C'mendim keni per USA?

eis

Primus registratum
C'mendim keni per USA?

HOLA te gjithve!Po si ju kam o rini shqiptare njehere?Ju betohem qe jemi me te miret e kesaj bote,i ka vdeke nana atij muhabet dhe pik,po nejse le te kalojme tek tema qe kam hapur une sot.
"C'mendim keni per USA"
"AMERIKE",sa e bukur neper filma neper endrra te njerezve qe enderrojne cdo dite per te,por nuk e dine te shkretit qe kur te vijne i pret puna e "DJ"(dishwasher kshu e quaj une)dhe ska banane nga qielli qe te bien ne goje sic thot ai skeqi shkodrane dhe as para neper toke por ka dite nate pune dhe gjume"BAHCALLEK-NEW YORK_NEW YORK-BAHCALLEK".Sa e veshtire kjo jete ne emigrim, por pse e kerkojme mor aman pse??????!!!!Po ca qeni i terbum na kafshoi ne qe na solli ktu as vete se di!!! Prandaj dua sa me shume pergjigje nga ju qe ta pastroj nje cik trurin se me eshte ndryshkur qe kur kam shkelur ne kete toke te mallkuar upsss bekuar desha te thoja!
GOD BLESS AMERICA BYEEEEE

Klement

Primus registratum
Re: C'mendim keni per USA?

Per menimin tem Amerika a veriut ka nji stil jetet shum nryshe prej veneve europjane.Nqose ke ardh jo shum i/e vogel prej shqipnis ose pritezot naj venit tjeter te europes (BE), ZHGENJEHESH. Po ca kena me ba, na shkoj jeta tu kerku pare e dukumenta neper bote.

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Tek-Tuk:
[qb] Per menimin tem Amerika a veriut ka nji stil jetet shum nryshe prej veneve europjane.Nqose ke ardh jo shum i/e vogel prej shqipnis ose pritezot naj venit tjeter te europes (BE), ZHGENJEHESH. Po ca kena me ba, na shkoj jeta tu kerku pare e dukumenta neper bote. [/qb]
Flm per mendimin tend.Eshte e vertet ajo qe thu ti ,vertet qe na shkoi jeta tu kerku mend neper bote qe skena pase hic ,po na te marre qe vijme ktu dhe vujme!!!Ikem nga shiu dhe biem ne bresher.
Ne shqiptaret paskemi lind me vujt!!!
Lart me moral teshi mjafte me pesimizem hajt ok? /pf/images/graemlins/wink.gif

bob

Primus registratum

do me pelqente te jetoja vetem per nje periudhe te shkurter.
por ne europe mendoj qe jeta eshte me e pershtatshme,per nje njeri qe dashuron jeten.nuk ka stres sikur mund te jete aty tek ju ne usa.
une i admiroj per shume e shume gjera por te jetosh gjithe jeten,nuk do me pelqente.ca me ba kjo eshte jeta!!! :wave:

enxo

Primus registratum

UN THEM SE NJE PERSON NESE NUK BEN PERPJET DMTH PARE NE EURON NUK KA PER TE BER NE AS NJE VEND TE BOTES SIDOMOS NE AMERIK

labi90

Primus registratum

pergjithsisht mendim pozitiv me disa reserva rreth politikes se jashtme...

NYC_GUY

Primus registratum

Nuk diskutohet fakti qe jeta ne Amerike nuk eshte fush me lule ashtu sic e bejne disa ne Shqiperi po edhe kaq e zeze sa e beni ju nuk eshte . Gjithmone varet nga sa i zoti je te ecesh perpara . Sigurisht te gjithe ne fillim e kemi nisur me pune "te rendomta " ashtu si ndodh ne cdo vend te botes ne emigrim por ka plot Shqiptare qe kan ecur perpara dhe sot kane pune te respektuar , biznese etj etj . Eshte pak me e veshtire per prinedit tane , me te thyer ne moshe , por dike ne moshe te re eshte gjynaf te ankohet sepse mundesite jane pafund . Sigurisht qe duhet pune dhe sakrifice po te gjithe do ja vlejne nje dite .

Pastaj ketu nuk ka racism ndaj shqiptareve si ne Evrope , nuk ke pse e ndron emrin Agim ne Kristos , as me u heq vorio-epiriot apo dicka qe nuk je . Nejse jeta e veshtire eshte kudo , varte nga njeriu si zgjedh ti kaloje veshtiresite dhe tsi e jeton jeten.

