturin qe mund ta kemi se bashku..atje ne parajse.me prit i dashur se kam edhe pak pune ta perkrah imaxhin tend dhe perseri do jemi se bashku dhe te lumtur.

Mbi qyetet po bie shi e erresira ka mbuluar dhe qyetetin tend atje ku ndodhesh tii....
Kujtime te ngrira varen mbi mure e fotografite tona sot shfaqen bardh e zi........
........me lot ne sy
me nje mall qe se lag as ky shi i mallkuar qe po bie tani.
Po ecen dhe ti rrugeve naten sic po bej une ?
Po i kerkon kujtimet thelle neper qyetet ashtu i cmendur ashtu sic po i kerkoj une?
I ke pare valle ? Si ishim ne te dy dikur?
Me marrosi ky shi i lig qe gjithmone me kujton ty e lot derdh vetem lot sikur jam ne zi....
Se me solli tyyyy perseri neper kujtime ketu ne kete qyetet te lagur...............
................ e jetes ti them
me ler te lutem me ler se spo mundem te jetoj.
Por a do te me degjoj? Do mi degjoj vuajtjet e mallin qe kam sot ne shpirt?
Sikur te me shtrengoje sikur me shtrengoje ti dikur?
Dua te mbeshtes koken ashtu ne shpatullen tende eh dhe si me mbajte vetem ti.
Vetem me shtrengo me mbaj ne duar o jete qe je diku tjeter ne .............
..................ne nje qyetet tjeter...........
.............me shi dua te jete ...........
...po pikerisht nate e erret si kjo qe po ndjej une.............
..Me thuaj se dhe tek ty eshte nate e ftohte ............
........pemet kane ngrire dhe kujtimet tona .........
.......me fotogragfi te lena me lot pergjysem....
..........me thuaj se dhe atje po bie shiiiiiiiiiiiiiiiiii
.......me thuaj se dhe ti po vuan
...........keshtu sic po vuaj uneeeeeeeeeeee
..........ne nje tjeter qytet.

...........Loti pikon , mbi faqe
rrokulliset , eshte aj loti qe dikur rrjedhte nga gezimi por kurr
rrjedhte bike edhe neper faqen tende ,por tani ka mbet i vetmuar ,
erresira e vdekjes e ka mbuluar , gjdo nat po vdes nga pak , dhimbjen ekam afer se ty te kam larg M................
Heshtija naten shpirtin ma frikson dhembja zemren ma mundon , e di qe ti nuk me don ,por edhe ti e din s e uen te dua
ty .. Por nuk e di perse ka ren nje mjegull e zez ne shpirtin tim e ne zemren tende , e nuk ja falim njeri tjetrit . Loti
ngadale duke pikuar neper faqen time e len nje shej edhe shkruan nje emer te deshta M...........edhedo te ruaj ne
zemer , e shkruan emrin tend e dashur qe e deshti shum edhe qe asnje qast nuk ndaloj se rrjedhuri nga syri.. Por
akoma nuk ka ren ne tok ky lot i vetmis, edhe toka do te qan edhe qielli do te mabaj zi kur ta kupton se jeta ime
perfundoj per ty ,...............................do te humbi do te tretem por ty M..... ne zemren time gjithnje do te mbetesh ....
Pse pregjdodit ne zemer me vret,pse po me ndon se ekam vet,veten flen e me haron kur edi se ti nuk me
dashuron,endra qe dikur i patam tash si kemi ne si dhurat nga dashuria vetem lot mi len dhe prap me len fajtore
ndoshta faj une kam vetem se te thash e jotja jam...........
..........Melodin kur endigjoj malli me mer per ty,e vetmuar zemra ime e shkret nji lajm po e pres para se te vdes,nuk dua
te jetoj me keto fjalet e tua sime rendon,mallku qofsh mojdashuri
endrat pse mi more nji kujtim qe male zemren time ma lendove.Nuk ka nate endra pa ty,nuk paska drit pate pa me sy,nuk ka qjelli yje as
hen.Kjo jeta ime po don me bet vete................
................Akam faj qe dashurova ne ket bott akam fajqe i degjova rahet e nji zemre,akam faj qe takam falur buzen e
pa puthur,akam faj qe jam munduar jeten ta bej te lumtur,po largohm ne ket nate si nji zog me krah te thyer, ne ket
rug me pikojn lotet ndoshta me skam per tu kthyer. I vetmi je ti per mua .Ndoshta une nuk di ket jet ta jetoj.
.............Te jetoj por as nuk dua pa ty ta provoj,Te lutem mi kthe ndienjat e jetes mos me ler mua ne prag te vdekjes.
Mi kthe enderrat ,fytyra jote enderrat mi zgjat , por ti realizoj nuk kam fat ,te lutem eja e mos u vona ,Me asnje tejeter
mos shko, Ne dashurin time ti jeton edhe askush tjeter mos u mashtro.I vetmi je ti qe me mban gjall ne ket bot I vetmi je ti q e me sjell gezim,................
............Deri me sod pa ty vdekija gjendet ne dhomen time,Nje dite kur te mendosh per mua,atehere dote jete vone
,atehere nuk do te jem me ne kete bote ,nje dite te zeze e te mallkuar edhe une dote vdes e do te me mbuloj dheu i zi
,por nuke dua vdekjen ne vetmi,vdekja do te ishta emire se ardhur nese vdes mbi ty dhe nese dora jote mi mbyll keta
sy,por syte e mi nuk do te mbyllen edhe pas vdekjes ata do te mbesin te hapur me mall qe nuk munden edhe nej here
nuk ua dhe mundesine me te pa.Ndoshta atehere do ................
................te pendohesh por kot, se plaget nuklahen me lot.Do ta le nje amanet te mbetet ne histori , mbi varrin tim
le te shkruaj se te kam dashur vetem TY.e ti atehere valle qdo te besh.A do te festosh qe ja arrite te vrasesh nje
zemere pa meshire ,Edhe kur te jesh ne gjum do te degjosh nje ze duke te thene ,,I MALLKUAR''varrose zemren qe te deshti shume .................
...................E une ! une , une do te qaj do te vazhdoj te qaj,do te derdhi lot per jete ,derisa toka te behet det atehere
do ta kuptoje gjith bota se ta kam dashur me te vertete.Kur ta lexosh kete leter mos te beje te ndihesh fajtor e as te
ndihesh krenar .Le te beje kjo leter te kuptosh te verteten qe e tregon ,ndoshta kam gabuardhe jam dashuruar ne nje
emer i cili ka hasur rastesisht ne zemren time si nje udhetar i rruges se humbur,nese keshtu ka qene doren per te
shkruar nuk do ta ndale KURR, por te lutem me gjithe zemer ,,ME FAL ME FAL ME FAL,, 1000 HERE ME FAL. ......................
.................Pse heret ne mengjes zgjona nga gjumi ndij zerin tend te leht, ndij fjalet e tua , qe nje kohe me benin te
Lumtur.Pse tash zmra me thot qe vetem ti je per mua ,kur gjdo gje ka mbaruar Nje dite do te dal dhe te them me sy se
nuk te kam me ne mednje ,edhe pse zemra me rreh vetem kur ti mekujtohesh.................. ..
............Te lutem , kemi qen ,kemi pas ate qfare kemi dashte , Por tash eshte shum vone , gjdo gje ka mbaru *gjdo te
mire te uroj nga Zemra ime , besoj qe ajo te bej te lumtur , por edhe psee shof se as ti nuk mund te behesh i lumtur .....
Te lutem i dashur eja e shpetom i vetmi je ti qe me jep shpres te jetoj i vetmi je ti qe une dashuroj ,gjdo gje qe une
shoh me duket pa vler ,
edhe kjo jet pa ty me esht ber tmerr ,pra te lutem kthehu eja te pres
se pa te pa ty nuk dua te vdes !................

