Cfare na ndjen te behemi shqiptare?

Cfare na ndjen te behemi shqiptare?

Perpara ca ditesh lexova nje artikull te Mentor Nazarkos tek: "Shekulli", rreth ndeshjes Greqi-Shqiperi! Me pelqeu nje mendim i tij: Shqiptaret ndjehen me shqiptare per shkak te ekipit te tyre kombtar sesa te Nanos, Berishes, Rugoves apo Ahmetit!
Ideja eshte se eshte dicka qe na mbledh te gjitheve bashke dhe na ben te ndjehemi krenare! Dicka qe e kemi me shume se te tjeret! Rrahem kampionet e Europes. Kudo ne bote ku jeni, apo dhe ne Shqiperi, kur prezantoheni dhe thoni: Jam shqiptar! cfare ju en te ndjeheni te forte dhe te ndjeheni me te vertete shqiptare?

drenicaku

Primus registratum
Re: Cfare na ndjen te behemi shqiptare?

kur thua se ma shume na bene te ndihem shqiptar ekipi i kombtares se sa nano, berisha, rugova e ahmeti, arsyja eshte se keta poletikanet tone disa prej tyre jane te shitur e te korruptuar e te tjeret jane poletikan qe nuk kane lidhje se si te udheheqin keshtu qe ne na vjen te vjellim kur ndegjojm emrin e tyre e aqe me pake te behemi krenar me ta. Ndersa lojtaret e kombtares te veshur ne kuq e zi e duke perfaqsuar kombin tone kunder ndonje kombi tjeter na nxite, na bene te krenohem me ta e ma se shumti te ndihem krenar e te falemenderojm zotin qe jemi shqipeta. O sa mire me qene shqiptar!

zoti e bekofte kombin tone

genti

Primus registratum

Ca eshte kjo pyetje bajate,
po pse politikanet jane ata qe te bejne te ndihesh krenar apo vlerat qe ke ti si popull,

Sipas kesaj llogjike nje italjan duhet te ndihet inferojor pse ne qeveri ka te korruptuar?!

Ne historine mijera vjecare te nje populli 10 apo 50 vjete qeverisje e keqe jane nje fllucke sapuni, vetem sa do te ngadalesonin zhvillimin e tij ne nje hap me te tjeret dhe asgje me teper.

Teorikisht te gjithe keta politikane te degjeneruar qe kemi sot, neser do te kujtohen nga brezat e ardhshem si nje "pordhe e ftohte" e ardhur si pasoje e nje gjumi te gjate komunist ku fjetem zbuluar nga cdo vlere.
Dhe kjo s'mund te jete nje arsye qe te na justifikoje ndjenjen e inferjoritetit.

Florus

Forumium maestatis

Dakort me parafolesin :thumbsup: hapesi i temes duhet te jete tifoz i cmendur i futbollit ne pergjithesi: nqs fiton kombetarja eshte krenar per Shqiperine, ne te kunderten nuk eshte :eek:

p.s. te ndryshohet edhe titulli temes se eshte mbrapsht (si minimum...)

soni2

Primus registratum

thjesht fjala shqiptar te ben te jesh krenar

ti shqiperi me jep nder me jep emrin shqiptar

krenar jemi sepse sna eshte nxi faqja ende ne kete europe ende na therrasin burra e jo
bythq**ra si greket .

regele

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga regele:
[qb] Perpara ca ditesh lexova nje artikull te Mentor Nazarkos tek: "Shekulli", rreth ndeshjes Greqi-Shqiperi! Me pelqeu nje mendim i tij: Shqiptaret ndjehen me shqiptare per shkak te ekipit te tyre kombtar sesa te Nanos, Berishes, Rugoves apo Ahmetit!
Ideja eshte se eshte dicka qe na mbledh te gjitheve bashke dhe na ben te ndjehemi krenare! Dicka qe e kemi me shume se te tjeret! Rrahem kampionet e Europes. Kudo ne bote ku jeni, apo dhe ne Shqiperi, kur prezantoheni dhe thoni: Jam shqiptar! cfare ju en te ndjeheni te forte dhe te ndjeheni me te vertete shqiptare? [/qb]
Nuk e kuptoj pse kjo pyetje eshte kaq bajate dhe pse merrni kaq pozicion shqiptari! Edhe une si puna juaj jam,mbase me krenar se sa ju! Tema, vertete eshte shkruar seprapthi /pf/images/graemlins/smile.gif , megjithate e dija qe do ta kuptonit ju /pf/images/graemlins/smile.gif ! Lexoni mire, pastaj pergjigjuni kodra pas bregut! Pyetja eshte: Cfare ju ben te ndjeheni me te vertete shqiptar? Politika, historia, sporti, kultura, injoranca, shoqeria, natyra...cfare? Kjo eshte pyetja dhe per cfare arsye ndjeheni ashtu? Per cfare gjeje te vecante nga popujt e tjere ndjehemi krenare?

