Digitalb dhe Kampionati boteror

albinfo

Primus registratum
Digitalb dhe Kampionati boteror

Rastesisht pashe ne digitalb nje spot ku Gon Llakaj me Xhemin lajmeronin popullin se per te pare kampionatin boteror Gjermani 2006 nuk mjafton thjesht te jesh abonent i rregullt i Digitalb, por boterori do shitet si pakete me vete?!?!?!?!?!
Jam nje nga abonentet e hershem te Digitalb dhe sinqerisht mu be qejfi kur nje sherbim i tille u ofrua ne Shqiperi, pasi vertet ishte nga te paktat gjera moderne qe aplikoheshin ketu. Dhe fillimisht isha i kenaqur me sherbimet dhe programacionin mjaft te mire te tij. Por, sic e ka thene edhe shen Pjetri ne nje barcalete: Ky ishte versioni Demo!!!
Shume shpejt filloi te ndihej ne ajer nje fare arrogance (qe rivali i Digitalbit e ka patur qysh ne fillim). Pasi me mbaroi kontrata 6 mujore qe kisha, zbulova se ne kundershtim me ate cka kishin thene, kanalet e huaja (MTV, Eurosport, RAI, Mesiaset.. etj) nuk mund te shikoheshin pa bere riabonim. Une kisha nder mend ta beja riabonimin, por perseri ky veprim eshte joetik, prandaj shkova tek dyqani tek Skytower per te pyetur. Aty, nje adolishente mendjemadhe, mu pergjigj se ajo ishte oferta e fillimit???? Dmth, po te mashtroj tani ne fillim qe ti ta blesh, pastaj ta fus kur dhe si te dua. I kerkova te me shpjegime te metejshme, por mu pergjigj thate qe nuk ishte e autorzuar. I kerkova te flisja me nje njeri me kompetent, por me tha qe te shkoja tek Digitalbi tek Piramida pa me dhene asnje emer ose adrese. SHkurt muhabeti, ik pirdhu se nuk ta kam ngene. E bera riabonimin per 3 muaj, duke e gelltitur kete mashtrim. Qe atehere kane kaluar disa muaj dhe une kam vene re se cilesia e programeve ka rene ne menyre drastike. Digi Premiere jep filma familjare japoneze, ose filma me kineze fluturues. Filma te rinj... as qe behet fjale. Nga ana tjeter bejne reklamat e filmave me Cak Norris e me Van Damme sikur jane filmat me te ndjekur te momentit. Per sportin te mos flasim gjate se pavaresisht reklames, kampionatet qe ata japin, dihet se sa shume ndiqen ne shqiperi. Perjashtim ben Formula 1 dhe ControCampo tek Italia1...
Nuk e mbajta kete fjalim per ti bere antireklame Digitalb-it pasi sinqerisht nuk mendoj se ka ndonje rival te hajrit qe ti shkojne ne favor keto fjale. U detyrova te flas nga ky vendimi per te shitur me leke kampionatin boteror, qe eshte sa absurd aq edhe fyes. Jam dakort qe eshte ekonomi tregu dhe une kam te drejten ta blej ose jo ate pakete, megjithate nje biznes duhet te kete minimumin e moralit ndaj konsumatoreve te tij per me teper duke patur parasysh cilesine ne renie te sherbimit. Sot eshte ekstra kjo pakete, neser dicka tjeter... ngule sa te duash se durojne shqiptaret. Mos harrojme se ne i kemi besuar nje teknologjie te re, duke investuar ne nje aparat qe nuk mund ta perdor per dicka tjeter. Per kete, ne mos mirenjohje, kerkojme minimumin e respektit.

P.S: Kjo teme ne fakt nuk i takon vetem Digitalb-it, po edhe shume bizneseve te tjera ketu ne Shqiperi. Problemi eshte tek reagimi Zero i shoqerise dhe i konsumatoreve. Nese do ekzistonte ky reagim, Biznensmenet do mendoheshin me mire para se te benin eksperimentet e tyre.