..........Loti pikon , mbi faqe
rrokulliset , eshte aj loti qe dikur rrjedhte nga gezimi por kurr
rrjedhte bike edhe neper faqen tende ,por tani ka mbet i vetmuar ,
erresira e vdekjes e ka mbuluar , gjdo nat po vdes nga pak , dhimbjen ekam afer se ty te kam larg M................
Heshtija naten shpirtin ma frikson dhembja zemren ma mundon , e di qe ti nuk me don ,por edhe ti e din s e uen te dua
ty .. Por nuk e di perse ka ren nje mjegull e zez ne shpirtin tim e ne zemren tende , e nuk ja falim njeri tjetrit . Loti
ngadale duke pikuar neper faqen time e len nje shej edhe shkruan nje emer te deshta M...........edhedo te ruaj ne
zemer , e shkruan emrin tend e dashur qe e deshti shum edhe qe asnje qast nuk ndaloj se rrjedhuri nga syri.. Por
akoma nuk ka ren ne tok ky lot i vetmis, edhe toka do te qan edhe qielli do te mabaj zi kur ta kupton se jeta ime
perfundoj per ty ,...............................do te humbi do te tretem por ty M..... ne zemren time gjithnje do te mbetesh ....
Pse pregjdodit ne zemer me vret,pse po me ndon se ekam vet,veten flen e me haron kur edi se ti nuk me
dashuron,endra qe dikur i patam tash si kemi ne si dhurat nga dashuria vetem lot mi len dhe prap me len fajtore
ndoshta faj une kam vetem se te thash e jotja jam...........
..........Melodin kur endigjoj malli me mer per ty,e vetmuar zemra ime e shkret nji lajm po e pres para se te vdes,nuk dua
te jetoj me keto fjalet e tua sime rendon,mallku qofsh mojdashuri
endrat pse mi more nji kujtim qe male zemren time ma lendove.Nuk ka nate endra pa ty,nuk paska drit pate pa me sy,nuk ka qjelli yje as
hen.Kjo jeta ime po don me bet vete................
................Akam faj qe dashurova ne ket bott akam fajqe i degjova rahet e nji zemre,akam faj qe takam falur buzen e
pa puthur,akam faj qe jam munduar jeten ta bej te lumtur,po largohm ne ket nate si nji zog me krah te thyer, ne ket
rug me pikojn lotet ndoshta me skam per tu kthyer. I vetmi je ti per mua .Ndoshta une nuk di ket jet ta jetoj.
.............Te jetoj por as nuk dua pa ty ta provoj,Te lutem mi kthe ndienjat e jetes mos me ler mua ne prag te vdekjes.
Mi kthe enderrat ,fytyra jote enderrat mi zgjat , por ti realizoj nuk kam fat ,te lutem eja e mos u vona ,Me asnje tejeter
mos shko, Ne dashurin time ti jeton edhe askush tjeter mos u mashtro.I vetmi je ti qe me mban gjall ne ket bot I vetmi je ti q e me sjell gezim,................
............Deri me sod pa ty vdekija gjendet ne dhomen time,Nje dite kur te mendosh per mua,atehere dote jete vone
,atehere nuk do te jem me ne kete bote ,nje dite te zeze e te mallkuar edhe une dote vdes e do te me mbuloj dheu i zi
,por nuke dua vdekjen ne vetmi,vdekja do te ishta emire se ardhur nese vdes mbi ty dhe nese dora jote mi mbyll keta
sy,por syte e mi nuk do te mbyllen edhe pas vdekjes ata do te mbesin te hapur me mall qe nuk munden edhe nej here
nuk ua dhe mundesine me te pa.Ndoshta atehere do ................
................te pendohesh por kot, se plaget nuklahen me lot.Do ta le nje amanet te mbetet ne histori , mbi varrin tim
le te shkruaj se te kam dashur vetem TY.e ti atehere valle qdo te besh.A do te festosh qe ja arrite te vrasesh nje
zemere pa meshire ,Edhe kur te jesh ne gjum do te degjosh nje ze duke te thene ,,I MALLKUAR''varrose zemren qe te deshti shume .................
...................E une ! une , une do te qaj do te vazhdoj te qaj,do te derdhi lot per jete ,derisa toka te behet det atehere
do ta kuptoje gjith bota se ta kam dashur me te vertete.Kur ta lexosh kete leter mos te beje te ndihesh fajtor e as te
ndihesh krenar .Le te beje kjo leter te kuptosh te verteten qe e tregon ,ndoshta kam gabuardhe jam dashuruar ne nje
emer i cili ka hasur rastesisht ne zemren time si nje udhetar i rruges se humbur,nese keshtu ka qene doren per te
shkruar nuk do ta ndale KURR, por te lutem me gjithe zemer ,,ME FAL ME FAL ME FAL,, 1000 HERE ME FAL. ......................
.................Pse heret ne mengjes zgjona nga gjumi ndij zerin tend te leht, ndij fjalet e tua , qe nje kohe me benin te
Lumtur.Pse tash zmra me thot qe vetem ti je per mua ,kur gjdo gje ka mbaruar Nje dite do te dal dhe te them me sy se
nuk te kam me ne mednje ,edhe pse zemra me rreh vetem kur ti mekujtohesh.................. ..
............Te lutem , kemi qen ,kemi pas ate qfare kemi dashte , Por tash eshte shum vone , gjdo gje ka mbaru *gjdo te
mire te uroj nga Zemra ime , besoj qe ajo te bej te lumtur , por edhe psee shof se as ti nuk mund te behesh i lumtur .....
Te lutem i dashur eja e shpetom i vetmi je ti qe me jep shpres te jetoj i vetmi je ti qe une dashuroj ,gjdo gje qe une
shoh me duket pa vler ,
edhe kjo jet pa ty me esht ber tmerr ,pra te lutem kthehu eja te pres
se pa te pa ty nuk dua te vdes !................

Nje enderr e trishtuar

nje dit e kuptova se nuk me deshiron dhe se kurr sme ka dashur me tha se do nje tjeter e dija s nuk mundem te
uftoja kunder dashurissuaj se pse aho eshte moshtersi
kur ti me the ate me lendove shpirtrisht spse ne fjalet
e tua nuk egzistonte as edhe nje fjale as edhe nje fjal
mirkuptimi a nuk e dija se ti nuk je se tjeter kush ishe
i perkryar deri sa nuk tu paraqit ajo aja te verboj e para
dhe izhduki gjitha shpresat e mija nuk isha i sigurt se
a i ishte i sigurt dhe i vertet ose vetem nije enderr
e hidheruar shpresoja se do te zgjohem me puthje por
ne vendte puthjes me zgjuan fjalet e tua te trishtuar
dhe te hidheruar nuk te dua u ktheva duke qare posi
nuk kisha fjal meee
zemra ime di vetem mendime dhe dhimbje
pres qe ti ta sherosh ket plage me fjalen
ME FALE.
Bera keq qe te lash te me ikje, tani zemra ime po vuan. E vura re shume vone qe te desha kaq shume. Qe kur nuk jemi me bashke e kuptova qe jeta pa ty eshte e pamundur. Mendoj gjithmone per ty. Ne cdo moment te dites je ne zemren time. Kujtoj momentet e bukura qe kemi kaluar bashke, por kam frike se nuk do te kthehen me kurre. Me mungon. Une di vetem nje gje qe zbulova ngadale ngadale duke te njohur dhe desha ta thoja me te madhe, ta degjonin te gjithe, te duaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
Te lutem shko pa lot ne sy, te lutem shko se sjam per ty, te lutem shko koken mos e kthe, mos me shiko mè se ti vet me le, dashuria jone u shua si dielli ne perendim, te lutem shko se me ska kthim.

Sweety el

Locus omnem
2mms8m1.gif

Lerem te qaj..Kur mendoj per ty Dhe edhe shpirti leshon..!
Mendoj per gjene me te bukur ne jete.. Mendoj per dashurine tone.
Kur mendoj per ata sy te bukur..dhe buzet qe dridhen pa fjale
Mendoj per floket mbi gjoksin tend..dhe zemrat qe rrahin pandal.
Kur me ty bisedoj dhe heshti..dhe dridhem kur me flet ngadal ..
Mendoj se brenda teje ka dicka..Qe ti ma thua me zemer, jo me fjale.
Dicka qe me ben te ndihem si engjell ...Dhe hap krahet drejt teje te fluturoj.
Ti me shtrengon aq fort prane vetes..Dhe une ngadal peshperis te Dashuroj...
Nese nuk te thash se per mua je ti ai qe me fal buzeqeshje ai qe me fal ngrohtesi...
Nese s'ta shpreha dot sa shume te dashuroj fajin e kish natyra qe si dha zemres

Dua të jem engjulli yt

2mms8m1.gif

Nuk e di ç`më shtyri të të shkruaj në këtë natë të gjatë. Nuk jam poete,por më beso se këto fjalë nuk dalin nga koka ime,por nga zemra.Dalin nga thellësia e zemrës,aty ku je vendosur edhe ti.Po të shkruaj,se më mungon sonte ashtu sikur i mungojnë detit valët,si qiellit yjet,si syrit loti.....

Më beso se të dua shumë.Më beso se ti dhe vetem ti sundon në zemrën time.Ti je ai për të cilën kam pritur gjatë,pa ty jamë gjysmë.Do të jap gjithëçka dhe do të heq dorë nga gjithëçka për ty,nga vetja ime dhe nga gjithëçka që zotëroj. Do të jetoj vetem për ty.Do të pres,pa marr parasysh sa.Gjithëmonë do të tregohem e duruar ndaj teje.Kurrë nuk do të detyroj për ndonjë gjë,as edhe me fjalë.

Dua të te udhezoj ty,te te mbrojë dhe të ruaj nga çdo e keqe.Dua të ndajë me ty mendimet e mia,zemrën,trupin dhe gjithëçka që kam.Jam e gatshme të të ndegjoj gjithëçka që ke për të thënë.Nuk dua që të ndermarr ,as edhe të vdes pa bekimin tënd....​

NJE LETER PER TY"

