DIGITAL SATELLITE TV TUNERS

Erjon rapper

Forumium praecox
Re: DIGITAL SATELLITE TV TUNERS

Fillimisht postuar nga Moonchild:
Nejse un qendroj gjithnje qe po ti kalosh me shume se 4 koka tek antena parabolike kualiteti bie deri tek 50% dhe nje sat me 50% nuk e dua /pf/images/graemlins/smile.gif
Pse bie tek 50%? sepse 8 koka tek parabola nuk do ti vesh dot kurre ne kordinatat e duhura kjo eshte pare dhe vertetuar me aparat mates te cilsise se sinjalit /pf/images/graemlins/wink.gif [/QB]
Lali me 50 % shtyhet mire, sepse me sa di une edhe 30% me kohe te keqe arrin te shikosh pa probleme. Nje gje tjeter, nese je ndonje i apasionuar pas sateliteve /pf/images/graemlins/laugh.gif , mund te montosh 4 pjata me nga 2 koka secilave qe te perfitosh nje sinjal me te fuqishem /pf/images/graemlins/wink.gif

Erjon rapper

Forumium praecox

O Hermes te keshilloj te gjesh kete konfigurim:
1. Aparat NOKIA MEDIAMASTER (nga me te miret)
2. Nje pjate satelitore te motorizuar( d.m.th. e komandon nga pulti i aparatit)
3. Mundesisht te kete dy koka(ose me shume) te montuara ne pjate qe te kesh mundesi te shikosh nga 2 satelite /pf/images/graemlins/smile.gif

SkinArt

Primus registratum

Me fal per nderhyrjen time /pf/images/graemlins/smile.gif por une me 50% dmth dhe vllai im me ate sinjal nuk e preferojme, jo per gje po ne e kemi 98% sinjalin dhe nuk zbresim kollaj me poshte /pf/images/graemlins/wink.gif

persa i perket motorrit tek antena kam degjuar qe jane difektoz dhe sjellin probleme deri sa prishen, nuk e di sa eshte e vertet por kshu kam degjuar.

Admir

Forumium maestatis

Si eshte puna me keto aparatet dixhitale per TV? Ata te mite me thane se kishin blere nje pa karte. Cfare stacionesh mund te kapi???

alpacino

Primus registratum

i raper O Hermes te keshilloj te gjesh kete konfigurim:
3. Mundesisht te kete dy koka(ose me shume) te montuara ne pjate qe te kesh mundesi te shikosh nga 2 satelite
ndersa un te keshilloj qe mos te marresh nje nokia mediamaster,per arsye se nuk ja vlen,tani per tani mbreti i ricevitorave eshte, humax5400 (dhe tani i eshte ulur cmimi sepse eshte ne oferte) masanej varet nga ty cfare don te shikosh
te keshilloj kete ricevitor pasi un i kam te dy llojet dhe nokia dhe humax + kater llojesh te tjere
ndersa persa i pewreket paraboles te keshilloj nje parabole me dy lnb
:wave:

Erjon rapper

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga - Al Pacino -:
[qb]
i raper O Hermes te keshilloj te gjesh kete konfigurim:
3. Mundesisht te kete dy koka(ose me shume) te montuara ne pjate qe te kesh mundesi te shikosh nga 2 satelite
ndersa un te keshilloj qe mos te marresh nje nokia mediamaster,per arsye se nuk ja vlen,tani per tani mbreti i ricevitorave eshte, humax5400 (dhe tani i eshte ulur cmimi sepse eshte ne oferte) masanej varet nga ty cfare don te shikosh
te keshilloj kete ricevitor pasi un i kam te dy llojet dhe nokia dhe humax + kater llojesh te tjere
ndersa persa i pewreket paraboles te keshilloj nje parabole me dy lnb
:wave: [/qb]
Humax me i mire se NOKIA. Kjo nuk eshte degjuar ndonjehere. Kete firmen Humax nuk e njeh njeri lali. NOKIA MEDIAMASTER NUMBER 1 :thumbsup: .

Erjon rapper

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Moonchild:
[qb] Me fal per nderhyrjen time /pf/images/graemlins/smile.gif por une me 50% dmth dhe vllai im me ate sinjal nuk e preferojme, jo per gje po ne e kemi 98% sinjalin dhe nuk zbresim kollaj me poshte /pf/images/graemlins/wink.gif
[/qb]
O Moonchild, 98%, me duket se po e tepron pak. 98 % eshte veshtire te arrihet dhe me antene te motorizuar. Nje perqindje tek 60% e lart eshte mese e mjaftueshme.

