Dhimbja diku brenda nesh

atman

Forumium maestatis
Dhimbja diku brenda nesh

“Ndodh që gjerb dhimbjen tënde dhe përfundon i dehur prej saj, atëhere nuk është më dhimbje, por një jetë e re që rreh brenda meje”...(a)

“Ndoshta është dhimbja që më nxit të pi dhe atëhere më ndodh të them budallallëqe e gjëra të dhunëshme”...(b)

Dhimbja si një realitet, apo si një gjendje që na kushtëzon jetën edhe kur është një rrallësi, por ndoshta edhe si një shpeshtësi gjithmonë e padëshiruar. Duke shkëputur këto dy fragmente, tërheq vëmendjen një vërtetësi tronditëse, e shmangim... i dalim përballë, apo i nënështrohemi...Cila është më e pranueshme për ne?

Fragmentet janë shkëputur nga i njëjti libër i Dostojevskit, “Bashkshorti i përjetshëm”.
A – kap. III – Pavel Pavlloviç Trusockij.
B – kap. V - Liza

D-J

Forumium maestatis
Re: Dhimbja diku brenda nesh

i nenshtrohemi. varet si te pelqen shopenhauer.

eniad

Forumium maestatis

Hahaha DDD. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif Sec me vjen nje inat i papare kur lexoj fjalen e pare qe ke shkruar. Me vjen inat se eshte e vertete dhe s'pertypet kollaj e shkreta /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/shrug.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif .

Mono

Forumium praecox

Duke konsideruar vetem konceptin dhimbje shpirterore per me siper mendoj qe Dhimbja eshte gjendje te cilen ne e kerkojme vazhdimisht. Dhe na pelqen. Ne fund te fundit eshte dhimbja qe na ben te ndjejme vetveten. Sa here qe gjejme dhimbjen gjejme dhe vetveten.

true confidental

Forumium maestatis

Per cilen dhimbje behet fjale ketu per dhimbjen e mbijeteses qe vjen nga mungesa e ushqimit, shtepise etc etc apo dhimbjen emocionale ( obsesionet, depresioni,kerkimi i vetvetes etc etc etc), dhimbje qe vjen se bashku me evolimin tone si human being ....apo inati, xhelozia etc etc qe vjen nga fokusi ne nje ndjenje te vecante ......

Huh, Nenshtrimi nuk eshte alternativa ....njeriu eshte i forte dhe ngrihet mbi dhimbjen ....(kur une ndiej dhimbje frikesohem , sepse une presupozoj qe jam me e forte se ajo )....... e cdo dhimbje e kaluar na forcon akoma me teper ....apo te dish te mundesh dhimbjen do te thote te behesh i pandjeshem si individ ?

klaustra

Primus registratum

Nese thuhet dhimbje askush s'mendon dhimbjen fizike sepse ajo nuk le shenje,ose me mire ne jemi te prirur t'i superojme.Dhimbjet qe derivojne prej te tjera menyrash dhe shkaqesh jane ato qe shenjojne.Une mendoj se eshte simptoma e nje njeriu qe kerkon akoma nga vetja emocione te reja.Pa te shume nga ne nuk do i kalonin dot etapat e jetes,eshte nevoje e struktures se psikes sone:vuajtja,dhimbja,lendimi.Perndryshe nuk do kerkonim kurre lumturine,eshte nje funksion i thjeshte qe lidh keto koncepte.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

esht e çuditshme raporti i dhimbjes me dashurinintelektindriten :
aq me e brendshme,e thell,perveluese,shkatrruese,e padurueshme
aq me e Lart,me e ndritur,me e vetditur,me e mire - arrin nje BukuriLumturi qe rrezaton (siç pershkruante Platoni me rrezet e djellit-diturin,forca e drites qorruese larg gropes/errsires).

Piccolina

Primus registratum

E cuditshme, por shpeshhere, kam deshire te ndjej dhimbje te madhe, qofte fizike, qofte shpirterore, sepse mendoj qe pasi do ta kem provuar, do clirohem e do ndihem me mire. Eshte si puna e atij burrit qe mbante kepuce nje numer me te vogla, dhe kur e pyeten pse e bente u pergjigj se nuk kishte lumturi me te madhe kur shkonte ne shpi dhe i hiqte ato nga kembet...

Qerratai

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body">Ndoshta, une e di me mire se kushdo, perse njeriu eshte kafsha e vetme qe qesh: vetem ai vuan aq shume, sa i duhet te shpike te qeshurit. Kafsha me e mjere dhe me e trishtuar eshte, dhe duhet te jete, ajo qe qesh me shume se te gjitha.</div></div>

Nietzche - "Vullneti per pushtet"

gangsterja

Primus registratum
Un ndiej dhimbje qe me rrethon dhe shpirtin ma copeton.
Kjo dhimbje me eshte shkaktuar nga ju te dy
qe me genjyet sy per sy.
E di se nuk kam forcen per ta luftuar
apo se me mungon lumturia e shumkerkuar.
Brenda zemres dhimbja jeton,
nuk ndalon se pushuari dhembja
pasi eshte e mbushur me brenga.
Kisha lindur per te vuajtur
me ndjenjat s'duhet luajtur.
Dhimbjen do ta duroj
e zemren ne dysh do ta copetoj.
Te kaluaren e harroj,te tashmen e jetoj,te ardhmen se parashikoj.

mirdita

Papirus rex
Nese isha ndar prej nje personi qe e dua me gjith zemer at'her do te me dhimte zemra ose ndoshta do te kisha pasuar ndonje infrakt