Pse me verte kujtuat ju se bien banae prej qiellit drejt e ne goje ????? lol

Trista

Primus registratum

Amerika, i ka pajisur emigrantet me BMW qe e paguajne per 15 vjet me Loans /pf/images/graemlins/tongue.gif dhe shtepi qe e paguajne per 30-35 ... vjet!
Viva America! :cool:

genti

Primus registratum

e para e punes tema eshte hapur ne vend te gabuar sepse nuk ka te beje me psikologjine megjithate po pergjigjem para se ta mbyllin apo ta transferojne...

USA eshte nje vend qe te krijohen shume mundesi dhe ka hapesira dhe risorse te paimagjinueshme,
Eshte nje superfuqi si shume te tjera qe kane egzistuar me pare si perondoria romake, ajo bizantine, osmane etj, dhe ashtu si keto edhe Amerika do kete nje fund ndoshta edhe me te hidhur...

sy_ulliri

Primus registratum

Heh,Amerika e bukur neper filmat e Holywood-it por në të vërtet është një gënjeshtër e madhe.Po,
ka mundësi të mëdhaja këtu për të bërë një jetë më të mirë,por pyetja është se ç'farë duhesh të sakrifikosh?Ndoshta ka qenë e mirë me ata që kan ardhur para 20 vjetëve apo me parë por tashti nuk ka mbetur asgjë këtu.Stressi dhe zhgënjimi jan kudo që të sillesh,por na koftë për hajr se e kemi kërkuar dhe e kemi gjetur.
P.S. Ambasador nënën ta ***** që më dhe vizën.

teab

Primus registratum

Cfaj ka ambasadori i shkrete, se ene te mos ta kishte dhene vizen prap do e kishe shajt!!! :shrug:

Kerko, kerko dhe ca se ke per ti gjet mundesite qe te duhen, se nuk ka vdek akoma perspektiva ne USA.

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga XhinO_1:
[qb] e para e punes tema eshte hapur ne vend te gabuar sepse nuk ka te beje me psikologjine megjithate po pergjigjem para se ta mbyllin apo ta transferojne...

USA eshte nje vend qe te krijohen shume mundesi dhe ka hapesira dhe risorse te paimagjinueshme,
Eshte nje superfuqi si shume te tjera qe kane egzistuar me pare si perondoria romake, ajo bizantine, osmane etj, dhe ashtu si keto edhe Amerika do kete nje fund ndoshta edhe me te hidhur... [/qb]
Na faler temen qe e kena vu ne vend te gabum por me erdhi per mbare,po lexja dicka tek kjo faqe dhe per nje moment me erdhi kjo ide prandaj.
Prish pune shume?
Hajt tung!!!

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga vajze_shkodrane:
[qb]
Fillimisht postuar nga XhinO_1:
[qb] e para e punes tema eshte hapur ne vend te gabuar sepse nuk ka te beje me psikologjine megjithate po pergjigjem para se ta mbyllin apo ta transferojne...

Eshte nje superfuqi si shume te tjera qe kane egzistuar me pare si perondoria romake, ajo bizantine, osmane etj, dhe ashtu si keto edhe Amerika do kete nje fund ndoshta edhe me te hidhur... [/qb]
Na faler temen qe e kena vu ne vend te gabum por me erdhi per mbare,po lexja dicka tek kjo faqe dhe per nje moment me erdhi kjo ide prandaj.
Prish pune shume?
Hajt tung!!! [/qb]
UPSSS NA FALNI DESHA ME THANE

DFV

Primus registratum

Per mendimin tim,jeta nuk eshte fushe me lule, keshtu qe per gjithesecilin eshte nje pjese e vogel o e madhe e jetes, sakrifice.
Per ata qe vine ne USA me moshe me te madhe se 40 vjec eshte vertet e veshtire, por nuk mund te pranohet kjo per moshat nden 30 vjec sepse mundesit per me mire edhe me shume jane te pakufishme, vecse duhet pasur besim tek inisjativat qe merren.
Tek e fundit nuk mund te kete nje te ardhme te mire per dembelat ne asnje vend te botes dhe aq me pak ketu ne Amerike.
Sidoqofte si vendi jote nuk mund te behet nje vendi i huaj, por per nje gje cuditem, ne qe jemi large Shqiperise tone e kerkojme ate me mall, ndersa ata qe jene atje duan te largohen nje ore e me pare!!!!!!!
Megjithate u uroj te gjithe shqiptarve, kudo qe jane, nje jete te lumtur dhe sa me te qete.

