Designer industrial (Vizatim teknik)

eo

Primus registratum
Designer industrial (Vizatim teknik)

Mirdita,

Ka ndonje nga antaret e forumit , ose qe njeh dike qe zoteron mire vizatimin teknik?
desha te zbatoj nje skice te vogel, por qe kerkon nje paraqitje ne vizatim teknik 3D, nje gje e tille behet vetem nga dikush qe zoteron mire kete teknik.
besoj se do te gjej ndonje per te me ndihmuar per kete. (me piksynim per nje bashkepunim si partener per sektorin shqiptar ne kete projekt ne te ardhmen)

flm

koppertoni

Primus registratum
Re: Designer industrial (Vizatim teknik)

Sa i madh eshte vizatimi?
Dergoi nje cek me shumen perkatese ai qe do qe do beje vizatimin pastaj fol me vone per partneritet ne bizness. Ta marrin si genjeshter kur e thua.
E ke ndonje detyre shtepie. Projekt ne shkolle?

Nqs do fillosh Bizness vete me mire fillo mesoje vete AutoCAD, po e pe te arsyeshme ke versionet te specializuara te AutoCAD si AutoCAD Architect, AutoCAD Electrical etj. Per te miren tende!

eo

Primus registratum

mirdita,

per tu sqaruar me sakte nuk eshte projekt arkitekture, por thjeshte nje paisje te cilen duhet ta fabrikoj ketu, por per kete me duhet ti bej skicen tknike, per ta paraqitur tek fabrikanti.
pra nuk eshte aq e komplikuar per dike qe merret me vizatim teknik, por qe nuk eshte as aq e thjeshte per mua, qe nuk kam bere asnje here vizatim teknik.
ndersa per çekun, nuk po del njeri qe ta mari persiper dhe te bisedojme se sa kerkon, keshtu qe nuk kam kujt tja dergoj.
persa i perket partenerit kjo nuk ka perse te jete genjeshter sepse une kerkoj nje bashkepuntor, pra kushdo qofte ai do te mari pjesen e tije te fitimit.(qofte vellai, motra, shoku ose nje partener i afte) pra per mua eshte me me interes te bashkpunoj me nje njeri te afte se sa te privilegjoj nje njeri te qe e njoh por qe nuk eshte i afte.

kot po pyes a ka njeri qe ka gjetur partener me shqiperine ne fusha te ndryshme, apo te gjithe nuk kane besim dhe rine te terhequr ndaj propozimeve qe u behen?

ndersa per te mesuar une vete AutoCad-in kjo eshte gjeja e fundit qe do te bej, nqs nuk gjej njeri. por perseri kam nevoje per nje njeri ne shqiperi sepse nuk behen te gjitha punet nga nje njeri (vetem po te ndahem ne dy pjese) pra jam i detyruar te kerkoj nje partener dhe nuk kam frike nga bashkpuni me çdo lloj tipi qe te jete sepse çdo gje do te jete e qarte dhe pa ndonje investim nga ana e tij, investimi i vetem do i tij do te jete angazhimi ne kete "projekt", nqs do te bindet se do te fitoje diçka, nqs se jo, atehere nuk e pengon asgje qe te largohet pa asnje obligacion, moral ose financiar ndaj meje.
besoj se keshtu gjerat jane te qarta dhe asnjeri nuk ka perse te kete frike per nje bashkpunim te çdo lloji e ne çdo fushe, sepse nuk ka çar humbet. humbja me e madhe eshte te mos e provosh ate qe te offrojne.

pershendetje

koppertoni

Primus registratum

Ti do file .dxf mbase .dwg qe te e dergosh per CAM computer-aided-manufacturing fabrikim?

Cfare eshte mechanic apo electrical. Po te jete electrical kam experience personale me AutoCAD, Agilent ADS, PCB Layouts fabrikimin e tyre me EagleWare CAM, aCAM ne millings/Pcb machines deri ne laser fabrication 0.1cm katror.

Ti me sa duket e ke skicen. Ti do AutoCAD file te dergosh per fabrikim? Konfirmo kete bashke me cfare eshte mechanical, electrocal etj. dergome mua skicen me email te dergoj une autocad file pasi te kem marre cekun shumen do e vleresoj me punen qe do bej ne skicen tende. Do ishte e nevojshme te pyesesh ate qe do ta fabrikoje sa e ka cmimin. Mund ta fabrikoj une ketu ne USA me nje cmim me te lire.
Mechanical nuk kam punuar asnjehere. Confirm answers to questions main parts of your request then.
Again, po te jete electrical.
Mos u shqeteso sepse do te dergoj JPEG te shikosh si duket pastaj te dergosh cekun. Ose mund te dergoj version skice pa apperture drills qe mund ta shikosh por nuk e dergon dot per fabrikim me appertura qe mungojne.

