Censurimi!

Kordelja

Valoris scriptorum
Censurimi!

Eshte ndjekja e rregullave, moraleve, etikes?

Censurim i fjales?

Censurim i mediave?

Censurim i sjelljeve?

...apo censurim i se vertetes se lakuriqte?!

Ku e ka kufirin?

censured.gif

Eshte nje term shume i gjere, shume i perfolur, shume i perdorur.

Je pro, je kundra?

Perse?

S6T6N6

Forumium maestatis
Re: Censurimi!

Gishtez e fillojme me censuren e moderatoreve /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Moderatoret nuk censurojne, ata mbajne rregull qe ju te mos kapeni per flokesh, te mos degjeneroni temat, te mos i perserisni, te mos i boni "lloqe pazari"...po kjo eshte nje teme me vete, nese do doje.

S'e hapa kete temen "t'i bej gropen" vetes /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe dyshoj qe ti e more vesh.

Gysi

Primus registratum

D.m.th. ti je tptalisht edhe kundra censures se mendimit te shprehur nga ai qe s'ka mend?

Nejse, une e kuptoj qe fjala censure ngjall reagime jo te mira, por edhe pa censure nuk behet dot. Eshte e domosdoshme te kete disa rregulla loje, dhe jo gjithcka mund te thuhet lirshem.

ladouce2005

Primus registratum

GJITHMONE NJEREZIT KANE PATUR NEVOJE PER RREGULLA, LIGJE, KUFIJ, CENSURIME ETJ
ESHTE PJESE E NEVOJSHME E NJEREZIMIT

JAM DHE PRO DHE KUNDRA, VARET NGA RASTI KU PERDORET...

P.S.JU MODERATORET TANE TE DASHUR, E BENI SI NE KOHEN E KOMUNIZMIT NGANJEHERE, POR SHUME JEMI PERMIRESUAR (NE= POPULLI/JU= MODERATORET) QE NGA KOHA KUR ERDHA NE ALBFORUM PER HERE TE PARE /pf/images/graemlins/laugh.gif

gezim lame

Primus registratum

Po jap si fillim nje forme te pelqyer te "censures". Eshte ajo e kategorizimit te filmave dhe librave sipas moshave duke u bazuar ne zhanrin dhe tematiken qe trajtojne.

p.s. LD ajo lloj drejtimi qe mund ti japesh temes per fat te keq vetem sa do e degjeneronte fare si tematike :shrug: une psh te isha moderator i zones do te keshilloja te shkruaje me germa te uleta, eshte teper e besdishme ashtu dhe per me teper jep pershtypjen e dikujt qe uleret me sa ka ne koke. :wink: /pf/images/graemlins/laugh.gif

ladouce2005

Primus registratum

ti e ben kastile agreus? :smash:
une se kam per zakon te uleras, dhe shkruaj me germa te medhaja sepse pc ime eshte gjithmone ne caps lock dhe e kam easy this way /pf/images/graemlins/wink.gif punoj ne te njejten kohe une :devil:
anyway, per te mos u zgjatur ne muhabete te kota, ma thuaj dhe njehere se ku e kishe hallin ti me mua? /pf/images/graemlins/laugh.gif

gezim lame

Primus registratum

Qellimi ishte per te vene ne pah diferencen midis moderimit dhe censures :wink:
Ne fakt me afer censures mund te jene shfrytezimi i metodave te redaktimit sesa ato te moderimit po ky eshte dikutim i nje tjeter karakteri mbase.

Ja kalofsh mire dhe urime per ate te voglin se po i ben 6shen me duket /pf/images/graemlins/laugh.gif
naten...

Artemis

Primus registratum

hmm... po po Gishteza ia paske bere gropen vetes me kete teme /pf/images/graemlins/laugh.gif !
e agreus me duket qe ti je ai qe ngaterron moderimin dhe censuren! Ajo qe behet nga 'moderatoret' esht ne fakt censure me perjashtim te rasteve kur barten temat, kur mbyllen ato qe riperseriten ( me taman!) etc!
E pse pra mos ta fillojme me Censuren ne Albforum??
Eshte kjo edhe nje censure :shrug: ?!

( Une kisha nje teme tek arti per arkitekturen... asnje "moderatori" nuk iu kujtua te moderonte ca postime qe s'kishin lidhje me temen porse pas 1 jave ajo u mbyll si e perseritur! :confused: !!!)
( uhhh tani kush do i duroje grushtat... MESHIRE ju lutem /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif )

thAci

Primus registratum

Censura eshte nje fjale qe mund te kuptohet gabimisht si rregulla ose si etika :lol: !!! Mos i futni te gjitha ne nje koshe!!! :wave:

lir

Primus registratum

eshte si patate e pjekur ne prush /pf/images/graemlins/laugh.gif , e duam po prap e hedhim sa nga nje dore ne tjetren..

ladouce2005

Primus registratum

agreus!!!! /pf/images/graemlins/wink.gif
kam pershtypjen se je ti gabim ne kete rast dhe jo une.
nese mendon se une nuk jam e qarte ne idete e mia, me qarteso pak te lutem, duke ma dhene ti diferencen e moderimit te nje teksti me censurimin e tij! /pf/images/graemlins/wink.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

IMEL, une s'di pse kapeni ju me Ximin per nje perspektive te temes qe une as e kisha bere ne plan te futej ne rrjedhen e saj.

