Clinton flet në Parlamentin e Kosovës: Krenarë, për shtetin tuaj

Clinton flet në Parlamentin e Kosovës: Krenarë, për shtetin tuaj

PRISHTINE – Ish-Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Bill Clinton, ka mbërritur sot në Kosovë për të marre pjesë në ceremonine e perurirmit te shtatores se tij ne qender te kryeqytetit, Prishtines.</p>

Ai ka mbajtur nje fjalim te gjate ne parlamnetin e Kosoves, duke u shprehur se kosovaret duhet te jene krenare per ate qe kane aritur ne kete dekade. “”Eshte nje rruge ne te cilën duhet te shkoje bota ne shekullin XXI. Mësimi eshte i njejte, fuqia e shembullit tuaj mbetet e njëjte. Duhet te jeni shume krenare për atë qe keni arritur dhe unë i thashë presidentit dhe kryeministrit se e keni bere punën shume me mire se sa kane menduar te tjerët. Keni konsoliduar institucionet demokratike, keni nxitur shtypin e lire dhe shoqërine civile. Edhe shume vende te tjera do pasojnë pavarësinë tuaj, jeni pjese e FMN-se dhe shume shpejt do jeni edhe pjese e NATO-s e BE-se. E keni kërkuar sigurinë tuaj ne vendin tuaj dhe keni ndërmarre hapat e duhur”, nënvizoi Klinton.</p>

Ne vijim te fjales, Presidenti i 42-te i SHBA-se vuri theksin ne punen e mire qe eshte bere me pakicat. “Mund t’ju inkurajoj të vazhdoni për të punuar që pakicat te integrohen plotësisht dhe ju do ta bëni kete sepse jeni pjese e botës së shek XXI. Eshtë me rendësi që njerezit te jene krenare per ate se ccfare jane, perfshire edhe rrenjet e tyre etnike”, shtoi Klinton.</p>

Me pas, qindra qytetare te Kosoves kane shoqeruar Clinton ne ceremonine per nder te tij. Ai u shpreh i emocionuar para statujës se: “Jam i nderuar qe kam qene ketu per ta ndalur ate gje te tmerrshme qe ju ndodhi juve. Jam shume i vetedijshem qe ka pasur edhe shume e tjere qe kane ndihmuar te shpetojne dhe shume te tjera. “Dua te falenderoj trupat amerikane dhe ato te NATO-s, ish sekretaren e Shtetit, Ollbrajt dhe gjeneralin Klark. Prsidenti Obama dhe populli amerikan do jene ketu me ju per te ardhmen tuaj”, tha Clinton.</p>

Shtatorja e derdhur në bronz, vepër e skulptorit Izeir Mustafa, është tre metra e lartë dhe peshon rreth 900 kilogram. Shtatorja e cila është vendosur javë më parë, nuk ishte përuruar, në pritje të vizitës së ish presidentit Clinton, i cili në Kosovë çmohet si njeriu më meritor për lirinë e vendit.</p>

Ndersa rrugët e Kosovës, e në veçanti ato të Prishtinës sot janë stolisur me bilborde dhe fotografi të ish-presidentit të SHBA-ve, Bill Klinton, të cilat kanë mbishkrimin “Mirëserdhe Bill Clinton “.</p>

Autoritetet e Prishtinës, vizitën në Kosovë të Presidentit amerikan e kanë cilësuar vizitë historike, ndërsa qytetarët e Kosovës, e kujtojnë zotin Clinton si personalitet që çliroi Kosovën nga pushteti i dhunshëm dhe diktatorial i Sllobodan Millosheviqit.</p>

Vizita e Clinton në Kosovë është e treta me radhë që prej përfundimit të luftës dhe e para që prej shpalljes së pavarësisë më 17 shkurt 2008.(Shekulli)</p>
7Uw2XC93W5U

Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=25217. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=25217