"caduceus"
Anetar/e # 408
Shkruajtur më 14 Janar, 2004 18:19
--------------------------------------------------------------------------------
Meqe pashe qe ishte hapur kjo si teme, po hedh edhe une nje kerkese, megjithese eshte ca e ndryshme nga postimi hapes i temes:
sic e dini te gjithe, flas per ata qe jetojne ne Shqiperi, u be ca kohe (qe nga ato meselete me te drejten e autorit dhe piraterine televizive) qe kanalet tona nuk shihen me me sy, ta shpifin... iku koha e arte kur tek cdo stacion ta coje, kishe filma apo programe nga me te fundit dhe me te larmishmit. Shkurt, per te dale nga kjo situate, te pakten ne Tirane ka filluar gjeresisht venia e antenave satelitore. Une jam duke menduar te instaloj nje te tille, por me pare desha te pyes ata qe e kane nderkohe nje te tille, dhe konkretisht:
- nese ja vlen apo jo, ne kuptimin cila eshte shtrirja e stacioneve qe kap;
- si eshte puna e aparateve (decoder, apo si quhen) qe kane vend per karte dhe atyre qe s'kane vend per karte - per ato qe kane vend per karte, ku blihen kartat, sa kushtojne, sa kohe shkon me nje karte, a kane rrezik qe me t'u diktuar qe kodet e hyrjes jane pirate te ta bllokojne (karten) dhe ti ngelesh me gisht ne goje pasi ne vend te kanalit qe duhej te dilte te del nje tabele "te lutem aktivizo karten"? etj.
- ne Tirane, ku mund te blihet nje antene te tille satelitore me cmim te arsyeshem, por jo te ndonje marke fantazem? (flas per ndonje dyqan, pasi me kane thene qe tek ato qe shiten tek tregu i Ali Demit nuk duhet patur shume besim, nuk e di sa e vertete eshte)
Nqs do me jepte dikush pergjigje konkrete, do ja dija per nder.