Certifications!!!

Prodigychild01

Primus registratum
Certifications!!!

Me sa shoh une ketu kemi nje grup te avancuar informaticienesh. Desha te di kualifikimet tuaja personale. Cfare shkollash keni bere? A i keni mesuar shume gjera vete apo nga kurse e leksione. Po per certifikata profesionale si e keni mendimin.

Une te premten qe vjen do te jap Net+ certification nga CompTIA. Jam duke pritur me ankth daten e provimit e duke studjuar rendshem. A e ka ndonjeri kete certifikate. Po A+, MCSE, CCNA apo certifikata te tjera sipas kompanive a keni? Flisni hapur per keshilla e eksperienca. A ja vlejne keto certifikata qindra e mijera dollare? Po ne Evrope sa vleresohen? Jam shume kurioz te di mendimet tuaja.

GuJack20

Primus registratum
Re: Certifications!!!

Une jam IBM IT Pro. Kam ndjekur kurs trajnimi ne IBM Slovenia. Do me pelqente nje MCSE per WinNT po me thene te drejten s'kam hiç kohe te lexoj.
Gjithe provimet e botes njesoj jane. "Fati favorizon mendjet e mesuara" ka then xhaxhi. /pf/images/graemlins/smile.gif

Albert

Primus registratum

Une jam CIW(Certified Internet Webmaster) Associate. Tani po perpiqem te lexoj per MCAD (Microsoft Certified Application Developer) per .NET
CIW mund te klasifikohet ne provimet e lehte besoj, kurse MCAD me sa kam pare deri tani duhet te lexosh shume...per iNet+ e kam pare kur doja te jepja CIW sepse jane shume te ngjashme dhe eshte i te njejtit nivel.

GuJack20

Primus registratum

Me thene te drejten mu sme ka pyt ndonjehere njeri se çfare certifikate kam. Jane mjaftuar gjithmone me ate qe kam ditur (po flas per ne Shqiperi). Ndoshta ne vendet e tjera certifikatat kane me shume vlere. Sido qe te jete une them qe ka me shume rendesi ajo qe ke ne koke...

Burim

Primus registratum

GuJack20, po a nuk hyn ne koke asgje nga gjithe ai lexim!?
A mund te jepni pak me shume informata ne lidhje me keto certifikata, cka duhet te lexosh, ku organizohen testime?
Po per administrator rrjeti cila certifikate eshte?

GuJack20

Primus registratum

Si nuk hyn o la. Ajo sdiskutohet. Si fillim duhet te blesh librat. Varet se ku je, dhe librat i gjen. Ne Shqiperi p.sh mezi i gjen.. LOL
Do te te keshilloja te kerkoje librat borxh nga shoket. Ka dhe shume website qe te ndihmojne te piketosh tipin e certifikates dhe te tregojne provimet qe duhet te japesh. Provimi pastaj mund te jepet edhe online. Bej nje search tek www.google.com dhe do kesh qindra te dhena.

GuJack20

Primus registratum

Se harrova. Per Administrim Rrjetesh me sa di une ka shume certifikata qe e kane si provim. P.sh WinNT MCSE e ka (Network Basics and Infrastructure). Une jam duke printu nji liber qe e kam si PDF dhe nuk e kam gjet ne Hard Copy (eshte nja 1200 faqe) me titullin "Network Foundamentals" dhe sepse ksihte gjera te lezetshme. ça 'them po sgjete nonji gje me te mire te bej une nje fotokopje (kur ta mbaroj) dhe bej nji xhiro ketej nga Tirana dhe mere. /pf/images/graemlins/smile.gif

Burim

Primus registratum

Te falemnderit GuJack
Sa i perket administrimit te rrjetave, eshte nje vend pune shume i mire ketu (ku planifikoj te konkuroj pas nje kohe), ka rreth 500 kompjutere P4 ne LAN dhe nje server te fuqishem. Tek klientat gjindent Win2000 Pro, kurse tek serveri pervec Win2000 kam degju qe eshte edhe UNIX?

Pershendetje

p.s. Shpresoj ta bej nje xhiro kah Tirona :)

GuJack20

Primus registratum

Ai vendi i punes s'qenka i keq. Me Win2000 sdo kesh shume probleme, per mendimin tim eshte shume stabel ne rrjet (me stabel se XP). Une them te lexosh njehere per rrjetet si infrastrukture (d.m.th lidhjet, vendosjet etj). Pastaj shiko me perparesi sistemet per Workstation (NT Workstation dhe 2000 Professional). Ne fund lexo per win2000 server. Nuk mendoj se do ta kesh te veshtire ta fitosh si vend pune, megjithese varet sa konkurence do kesh. /pf/images/graemlins/smile.gif