Pastaj ato antenat e motorizuara jane shume praktike, sepse nuk do rrish gjithmone ne tarrace me celes papagalle ne dore /pf/images/graemlins/laugh.gif

alpacino

Primus registratum

Humax me i mire se NOKIA. Kjo nuk eshte degjuar ndonjehere. Kete firmen Humax nuk e njeh njeri lali. NOKIA MEDIAMASTER NUMBER 1 .
me vjen shum keq mor rapper,por humax5400 eshte nr1
ndersa nokia mediamaster eshte nje dekoder qe seshte me ne prodhim pasi i perket 12 vjete me pare,dhe me thuj cfare nokie mm ke ti pasi jane disa llojesh nokia MM
shko interesohu ke nojni qe merr vesh nga satellitat digital,dhe pyete per kete qe po te them un,po te them vetem kete qe nje humax5400 kushton me shume se 400euro,
nje nokia MM kushton 100 euro :thumbsup:

Erjon rapper

Forumium praecox

[qb]
me vjen shum keq mor rapper,por humax5400 eshte nr1
ndersa nokia mediamaster eshte nje dekoder qe seshte me ne prodhim pasi i perket 12 vjete me pare,dhe me thuj cfare nokie mm ke ti pasi jane disa llojesh nokia MM
shko interesohu ke nojni qe merr vesh nga satellitat digital,dhe pyete per kete qe po te them un,po te them vetem kete qe nje humax5400 kushton me shume se 400euro,
nje nokia MM kushton 100 euro :thumbsup: [/qb]
:lol: NOKIA MEDIAMASTER 100 euro. Kush te ka genjyer. Shikoe pak ketu:
9902s.jpg

The Nokia Mediamaster 9902 S - Personal Active Disc - is a digital satellite receiver based on DVB standards for free and encoded channels.
· Store more than 15 hours of your favorite programs with digital video and audio quality direct into the Personal Active Disc. It's similar to a VCR but with many features like the timeshifting function. If the phone rings during an exciting game you can pause without missing anything. Just press the pause button and the Nokia Mediamaster 9902 S automatically records the program for you. When you start watching again the recording continues until the program is over.
Benefits:
· For free and encoded TV and radio channels
· VCR functions: play, pause, slow motion, fast forward and rewind in different speeds, stop. Step forward and backwards in 30 second increments.
· Timer function for recording
· Editing possibilities: keep the favorite parts of your recordings
· Pause and record live programs
· On screen display for easy and quick handling for recording and playback
· Pause function. Pause the movie - answer the phone - go back to the movie and the Mediamaster keeps on recording the live signal.
· Remaining recording time is presented in hours and minutes
· Built in modem for interactive services
· Digital audio and video quality
· Nokia user interface: simple to install and easy to use
· Up to 9 favorite lists to categorize channels as you wish
· Upgradable to provide access to new functions and services
· Ergonomic remote control
· Elegant silver design

CMIMI: € 538.80

alpacino

Primus registratum

rapper nokia9902 ky model qe ke nxjerr ti eshte me hard disk, dhe kur ka dal ne fillim mos gabohem3-4vjet me pare doli difektoz,do te jap nje keshill nokia MM me i miri eshte 9500 ose 9600
nuk edi nese ti i njeh (pasi mund ti mdifikosh)
humax5400 kur doli ne fillim nuk gjehej dhe kushtonte 1.400 000 liretta
ta them un, pasi i kom kalu te gjithe llojet ricevitoreve neper dur,dhe nuk kam nevoje te ma thone te tjeret :wave:

Erjon rapper

Forumium praecox

[qb] rapper nokia9902 ky model qe ke nxjerr ti eshte me hard disk, dhe kur ka dal ne fillim mos gabohem3-4vjet me pare doli difektoz,do te jap nje keshill nokia MM me i miri eshte 9500 ose 9600
nuk edi nese ti i njeh (pasi mund ti mdifikosh)
humax5400 kur doli ne fillim nuk gjehej dhe kushtonte 1.400 000 liretta
ta them un, pasi i kom kalu te gjithe llojet ricevitoreve neper dur,dhe nuk kam nevoje te ma thone te tjeret :wave: [/qb]
Lali, une nuk desha te te shes mend, po nuk kam pare deri sot ndonje nokia difektoz /pf/images/graemlins/smile.gif . Pastaj me hard disk ke mundesin e videos dixhitale :thumbsup: .