Per moderimin ka nje Forum te tere ne fund te AF.

Ideja ime ishte tjeter. Psh. Degjova para ca ditesh qe filmi "Basic Instinct" do shfaqej ne Kanada me 9 a 10 skena te censuruara dhe me erdhi te qesh pasi esenca e atij filmi eshte sjellja skandaloze (!) e personazhit kryesor luajtur nga Sharon Stone, dhe eshte pikerisht kjo gje qe e ben filmin pikant dhe ai qe eshte.

Keto gjera desha te bisedoj...per te mos folur per censurimet deri te puthjeve neper filmat qe dikur shfaqeshin ne TV tone qe eshte nje kapitull me vete.

gezim lame

Primus registratum

LD diferenca eshte se per moderimet zbatohet nje rregullore(nese e ke fjalen per moderimet ne AF, por po flisja me gjere ne fakt /pf/images/graemlins/wink.gif ) Nese ka shkelje shkohet te zona perkatese dhe flitet atje per sqarime. Jane dy gjera ne plane te kundert qe e shumta mbase duke qene jo paralel kane nje vije takimi te perbashket (pak gjeometri deskriptive /pf/images/graemlins/tongue.gif )

Nese do mendim me te gjere personal per kete gje shkojm dhe e flasim te zona perkatese. Kjo teme eshte e tjeter karakteri dhe me duket se asnje nga ne qe i kemi dhen gojes(gishtave) nuk e kemi trajtuar deri tani.

p.s. kur shkruhet ketu nuk behet vetem me arsyet une kam te drejte dhe ti je gabim, mjafton per te dhene mendime te thjeshta personale pa dale perhere kunder dikujt.

kaci

Primus registratum

Mendimin e lire te njeriut nuk mund ta censuroje askush vetem krijuesi i tij mund ta beje kete . Ka disa arsye perse disa gjera censurohen , e para eshte sepse mund te kete sjellje te pacipe , ose eshte teper i zgjuar keshtu qe dhe xhelozija e madhe e fut ne probleme me te tjeret qe jan me pak te zgjuar me personin, sepse dihet qe kjo ekziston kudo , dhe ne ambjente te punes gjithmone ata qe jan me punetore dhe me te zotet e punes nuk i kam qef koleget e tyre pasi jan me te mire se ta dhe kjo shkakton nje fare konflikti. Megjithate sic e thash me siper vetem krijuesi mund te gjykoje njeriun e jo njeriu njeriun sepse sado te mundohen te jen te drejte prape do kete ndjenja personale te perfshira eshte e paevitueshme pastaj shumllojshmeria e mendimit sjell produktivitet .

ladouce2005

Primus registratum

/pf/images/graemlins/blush.gif me ate pershkrimin gjeometrik nuk me je pergjigjur, por i ke ardhur rrotull pergjigjes(ose ke thene dicka qe e kupton vetem ti/gjeometrikisht /pf/images/graemlins/wink.gif )...anyway
e kuptoj shume mire qe seicili nga ne vjen thjesht per te dhene nje mendim ketu e jo per te treguar se ka te drejte ai e jo dikush tjeter.
mendimi im eshte qe censura eshte e nevojshme ne momente te caktuara. Kanadezet duhet te kene arsyet e tyre (pudike me teper se c'duhet) per te censuruar "Basic instinct", por une jam dakort me Kordelen, qe pikerisht mungesa e pudikes ne kete film e ben ate special.
Meqe flasim per censuren ne nje kuptim qe e kuptojme seicili ndryshe :confused: ...Cfare mendoni per censurimin qe na benin prinderit neper skena erotike? Eshte pak a shume si Kanadaja me teleshikuesit e saj? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ceshtje edukimi apo fanatizem?

gezim lame

Primus registratum

LD nuk pash ndonje pyetje qe te pergjigjem, sido te jete nuk e di sesi e sheh moderimin. Une e shoh me teper si ndonje gazetar tek CNN qe drejton nje debat, qofshin edhe senatore ose njerez te ngritur me poste ai nuk pyet fare po nderhyn dhe ua pret debatin nese kalojne ne konflikte.(kjo nuk quhet censure, nese ketu ka pakenaqesi personale nuk eshte vendi te kjo teme te paraqiten se ka nje zone ankesash)

Sa per menyrat e censurimit jane te njejta ne gjithe north america saqe ka stacione tvje qe censurojen deri 30% edhe te filmave te leslie nilsen mendo ce c'u punojn filmave te tjere(TBS) kete e quaj qesharake per vete.
Edhe kjo ne fakt paraqitet ne formen e kategorizimit te filmave per mosha dhe publik te ndryshem per ta bere te pershtatshem per nje "publik sa me te gjere".