Xhino - lexo perpara se te pergjigjesh! Asgjekundi nuk thuhet qe politikanet jane ata qe te bejne te ndjehesh krenar per Shqiperine! Megjithate eshe ata mund te jene nje motiv!

Flobo ia ke fut kot! Jam tifoz i kombetares shqiptare (shyqyr nuk jam cmendur akoma /pf/images/graemlins/smile.gif )dhe jam krenar per te gjithmone!

Florus

Forumium maestatis

O regele nuk me ke kuptuar..as mua as shoket qe kane folur ktu :shrug: po pse, qe kur futbolli qenka bere element paresor i atdhetarizmit :confused: ka shume gjera te tjera, shuuume me te rendesishme qe na bejne te ndihemi SHQIPTARE :angel:

ma shpjego cik titullin e temes se moderatoret qenkan me pushime akoma.

mariza

Primus registratum

GJENI!
ADN dhe ARN qe e kemi shqipetar ca tjeter?!

Kondrapedali

Kondrapedali

Gjithë ç'kemi jetuar në Shqipëri, gjithë ç'kemi mësuar në Shqipëri, gjithë ç'kemi njohur në Shqipëri si dhe ç'na rrjedh në deje!
Krenaria nuk duhet të vijë nga diçka e veçantë por nga tërësia e veçorive të kombit, nga ajo që në shumë raste quhet shpirti shqiptar që është një përgjithësim i atyre veçorive pozitive apo edhe negative të shqiptarit!

Vals

Primus registratum

Mbreme fola me nje shokun tim te femijereise ne telefon. AI ka 10 vjet qe jeton ne USA, eshte martuar me amerikane, kane dy femije me emra amerikane. AI vete pothuaj e kishte harruar gjuhen shqipe mu duk. Kishte vajtur per here te fundit ne Shqiperi ne 96. E pyeta: a do tu mesosh femijeve shqip? Me tha jo, c'ju duhet. Do t';ju mesoj spanjisht se eshte gjuha e dyte me e perdorur se anlgishtja. E pyeta: po per origjinen shqiptare? Ai tha: nuk kane per te shkuar ne Shqiperi se une jam amerikan, po ashtu dhe prinderit e mi, s'kemi ndonje ndjenje te forte.

Me habiti dhe me erdhi shume keq, ajo lukewarm feeling per vendin tend. I thashe: kur ti pyesin femijet se pse kane kete mbiemer, ata nuk do dine te pergjigjen. NJerezit paguajne leke qe te gjejne nga ju vijne pasardhesit, kurse ne e vrasim vete historine tone pa pike dhimbje.

NYC_GUY

Primus registratum

Tema sic duket duhet ta ket titullin " C fare na ben te ndjehemi Shqiptar " . Me duket pak pyetje retorike , ne nuk kemi nevoje te ndjehemi Shqiptar pasi jemi Shqiptar . Quheshim pellazge , ilir , arber , shqiptar , kishim dhe kemi nje gjuhe origjinale qe nuk vjen nga asnje gjuhe tjeter, mbijetuam egersite dhe padrejtesite me te madhe te historise , kishte ne mes nesh tradhetare dhe spiune , shume u munduan te na shuanin faren por ne prape mbijetuam . Sot jemi shperndare ne cdo skaj te botes por perseri veten e identifikojme si Shqiptat ose alban .

C fare na ben te ndjehemi krenera qe jemi shqiptare ? Kjo ndryshon dhe varet nga njeriu . Ka nga gjerat me te vogle e deri ne ato madheshtore . Mua ma ben shpirtin mal dhe krenar nje kenge e vjeter , nje fitore e kombetares , kur shof nje makine qe me pershendet me burie sepse te dy kemi te varur te njejtin flamur tek pasqyra, kur rilexoj historine e Skenderbeut , kur degjoj te permendet Nene Tereza etj etj . Para disa ditesh nje bartender pasi me pa zinxhirin me shqiponje ne qafe me thote "keto dy birrat i ke nga mua sepse kam shume respekt per djemte shqiptare " ....... etj histori plot.

antares

Primus registratum

Vals-qaje ate ish shokun tend. Plehra te tille nuk i duhen nje vendi apo kombi. Keto pislleqe (nuk mund ti perkufizoj keta lloj njerzish ndryshe) me kujtojne lekuren e gjarperit kur bie.....
Apo jashteqitjen e kombit, dicka e tille.
A e keni degjuar ate mallkimin (te humbte emri?) ja ca punojne vete per ta realizuar.....

