Crregullime dhe Semundje Lekure

AnaBlue

Forumium maestatis
Crregullime dhe Semundje Lekure

Pershendetje!

Tek Forumi i vjeter ishte nje teme per lekuren me probleme. Mesa mbaj mend une ishte nje pyetje per lekuren me pucra te rinise apo acne. Ndoshta mjeku popullor mund te na japi ca keshilla per te interesuarit per kete problem.

Gjithashtu desha te pyes per dermatitis rosea qe ka nje kusherira ime dhe i shfaqet si lekure e irrituar ne pjesen e mjekres. Ka ndonje ilac popullor qe mund te ndihmoje pervec antibiotikeve qe ajo merr?

Faleminderit! /pf/images/graemlins/smile.gif

p.s. si moderatore e ketij forumi mendova te hap nje teme te tille dhe se mund te kete te interesuar per te bere pyetje te ndryshme.

mostro

Putraku
Re: Crregullime dhe Semundje Lekure

Per fytyrat me pucerra,provoni njeher kete formule popullore
1-lajeni fytyren me kamomil te vaket
2-fshiheni me kujdes dhe ne vendet ku keni pucerra vini nga pak mjalt te cilesis se mire,per 15min
3-pas 15min me uje normal jo shume te ftohte shplaheni.
4-flini gjume plot me enderra te bukura dhe rezultatet diten tjeter dhe ne ditet ne vazhdim do te jene shume pozitive!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Kisha degjuar qe mjalti eshte i mire per lekuren, por nuk e dija per pucrat.

Shume interesante Putraku, Flm!

assassino26

Primus registratum

Ana Blue boj qef ti boj me te drejten per padrejtesi...Ja ke fut kot zonjusha gjykatse se s'kom qene hic jashte teme po thuj shyqyr qe ske ca te besh ti edhe futja editimeve simas qefit.
A korruptohesh ti te te jap nai lek edhe mos me edito mo...Me siguri qe po.me shkruj nai mesazh sa e ke gjoben

AnaBlue

Forumium maestatis

Te lutem me kupto Assassino, jane aq shume tema per thashethemet dhe ku mund te besh muhabet te lire dhe gallate. Ka mundesi ta leme kete teme per problemet mjekesore vetem?

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb]Pershendetje!

Tek Forumi i vjeter ishte nje teme per lekuren me probleme. Mesa mbaj mend une ishte nje pyetje per lekuren me pucra te rinise apo acne. Ndoshta mjeku popullor mund te na japi ca keshilla per te interesuarit per kete problem.

Gjithashtu desha te pyes per dermatitis rosea qe ka nje kusherira ime dhe i shfaqet si lekure e irrituar ne pjesen e mjekres. Ka ndonje ilac popullor qe mund te ndihmoje pervec antibiotikeve qe ajo merr?

Faleminderit! /pf/images/graemlins/smile.gif

p.s. si moderatore e ketij forumi mendova te hap nje teme te tille dhe se mund te kete te interesuar per te bere pyetje te ndryshme.[/qb]
Ne lidhje me disa probleme te ndryshme shendetsore
ne Albforumin e meparshem Une pata dhene keshilla.E tani pyetjet e njejta, kryesisht, dhe tema te njejta e kjo eshte ne rregull pasi qe shkrimet e meparshme nuk jan prezente (ketu e kam fjalen per ata te cilet me drejtohen mua si mjek popullor). Dallimi i tanishem eshte se moderatori (apo gazetar) Blendi p. sh. ne faqen kryesore para do ditesh si teme te rrahur e kishte qit temen "Stina e "poshtër" e Alergjive" qe e kishte pas hapur PaperMoon.
Duke marr parasysh se ketu ne AF eshte e hapur tema Mjeksi Popullore nga Diavolessa len te nenkupton se
"Stina e "poshtër" e Alergjive" eshte si nenteme
kurse sic ceka me lart, eshte ber nencmim i temes
Mjeksi Popullore por edhe e autores (edhe pse me shkrimet e bera ketu nuk mund te thuhet se eshte Mjeke Popullore) Diavoless.