Per ty...
2mms8m1.gif

Per ty qe se meriton kete shkrim!
Per pa pjekurine tende, dhe pakujdesine tende..disa fjale qe po me ngelin ne fyt, por per ty do ti them..
Ti, ishe dikur, nje mik i mire?? mund te quajme te tille?
Mbase.. per ty, qe ke len gjurme ne zemren time, per ty qe ke pas deren e hapur ne thellesine e shpirtit tim, asnje pengese nuk ke pas..gabim.. dhe vetem ti..hija jote ka pas kete privilegj, ka pas kete shanc, HIJA JOTE, jo ti!
Ka qen thjeshte nje hije kalimtare. E di..ne fakt sa isha e lumtur per ate hije, sa do e idhur qe ishte. Me mjaftonte kupton? Nuk pretendoja.. me mjaftonte!
Hija me ka rrite besoj, por gjith besimet e mija sot koha mi ka vertetuar, kan qen thjeshte nje imagjinate, besoja me shume tek ti se sa tek vetja. Me kupton?
Besoja me shume ne nje hije se sa ne nje ndjenje te sinqerte.
Kam krijuar ne mendjen time ate iluzjon qe leviz boten, sikur s'jetoja dot pa ate hije, por sot mund te te them pa frike shkurt shqip dhe qarte, qe un jetoj pa ate hije..
Kam ul veten duke u krahasuar, por sot kuptoj se askush nuk mund te me ulin poshte, sepse ne rradhe te pare vij un, pastaj vjen ti.. Me kupton?
Isha e lumtur per cdo gje sa do e vogel, per cdo moment, per nje buzeqeshje te vjedhur, per nje "batut" koti, per cdo fjale qe merrte jete nga goja jote..
me kupton?
Cdo gje ka nje shpjegim dhe un ne fakt nuk arrij te iu jap shpjegime shume gjerave, pse valle? Ndoshta fajin se kam un, apo thjeshte ti e ke.. apo serishte gabohem? Jo me vjen keq. Tani nuk gabohem me.
Hija jote me ka dhuruar jete, mendoje te kishe qen ti
Por tani kuptoj qe s'kam nevoj me per ate jete, sepse me ne fund si ne foshnje e vogel, u rrita dhe un, krijova ato rrethanat, dhe tani avash avash eci vet.. vrapoj vet..ne jeten time.
Te thash largohu? JO kurr.. te kerkova te me qendrosh prane? Asnjehere..Sepse ai qe te don, e din vet se kurr duhet qendruar prane, me kupton?
Un gjithmone te kam kuptuar mjafte mire, gjithmone kam dite te hjeshoja diten, kam dit te te dhuroja ate lezetin e castit, kam dite te te beja te buzeqeshja, si nje yll i vogel qe te qendron prane...gjithmone... Te kam degjuar, te kam kshilluar, s'te kam kerkuar asgje, me mjaftonte te qendroja prane problemeve te tuaja. Por tani nuk dua me. Me kupton?
Tani po qe iu jap vlera atyre momenteve, iu jap vlera atyre silljeve te mija, dhe jo te tuaja.. dhe me ne fund kuptova qe besimi ishte ne xhepin e gabuar.

Tani cdo gje dua qe thjeshte te mbetin nje hije, nje hije e bukur, nje kujtim, qe do tregoj ndoshta femijve te mi..nje shpres e vdekur, dua qe cdo gje te mos me shoqeroje me ne vazhdimin e jetes time.. Dua qe te te shoh te lumtur, po te kisha mundesi dhe zemren do te ta dhuroja qe ti te ishe i lumtur.. por tani e di qe se meriton ate zemer, syte e mi do ti ipja.. por e di qe do ishin ne duart e gabuar..

Ti sme meriton, me kupton?

Keto fjale qe me kishin ngele ne fyt ishin per ty...

NJE LETER PER TY"
ulur prane nje stacioni metroje duke pritur metrone e rradhes ku dritat e nje kulle mbiquajtur Eiffel te verbojne,rri e mendoj,cfare bej une ketu?Mijera kilometra me ndajne nga ty.Edhe pse jam ne qytetin e te dashuruarve heh e kote dashuria ime nuk eshte ketu.Dashuria ime se ciles i falem gjithcka ndodhet 1600 km larg,atje atje ku kemi bere gjithcka atje ku jemi puthur nen kenget e zogjve,ku kemi ecur per dore me ore te tera ku jemi shtrire ne barin e njome te parqeve,atje eshte dashuria ime.Asgje sme hyn ne sy nga ky Paris asgje sepse Parisi im je ti gjithcka qe kam je ti.Me kujtohen oret qe flisnim ne telefon pa mbarim dhe pa u merzitur kurre.Me kujtohen te shtunat ne vendin e takimit te perhershem.Ehhh si eshte jeta o zemer te merr te flak tej te godet me nje shuplake dhe te thote rri urte aty.Por jo un smund te rri urte,sepse shume pak njerez e dijne qellimin e tyre ne jete dhe nder ato te pakte bej pjese dhe une.Nese askush nuk e di pse lind,un e mesove sepse kam lindur per ty dhe fati im je ti.Dua te jem aty kur ti te ftohesh pak e te jem une qe te pergatis cajin e ngrohte,dua te jem aty e te te shtrengoj doren kur ti te nxjerresh ne jete engjellin tone,dua te jem aty kur ti te lodhesh nga femijet tane e une te te them shpirt shplodhu pak se merrem une,eh dua te jem aty cdo mengjes kur ti hap syte dhe cdo mbremje kur ti i mbyll,dua te jem aty kur te merzitesh nuk e di per cfare e te me nxjerresh te gjithe nervat qe ke e une sdo merzitem sepse e di qe me do dhe e di qe pas pak do te me shtrengosh e do te me puthesh,dua te jem aty kur te te zere shiu ne udhe e une te vij te te marr ne cadren time,dua te jem aty e te te mbuloj kur te zbulohesh pak,dua te jem aty kur te shohesh nje enderr te keqe e te me hudhesh ne krahe sepse e di qe ne krahet e mi ti gjen sherim.Eh pra o Megi im dua te jem aty vetem per ty sepse tashme askush nuk ekziston per mua.Dua qe te ngelet dicka e jona ne ate vend aty ku u ulem per here te pare e u pame fort ne sy e pa fjale nisem te putheshim e i shprehem dashurine njeri tjetrit,aty pas 5000 vjetesh dua qe njerezit te thone ne kete vend jane puthur Serxhio & Megi te vetmit qe gjeten dashurine e vertete.Dua te te shoh flokun tend duke u thinjur e jo nga prishja e bojes por nga plakja e moshes,e di qe nuk eshte e bukur plakja por nje dite te gjithe do te kalojme,por rendesi ka si do te kalojme.Edhe pse i plakur me aq force sa te me ngeli do te perqafoj e do te te them te dua dhe pse mund te vuaj nga mijera semundje thjesht kur te te them te dua gjithcka me rigjenerohet.E keto sy qe te pane pergjithe jeten ne oren e fundit te jetes time dua qe te vazhdojne serisht te te shohin,sepse nese nuk arrita te te shoh kur linda dua te te shoh deri ne vdekje dua te jesh aty e te me shtrengosh doren e pas shume vitesh bashke te me thuash te dua o serxhio si diten pare,sepse nuk ka rendesi mosha,dashuria nuk plaket kurre.Dhe gjithcka le te shuhet sepse nuk kam frike nga vdekja nese ti do jesh aty.Me fal nese te kam trishtuar me keto fjale,me fal nese ke filluar te prekesh pak nuk eshte ne qellimin tim,por keto fjale nuk ti ka shkruar dora ime por zemra ime.Tani metroja po afron e sme ngelet gje tjeter vetem te te them te dua.Ah se harrova keto rreshtat qe nuk duken mire me fal por letra mu lag nga lotet dhe e zbehu pak bojen e ketij stilolapsi,por nuk do zbehi kurre dashurine time.Me lot ne sy e zemer pergjysme te them Te dua me shume se jeten dhe gjithcka qe bej e bej per ty...

NJE LETER PER TY"

Nje flete nga ditari im!...
Dashuria vjen pa te thene ''Mirmengjesi''dhe iken pa te thene ''Lamtumire''!...Etille eshte dashuria,sidomos ne adoleshence,ne moshen ku cdo gje qe fluturon te duket e kapshme.Te flasesh per nje flete te ditarit,e aq me teper kur ka lidhje me ndjenjat,nuk eshte e lehte.Me duhet te shkruaj dicka,e pse jo dhe te verteten?!Ndoshta do te ishte me e lehtenese do te me vinin ndermend,apo te kisha shkruar kete flete ne ditar.Kjo eshte nje nga ato fleteqe s'kishte nevoje qe te shkruhej ne ditar sepse ashtu sic ishte e thjeshte,e bukur,e dhimbshme,e hidheruar ,spontante,mbetet ne memorje.Eshte e tepert te zgjatem tani.Ishte vjeshte.Me duhej te shkoja ne nje vend ku sdo te njihja askend,ku gjithcka do me dukej krejt e huaj.Madje edhe dielli s'eshte nje per te gjithe,edhe drita e henes dhe e yjeve,nata dhe shiu,cdo gje me tjeter me dukej e huaj.Me duhej te shkoja edhe pse pa deshiren time.Dhe ja krejt papritur u gjenda perpara teje per te te thene''Lamtumire''.Por jo,ti s'me lejoje te flisja.Flisje vetem ti si zakonisht,por disi ndryshe.Kishe nje fytyre te zbehte,sy...nuk e di,te skuqur e te perlotur bashke,nje ze te mekur qe pengohej diku para se te dilte.E megjithate perpiqesha te nderhyja e te strukesha pas fjaleve te tuadhe te hyja ne skutat e shpirtit tend,aty te gjaja pak ngrohtesi,shprese,kurajo e perkrahje...Kisha nevoje vetem per nje fjalepor...Jo,eshte e pamundur,e megjithese te gjitha mi kishe lexuar me sy vazhdoje te flisje,e te flisje.Flisje pa kuptim.Epastaj heshtje...Dhe pastaj peshperitmas me the ''DHE KOHA PO QAN PER LARGESIN TENDE''!...dhe lotet te rridhnin nen sy papushim!...Dhe une vazhdova rrugen,ndoshta rrugen tende.Ike dhe pse kjo sjellje nuk te perkiste ty.Ike,u largove para meje mes shiut qe binte e njomte lehte floket e mi,mes loteve qe rridhnin papushim.Largimi yt me tha''Lamtumire''!...Gjethet bien ngadale nga pemet dhe bashke me to disa pika loti nga syte e mi.Dimer i eger tashme hyn dhe zemra ime lengon per kete fatkeqesi.Une trishtohem sepse tashme do te me duhet qe qe fill e vetme te perballoj kete dimer te acarte dhe ku i dihet ndoshta shume te gjate,zemra me mbushet plot dhimbje,plot brenga dhe ne kete mundim shkaterrimtare.Lotet e mi rrjedhin pa pushim,pa mbarim rrjedhin pak rrembyeshem,po per ku se di.Ato rrjedhin dhe krijojne nje kanal,ne te cilin pllakosen kujtimet,rikthehen zhgenjimet,enderrat heshtin dheshpresat vdesin.Ah,!...Ky dimer kaq i vrazhde!..E ndjej qe lotet dhe dhimbjen nuk do te m'i pushoje.E ndjej qe rrjedhen e jetes te qete s'do te me ler ta vazhdoj,e ndjej qe keto mizori kerkojne te me torturojne.Fillikat e vetme,e lenduar,do te mundohem te perpiqem ta kalojkete dimer shkaterrimtar.Tani ti prane meje me nuk do te ndodhesh.Nuk do te jesh me rrezja e pare e diellitqe me zgjon,sdo te jesh ti me flladi i eres qe fytyren,trupin ma ledhaton,zemra sdo ta ndjeje me ate ngrohtesi,qe ti dikur ma jepje.Shpirti sdo te gezoje,sdo te lumturoje me sepse gezimi i shpirtit ishe ti,ne ato dite te kaluara vere.Por edhe dimri me stuhi do te mbaroje!...PO!...PO...do te mbaroje!...Jam e bindur se nje dite ky acar qe ka ngrire,e ka pushtuar gjithe qenien time,ky artikull qe ka ngrire mendjen time,do te shkrije.Jam e bindur se keta lot te kristalte e te pashterueshem,nje dite do te pushojne se rrjedhuri.E pra nje dite serish do te vije pranvera per mua dhe dimrin e hidhur e te acart do ta kem lene pas duarve,pas kraheve pergjithmone,por jo per ta harruar!...