shine*

Primus registratum

Tani varet konkretisht se cfar eshte ajo qe kerkon dmth duhet te ma prezantosh njehere. Kam vellain qe eshte master ne Autocad, ndersa une duhet ta shoh perse behet fjale qe te te jap pergjigje, mechanical ndoshta, ndersa electrical jo nuk kam bere ndonjehere.
Nqs eshte puna vetem per vizatim teknik, pa e paraqitur ne autocad atehere duhet te jet diçka e thjeshte, po edhe une keshtu e di si parafolesi qe nuk e fabrikon dot po nuk i pate ne .dwg format... /pf/images/graemlins/wink.gif

ciao :idea:

AnaBlue

Forumium maestatis

Pse nuk pyet tek fakulteti i inxh. ne Tirane? Ka shume studente qe ta bejne per cmim shume te arsyeshem.

eo

Primus registratum

MIRDITA,

problemi eshte se per te ta treguar se çar pamje ka une duhet ta vizatoj, per kete po mundohem por siç e kam thene me larte nuk eshte e lehte per mua, megjithate do te perpiqem ta bej si te mundem.
ndersa per te kontaktuar studentet e universitetit te tiranes, nuk kam mundesi ti kontaktoj fizikisht, sepse jetoj ne france. po te njohni ndonje student qe do te jete i interesuar per kete, jepini adresen e ketij mesazhi qe te kontaktoj ne forum.

persa i perket prodhimit nuk besoj se duhet me teper se vizatimi teknin, megjithate po flas kot, sepse nuk e di se per çfare "file autocad" e keni fjalen,(nuk e njoh fare Autocad-in)
qe te jemi me te qarte ne kete pike me paraqisni ndonje punim nga te tuajit, ose te dikujt tjetri qe te shikoj se perse behet fjale.

jam me teper i interesuar per te bashkpunuar me dike qe jeton ne shqiperi, pasi nje nga elementet do te prodhohet aty, per arsye te kostos.
shpresoj te gjej ndonje qe interesohet.

eo

Primus registratum

jo nuk jam student, jetoj dhe punoj ne france, pra mos ki frike se nuk e kam skicen per detyre shpie, por thjeshte per te realizuar nje prototip per ta fabrikuar ne seri me vone.
nqs do tia arrij qellimit.... por besoj se po.

AnaBlue

Forumium maestatis

Me fal qe nuk te ndihmoj dot sepse vete kam kohe qe kam mbaruar inxhinierine dhe jetoj me larg nga Shqiperia se ju. Shpresoj qe dikush tjeter te lexoje ketu dhe te mund te ndihmoje. /pf/images/graemlins/smile.gif

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Me fal qe nuk te ndihmoj dot sepse vete kam kohe qe kam mbaruar inxhinierine dhe jetoj me larg nga Shqiperia se ju. Shpresoj qe dikush tjeter te lexoje ketu dhe te mund te ndihmoje. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Ana ne Shqiperi e ke mbaruar inxhinjerine. Ku punon tani apo papune?

Une dal tani nga shkolla inxhinjeri po ashtu po dridhem se ska pune per ate qe shpresova 7 vjet me pare. Te pakten prinderit e mi.
Ka por me pagese te ulet. Kaq une merrja ne internship tre vjet te shkuar kur isha undergraduate. Kam student loans qe morra kur isha undergraduate pa paguar.

Ana une jam Electrical Engineering under graduate isha per RF+Regular Electronics & Communications. Keto dy vjetet e fundit graduate i kam RF Electronics & Communications & BioEngineering si koncetrime. Thesis ne BioEngineering.

eo

Primus registratum

Kaparton, 5 vjet pasi te kesh mbaruar shkollen e inzxhinjerise ne Amerike, do te jesh me nje situacion te mire social dhe financier. keshtu qe mos u shqeteso para kohe per kete.
pune do te gjesh dhe shume shpejte, sepse eshte nje sektor i ekonomise qe ka gjithnje kerkesa. por dhe po nuk pate fat te gjesh nje pune sipas deshires tende, perseri ke mundesine te tjera per te arritur ate qe do te te duket e mjaftuashme per kerkesat e jetes.
nje shkolle e tille nuk te le asnjehere ne balte.(te pakten keshtu me duket mua)
tek e fundit sa do bloze qe te jete inxhinjeri nga zanati, do te arrije qe te devlopoj nje projekt personal, duke permirsuar deri ne 50%nga origjinali, nje koncept existues, i cili do te paguhet.(ne amerike behen shpejt dollaret)

shine*

Primus registratum

EO jam e sigurte qe do te gjesh plot njerez ne Tirane per kete pune, sepse ka plot sic thote dhe Ana. Ndersa po deshe jasht shqiperie thuaj se te gatshem jemi. /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Meqe Kopertoni nuk pranon mesazhe private po e shkruaj ketu cmimin e EIT ose FE si quhet se fundi. Eshte $175 ne Massachusetts por kam pershtypje se cdo shtet ka regullat dhe cmimet e ndryshme.

Good Luck!

eo

Primus registratum

mirdita Ana Blu,
ne kete mesazhin e fundit nuk kuptova asgje, shpjegohu pak me qarte sepse nuk po e gjej lidhjen midis ketij mesazhi dhe temes qe kam hapur une?
(flm per mirkuptimin)