SHIKO PAK KETE:
Dreambox 7000 s

dream1.jpg

ÇMIMI: 414.41 euro

alpacino

Primus registratum

dream box,ky po, eshte me i miri,por duhet te dish nje gje qe eshte i kushtueshem,megjithse un e gjej dhe me pak,se ajo shifra qe ke vu ti me lart dhe duhet te jesh nje profesionist qe ta perdoresh.
dream box ka reth 2 vjet qe eshte ne komercio,por ta perseris dhe nje here qe humax5400 eshte mreti i ricevitoreve.sepse tani e gjen dhe me pak leke,dhe eshte i thjehte ta perdoresh.
prandaj te thash humax me i miri,dhe jo dream box.

degjo mu nese ke deshire te blesh nje dekoder merr nje humax5400,masanej varet dhe nga ty cfare do te shikosh,ndersa persa i perket nokia medimaster.nokiaMM 9500 eshte me i miri,pasi me kete te fundit eshte e mundur te shikosh dhe programet e sky italia...

SkinArt

Primus registratum

[qb]Fillimisht postuar nga Raper:
O Moonchild, 98%, me duket se po e tepron pak. 98 % eshte veshtire te arrihet dhe me antene te motorizuar. Nje perqindje tek 60% e lart eshte mese e mjaftueshme.

Pastaj ato antenat e motorizuara jane shume praktike, sepse nuk do rrish gjithmone ne tarrace me celes papagalle ne dore /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ore nuk beson? mos do qe te zej be /pf/images/graemlins/smile.gif haha me ke shkri me ate papagallin ne tarrace, e forte ajo. Ne e kemi ke dora more sa hap dritaren e dhomes dhe e leviz nejse kur te kem kohe do mundohem ta bej nje foto screen te kualitetit 98% tek Astra 19* east. edi si eshte puna e kam vllain maniak te sinjalit lol /pf/images/graemlins/wink.gif

Erjon rapper

Forumium praecox

Hidhini nje veshtrim ketij:

Manhattan 6900 CIIR

manhattan6800.jpg

DVB 2 Common Interface
Auto Satellite Calculator & Locator
50 satellite memory
Up to 5000 channels TV or Radio programmable
SCPC and MCPC receivable from C/Ku band satellites
Fully automatic Scan & Store of TV & Radio channels of up to 4 selected satellites using
DiSEqC 1.3 with USALS function

€ 310.00

Emanuela

Forumium praecox

Ne shtepine time vellai ka vene nje satelit: Interstar DSR 8005 Premium Digital Receiver
With 2 Common Interface Slot´s

DSR8005ci.jpg

MPEG-2 digital & fully DVB compliant
Input frequency 950 ~ 2150 Mhz.
1 LNB input (F-Type), IF Signal loop through
6000 Channels of TV & Radio programmable
Support to store 1000 transponder
Quick Channel switching time
Easy installing program setup
SCPC & MCPC receivable from C/Ku-Band satellites
EPG for on Screen channel information
Teletext supported by VBI and OSD
Parentel lock facility channel and program event
Support languages option (English, German, French, Russian, Arabic, Polish, Persian, Turkish-Total 8
DiSEqC 1.0 and DiSEqC 1.2/1.3 Control compatible
Firmware b downloaded through RS232 from PC to Set and Set to set.
Easy-to-use OSD with friendly icons like in PC's operating system

Gjithashtu ka zoom, si dhe ndan ekranin ne 4,9,10,13,16 ndarje. Mua me duket qe punon shume shpejt.
Me sa kam pare, vellai im i ka vendosur edhe nje modul JOKER me FUNCARD6 dhe shikon dhe shume kanale me pagese, shumica Franceze. Kartat i mbush vete me ane te nje progrmatori te qujtur: Infinity USB Phoenix

Dhe file per ti hedhur ne karte i mer ne nje faqe: www.europasat.da.ru

Keshtu qe mos u lodhni kot, e griceni se kush e ka aparatin me te mire dhe me te shtrenjte.
Aparatin dhe modulin qe ju thashe me siper e di qe i kishte mare ne NEPTUN SHOP Rr. Myslym Shyri ne Tirane.