Sweety el

Locus omnem
Absurditeti I jetes jemi ne,qenia njerezore.Lindim dhe vdesim.Erdhem andej nga vijne zogjte dhe engjejt dhe mesuam te flasim nje gjuhe.Ne mijra pentagrame jete stonuam dhe sna mbeti gje tjeter dashuruam.Ishte ai avanturieri qe ti tinezisht I rrembeve zemren princeses.Shiqimet e dashurise thuren me te bukrin realitet,me hyjnoren lumturi.Ne piedestale ndjenjash ne triumfuam.E verteta e jetes do lexohet vetem nga engjejt,ata jam i sigurt se sdo ta cenojne kurre dashurine. Kristale te gdhendura bukur mban tani ne duar.Ne humnera te thella kishte gremisur zhgenjimin.Nga bota e iluzioneve avanturieri doli triumfus ngase gjeti princin e saj.Ne horizontin e thelle te zhgenjimeve dirigjonte nje etyd dashurie.Kaloi koha dhe horizontit ju ul niveli por avanturieri prap e ruajti princesen e tij fal zotit se humbi.Ishte me I thelli trishtim,ne qenie kish mbetur vetem jeta pa pasur mundesi ta jetoj.Kerkoj shume pak por fati me mizorine e tij i jepte si shperblim te njejtin etyd,luante fati apo e kish mallkuar.U struk diku thelle per te pritur ate cka do sillte fati per te ne ritualin pa sens.Nuk e kuptoj,ajo dite ka per te qene enigma e jetes ..me I madhi, me I bukri,me I vyeri paradoks I fatit.Ajo u shfaq krejt pa pritur ate dite te Nentorit ..... kur pa syt ..dhe ato kristale qe dilnin nga ata sy qe menjehere thelle ne shpirtin e saj ndikuan. Sikur ata sy dhe ajo buzeqeshje ...ato fjal ..“hej ngrit koken se une te dua”.Erdhi tek ajo si vete dhurata e Zotit.Ne ate pike te fatit ku ndodhej degjoj ritmin e nje melodie te embel prekese.U ngrit prej atij fundi mizor dhe ajo i dhuroi stafeten e nje dashurie te re ,te cilen ai I lut zotit qe mos te ja rrembeje kush.Ajo ishe per te domethenia e ekzistences se tij dhe eshte akoma e do jet...

Ti, Loti Im
Nuk di a mendon per mua.E di qe fjalet e mia per ty jane te tharta,por ne kete menyre shpresoj qe sado pak zemra ime do te lirohet nga ankthi i tmerrshem qe e ka kapluar.Mendja ime flen dhe zgjohet me ty,bisedon dhe argetohet,luan dhe shetit,qesh dhe kendon.Me ty ardhmerin e planifikova.Kam vetem nje deshire te takohem vetem edhe nje her me ty dhe para teje ta shpalosi ditarin e mundimeve te mia te perditshme.Edhe pse e di se ti je larg meje une,si e qmendur vazhdoj te shpresoj ne dashurine time te pafat.Dale ngadale une kam filluar te humb durimin,jam bere arrogante dhe per hiq gje egersohem dhe behem xheloze.Shkollen tani e vizitoj me trup se mendjen e kam tek ti.E kush te me qortoje? kush te me keshilloje?kush te me ndihmoj? askush!nuk e kam askend ne kete bote qe te me afrohet!valle pse jam jetime!Megjithate une ende e dua poezin,sepse ti me bere poete.Por ne te dy kemi mbetur ne dy pika te heshtura,ne dy pole te kunderta qe s'kane shenja qe nje dite mund te bashkohen njera me tjetren.Si te tilla ato do te nisen ne drejtime te kunderta vazhdimisht do te largohen.Bashke me to edhe ne ia kthyem shpinen njeri tjetrit,per te vazhduar rrugen ne drejtimet tona te pa deshiruara.

TI JE JETA IME
Sa mirë ndihem kur e dij që egziston në jetën time sa mirë kur i hap sytë dhe e di që të kam afër kam nevojë për ty...... sikur agimi që ka nevojë për diellin sikur trupi për zemrën,sikur dielli për rrezen si shiu për pikat,e si un për tyyyy..... Të isha dallëndyshe do fluturoja për ty po të isha peshk do rrija në fund të pacifikut për ty por jam njeri,e vetmja gjë që mund të bëj për ty vetëm të të DUA....... Dua të të përkedhel,të admiroj,dua të të dua...... do të mësoj erën të thërras emrin tënd lulet të ken aromën tënde,do e mësoj diellin të ledhatoj si dora yte yjet të ndriqojnë sikur syt e tu atëher do jesh gjithmonë afër meje Dërgom të lutem në ëndrrat e natës më mbulo me trupin tënd,më duaj sikur asnjeher më parë bëhu dielli im pas reve se ti je shpresa,forca ti je JETA ime..

,LARGESIA NA NDAN DASHURIA NA BASHKON,,

Bie te flej cdo nate para syve me del nje fytyr engjelli.
Perse valle ti?-Nuk e dij ishte nje nate e qete,hena shkelqente nga gezimi ngase pran i kishte te gjitha yjet,vetem un ndjehem e vetmuar,
kujtoj ditet qe kaluan ata dite kur ndjehesha e lumtur,fytyra jote i jep nje imazh te papershkrueshem cdo nate te qet.
Perse o zot e krijove gurbetin?Perse ti sot te gjindesh larg meje perse valle??
Kur nuk mund ta heq nga syt kut ti more rugen e mergimit,nuk mundem ti haroje ata sy qe ishin kapluar nga lotet,shum veshtir e kam pa ty,vetem lotet tani me jan miq,ngushllim,shprese.
Fjala ,,lamtumir e dashur,,me eshte ber nje refren i pandaluar,qe perseritet cdo sekond.Tik-taku i ores leviz cdo nat si nje zemer e shqetesuar,por kete gje askush nuk mund ta ndalonte te gjith ishin strukur ne nje dhimbje te pasherueshme.
Shikova qiellin perseri fytyra jote,ecja neper ruge ishte shenuar emri yt,u rotullova ne cdo ane perseri fytyra yte,ah sikur edhe njeher te te kisha ne krahrorin tim dhe te te mbuloja ne perqafim.
Por nuk mundem se ti je shum larg,ndoshta edhe ti tani ne ato rug te gjata e ndjen te njejten dhimbje qe kam edhe un..
Sa rende e kam -dua te theras emrin tend por prap hesht se e dij qe do ta kem edhe me veshtir kur ti nuk do te me japesh pergjigje.
Perseri heshtje ne dhomen e eret e cila dikur gjallerohej nga dashuria jon,perseri dhimbje ne shpirtin e kalbur se nuk mund ti shijoj buzet e tua puthjet te cilat me linin pa gjum..
Jo,jo nuk dua ti trazoj kujtimet qe nuk mund ti perballoj i dashur mos u merzit po ti shkruaj fjalet e fundit qe ti kam then.
,,,Ruge e mbare te qoft ylli i kesaj bote,ruge e mbare por mos u shqeteso do te jem ketu duke te pritur ty.Ketu me lae ketu do te me gjejsh rug e mbare..Te shkruaj poezin ton qe dikur e thonim bashk;
,,Le ta dij bota sa me mungon
le ta dij bota se te dashuroj
le ta din te gjith se malli me ka mar
por me se shumti le ta din
se largesia na ndan...
Te mallkuara qofshin ato rug te shkreta
se ne shpirtin tim ende qendron heshtja
pa ty qiell ska shkelqim pa ty shpirti
im nuk do te ndjej gezim.....
Por ti shpirt dije nje gje se
,,,,LARGESIA NA NDAN E DASHURIA NA BASHKON,,,,

