C'po ndodh me shkollen shqiptare?

Anana

Primus registratum
Re: C'po ndodh me shkollen shqiptare?

Fillimisht postuar nga Dame_De_Rose:
[qb] Sistemi shkollor i joni eshte shumeee i forte , shkollat shqiptare jan me te mira se se kto shkollat debile qe kan keta kendej , megjithate ka mungesi provimi te te berit te gjerave sic duhet , shiko rrushin rrushi e piqet , mesuseit shikojne eproret e tyre dhe qeverine , nxenesit shikojne mesuesit e tyre e keshtu ky zinxhir i gjate pjell sa me shume injorance si rezultat dhe nje shoqeri me nivel shume te ulet arsimi ... [/qb]
Nuk jam fare dakort qe sistemi yne shkollor eshte i forte. Biles kam pershtypjen se eshte shume i dobet.

Nqs. ideja e shkollimit eshte te mesosh sa me shume ne te gjitha fushat (ashtu sic t'i japin, pa bere kerkim te pavarur) me presionin e notave etj, atehere kjo eshte filozofia e survival of the fittest.

Ideja e shkollimit, qe jo pa qellim e quajne "edukim" eshte qe ta beje njeriun human dhe te dije te socializohet e te perfshihet ne shoqeri.

Per mendimin tim edukimi shqiptar qendron shume poshte ne kete aspekt. Nje qind here me mire te studiosh me pak fusha ku te jepet koha te kerkosh dhe te zhvillosh kuriozitetet e tua apo te kesh me teper kohe per te socializuar.

I referohem edukimit deri ne fund te gjimnazit ketu. Ne Universitet shume pak kam vajtur ne Shqiperi po prape per ibret qe.

Anana

Primus registratum

S'ma mbeshtet njeri mendimin qe sistemi shkollor shqiptar nuk eshte i forte?

Alanis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] S'ma mbeshtet njeri mendimin qe sistemi shkollor shqiptar nuk eshte i forte? [/qb]
Ta mbeshtes une!! /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ne fakt ke te drejte deri diku dmth qe shqiptaret jane pak si te vonuar ne perfshirjen ne shoqeri por per sa i perket fortesise se teksteve shkollore ndoshta jemi pak me te forte. Studentat tane jashte shtetit thone qe e kane me te lehte pasi jane stervitur ne shqiperi. Flas per studenta qe kane mesuar tamam. Ndersa asocimit i duhen dhe nja 10 vjet.

Anana

Primus registratum

Shyqyr ore qe u pergjigj njeri.

Thanks Dashnie.

Megjithate edhe per tekste s'me pelqen shkolla shqiptare se te ben me mesu permendsh si papagall. Nuk zhvillon menyren e pavarur te te menduarit apo natyren e kerkimit individual rreth temave te ndryshme.

Percon natyren e urdherit dhe bindjes.

Une s'e kuptova kete derisa kur u largova qe andej edhe pas nje kohe te gjate.

S6T6N6

Forumium maestatis

Evenimenti i fundit qe ka ndodhur me shkollen shqiptare eshte se arsimi 8-vjecar u be 9-vjecar (duke qene se eshte i detyruar nje vit me shume presupozohet se ata qe do e lene me aq te jene me te arsimuar) nderkohe qe gjimnazi u be 3 vjecar.

beshbossi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] Evenimenti i fundit qe ka ndodhur me shkollen shqiptare eshte se arsimi 8-vjecar u be 9-vjecar (duke qene se eshte i detyruar nje vit me shume presupozohet se ata qe do e lene me aq te jene me te arsimuar) nderkohe qe gjimnazi u be 3 vjecar. [/qb]
e bukur kjo! :lol: