Re: C'do gjuha greke dhe Janullatosi ne Kishen Shqiptare ?????
Unë jam nga Memaliaj mo Ceasar ... ca të të them, atje nuk ka as edhe një besimtar ortodoks. Shkuan edhe e ndërtuan kishën - ku? thua ti- mu ngjitur me shkollat, 8-vjecare dhe gjimnazin, me preteksin se aty "kishin gjetur kockat e një shenjtori" ... nuk di c'të them mo vëlla, katastrofë!
Por duhet të dish se në Memaliaj është një varfëri e lartë, dhe pikërisht këtë shfrutëzojnë disa njerëz për të arritur qëllimet e tyre. Vecse nuk e kuptoj se për kë e mbajtën meshën, ndoshta njerëzit janë të detyruar ti thonë derrit Daje.
Memaliaj, bekimi i ujërave, edhe në greqisht
MEMALIAJ - Ceremonia e ujit të bekuar në Memaliaj kremtohet edhe në greqisht. Prifti i Mitropolisë së Gjirokastrës, At Nathanaili, i shoqëruar nga dy psallmë grekë kanë bekuar ujërat edhe për banorët e Memaliajt, edhe pse ky qytet nuk është i populluar nga besimtarët orthodoksë. “Unë nuk kam folur greqisht, para besimtarëve të Memaliajt. Kam ndaluar edhe aty, pasi ishte ditë e shënuar dhe isha i shoqëruar nga dy psallmë grekë. Unë i kam bekuar ujërat në shqip, ndërsa psallmët grekë nuk e njohin gjuhën dhe më shoqëruan në greqisht”,-ka sqaruar për “Shekullin” At Nathanaili. Ai pranon se në këtë meshë është folur greqisht, por nga dy psallmët grekë që e shoqëronin. “Bekimi ishte në shqip. Unë si prift fola në gjuhën tuaj, e mua nuk më lejohet të mbaj dy mesha në një ditë”,-ka përfunduar prifti i Mitropolisë së Gjirokastrës, At Nathanaili.