Sweety el

Locus omnem
LETËR E LAMTUMIRËSE

Ty…

Dashuria ime… më dhemb e gjithë kjo që shkruaj. Kisha pasur dëshirë që të gjitha këto të ti them në sy, që të mund të përqafoj butësisht, e prapë aq forte sa që të mos lëshoj kurrë më. Më dhemb dijenia se e di që nesër do të jesh shumë larg meje. Dhe çdo ditë, larg e më larg…
Faleminderit… për të gjitha ato qaste të bukura, fjalë dhe puthjet e ëmbla. Faleminderit për të gjitha gjëra të bukura që mi dhurove. Çfarë do të më jetë jeta pa ty? E di… ditët do të më jenë të zymta dhe të mërzitshme, e net të rënda dhe të gjata. Rreth meje do të jetë qetësi e rëndë dhe vrasëse e cila do të më shtrëngoj derisa nuk më thërmonë.
Ti, dashuria ime ke zgjedhur rrugën tënde, e në atë rrugë nuk qëndroj unë. Patjetër duhet të pajtohem me te. Ndoshta jam vet fajtor për këtë… mirëpo, nuk mund të të pres më. Ndoshta jam qyqar, ndoshta jam i ligë… ndoshta edhe nuk meritoj të të dashuroj. Por dije, që asnjëri nuk do të të dashuroj kurrë si unë, ndoshta do të pendohem tërë jetën time për shkak të shkrimit të këtyre fjalive, por nuk jam mësuar të jem i fundit në radhitjen e radhës…as që do të jem. Pa mëdyshje unë nuk jam atë që ti kërkon… nuk është me rëndësi. Unë nga e gjithë zemra të dëshiroj lumturinë e gjithë botës, të dëshiroj që sinqerisht të gëzohesh dhe të jesh e buzëqeshur. Unë me të vërtetë të dua dhe shumë më ka mbetur deri tek ti dhe lumturia jote. Dije që pas dashurisë sonë të marrë (tani vetëm e imja) unë më nuk do të jem i njëjti. Nuk do të jem më ai vogëlush naiv i ëmbël. Ndoshta do të jem person i keq dhe i mllefosur në tërë botën, mirëpo, ty kurrë nuk do të të urrej, nga se ty vetëm di të të dashuroj. Askush në jetën time nuk do ta zë vendin tënd, as që mund të krahasohet me ty. Ti më je fati im më i madh, e njëherrit edhe dënesa ime më e madhe. Jam i sigurt se do të gjen një dashuri të re, pastaj edhe ndonjë… nuk jam as xheloz e as i zemëruar. Ndjej se si vetveten e shtyj në ambis, nga se të lëshoj të shkosh, por rrugëdalje tjetër s’kam.
Më falë për gabimet e bëra, më falë nëse ndonjëherë të kam ofenduar… dije që të gjitha ato i kam bërë nga dashuria. Më falë që të dua!
Të dëshiroj të jesh e dashuruar… mjerisht unë nuk jam ai që do të të dashuroj, por ti vetë këtë e ke dëshiruar. Mendoj se dashuria jonë ka pasur aq vlerë sa që të them LAMTUMIRË përmes kësaj letre, kur ti nuk dëshiron të bisedosh me mua si njeri. Por nuk mundem të të fajësoj për asgjë… nga se largohesh përgjithmonë nga jeta ime, dhe të përsërisë të dëshiroj të gjitha të mirat.
Që nga nesër para teje është një botë dhe një jetë e re. Duke të njohur mirë, e di se të gjitha këto do ti pranosh me një buzëqeshje dhe si një lojë, e di që lehtë do të vazhdosh më tej. E unë do të mbes këtu në vend dhe të kërkoj në fytyra tjera të njerëzve dhe lehtas duke thirrur emrin tënd. Do të endem rrugëve në shpresë se njëra prej tyre do të më sjell tek ti.... edhe nëse do ta dija se e gjithë ajo bredhje është e kot. Dashuria ime... nëse ndonjëherë ndjehesh e vetmuar në ato qytete të largëta dëgjoje erën.... do ta dëgjosh zërin tim.... e e di edhe vet se çka do të të thotë..... atë që gjithmonë pandërprerë të flisja derisa ishe e imja.
Dhe erdhi koha të të them lamtumirë. Edhe njëherë të dëshiroj lumturinë e gjithë kësaj bote. Më le bile pakëz vend në mendimet e tua, mos më harro aq shpejtë ashtu si më le. Në zemër ruaj e gjithë dashurinë e kësaj bote veç për ty.... por nuk jam ai i cili do ta jep. Shumë do të vuaj dhe do qaj për ty, por ti mos u kthe.....ndjeke fatin tënd. Nëse ndonjëherë kthehesh.... do të më gjen tek qëndroj te vendi i vjetër dhe pres që rastësisht mos të paraqitesh nga diku, e unë të të vjedh shikimin tënd si dikur kur ishim të huaj.
Mos u hidhëro që emrin tënd do ta thërras në ëndërr, e në ëndrrat e mija do të përqafoj dhe do të puthi me mall. Kur në kalendarin tënd i sheh 08 ... ose 14... numrat tona.... kujto se në atë moment një njeri lutet për ty dhe fatin tënd.
E tash të puthi për të fundit herë...... nuk mund të të them më asgjë, lotët fytyrën po ma djegin..... do të shpresoj, do të shpresoj se njëherë do të të takoj dikur diku.... nëse ndodhë.... eja dhe mu afro, mos u hamend se unë ekzistoj vetëm për ty!

E Ty do të dashuroj përjetësisht.....

LETËR E LAMTUMIRËSE

Ty…

Dashuria ime… më dhemb e gjithë kjo që shkruaj. Kisha pasur dëshirë që të gjitha këto të ti them në sy, që të mund të përqafoj butësisht, e prapë aq forte sa që të mos lëshoj kurrë më. Më dhemb dijenia se e di që nesër do të jesh shumë larg meje. Dhe çdo ditë, larg e më larg…
Faleminderit… për të gjitha ato qaste të bukura, fjalë dhe puthjet e ëmbla. Faleminderit për të gjitha gjëra të bukura që mi dhurove. Çfarë do të më jetë jeta pa ty? E di… ditët do të më jenë të zymta dhe të mërzitshme, e net të rënda dhe të gjata. Rreth meje do të jetë qetësi e rëndë dhe vrasëse e cila do të më shtrëngoj derisa nuk më thërmonë.
Ti, dashuria ime ke zgjedhur rrugën tënde, e në atë rrugë nuk qëndroj unë. Patjetër duhet të pajtohem me te. Ndoshta jam vet fajtor për këtë… mirëpo, nuk mund të të pres më. Ndoshta jam qyqar, ndoshta jam i ligë… ndoshta edhe nuk meritoj të të dashuroj. Por dije, që asnjëri nuk do të të dashuroj kurrë si unë, ndoshta do të pendohem tërë jetën time për shkak të shkrimit të këtyre fjalive, por nuk jam mësuar të jem i fundit në radhitjen e radhës…as që do të jem. Pa mëdyshje unë nuk jam atë që ti kërkon… nuk është me rëndësi. Unë nga e gjithë zemra të dëshiroj lumturinë e gjithë botës, të dëshiroj që sinqerisht të gëzohesh dhe të jesh e buzëqeshur. Unë me të vërtetë të dua dhe shumë më ka mbetur deri tek ti dhe lumturia jote. Dije që pas dashurisë sonë të marrë (tani vetëm e imja) unë më nuk do të jem i njëjti. Nuk do të jem më ai vogëlush naiv i ëmbël. Ndoshta do të jem person i keq dhe i mllefosur në tërë botën, mirëpo, ty kurrë nuk do të të urrej, nga se ty vetëm di të të dashuroj. Askush në jetën time nuk do ta zë vendin tënd, as që mund të krahasohet me ty. Ti më je fati im më i madh, e njëherrit edhe dënesa ime më e madhe. Jam i sigurt se do të gjen një dashuri të re, pastaj edhe ndonjë… nuk jam as xheloz e as i zemëruar. Ndjej se si vetveten e shtyj në ambis, nga se të lëshoj të shkosh, por rrugëdalje tjetër s’kam.
Më falë për gabimet e bëra, më falë nëse ndonjëherë të kam ofenduar… dije që të gjitha ato i kam bërë nga dashuria. Më falë që të dua!
Të dëshiroj të jesh e dashuruar… mjerisht unë nuk jam ai që do të të dashuroj, por ti vetë këtë e ke dëshiruar. Mendoj se dashuria jonë ka pasur aq vlerë sa që të them LAMTUMIRË përmes kësaj letre, kur ti nuk dëshiron të bisedosh me mua si njeri. Por nuk mundem të të fajësoj për asgjë… nga se largohesh përgjithmonë nga jeta ime, dhe të përsërisë të dëshiroj të gjitha të mirat.
Që nga nesër para teje është një botë dhe një jetë e re. Duke të njohur mirë, e di se të gjitha këto do ti pranosh me një buzëqeshje dhe si një lojë, e di që lehtë do të vazhdosh më tej. E unë do të mbes këtu në vend dhe të kërkoj në fytyra tjera të njerëzve dhe lehtas duke thirrur emrin tënd. Do të endem rrugëve në shpresë se njëra prej tyre do të më sjell tek ti.... edhe nëse do ta dija se e gjithë ajo bredhje është e kot. Dashuria ime... nëse ndonjëherë ndjehesh e vetmuar në ato qytete të largëta dëgjoje erën.... do ta dëgjosh zërin tim.... e e di edhe vet se çka do të të thotë..... atë që gjithmonë pandërprerë të flisja derisa ishe e imja.
Dhe erdhi koha të të them lamtumirë. Edhe njëherë të dëshiroj lumturinë e gjithë kësaj bote. Më le bile pakëz vend në mendimet e tua, mos më harro aq shpejtë ashtu si më le. Në zemër ruaj e gjithë dashurinë e kësaj bote veç për ty.... por nuk jam ai i cili do ta jep. Shumë do të vuaj dhe do qaj për ty, por ti mos u kthe.....ndjeke fatin tënd. Nëse ndonjëherë kthehesh.... do të më gjen tek qëndroj te vendi i vjetër dhe pres që rastësisht mos të paraqitesh nga diku, e unë të të vjedh shikimin tënd si dikur kur ishim të huaj.
Mos u hidhëro që emrin tënd do ta thërras në ëndërr, e në ëndrrat e mija do të përqafoj dhe do të puthi me mall. Kur në kalendarin tënd i sheh 08 ... ose 14... numrat tona.... kujto se në atë moment një njeri lutet për ty dhe fatin tënd.
E tash të puthi për të fundit herë...... nuk mund të të them më asgjë, lotët fytyrën po ma djegin..... do të shpresoj, do të shpresoj se njëherë do të të takoj dikur diku.... nëse ndodhë.... eja dhe mu afro, mos u hamend se unë ekzistoj vetëm për ty!