enderr e njomet

Primus registratum

Une punoj recruiter/headhunter, per europianet agjenci pune, dhe kryesisht kerkoj per njerez me IT background. Mund te them se certifikatat keto kohet e fundit jane bere me te vertete te rendesishme. Kompanite duke pare se ka shume nga ku mund te zgjedhin jane bere shume meraklinj persa i perket individeve qe marrin ne pune. Shkolla ka fituar rendesine e dikurshme, dhe certifikatat kane shume rendesi gjithashtu. Me ka rene rasti te flas me individe qe kane rreth 3-4 certifikata CNE, Master CNE, MCSE, etj etj me 7-8 vjet eksperience por nuk kane nje diplome dhe me vjen me te vertete keq qe u them qe smund te kualifikohen. Nga ana tjeter shikoj individe me BA ose MA me vjet pune eksperience po pa certifikata dhe me vjen keq qe i djeg edhe ata sepse nuk permbushin kerkesat e kompanive. Para disa ditesh fola me dike qe kishte 10 vjet eksperiece me Novell Networks, 2 Master CNE por pa diplome... i papune, i kerkova te me sillte rezumene me teper per nje fare inkurajimi sepse kompania qe kerkonte nje Novell sysadmin nuk kishte per ti hedhur syte...
Para 2-3 vjetesh eh... atehere ishte parajse /pf/images/graemlins/smile.gif I merrje njerzit ne telefon edhe duhej te rrije ti mbaje me muhabet edhe ti mbushje mendjen te te sillnin resumene, ndersa tani cdo njeri qe marr ne telefon eshte pa pune dhe gati per te me sjelle resumene. Njerzit jane gati te marrin nje rroge me te ulet, disa shkojne deri ne 20.000 dollare me pak per te kapur nje pune sepse me te vertete qe eshte e veshtire.
Nese ndokush nga ju ketu eshte ne proces gjetje pune, ju rekomandoj te fitoni sa me shume eksperience te keni mundesi, futini hundet kudo, mos lini brime pa rremuar, dhe cdo gje qe mesoni, merreni me deshmi. Sic eshte nisur nuk ka per tu permiresuar fare, biles nese fillon lufta ne Irak... me vrap tek McDonalds se do jua zene jevgjit vendet e punes /pf/images/graemlins/smile.gif

a-alket

Primus registratum

jo me vrap ke mcDonalds, se ata do te te kete marre ne pune ty per te menaxhuar procesin e seleksionimit /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Albert

Primus registratum

Testet online jepen nepermjet VUE (Virtual University Enterprise) dhe Prometric. Te dyja kane pika te ndryshme te autorizuara ne te gjithe boten ku ti shkon e jep provimin. Ne Shqiperi e vetmja per te dyja eshte "The Lincoln Center" http://www.lincoln.org.al

a-alket

Primus registratum

Fillimisht postuar nga enderr e njomet:
[qb] /pf/images/graemlins/wink.gif right on nigga[/qb]
did you catch my drift? ...jemi ne pa jeni ju "recruiters". Nqs te vetmet vende pune jane ne McDonalds, atehere puna jote do jete te vishesh me kemishe te kuqe e kapele te verdhe dhe te na japesh aplikime pune /pf/images/graemlins/wink.gif

neo2002

Primus registratum

Pse e merrni me te perpjekur or trima . Per IT professionals ka pasur , ka , edhe do te kete gjithmone pune. Vetem se tani eshte veshtiresuar shume .
Hajt shnet .

enderr e njomet

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bscemscs:
[qb]
Fillimisht postuar nga enderr e njomet:
[qb] /pf/images/graemlins/wink.gif right on nigga[/qb]
did you catch my drift? ...jemi ne pa jeni ju "recruiters". Nqs te vetmet vende pune jane ne McDonalds, atehere puna jote do jete te vishesh me kemishe te kuqe e kapele te verdhe dhe te na japesh aplikime pune /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Right on nigga!

P.S. u're the nigger /pf/images/graemlins/smile.gif

a-alket

Primus registratum

eshte veshtire per cdo profesion, plus qe kapitalizmi kete ka, nje profesion veshtiresohet pak, te tjeret lehtesohen apo te gjithe veshtiresohen si tashti psh...te gjithe jemi te njohur me keto dinamika dhe nuk kemi nevoje per dike te na tregoje "gogolin" McDonalds kur vete ai ka nje zanat qe shkurtohet 20 here me shume sesa IT. Ne vend qe ndoshta te shprehe dicka informative ne lidhje me procesin e rekrutimit vjen ketu dhe leshon bloze per ti rritur hijen vetes.

enderr e njomet

Primus registratum

hehhhahahaaha sa tip interesant... o lal une e thashe me shaka ti e more me te keq... ska gje... sidoqofte, per hir te mirekuptimit kombetar, cfare do doje te dije per procesin e rekrutimit? cfare behet, si behet, cfare thuhet? Me bej ndonje pyetje dhe une te pergjigjem

GuJack20

Primus registratum

Djema, po dilni jashte teme. Do ju keshilloja te ndryshonit kategorine e postimeve nese do te vazhdoni me kete diskutim.