Ildri
Forumium maestatis
Ja si do të jenë banesat e së ardhmes (Fotot)
Në të gjithë botën ekzistojnë mijëra rezidenca të mrekullueshme, të cilat tregojnë edhe njëherë se njeriu mund të bëjë mrekullia. Një e tillë është edhe ky pallat, në të cilin i gjen të gjitha, pamjen e mrekullueshme, qetësinë e natyrës dhe mbi të gjitha komoditetin dhe luksin. Kjo rezidencë ndodhet në Hong Kong, një kompleks i ri banimi që kombinon traditën dhe modernitetin.
Ai është një rrokaqiell me 54 kate me apartamente në dy nivele, të gjithë me kopsht privat edhe në katet më të larta. Nuk ballkone të zakonshme, por hapësira të vërteta natyrore që rrethojnë njësitë e banimit në një lloj “pemë”. Projekti, i nënshkruar nga Boutique Design, premton për të sjellë një epokë të re në funksion të qytetit, tashmë shtëpi mes risive arkitekturore, e cila bashkohet me ekskluzivitetin në kërkim të relaksimit dhe qetësisë. Apartamentet janë të strukturuara në dy nivele dhe disenjuesit kanë punuar në mënyrë që të gjithë te kenë pasur qasje në një kopsht ballkon me 525 metra katrore: Projekti ka për qëllim për të minimizuar kostot dhe ndikimin e mjedisit masiv të qytetit dhe gjithashtu ka të njëjtën funksion si me krijimin e një "mushkërie të gjelbër".
Kina drejt “pushtimit” të hapësirës
Kina vazhdon të konkurojë Shtetet e Bashkuara dhe Rusinë në luftën për pushtimin e hapësirës. Agjencia ajrore kineze njoftoi planet e saj për hedhjen në hapësirë të Shenzhou 9 brenda pak ditëve.
Anija hapësinore kineze, Shenzhou 9 ndodhet në një bazë të lëshimit të raketave kozmike në veri-perëndim të vendit. Ky është misioni i tretë i saj dhe i pari për Kinën që nga viti 2008.
Sipas agjencisë shtetërore kineze të lajmeve, Xinhua, në bord pritet të jenë 3 astronautë kinezë, mes të cilëve me shumë gjasa edhe një femër.
Shenzhou 9 do të stacionohet në Taingong 1, stacion orbital kinez dhe misioni i astronautëve është që të kontribuojnë në ndërtimin e një programi të plotë hapësinor kinez.
Në vitin 2003, Kina u shndërrua në vendin e tretë (pas Shteteve të Bashkuara dhe Rusisë) që dërgon në mënyrë të pavarur në hapësirë një anije kozmike. Fill pas këtij hapi, agjencia kineze e hapësirës ka bërë hapa galopantë duke ndërmarrë disa edhe disa misione të tjera të suksesshme.
Anija hapësinore kineze, Shenzhou 9 ndodhet në një bazë të lëshimit të raketave kozmike në veri-perëndim të vendit. Ky është misioni i tretë i saj dhe i pari për Kinën që nga viti 2008.
Sipas agjencisë shtetërore kineze të lajmeve, Xinhua, në bord pritet të jenë 3 astronautë kinezë, mes të cilëve me shumë gjasa edhe një femër.
Shenzhou 9 do të stacionohet në Taingong 1, stacion orbital kinez dhe misioni i astronautëve është që të kontribuojnë në ndërtimin e një programi të plotë hapësinor kinez.
Në vitin 2003, Kina u shndërrua në vendin e tretë (pas Shteteve të Bashkuara dhe Rusisë) që dërgon në mënyrë të pavarur në hapësirë një anije kozmike. Fill pas këtij hapi, agjencia kineze e hapësirës ka bërë hapa galopantë duke ndërmarrë disa edhe disa misione të tjera të suksesshme.
Pastori Jones “ekzekuton” presidentin Obama
Terry Jones, pastori ultra-konservator amerikan rikthehet në qendër të vëmendjes së mediave dhe publikut amerikan. Këtë herë shënjestra e tij është presidenti Barack Obama.
Pastori që u bë i famshëm në vitin 2010, në 9-vjetorin e sulmeve të 11 Shtatorit pasi deklaroi vendimin e tij për të djegur 200 kopje të librit të shenjtë islamik Kurani, këtë herë ka dënuar me “varje” presidentin Obama.