E Ty do të dashuroj përjetësisht.....

Sa mall kam sot per ty... ?

Te kerkova atje ku gjithmone te gjeja, por sot nuk ishe!
Shfletoj ne te kaluaren, e atje jane syte e tu, me te shkelqyer se vete drita,
shoh ty...
Oh sa po me dridhet zemra, sa po me renkon shpirti!
Sa mall kam sot per ty...
Ashtu si shiu qe bie jashte dritares time, i perzier me deboren,
ashtu kjo mendja ime, e turbulluar mes ndjenjes e llogjikes.
Ndjej se po mbytem ne lot, kerkoj qe patjeter diku te kapem,
Perse nuk je, ose, perse Je?... Nuk e kuptoj?
Ti me nuk je, por copez e zemres me je bere, grimce shpirti qe merr fryme,
perbindesh qe po shkaterron universin tim...
Jam betuar fjale te tilla me mos te t'them, sepse sa me shume po te ndjek, aq me shume nga un po vrapon...
Hapu toke, sa here te thashe te hapesh? Hapu e merrem,
nuk dua te jetoj, as e gjallë e as e vdekur,
sepse sot kam shume mall e po Vuaj, e mallin tim nuk di si ta shuaj...!

icon1.gif

344ql41.jpg

Fjalët për një dashurie të panjohur.Në kërkim të të panjohurës...

Çdo natë të ëndërroj edhe pse ende s’të kam parë, apo ndoshta të kam parë sa e sa herë dhe nuk e kam ditur që je ti, ai që kërkojë. Po nuk ka gjë, këtë do ta mësoj me kohë. Ne mund të kalojmë pranë njëri - tjetrit e të mos përshëndetemi apo mund të jemi me mira kilometra larg, por kjo nuk ka rëndësi, aspak nuk ka rëndësi, ajo që ka rëndësi është se unë jam vetëm e jotja dhe ti je vetëm i imi sepse kjo është vendosur e vulosur ende pa ardhur këtu.
Nuk ka rëndësi, aspak nuk ka rëndësi nëse më duhet të lodhem duke të të kërkuar ty apo se ti duhet të lodhësh duke më kërkuar mua, ky është çmimi që duhet të paguajmë për fitoren. E rëndësishme është se ti më pret dhe unë të pres, se ti më kërkon dhe se unë të kërkojë, e rëndësishme është se ne do ta gjejmë njëri tjetrin. Dashuria jonë dhe festa që do të bëjmë do të bëjnë që të harrohen përgjithmonë ankthi i pritjes dhe ditët e vetmise

Nuk e di në të kam parë ndonjëherë, por e ndjej se dy zemrat tona janë takuar mes vete, janë takuar atje, tek burimi i dashurisë, tek ai burim i pashtershëm ku çdo zemër furnizohet me dashuri, tek burimi, atje lart.
E di edhe një gjë, e di se të kam parë në ëndërr, shkëlqimi i fytyrës dhe flokëve të tua nuk më lejoi të të dalloja qartë fytyrën, por unë e ndjeja se ishe ti, jo s’mund të ishte ndonjë tjetër. Goja jote nuk më foli asnjë fjalë por buzëqeshja jote më tha shumë, sa shumë !.
E di edhe se çdo natë shikimet tona ndeshën, atje lartë në qiell, në yllin më të bukur,a e ke vërejtur ndonjëherë vezullimin e rrugës që përshkojnë shikimet tona, atje shikimet tona puthen, atje shikimet tona flasin
I panjohur më kërko, por mos më kërko shumë se kështu mund të përplasesh në dike tjetër para se të më gjesh. Më prit por jo edhe gjatë, nëse mendon se po vonohem, nisu, do të më hasësh rrugës duke ardhur tek ti
Kujtohu, ndoshta jemi parë! Po ku se ? Ndoshta tek porta kur po hynim këtu, në këtë skenë që e quajmë JETË.
Çdo i njohur që takojë më bënë të mendojë për ty i panjohur.
I panjohur s’ka rendësi që nuk të njoh, unë të dua. Ti ke diçka timen dhe unë kam diçka tënden. Dhe atë ditë kur të njihemi do na duket se jemi njohur gjithmonë.​

Sweety el

Locus omnem
Plage qe ende gjakon!!!

Kaluan vite,muaj të tërë,por unë ty s’të harrova.Të kam në thellësi të zemrës,në shpirtë,në
mendime.Fytyra yte shëndrit edhe pse s’të shohë dot.Dita ditës ndjej mungesën tënde,mungesën e shpirtit tënd të bardhë si bora,mungesën e buzëqeshjes sate.Je shumë larg meje,je në një botë
tjetër,ty të morën engjujt.Ende nuk e besoj ikjen tënde,ike pa fjalë,pa na thënë LAMTUMIRëN
E FUNDIT.Më nevoitesh mua,familjes..më le të vetmuar,pa vëlla.Lotët nuk e shuan mallin tim,as dhimbjen time që s’ka shërim.Jetoj në tmerrë,në humbje,larg të vërtetës dhe realitetit,jetoj
në ç’menduri me kokën pas se mos vallë po takoj armikun tim?Se mos vallë po takoj vrasësin tënd,atë
zemër të egër dhe të fëlliqur që s’din se çdo të thotë dashuria familjare,që s’din se ç’do të thotë t’a
plagosësh aq rëndë pulëbardhën e pafajshme.
Nga bota fsheh ndjenjën time.Nën qiellin e mbushur me yje shpresoj,shpresë e vetme që ende s’më është shuar.Jeta ime është një ëndërr,jetoj në ëndërr,por ëndërra brenda ëndrrës zhduket.
Shpirti më gufon e s’ka kush që më ndihmon për të shëruar këtë plag.O Zot,më ndihmo të lutem.Më
elimino këtë vuajtje që kam në shpirt,ma shuaj këtë dhimbje,je I vetmi që dua,që shpresoj dhe që s’humb besimin kurrë.E dua të vërtetën?Ku është drejtësia?Ndërgjegja e këtyre shpirtërave?
A thua vallë nuk kanë frigë nga All-llahu..
…Miq të dashur,desha që me ju t’I ndaj disa prej mendimeve që vërshojnë kokën time gjatë orëve të gjata që I kaloj duke u munduar t’a shuaj këtë plagë që ende gjakon.Ju lutem mohoni padrejtësinë!Zhdukeni gënjeshtrën!Shuajeni urrejtjen!Sepse dhimbja-vetmia t’a këput shpirtin.
E kur të veçohesh me kohën mos thuaj mbeta vet.Por thuaj mua më mbykqyr All-llahu,Zoti I vërtetë…

E Vetmuar"

Heshtja e kesaj nate po me cmend,e vetmuar ne dhomen time cdo here rri ne mendime,nuk di pse te kujtoj, kur dua qe pergjithmon qe te harroj,si te harroj Ty kur te dua aq shum,por pse te dua kur Ti cdo dit me ben te vuaj...
Nuk di pse sillemi te dy si femij,kur te dy jemi te rritur dhe mund ta kuptoj fjalen dashuri,e di qe edhe Ti me do mua por nuk e kuptoj pse nuk ma thua...
Nuk shihemi nje koh te gjate edhe pse per njeri-tjetrin kemi shum mall,e di se fajtore per ket jam une,por nuk di pse kam frik te takohem me ty, por nuk dua qe te zhgenjehem ne dashuri...
I kujtoj ato pak caste qe te dy i kaluam dhe e kuptoj se per ty jom e permalluar...
E permalluar fle ne gjum e till zgjohem cdo dit kam shum mall per Ty oh shpirt...
E kapluar nga kjo merzi vazhdoj te shkruaj poezi vetem per Tyyyyyyyyy.....

LAMTUMIRE

Skam dashur kur te te lendoj se te kam dashur sa ska me,por ti iken me largohesh prandaj dhe une po te le...Sbesoj se do merzitesh shume ti ende sdi ceshte dashuria,prandaj smunde ta kuptoje dot prushin e ndjenjave te mia...Pervec bukurise plot mister natyra gje ste ka dhuruar ishe nje gonxhe qe nuk cel u vishke qe pa lulezuar...Edhe pse e kam kaq te veshtire sot po te nxjer nga zemra ime,me mire shendrit si yll i larget dhe me dil vec ne enderime...Pas meje do te vijne te tjera dhe do te puthin puthjen time ti bukurosh si me mua do te shkrihesh neper perqafime...E do te thuash hipokrite oh sa te dua se them dot, njelloj sic beje dje me mua me naze do te derdhesh lote...Ne sa krevate do te shtrihesh e do te hiqesh virgjiresh kur i ketoj te gjitha keto me vjen te qaj e te qesh...E gjer tani isha e nxehur nuk e mohoj qe prap te dua me gjithe boten po te puthesh asnjera sdo te puthe si mua...Une dhe vete jam e lenduar dhe ndoshta te rendova shume kush valle di te perkedhele ashtu si te perkedhelja une?..Me gjithe ate po te uroj ty u befsh ylle e leshofsh mure, me pas besoj se edhe per mua do te cel me gaz nje tjeter lule.Mbi ndjenjen tone ra debore gjithcka qe beme shkoj kote pra LAMTUMIRE vec LAMTUMIRE se MIRUPAFSHIM ste them dot...