CMIMI: 25.000 leke satelitin
100 Euro modulin

Shikim te kendshem te gjitheve /pf/images/graemlins/tongue.gif :wave:

alpacino

Primus registratum

Shkruajtur më 05 Shkurt, 2004 23:40 i emanueles
--------------------------------------------------------------------------------
Ne shtepine time vellai ka vene nje satelit: Interstar DSR 8005 Premium Digital Receiver
With 2 Common Interface Slot´s

MPEG-2 digital & fully DVB compliant
Input frequency 950 ~ 2150 Mhz.
1 LNB input (F-Type), IF Signal loop through
6000 Channels of TV & Radio programmable
Support to store 1000 transponder
Quick Channel switching time
Easy installing program setup
SCPC & MCPC receivable from C/Ku-Band satellites
EPG for on Screen channel information
Teletext supported by VBI and OSD
Parentel lock facility channel and program event
Support languages option (English, German, French, Russian, Arabic, Polish, Persian, Turkish-Total 8
DiSEqC 1.0 and DiSEqC 1.2/1.3 Control compatible
Firmware b downloaded through RS232 from PC to Set and Set to set.
Easy-to-use OSD with friendly icons like in PC's operating system

Gjithashtu ka zoom, si dhe ndan ekranin ne 4,9,10,13,16 ndarje. Mua me duket qe punon shume shpejt.
Me sa kam pare, vellai im i ka vendosur edhe nje modul JOKER me FUNCARD6 dhe shikon dhe shume kanale me pagese, shumica Franceze. Kartat i mbush vete me ane te nje progrmatori te qujtur: Infinity USB Phoenix

Dhe file per ti hedhur ne karte i mer ne nje faqe: www.europasat.da.ru

Keshtu qe mos u lodhni kot, e griceni se kush e ka aparatin me te mire dhe me te shtrenjte.
Aparatin dhe modulin qe ju thashe me siper e di qe i kishte mare ne NEPTUN SHOP Rr. Myslym Shyri ne Tirane.

CMIMI: 25.000 leke satelitin
100 Euro modulin

emanuela il joker cam qe vendosur vellai yt,nuk do i hyj ne pune me,pasi dhe ato pak kanale qe kane mbetur(absat,multivizion,6kanalet svicerane,canal+diggital nederl.dhe kanali hard freex)nuk do i shikoj me pasi dhe keto jane gati te ndrrojne kodifikimin,kshu qe pirateria addio :wave: kur ta them un duhet ta besosh,pasi i fun,piccard,vafer etj.ka 7 vjet qe une... :wink:

Hermesss

Primus registratum

rrofshi te gjithe ju qe me dhate mendimin tuaj, por me c'shoh une prape lemsh mbeta: ate qe njeri thote merre se eshte me i miri tjetri thote s'ben dy pare, ec e merre vesh :lol:
si s'rame ne shqiptaret dakort per nje gje xhanem /pf/images/graemlins/laugh.gif

Emanuela

Forumium praecox

Me te vertete mund te ndryshojne sistem (megjithese shumica jane ne dy sisteme). Por duhet te kuptosh dicka qe pirateria eshte shume e fuqishme dhe nuk e besoj qe edhe keto kodimet e reja do te rezistojne me shume. Jane futur ne servera super te ruajtura e jo me ne ca numra kodesh televizive. Mund te dalin se shpejti karta te reja. Jo zyrtarisht eshte thene qe eshte arritur te zhblloket Seca2 ne Poloni megjithate kjo nuk eshte konfirmuar. Derisa ka dale dhe sistemi i kodifikimit Seca3 dhe Viaccess3 kjo do te thote qe Seca2 dhe Viaccess2 nuk do te rezistojne me shume.
Keshtu qe Al Pacino mos u mundo kot tu tregosh te tjereve qe je profesor ne kete fushe. Mundohu me mire ti informosh. Per mua ka shume pak rendesi tipi i aparatit te satelitit. Shumica jane njesoj, mjafton te jete prodhim shtator 2003 e siper.

Te fala nga Vellai i Emanueles

alpacino

Primus registratum

emanuela seca2eshte hapur :wink: por per ta pare dhe ti ate,duhet te presesh akoma,ose derdhi 400 euro dhe mund tashikosh dhe ti,persa i perket professorit,nuk ndihem si i tille, te thashe qe ka 7 vjet te mira qe i karikoj...

Emanuela

Forumium praecox

400 euro mer karten origjinale /pf/images/graemlins/laugh.gif Meqe ke mare perkushtimin per te informuar me thuaj adresen ku thuhet se qenka hapur dhe shitet 400 euro. :wave: