C'do gjuha greke dhe Janullatosi ne Kishen Shqiptare ?????

C'do gjuha greke dhe Janullatosi ne Kishen Shqiptare ?????

Para nja dy ditesh te gjithe e keni lexuar se cfare u be ne Memaliaj ku babgjyshi Janullatos mbajti meshen ne greqisht.

Kur do te zhduken keta ngaterrestare nga toka shqiptare njehere dhe pergjithmone???????

Luftar

Primus registratum
Re: C'do gjuha greke dhe Janullatosi ne Kishen Shqiptare ?????

Unë jam nga Memaliaj mo Ceasar ... ca të të them, atje nuk ka as edhe një besimtar ortodoks. Shkuan edhe e ndërtuan kishën - ku? thua ti- mu ngjitur me shkollat, 8-vjecare dhe gjimnazin, me preteksin se aty "kishin gjetur kockat e një shenjtori" ... nuk di c'të them mo vëlla, katastrofë!
Por duhet të dish se në Memaliaj është një varfëri e lartë, dhe pikërisht këtë shfrutëzojnë disa njerëz për të arritur qëllimet e tyre. Vecse nuk e kuptoj se për kë e mbajtën meshën, ndoshta njerëzit janë të detyruar ti thonë derrit Daje.

Memaliaj, bekimi i ujërave, edhe në greqisht

MEMALIAJ - Ceremonia e ujit të bekuar në Memaliaj kremtohet edhe në greqisht. Prifti i Mitropolisë së Gjirokastrës, At Nathanaili, i shoqëruar nga dy psallmë grekë kanë bekuar ujërat edhe për banorët e Memaliajt, edhe pse ky qytet nuk është i populluar nga besimtarët orthodoksë. “Unë nuk kam folur greqisht, para besimtarëve të Memaliajt. Kam ndaluar edhe aty, pasi ishte ditë e shënuar dhe isha i shoqëruar nga dy psallmë grekë. Unë i kam bekuar ujërat në shqip, ndërsa psallmët grekë nuk e njohin gjuhën dhe më shoqëruan në greqisht”,-ka sqaruar për “Shekullin” At Nathanaili. Ai pranon se në këtë meshë është folur greqisht, por nga dy psallmët grekë që e shoqëronin. “Bekimi ishte në shqip. Unë si prift fola në gjuhën tuaj, e mua nuk më lejohet të mbaj dy mesha në një ditë”,-ka përfunduar prifti i Mitropolisë së Gjirokastrës, At Nathanaili.

-MATTEO-

Primus registratum

po cfare te besh, perderi sa jemi popull budall. po kur i zoti i shpise( qeveria e pijanecit NANO) nuk flet pastaj pjestaret e familjes (populli) nuk ngrihen dot kunder.
pastaj dhe populli po fle gjume se ndonje dite do te na vije kisha greke edhe ne kukes, ku atje le qe nuk ka katolike apo ortodoks, po as shqiptare qe i thone vetit greke, sikur kane filluar te thone ne shqiperine e jugut. nga 50.000 banore me origjine greke qe ka gjithe shqiperia ka shkuar numri deri ne 500.000 sepse vlonjatet, sarandiotet dhe gjirokastritet kane filluar te thone qe jemi greke (po flas per ata qe kane humur krenarine shqiptar). ne kemi 1 milion shqiptare ne maqedoni dhe tani eshte bere gjuha shqipe gjuhe zyrtare, kurse ne shqiperi ohohohho gjuha greke po perparon me shpejtesi ne jeten shqiptare

O ENVER ZGJOHU NGA VARRI :rockband:

OROSHI

Primus registratum

O ENVER ZGJOHU NGA VARRI :rockband:
A nuk ishte pikerisht Dylberi ai qe na bani te humbim krenarine ton shqiptare??

Te thoshe "zgjohu Skenderbe nga varri" do ishte ma e pranueshme!!

gentilushi

Primus registratum

zgjohu orosh zgjohu

ne kohen e dulles nuk te bente pordhe as greku as serbi /pf/images/graemlins/wink.gif

nik nika

Primus registratum

enver hoxha i hapi varrin ceshtjes kombetare .sa per janullatosin 'kalin e trojes'po se vrane shqiptaret e vrafte Zoti.