Guest
Re: Digitalb dhe Kampionati boteror

Bravo!!!
Ke 100% te drejte, biles ke vetem nje pasaktesi te vockel fare, nga kanalet e huaja sidomos ato italiane, te gjitha programet me te lezetshme nuk jepen, psh formula 1 ndonje ndeshje e Italise eshte perhere e mbyllur. Ne fakt ta shohesh formula 1 te Top-channel eshte nje torture e papare, ata dy handikapatet qe e drejtojne te iritojne ne maksimum. Zgjidhja ime deri tani ka qen ulja e zerit deri ne fund /pf/images/graemlins/laugh.gif
Mire te pakten qe per ndeshjet e tjera, ato qe jepen me pikatore, ka nje opsion te nje gjuhe te dyte.
Nejse pisllik i gjalle eshte dhe ajo e kampionatit boteror qe u dashka bere nje abonim 1 vjecar("oferte" fantastike kjo per popllin) ose te pagohet ekstra. Nejse une per vete nuk abonohem me aty, kur te vij koha e kampionatit do e blej aq sa do kushtoj, se s'ja vle te shohes me filma me kineze qe lujn futboll sikur bojn kung fu :d, te perjetosh emocione te papara me te paharrushme me chuck norris lol dhe sidomos leksione jete nga nje film me te vertete i thelle dashurie koreano jugor(mire do qe sikur te ishte verior po nejse) lol

Nejse nje pisllik jan dhe ata te tjeret te Sat+ mos guxoj njeri te lavderoj njerin ne kurriz te tjetrit

Mono

Forumium praecox

Shume e drejte ajo qe shkruhet me siper! (kjo eshte tamam per fiks fare), po thuaj qe dhe ata jane prone e tij!

Duke bere nje llogari te thjeshte, per 100000 abonente qe ka reklamuar vete Digitalb i bie te fitojne (fitim) 1 milion Euro ne muaj (10 euro per abonent nje mesatare, nese ka me shume po e heq per rroga perkthyesish).
Sado investim, me nje ritem te tille ai investim i kthehet shpejt pronareve te Digitalb! Te pakten te na japin sherbimin per te cilin na kane genjyer qe do na japin! Mire filmat i kane te gjithe te vjedhur, po edhe nje gje qe po blejne duan te na e shesin?

durrsaku

Forumium maestatis

Filmat nuk i kane te vjedhur se perndryshe ja presin veglat. Per punen e kampionatit me erdhi keq edhe mua se u be me te futur, fale zotit nuk jam shume tifoz kshuqe riabonimin do e bej kur te me skadoje dhe jo kur ti doje suma Digitalbit /pf/images/graemlins/laugh.gif

albinfo

Primus registratum

Byrazer degjome mua qe filmat as ai dhe as SAT+ nuk i ka te blera. p.sh: Filmi "tregetari i venedikut" qe sapo po shfaqet ne kinema, te dyja e kane dhene para disa muajsh. Ah po, kane blere filmat e Chuck Norris.

durrsaku

Forumium maestatis

"tregetari i venedikut" siç e quan ti ka dale para 2 vjetesh neper kinemate amerikane dhe po themi para nje viti ne dvd. Mos llogarit kur dalin neper kinemate shqiptare, ne vijme gjithmone pas ambulances...

MLK

Primus registratum

Normalisht, kampionati boteror, lojrat olimpike verore e dimerore jane evenimente sportive qe transmetohen ne kanale pa pagese ne çdo shtet te botes, por kjo nuk do te thote se kanalet televizive me pagese e kane te ndaluar te blejne e transmetojne me pagese keto aktivitete.
Nuk e kam perqindjen e ndeshjeve qe FIFA ve si kusht qeduhet te transmetohen pa pagese keshtu qe nese diçka e tillendodh ne >Shqiperi, quhet e jashteligjeshme.
Nje mundesi tjeter per ta pare eshte sateliti, ka 2 kanale franceze qe kane blere te drejten (TF dhe M6) qe transmetojne pa kriptim dhe mund te kapen me satelit pa problem, pa harruar kanalet gjermane, keshtu qe mos blini abonimet e digitalb se jane me te vertete skandaloz ne menyren si trajtojne klinetin.

