Croatia propozon per nje bashkim ballkanik

Croacija, hedhi mendimin per te krijuar,nje ballkan model sic eshte bashkimi europian. Ne kete ide mendohen sa do pak, te qetesohen nervat etnike, konfliktet e reja te mundeshme, dhe largimin nga influenca fetare n popullsine besnike ballkanase. Croacija dihet tashme rivalitetin politik, te ashper qe ka ndaj serbise dhe ftohtesia diplomatique shqiptare, ndaj qeshtjes se madhe kombetare. Me kete ide a thua do rilinde dhe nje here nje konfederalizem ish model jugo !Bosnie l'Herzégovine, gjithashtu gjendet n udhekryq,me marveshjen e dejtonit, marreveshja e Rambouillet eshte akoma e la zgjidhur, kosova prêt njohje nga serbia, maqedonia ka acarime politique, me Athènes. Repvblica srbska me banjaluken kerkon bashkim me serbine, vojvodina prtendon te kaloje n klanin hungarez, keshtu rrezikohet dhe njeher stabiliteti n ballkan.Ja vlen idea croate ?

Last edited:

scadarsko

Locus omnem
Ke ndonje reference te kesaj qe thua se sikur nuk e kam pa gjekundi...
Kam dhe shume shpejt do degjosh n lajme.
Te siguroj gjithmone se d'y apo tre dite me para une informohem para se te ndolli ndonje eveniment,dhe ti te arrish ti lexosh apo shikosh n TV. Nejse une gjithmon hapi tema me autorsi timen, nuk bej paste copy si shume ketu.
Faleminderit!

Al-Punk

Still here
Kam dhe shume shpejt do degjosh n lajme.
Te siguroj gjithmone se d'y apo tre dite me para une informohem para se te ndolli ndonje eveniment,dhe ti te arrish ti lexosh apo shikosh n TV. Nejse une gjithmon hapi tema me autorsi timen, nuk bej paste copy si shume ketu.
Faleminderit!
Autoresia dhe referenca jane dy gjera te ndryshme. Kur percjell nje lajm apo histori duhet nje reference. Filan media, thote qe filan figure me influence (politike) tha...

Ka zera qe hedhin ndonje fjale ne tym per nje konfederate ballkanike, por jane ne thelb serb qe vazhdojne enderrojne per nje version te Jugosllavise. Ka qe flasin per Bashkim te Maqedonise me Bullgarine, por jane romantike pa realitet, ka qe thone qe ne kohen e Enverit ishte me mire. Ka qe thone qe ne kohen e Hitlerit ishte me mire...
Problemi eshte se keta jane te kapur pas te kaluares dhe nuk kane lidhje me realitetin. E vetmja konfederate ku do bashkohemi eshte EU. Degragmentime nuk ka dhe te vetmit qe mund te kene interes jane ruset (e serbet).

Prandaj te pyeta a ke ndonje reference per "lajmin" qe percjell!? Dhe varianti "shume shpejt do e degjosh ne lajme" tregon qe nuk ka asgje reale ne ate qe ke percjelle si fakt.