Plage qe ende gjakon!!!

Kaluan vite,muaj të tërë,por unë ty s’të harrova.Të kam në thellësi të zemrës,në shpirtë,në
mendime.Fytyra yte shëndrit edhe pse s’të shohë dot.Dita ditës ndjej mungesën tënde,mungesën e shpirtit tënd të bardhë si bora,mungesën e buzëqeshjes sate.Je shumë larg meje,je në një botë
tjetër,ty të morën engjujt.Ende nuk e besoj ikjen tënde,ike pa fjalë,pa na thënë LAMTUMIRëN
E FUNDIT.Më nevoitesh mua,familjes..më le të vetmuar,pa vëlla.Lotët nuk e shuan mallin tim,as dhimbjen time që s’ka shërim.Jetoj në tmerrë,në humbje,larg të vërtetës dhe realitetit,jetoj
në ç’menduri me kokën pas se mos vallë po takoj armikun tim?Se mos vallë po takoj vrasësin tënd,atë
zemër të egër dhe të fëlliqur që s’din se çdo të thotë dashuria familjare,që s’din se ç’do të thotë t’a
plagosësh aq rëndë pulëbardhën e pafajshme.
Nga bota fsheh ndjenjën time.Nën qiellin e mbushur me yje shpresoj,shpresë e vetme që ende s’më është shuar.Jeta ime është një ëndërr,jetoj në ëndërr,por ëndërra brenda ëndrrës zhduket.
Shpirti më gufon e s’ka kush që më ndihmon për të shëruar këtë plag.O Zot,më ndihmo të lutem.Më
elimino këtë vuajtje që kam në shpirt,ma shuaj këtë dhimbje,je I vetmi që dua,që shpresoj dhe që s’humb besimin kurrë.E dua të vërtetën?Ku është drejtësia?Ndërgjegja e këtyre shpirtërave?
A thua vallë nuk kanë frigë nga All-llahu..
…Miq të dashur,desha që me ju t’I ndaj disa prej mendimeve që vërshojnë kokën time gjatë orëve të gjata që I kaloj duke u munduar t’a shuaj këtë plagë që ende gjakon.Ju lutem mohoni padrejtësinë!Zhdukeni gënjeshtrën!Shuajeni urrejtjen!Sepse dhimbja-vetmia t’a këput shpirtin.
E kur të veçohesh me kohën mos thuaj mbeta vet.Por thuaj mua më mbykqyr All-llahu,Zoti I vërtetë…

E Vetmuar"

Heshtja e kesaj nate po me cmend,e vetmuar ne dhomen time cdo here rri ne mendime,nuk di pse te kujtoj, kur dua qe pergjithmon qe te harroj,si te harroj Ty kur te dua aq shum,por pse te dua kur Ti cdo dit me ben te vuaj...
Nuk di pse sillemi te dy si femij,kur te dy jemi te rritur dhe mund ta kuptoj fjalen dashuri,e di qe edhe Ti me do mua por nuk e kuptoj pse nuk ma thua...
Nuk shihemi nje koh te gjate edhe pse per njeri-tjetrin kemi shum mall,e di se fajtore per ket jam une,por nuk di pse kam frik te takohem me ty, por nuk dua qe te zhgenjehem ne dashuri...
I kujtoj ato pak caste qe te dy i kaluam dhe e kuptoj se per ty jom e permalluar...
E permalluar fle ne gjum e till zgjohem cdo dit kam shum mall per Ty oh shpirt...
E kapluar nga kjo merzi vazhdoj te shkruaj poezi vetem per Tyyyyyyyyy.....

LAMTUMIRE

Skam dashur kur te te lendoj se te kam dashur sa ska me,por ti iken me largohesh prandaj dhe une po te le...Sbesoj se do merzitesh shume ti ende sdi ceshte dashuria,prandaj smunde ta kuptoje dot prushin e ndjenjave te mia...Pervec bukurise plot mister natyra gje ste ka dhuruar ishe nje gonxhe qe nuk cel u vishke qe pa lulezuar...Edhe pse e kam kaq te veshtire sot po te nxjer nga zemra ime,me mire shendrit si yll i larget dhe me dil vec ne enderime...Pas meje do te vijne te tjera dhe do te puthin puthjen time ti bukurosh si me mua do te shkrihesh neper perqafime...E do te thuash hipokrite oh sa te dua se them dot, njelloj sic beje dje me mua me naze do te derdhesh lote...Ne sa krevate do te shtrihesh e do te hiqesh virgjiresh kur i ketoj te gjitha keto me vjen te qaj e te qesh...E gjer tani isha e nxehur nuk e mohoj qe prap te dua me gjithe boten po te puthesh asnjera sdo te puthe si mua...Une dhe vete jam e lenduar dhe ndoshta te rendova shume kush valle di te perkedhele ashtu si te perkedhelja une?..Me gjithe ate po te uroj ty u befsh ylle e leshofsh mure, me pas besoj se edhe per mua do te cel me gaz nje tjeter lule.Mbi ndjenjen tone ra debore gjithcka qe beme shkoj kote pra LAMTUMIRE vec LAMTUMIRE se MIRUPAFSHIM ste them dot...

DASHURI E VRTET QE PERFUNDON NE TRAGJEDI

Nuk e di zemer se pse em le pse em shkatrrove kru nuk e meritoj kur e die se veq ty te doja kur e die se je gjithqka per mua dhe i vetmi ne jeten time.Nuk e di se pse spo me besonmu kur flas te vrteten kur te them se me shum se jeten time te dua ty.Po mir perfundoj dashuria jon po me ket gje perfundon edhe jeta ime ket gje ta kam then shumher po ti me thua se jeta vazhdon dhe se shum shpejt kam per te harruar po jo ajo gje nuk do te ndodh kurr edhe pse ti po por uen jo sepse ne zemren time nuk ka vend per njeri tjeter perveq teje shprti im te kam premtura dhe te premtoj qe trupin tim nuk do ta ledhatoj askush tjeter perveq teje dhe kto buz qe vdesin nga dashuria per te puthur ty nuk fo ti puth askush tjter shpirti im te kam then qe kur do te ndahem nuk do te jetoj edhe pse ti keq gje nuk e beson mendon se vetem po flas kot por jo ajo gje do te ndodh pse te jetoj e te vazhdoj jeten kur perbrenda jam e vdekur kur jeten time e vrave ti nuk mund te jetoj kur jeten ta dhurova ty andaj tash nuk dua qe te ma kthesh perseri sepse ajo esht e vdekur pa ty zemer veq nej gje dua ta dish se veq ty te kam dashuruar dhe zemera ime vetem pe rty ka rrahur e di qe pa ty nuk mund te jetoj edhe ket ne veper do ta deshmoj sepse tani kto momente jan te fundit qe mendoj per ty zemra ime dal nga dal pushon se rrahuri ep rty por edhe ne momentet e fundit te jetes time ne mendje te kam ty zemra ime te thash se nuk jetoj dot pa ty por ti nuk me besoje ndersa neser se me te vertet pa ty skam jetuar edhe po ashtu qe ta kam deshmuar qe veq ty te kam dashuruar neser do ta kuptosh se zemra ime me nuk rrah per ty ne mendjen time me nuk egziston ti edhe po ta ledhatosh trupin tim nuk do te ndjej azgje sepse nuk kam me ndjenja kam vdekur.Kam vdekur per ty shpirt sepse jeten ta dhurova ty po ti nuk e mbajte siq me permtove.Siq me premtove se do te me dashurosh deri ne perjetsi siq me premtove lumturi pa kufi po per kundrazi me shkatrrove ne vend qe te me dashuroje.E di qe do te pendohesh por ti kur te pendohesh per at qe ke ber qe nuk me ke besuar se veq ty te kam dashuruar do te jet von sepse trupi ateher nuk do te ndjej azgje sepse jam e vdekur.Edhe kjo ke njera nder sakrificat e mia qe kam ber per ty po ke kjo sakrific me jeten time edhe me nje gje qe nuk ka kthim sepse qdo gje e ima tani me ka vdekur.E ti kur ta lexosh ket leter une kur e kam shkruar si asneher tjetr kam vujtur e kam lotuar po te pakten te lutem te me kuptosh dhe te me besosh ne kete qe po ta shkruaj sepse kta lot dhe kjo vujte qe kam tani do te jen te fundit qe do ti bej per ty.te fundit sepse nuk jetoj me.Edhe ty zemera ime te uroj gjith lumturin e botes edhe pse nuk je me mua por kte ta them sepse vetem ty te dua te uroj qdo te mir ne jet dhe ne dashuri shum fat dhe lumturi edhe pse kte qe po te shkruaj e kam shum veshtir por kte ta them sepse te dua.Edhe e gjith kjo ke edhe nje deshmi tjeter se te kam dashur me shum se jeten time dhe mos harro kurr se pe rmu je kon gjithmon i pari dhe i fundit dhe gjithmon do te jem e jotja dhe vetem ty te takoj.Dhe nej gje te fundit nag ti po e kerkoj te pakten qe ndonjhe rte me kujtosh sepse e di qe do te me harrosh.Te dua dhe e jotja kam qen prej momentit qe te kam dashuruar por te kam premtuar se e jotja do te jem deri ne perjetsi po premtimin un e mbajta por premtimin qe ma dhe pse zmeer nuk e mbajte edhe ti

Te dua por nuk mundem te jem me ty.

