Detaje ne art...

Odea

Primus registratum
Detaje ne art...

Nuk e di se sa prej jush jane te njohur me punimet e M.C. Escher por une jam personalisht e mahnitur me vizatimet e tija dhe ngaqe nuk e kam vene re te flitet per ketij lloj arti me perpara, thashe te iu jap pak ushqim per syte dhe mendjen... /pf/images/graemlins/wink.gif

Sa per dijenine tuaj, Escher eshte nje nga artistet me punimet me te detajuara gjate gjithe historise se artit. Ai jo vetem qe vizatonte ne nje menyre gati matematikore ne punim, por edhe punonte me dru ku me poshte ju mund te gjeni shembuj te ndryshem te punimeve te tij. Mua thjesht me habit durimi qe ka patur ky njeri...si su qorru ihere me gjithe ato punime. Anyway...

Enjoy... /pf/images/graemlins/wave.gif

M.C.Escher

shine*

Primus registratum
Re: Detaje ne art...

M.C. Escher na ka ardhur ne maje te hundes /pf/images/graemlins/tongue.gif, ska vend ku mos ta shikoj. Tani mua sme duken edhe shume te detajuara dmth ka edhe te tjere qe kane qene me te detajuar se ai. Per nga ana "matematikore", aty bazohen gjithe punet e tij: ne saktesi, ne rregullsi, ne riperpunim te regullave, funksioneve dhe perseritjeve te cikleve qe i caktonte vet ai. Escher nuk ka dal shume nga konturet, po te shikosh ato punet e tij rrotullo, rrotullo ne nje vend bien, fillojne dhe perfundojne tek TRANSFORMIMI. Mbase ka te bej nga qe ai vizatonte me njeren dore, dhe shkruante me tjetren (nuk e mbaj mend cila dore ishte per ke) /pf/images/graemlins/tongue.gif.
A ka vlera?? Nuk diskutohet!!

pippo

Primus registratum
Re: Detaje ne art...

Piranesi

piranes4.jpg