Re: Dhunohet flamuri grek në Elbasan!
pse more lon thua qe greqia s'ngrit flamur shqiptar??
T'ju rrefej dicka interesante ne lidhje flamurin shqiptar,e kjo ka ndodhur ne vitin '96 kur isha disa ne pushime ne ishullin HERAKLI,krete;
Sa isha ne anije,disa greke flisnin me disa te huaj ne gjuhen franceze,e qe un i kuptoja shume mire,e per ate qe flsinin ishte shume neveritse,dhe shume anti - shqiptare,e une u afrova,dhe e paraqita veten si francez,dhe gjasma kisha kurreshtjen te dija ate se cfar thonin per shqiptaret; e i pyeta; A thua shqiptaret jane te racist? ,njeri nga ata greke m** m'u pergjigje me nje ritm te ngutshem,thujse po nuk e tha ate fjale,do vdiste e tha; Shqiptaret jo qe jane vetem rasite - po ata te pijne edhe gjakun,e filloj te na tregoj se cfar bejne shqiptaret ne greqi,me ishin fjalet shume te renda,eh me vetvete thash; ah sikur mos te isha vertete shqiptare,do te gjuaja ne dete,e i thash; Po une kam lexuar qe shqiptaret nuk njihen si racist !!?
eh me tha grek m**; ata duken te jene te mire,por mos te provoj zoti te takosh shqiptare,se marove si njeri,e une me buze ne gaze i thash; Po ata shqiptare qe ju i quani raciste,si ka mundesi qe luftuan per clirimin e disa vendeve greke nga zgjedha e e osmanlijve?
e mbylli gojin e ..e filloj te qesh e tha ne menyre cenike; vet flamuri i tyre(shqiptar)karakterizon gjaktaresin e tyre ...
e ne fund s'durova e i thash; Flamuri shqiptar karakterizon gjakun qe ju ja keni derdhur shqiptareve,po ashtu ate gjake qe kan derdhur per te cliruar popuj tjere ...
Me sa e morravesh,e kuptoj qe isha shqiptar, dhe mbyllen gojen e u zhduken ..
Dua te them me kete ngjarje,se greku ngrit flamurin shqiptar,por si flamur me KARAKTER ofendues per neve shqiptareve ..
mfalni se e zgjata ..por m'u kujtua kjo ngjarje kur lexova dy fjalet; flamur dhe grek ..
me respekt