Nje gje na ndan dhe per kete me duhet tet harroj.
E di qe te lendoj, lendoj dhe vehten por nuk di qka te bej
te qmendem nuk preferoj ngase dua te jetoj me kujtimin se te deshta dhe te dua ty.
Te gjitha mi more ti, madje as lot nuk kam me, ta fala dhe lotin vetem qe te mos e derdh ngase me shume lendohem .Kam mall per ty por nuk kam force tet kerkoj ngase po te shoh e di qe do te kthehem prap rruges se dashurise per ty edhe pse e din ti qe jam ne kete rruge por e humbur duke te kerkuar me sy mbyllur se po t’i hap syt e di qe do te me kthehet loti duke te thene me ke munguar! Me lot te kam thene te dua por ti nuk me takon mua por do t’i takosh tjetres edhe pse kurre nje gje nuk do ta kisha deshiruar por… Dua te jem shume larg qe te mos shoh, te mos shoh por te ndegjoj mire per ty edhe pse hijen tende do ta kem kudo qe te shkoj, emrin tend do ta kem ne mendje,puthjen tende ne buzet e mia, ngrohtesine tende ne trupin tim, zerin tend ne veshin tim.Nuk kam qka te bej, te vdes nuk deshiroj ngase dua te jetoj qe se paku lajmin qe ti u lumtur jeton dua ta ndegjoj. Me lot te zemres te them te uroj fatin e bardh kurr ne sy mos paq lot, fati dhe lumturia te ndjekt ne qdo hap.E une, une lus Zotin qe te me ndihmoje, ate qe eshte e mire per mua le te ma dhuron. Mos harro se gjithnje do te dua dhe do te kujtoj.

Te dua
Nuk e di qfare te them pos fjales te dua.Me the qe te harroj por un te them kete mos e kerko nga une se nuk mundem tet harroj.Qdo dite e me shume asgje tjeter nuk ndjej per ty veq se dashuri,dashuri qe askush nuk ndjen per ty.Qdo dite me shtohet malli per ty,qdo dite e me shume me shtohet dashuria ndaj teje,qdo dite kam nevoje per ty,qdo dite kam nevoj per zerin tend te embel,qdo dit ndjej nevojen per shikimin tend,buzqeshjen tende.Nje gje kerkoj nga ti, qe te mos kerkosh nga une qe te harroj.E din pse kerkoj kete nga ti? Ngase ti je e vetmja dashuri per mua dhe nuk mundem tet harroj,tek ti kuptova fjalen dashuri,tek ti mesova te dashuroj,andaj si mundesh te me kerkosh te harroj kur tek ti gjeta ngrohtesin e fjales te dua,tek ti gjeta embelsin e jetes,tek ti gjeta thelbin e jetes,tek ti gjeta shprese per te jetuar,tek ti endrroja boten e pafund,tek ti endrroja vehten me fustan te bardh! Dhe qka,gjithe keto i perfshin ti duke me thene harrom,nuk mundem jo jeta ime,nuk mundem se ti je endrra ime!

Dashuri e thyer

Jam ulur prane dritares, jasht filloi te bie shi. Kam menduar shume per ty keto dite dhe mund te them qe me mungon shume. Sa shume mendime me vijne ne koke dhe sillen rrotull, eshte kujtimi yt. Shpesh me duket sikur do hysh ne dere me buzeqeshjen tende si te mos kishe kikur kurre. Por ky iluzion iken aq shpejt ashtu sic vjen dhe kthehem ne realitet, nuk je ketu dhe nuk do jesh me.
Faji dhe pendimi me ndjekin. Perse, eprse nuk te thash sa shume te doja?
Sot je shume larg meje. Deshiroja shume te merrja doren tende dhe te ulesha bashke me ty, pa thene asnje fjale me goje dhe te thosha gjithcka me zemer. Ne fakt me jep ankth kjo largesi, po te mundja ne kete moment do isha ne krahun tend, te te thosha qe je shum i rendesishem per mua dhe qe te adhuroj.
E di se pse nuk ta kamm thene asnjehere? Pergjigja eshte e thjeshte: sepse mendoja se ndoshta fjalet ishin teper.
Po vuaj shume nga ikja jote. Me dhemb ne shpirt qe nuk jam afer teje dhe per me shume sepse nuk te thashe kurre se sa te doja, prandaj dhe sot e shkruaj kete leter.
Kam nevoje te qaj, te shfryj, sepse nese vazhdoj te dukem para te tjereve sikur jam mire, sikur asgje nuk me preokupon, trishtimi, qe me hap nje boshllek e me thelle ne shpirtin tim, do me shkaterroje.
Perse nuk kthehesh tani? Kam nevoje per ty per te vazhduar te jetoj.Do isha shume e lumtur po te mund te shihja perdite pasqyrimin tim ne syte e tu, te degjoja zerin tend qe te shqiperonte emrin tim, te thithja ajrin qe thith ti, vetem me keto do ndjehesha mire dhe te siguroj qe do ndihesha i lumtur.
Nese e lexon kete leter, do ta shohesh se cdo fjale e shkruar ne te eshte nje lot dhe nje frymemarrje dashurie per ty(megjitehse e di qe nuk ke per ta lexuar kurre).
Sa mire do ishte sikur ta ksiah shkruar me pare kete leter, sepse nuk ddo ikje pa e ditur qe te doja shume.

DASHURI E VRTET QE PERFUNDON NE TRAGJEDI

Nuk e di zemer se pse em le pse em shkatrrove kru nuk e meritoj kur e die se veq ty te doja kur e die se je gjithqka per mua dhe i vetmi ne jeten time.Nuk e di se pse spo me besonmu kur flas te vrteten kur te them se me shum se jeten time te dua ty.Po mir perfundoj dashuria jon po me ket gje perfundon edhe jeta ime ket gje ta kam then shumher po ti me thua se jeta vazhdon dhe se shum shpejt kam per te harruar po jo ajo gje nuk do te ndodh kurr edhe pse ti po por uen jo sepse ne zemren time nuk ka vend per njeri tjeter perveq teje shprti im te kam premtura dhe te premtoj qe trupin tim nuk do ta ledhatoj askush tjeter perveq teje dhe kto buz qe vdesin nga dashuria per te puthur ty nuk fo ti puth askush tjter shpirti im te kam then qe kur do te ndahem nuk do te jetoj edhe pse ti keq gje nuk e beson mendon se vetem po flas kot por jo ajo gje do te ndodh pse te jetoj e te vazhdoj jeten kur perbrenda jam e vdekur kur jeten time e vrave ti nuk mund te jetoj kur jeten ta dhurova ty andaj tash nuk dua qe te ma kthesh perseri sepse ajo esht e vdekur pa ty zemer veq nej gje dua ta dish se veq ty te kam dashuruar dhe zemera ime vetem pe rty ka rrahur e di qe pa ty nuk mund te jetoj edhe ket ne veper do ta deshmoj sepse tani kto momente jan te fundit qe mendoj per ty zemra ime dal nga dal pushon se rrahuri ep rty por edhe ne momentet e fundit te jetes time ne mendje te kam ty zemra ime te thash se nuk jetoj dot pa ty por ti nuk me besoje ndersa neser se me te vertet pa ty skam jetuar edhe po ashtu qe ta kam deshmuar qe veq ty te kam dashuruar neser do ta kuptosh se zemra ime me nuk rrah per ty ne mendjen time me nuk egziston ti edhe po ta ledhatosh trupin tim nuk do te ndjej azgje sepse nuk kam me ndjenja kam vdekur.Kam vdekur per ty shpirt sepse jeten ta dhurova ty po ti nuk e mbajte siq me permtove.Siq me premtove se do te me dashurosh deri ne perjetsi siq me premtove lumturi pa kufi po per kundrazi me shkatrrove ne vend qe te me dashuroje.E di qe do te pendohesh por ti kur te pendohesh per at qe ke ber qe nuk me ke besuar se veq ty te kam dashuruar do te jet von sepse trupi ateher nuk do te ndjej azgje sepse jam e vdekur.Edhe kjo ke njera nder sakrificat e mia qe kam ber per ty po ke kjo sakrific me jeten time edhe me nje gje qe nuk ka kthim sepse qdo gje e ima tani me ka vdekur.E ti kur ta lexosh ket leter une kur e kam shkruar si asneher tjetr kam vujtur e kam lotuar po te pakten te lutem te me kuptosh dhe te me besosh ne kete qe po ta shkruaj sepse kta lot dhe kjo vujte qe kam tani do te jen te fundit qe do ti bej per ty.te fundit sepse nuk jetoj me.Edhe ty zemera ime te uroj gjith lumturin e botes edhe pse nuk je me mua por kte ta them sepse vetem ty te dua te uroj qdo te mir ne jet dhe ne dashuri shum fat dhe lumturi edhe pse kte qe po te shkruaj e kam shum veshtir por kte ta them sepse te dua.Edhe e gjith kjo ke edhe nje deshmi tjeter se te kam dashur me shum se jeten time dhe mos harro kurr se pe rmu je kon gjithmon i pari dhe i fundit dhe gjithmon do te jem e jotja dhe vetem ty te takoj.Dhe nej gje te fundit nag ti po e kerkoj te pakten qe ndonjhe rte me kujtosh sepse e di qe do te me harrosh.Te dua dhe e jotja kam qen prej momentit qe te kam dashuruar por te kam premtuar se e jotja do te jem deri ne perjetsi po premtimin un e mbajta por premtimin qe ma dhe pse zmeer nuk e mbajte edhe ti