Picnic

Primus registratum

Fillimisht postuar nga NYC_GUY:
[qb] Nuk diskutohet fakti qe jeta ne Amerike nuk eshte fush me lule ashtu sic e bejne disa ne Shqiperi po edhe kaq e zeze sa e beni ju nuk eshte . Gjithmone varet nga sa i zoti je te ecesh perpara . Sigurisht te gjithe ne fillim e kemi nisur me pune "te rendomta " ashtu si ndodh ne cdo vend te botes ne emigrim por ka plot Shqiptare qe kan ecur perpara dhe sot kane pune te respektuar , biznese etj etj . Eshte pak me e veshtire per prinedit tane , me te thyer ne moshe , por dike ne moshe te re eshte gjynaf te ankohet sepse mundesite jane pafund . Sigurisht qe duhet pune dhe sakrifice po te gjithe do ja vlejne nje dite .

Pastaj ketu nuk ka racism ndaj shqiptareve si ne Evrope , nuk ke pse e ndron emrin Agim ne Kristos , as me u heq vorio-epiriot apo dicka qe nuk je . Nejse jeta e veshtire eshte kudo , varte nga njeriu si zgjedh ti kaloje veshtiresite dhe tsi e jeton jeten.

Pse me verte kujtuat ju se bien banae prej qiellit drejt e ne goje ????? lol [/qb]

EB

Primus registratum

Ec babe eshte dhe puna e Amerikes!
Amerika ka te mirat e veta si psh. mundesite qe te jepen jane te shumta dhe zgjedhja te takon vetem ty si individ. S'diskutohet qe ka dhe aspekte negative jeta ketu. Kthehesh i cik ne robot, shkolle, pune, studim... Ne shqiptaret jemi i cik qeflinj nga natyra dhe ta kesh diten komplet te programuar deri vone pa asnje minute relaximi eshte i cik too much to take.

bona

Primus registratum

shume e vertete.

une kam 11 vjet ne americe dhe cdo dite degjoj per mundesite e pa imagjinueshme qe ka ketu.

jam jashtzakonisht e mrekulluar me technologjine , mjeksine dhe cdo gje qe esthe ketu.

vetem nje gje te keqe ka qe duhet me punu shume fort per cdo gje. dhe me kryesorja ai malli qe te merr per tiranen.

ADHUROJ FACTIN CDO GJE ESHTE E MUNDUR NE AMERICE.

bebi

Primus registratum

o ti vajza qe jeton n'krieqitet t'bots, kush t'ka rrejt moj nafak-madhe /pf/images/graemlins/laugh.gif se jeton n'kryeqytet t'bots? :rolleyes:
ajo q1 thu ti asht n'tana vendet e bots, tuj mos fut ne at kallep shqipnine, per arsyet qe i dina edhe vete, (ka perjashtime edhe atje).

a e dini ca me ban me qeshe? njerzit e pashetitun e pa eksperjence, me her t'par qe dalin jasht shtetit /pf/images/graemlins/laugh.gif hapin syte e kur arrijne sadopak i duket krieqiteti i bots.
ka njena ane me vjen mire qe jeni sistemu mire atje ku jeni, po kadal ifije mos fluturoni me presh :tipsy:

tesh me u integru mir ne paris psh, hajt se edhe te rren mendja se je ne krieqitet t'bots se i ka tana mrend ai qytet, po ne usa krieqiteti :lol:

me t'mira :wave:

Alba Palushi

Primus registratum

Blue asht tjeter gja cfare i pelqen asaj po dreqi e hagert me ate gjuhe qe flet ti as ti sme dukesh se je ne kriegjytet !!!! leni moj dynjane ta thojne mendimin e vet pa pase frike se nji komuniste e oreve te para po i deklason me ate gjuhe te kullume... hajt bash hajer qashtu si ja ke nise:)

bebi

Primus registratum

nuk e kam nder mend me ju pergjigj postimit tand me t'njejten monedhe, sepse, nji person qe nderhyn ne mnyre t'tille nuk asht i denje per vemendjen ma te vogel. nks ke ndoj kundershtim per at q1 un tham ne lidhje me temen, argumento, por mos fut hundet ne ate qe un po diskutoj me nji person tjeter, nks nuk ke argumenta. apo te erdhi keq se ju shava MERIKEN?
ku e lexove se thash se jam ne krieqytet moj nuse?
gjithsesi, edhe me pas than, e kam ndoj arsy ma te forte se "ju" te amerikes sepse ne klasifikimin e 6 vendeve me mireqenie ma te nalte ne bote, 3 vende i xen shteti ne te cilin jetoj, nji nder to edhe qyteti ne te cilin jetoj un, nderkohe qe hamerrika s'xen asnji vend prej 6-shes.
po kjo pa randsi, ajo qe asht e randsishme ishte komenti qe ju ba amerikes...
teshti merr ndoj hap po u bane me nerva se me tu pergjigj ma nuk e kam ndermend.