ILVENA1

Primus registratum

sa mire qe me thete se kisha ndermend ta blija
po sipas komenteve tuaja me duket se ma ndruat mendjen
po te themi te drejten sat + eshte kot fare sic eshte klani
po dhe digitelbi kam digjuar se eshte kot sa per te na mare lekat.

albinfo

Primus registratum

Qe ketu eshte ekonomi tregu dhe nuk mund ta detyrosh dike te beje sic do ti, ate e kuptoj dhe e respektoj. Ceshtja shtrohet moralisht. Je nje sherbim te cilin te kane besuar shume shqiptare. E mban veten per me te mirin dhe me te bukurin. Eshte e ulet qe ti trajtosh abonentet ne kete menyre.
Me pelqen qe njerezit po mendojne per rruge alternative. Ndoshta edhe kjo eshte nje menyre qe keta trimat ti therrasin mendjes.

barca123

Primus registratum

Nuk e kuptoj ca ka ketu per ta bere situaten kaq tragjike. Dhe mua me vjen keq qe ndodh kjo gje, por s'mund te akuzosh nje biznes, pse do te fitoje. Kjo gje po ndodh ne te gjithe boten. Edhe RAI, nga boterori nga mundur te bleje vetem ndeshjet e kombetares, dhe shume pak ndeshje te tjera (gjithej nja 25), ndersa pjesen tjeter e ka SKY. Digitalb dhe TCH po bejne te njejten gje. Kush do te shohe te gjitha ndeshjet, duhet te paguaje, pjesa tjeter, le te shohe me te rendesishmet ne TCH, ose t'i shohin neper klube. Une nuk shoh asgje te pamoralshme ketu, mbi te gjitha kur po te behet nje oferte, qe nuk dihet se sa do zgjase (por me siguri deri pak jave para boterorit), kur ti nese abonohesh per nje vit, e ke falas... ketu nuk ka vjedhje, ketu ka falje.

Sa per cilesine e programeve, prandaj ka 6 kanale me filma, qe ne nje te jete ajo qe do ti, e ne tjetrin ajo qe dua une. Ty e mua ndoshta s'na pelqejne filmat me Chuck Norris, por te siguroj qe ka njerez qe i shohin. Nejse, jeni te tere te lire te blini Sat +, e te shihni Andy-n dhe Florin tere diten...

albinfo

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Nuk e kuptoj ca ka ketu per ta bere situaten kaq tragjike. Dhe mua me vjen keq qe ndodh kjo gje, por s'mund te akuzosh nje biznes, pse do te fitoje. Kjo gje po ndodh ne te gjithe boten. Edhe RAI, nga boterori nga mundur te bleje vetem ndeshjet e kombetares, dhe shume pak ndeshje te tjera (gjithej nja 25), ndersa pjesen tjeter e ka SKY. Digitalb dhe TCH po bejne te njejten gje. Kush do te shohe te gjitha ndeshjet, duhet te paguaje, pjesa tjeter, le te shohe me te rendesishmet ne TCH, ose t'i shohin neper klube. Une nuk shoh asgje te pamoralshme ketu, mbi te gjitha kur po te behet nje oferte, qe nuk dihet se sa do zgjase (por me siguri deri pak jave para boterorit), kur ti nese abonohesh per nje vit, e ke falas... ketu nuk ka vjedhje, ketu ka falje.

Sa per cilesine e programeve, prandaj ka 6 kanale me filma, qe ne nje te jete ajo qe do ti, e ne tjetrin ajo qe dua une. Ty e mua ndoshta s'na pelqejne filmat me Chuck Norris, por te siguroj qe ka njerez qe i shohin. Nejse, jeni te tere te lire te blini Sat +, e te shihni Andy-n dhe Florin tere diten...

[/ QUOTE ]

Miku im,
Perse tenton ti ngaterrosh kot gjerat. Eshte e kuptueshme qe juridikisht nuk ka asnje shkelje apo vjedhje. Une ceshtjen po e shtroj moralisht. Moralisht nuk me duket e ndershme qe Digitalb te beje kete veprim me abonentet brenda Shqiperise (se ata jashte do e shikojne pa tjeter). Ishin keta abonente qe e ngriten Digitalbin dhe i besuan si teknologji e re ne nje kohe ku ne disa vende te Evropes kishte deshtuar. Sa here ne dite degjon ti reklamen per Digitalbin si Sukses, me i miri, etj etj. Me thuaj te lutem 1 film premiere qe ke pare qysh prej muajsh. Perjashto Digi+ dhe Explorer qe vertet japin ate qe reklamojne kanalet e tjera jane bere boze. Vetem te mburren me CNN tani ka ngelur!
Nuk dua ne asnje menyre qe te them se SAT+ eshte me i mire. I kam pare edhe programet e tyre dhe nuk me pelqejne. Ajo qe dua te them eshte se ketu nuk ka pike ndershmerie nga biznesmenet dhe nga ana tjeter pike reagimi qytetar nga konsumatoret. Kaq