Para ndërtesës ku ai kryen shërbesat fetare, është vendosur trau i ekzekutimit dhe një manekin që personifikon presidentin Obama. Pas duket shkrimi “Obama is Killing America”, (Obama po vret Amerikën).
Forma ekstreme e protestës së tij ka marrë shkas pas mbështetjes që kreu i Shtëpisë së Bardhë u dha martesave të homoseksualëve, duke u bërë i pari presidenti i SHBA-së pro tyre. Tjetër pikë ku pastori Jones kritikon presidentin Obama, është edhe cështja e abortit. Jones e quan abortin vrasje, ndërsa presidenti amerikan mbështet abortin, megjithëse me disa kufizime.
Pastori që u bë i famshëm në vitin 2010, në 9-vjetorin e sulmeve të 11 Shtatorit pasi deklaroi vendimin e tij për të djegur 200 kopje të librit të shenjtë islamik Kurani, këtë herë ka dënuar me “varje” presidentin Obama.
Para ndërtesës ku ai kryen shërbesat fetare, është vendosur trau i ekzekutimit dhe një manekin që personifikon presidentin Obama. Pas duket shkrimi “Obama is Killing America”, (Obama po vret Amerikën).
Forma ekstreme e protestës së tij ka marrë shkas pas mbështetjes që kreu i Shtëpisë së Bardhë u dha martesave të homoseksualëve, duke u bërë i pari presidenti i SHBA-së pro tyre. Tjetër pikë ku pastori Jones kritikon presidentin Obama, është edhe cështja e abortit. Jones e quan abortin vrasje, ndërsa presidenti amerikan mbështet abortin, megjithëse me disa kufizime.
Doni të lini duhanin? Hani perime dhe fruta
E mendoni prej kohësh të hiqni dorë nga duhani, por nuk mundeni? Atëherë ju këshillojmë të hani sa më shumë fruta dhe perime. Sugjerimi vjen nga një grup studiuesish të Universiteti të Bufalos, SHBA, të cilët janë kryer një studim tek një grup mbi 1.000 duhanpirësish.
Pas analizimit të të dhënave ka rezultuar se: “Personat që konsumojnë më shumë fruta dhe perime në krahasim me të tjetër, ka një probabilitet tre herë më të lartë për të lënë duhanin brenda 1 muaji”.
Gary Giovino, drejtues i studimit, ka nënvizuar se “disintoksikacioni vegjetal” funksion pavarësisht gjinisë apo moshës. Sipas tij edhe më herët ka pasur studime, të cilat kanë arritur në përfundimin se“ personat që nuk pinë duhan prej të paktën 6 muajsh, konsumon më shumë fruta dhe perime sesa duhanpirësit”.
Arsye janë të ndryshme: nga njëra anë drithërat, spinaqi dhe sallata, ndikojnë në “shuarjen” e dëshirës për duhan, ndërkohë që për disa frutat dhe perimet i japin “shije të keqe” duhanit.
Pas analizimit të të dhënave ka rezultuar se: “Personat që konsumojnë më shumë fruta dhe perime në krahasim me të tjetër, ka një probabilitet tre herë më të lartë për të lënë duhanin brenda 1 muaji”.
Gary Giovino, drejtues i studimit, ka nënvizuar se “disintoksikacioni vegjetal” funksion pavarësisht gjinisë apo moshës. Sipas tij edhe më herët ka pasur studime, të cilat kanë arritur në përfundimin se“ personat që nuk pinë duhan prej të paktën 6 muajsh, konsumon më shumë fruta dhe perime sesa duhanpirësit”.
Arsye janë të ndryshme: nga njëra anë drithërat, spinaqi dhe sallata, ndikojnë në “shuarjen” e dëshirës për duhan, ndërkohë që për disa frutat dhe perimet i japin “shije të keqe” duhanit.
Eksperiment gjenetik? Krijesa që terrorizoi kinezët (FOTO)
Kjo krijesë misterioze ka terrorizuar banorët e Xinxiang në Kinë. Fakti që Xinxiang ndodhet pranë disa qendrave kërkimore shkencore dhe një shkolle mjekësore ka shtuar dyshimet e banorëve se krijesa mund të ketë dalë nga ndonjë eksperiment i shkuar gabim. Banorët thonë se ndonjëherë duket si derr, por nuk është i tillë. Të tjerë thonë se është një qen.
Këtij fakti i mëshon edhe policia thotë se është një racë e kryqëzuar qeni. Madje policia thotë se është shumë i shtrenjtë si qen.