Pasi qe tani jemi ne Af te ri eshte normale qe shume pyetje perseriten dhe kjo eshte ne rregull, por mendoj se nuk eshte ne rregull te me parseriten pyetjet nese Une jam pergjigjur ketu ne ndonje shkrese e konkretisht ne lidhje me "Alergjit".

Kjo nenteme (e kam fjalen per alergjit sipas PaperMoon) eshte desht te titullohet me "Gripet" apo "flamat" sepse tek keto lloje semurjesh edhe pse eshte prezente alergjija prap keto semurje nuk i thirrim alergji. Edhe ketu nuk duhet perzier senet.
Se si sherohet alergjia, kam shkruar me par ne kete AF e nese dikush e din ndonje ilaq tjeter, eshte i mirpritur te na e jap emrin e tij (e kam fjalen per Mjeksi Popullore me Baroja, e ndokush qe e din ndonje ilaq qe ben pjese ketu, edhe nense nuk eshte Mjek Popullor, ska dert, mund te jet fermer i pulave apo popllor, etj. etj. nuk prish pune).

ACNE apo pucrrat
----------------
Kjo semurje thirret kryesisht semurja e pubertetit
Me cajin e perfituem nga fletet e arrave mund te eliminohen pucrrat.

Gjithashtu me cajin e perfituem (me uje te ftofet pas 8-10 ore qendrimi bimen Bari i Eres duhet nxe per disa minuta dhe me pas e kullojme) nga Bari i Eres (Lulet dhe fletet) apo Malva Neglecta (angl. Malva flower and leaf) dhe me cajin e fituar tashme te voket e pastrojme fytyren.
Me qellim qe te eliminohet problemi i pucrrave perfundimisht, duhet pir nga kater caja ne dite per 6 jave nga bima e paster dhe kualitative e HITHRIT (lat.:Urtica Dioica, anglisht: Nettle tea).

Per Acne Une e prodhoi nje ilaq i cili brenda 7 ditesh i eliminon pucrrat.

Sa i perket dermatitis rosea-s, gjithashtu e prodhoi nje ilaq i cili brenda 7-10 dite e eliminon kete problem.

www3.sympatico.ca/herbaltherapist/

Kur me Kafshon te Gervish

Primus registratum

Përshendetje Doktor
desha të pyes diçka në lidhje me lëkuren nji shoqja ime ka probleme me lekuren e fytyres i paraqiten disa pucrra të vogla dhe nuk verehe aq shum por ato i shkaktoj iritime dhe i perhapen në gjith pjesen e lekures çka mund te bje sipas mendimit tuaj
nese kerkoni me shum sqarim do flasim prpa

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mAcjA:
[qb] Përshendetje Doktor
desha të pyes diçka në lidhje me lëkuren nji shoqja ime ka probleme me lekuren e fytyres i paraqiten disa pucrra të vogla dhe nuk verehe aq shum por ato i shkaktoj iritime dhe i perhapen në gjith pjesen e lekures çka mund te bje sipas mendimit tuaj
nese kerkoni me shum sqarim do flasim prpa [/qb]
Shoqja juaj duhet lare fytyren dhe tere trupin me caj te perfituar nga fletet e Arrave dhe duke perdorur nje sapun te fort: Nje luge e madhe flete te grira te arrave me nje liter uje (per krejt trupin nevoiten 5 litra uje me 5 luge flete arrash)
dhe me pas nuk duhet perdor fare uje (per shperlarje).

Pregaditja: 5 luge plot me flete te grira te arrave pervlohen me 5 litra uje shume te val, pas 10 minutash kullohet ne ene jo metalike ose metalike te emailueme dhe kur arrihet temperatura akceptuese per trupin, duhet me u lare, si me lart.