Vals

Primus registratum

Antares, edhe une ate mallkim mendova: tu shofte emri! S'ka gje me te frikshme. E kam patur shok shume, jemi rritur bashke. Ne fillim u lumturova kur i gjeta adresen por tani them me mire te mos ja kisha gjetur. Ai justifikojehj me faktin qe s'ishte kthyer ne Shqiperi qekur kishte ikur. Une mendoj se njeriu e mban gjalle origjinen pavaresisht nga rrethanat.

regele

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga FloBo:
[qb] O regele nuk me ke kuptuar..as mua as shoket qe kane folur ktu :shrug: po pse, qe kur futbolli qenka bere element paresor i atdhetarizmit :confused: ka shume gjera te tjera, shuuume me te rendesishme qe na bejne te ndihemi SHQIPTARE :angel:

ma shpjego cik titullin e temes se moderatoret qenkan me pushime akoma. [/qb]
Ideja ime e pyetjes: Cfare na ben te ndjehemi shqiptare? erdhi nga nje artikull i Mentor Nazarkos dhe as une dhe besoj as Mentori nuk kane bere ndonje perqendrim tek ceshtja e kombtares! Thjesht eshte marre nje shembull dhe nje kundrashembull per te treguar se kur behemi dhe kur nuk behemi krenare per Shqiperine!
TE gjithe kane historira te bukura dhe te gjithe ndjejne pothuajse njesoj per Shqiperine! Ka dhe nga ata qe amerikanizohen shpejt, por une mendoj se shqiptari do te vdese ashtu sic ka lindur: SHQIPTAR!
Une ndjehem krenar per flamurin e bukur qe kemi!

OROSHI

Primus registratum

Vertete qe flamuri shqiptar eshte nder me te bukurit ne bote,kur shof keta te tjeret me dy-tre ngjyra,ndihem me krenar per flamurin tone.Flamuri i Frances me ate te Hollandes nuk mund ti njohesh/ndashe,ate te gjermanise dhe Belgjikes poashtu.

Eni_Shqiptari

Primus registratum

Ndihem krenar qe jam shqiptar per shkak te kultures sone te vecante mijeravjecare (packa jo te shkruar), per gjuhen e bukur qe flasim, per karakterin tone qe na ruajti nga asimilimi i huaj per qindra vjet me rradhe, per faktin qe jemi popull tolerant dhe dashamires, popull mikprites dhe i dhembshur. Ndihem krenar qe jam shqiptar ne nje toke legjendare, qe per fat te keq udhehiqet nga ANTI-shqitpar

Guest

SHQIPTARE ME BEN TE NDIHEM NE CDO MINUTE TE JETES SIME DHE PSE KAM SHUME VITE QE SJETOJ NE SHQIPERI :kiss: SHQIPTARE ME BEN TE NDIHEM KUR SHOH VETEN NE PASQYRE :thumbsup: DHE THEM PAPAPA CA RACE E BUKUR QE JEMI :lol: JAM PAK MODESTE NGA NATYRA :lol: DHE SHQIPTARE DO TE MBETEM EDHE PSE ME RETHOJNE TE HUAJ

KUSH MOHON VENDIN E TIJ
VETEN KA MOHUAR :smash:

soni2

Primus registratum

çfare na ben te ndihemi shqiptar shume gjera do te cilesoja vetem nje vetvetja

te mohoj shqiperine eshte njesoj si te mohoj veten time edhe pse kam vite qe jetoj jashte dhe kam mesuar traditat gjuhen e zakonet e vendit ne te cilin jetoj. tju shpjegoj çfare me ben te ndihem shqiptar per mua jane shume gjera dhe nje ndjenje e madhe per te cilen vetem vargjet e ate fishtes mund ti afrohen si shpjegim .

genti

Primus registratum

me e bukura e atij amerikanos lart eshte se ne te shumtat e rasteve vete amerikanet, ata qe jetojne atje qe prej 3-4 brezash ne fillim te prezantohen si amerikane dhe me pas te shpjegojne per origjinen e tyre.