Re: ca po hani tani???...
Vet i bera tani po e ha nji kup nice...jan te thjeshta
Ja nga google kjo receta ne vend te pandispanjes viri biskota ose ato spongy cake thingies
Per 4-5 persona:
per pandespanjen, veze 2 kokrra, sheqer e miell nga 2 luge gjelle, sheqer per shurup 3-4 luge gjelle, uje dy filxhane kafeje, cipe limoni ose portokalli.
Per kremin, qumesht 3 gota uji, sheqer 5 luge gjelle, miell 3 luge gjelle, veze(kokrra nga keto 1 te bardhe persiper), arra te shtypura 1 luge gjelle, recel 2 luge gjelle, pak kakao ose ngjyrues ushqimor, liker 1 luge gjelle per racjon.
Pergatitet me pare pandespanja. Rrihen 2 veze derisa masa te fryhet, hidhen 2 luge sheqer dhe rrihet derisa te shkrije sheqeri. Hidhen 2 luge gjelle plot me miell, masa vihet ne kaush prej letre dhe nxirren ne forme disku ne tepsi te ler me pak gjalpe ose ne leter, pastaj piqen ne furre ne temperaturen 150-180°C dhe lihen ne nje ane. Valohet qumeshti dhe lihet te ftohet pak, rrihen vezet me sheqer, hidhet miell, shtohet qumeshti dhe zihet derisa te dalin flluskat e para. Hiqet nga zjarri dhe i hidhet vanilje. Kremi ndahet ne dy pjese dhe lyhet sipas deshires me kakao ose ngjyrues ushqimor. Copat e pandespanjes njomen me shurup te aromatizuar me esence limoni ose portokalli, liker ose konjak. Ne gota me fron ose tasa vendoset pak krem, sperkatet me arra, vendoset pandespanja, vihen arra e recel siper, hidhet shtrese kremi dhe zbukurohet me te bardhe veze te bere marenge. Siper hidhen arra te grira dhe lihet ne frigorifer.
Vet i bera tani po e ha nji kup nice...jan te thjeshta
Ja nga google kjo receta ne vend te pandispanjes viri biskota ose ato spongy cake thingies
Per 4-5 persona:
per pandespanjen, veze 2 kokrra, sheqer e miell nga 2 luge gjelle, sheqer per shurup 3-4 luge gjelle, uje dy filxhane kafeje, cipe limoni ose portokalli.
Per kremin, qumesht 3 gota uji, sheqer 5 luge gjelle, miell 3 luge gjelle, veze(kokrra nga keto 1 te bardhe persiper), arra te shtypura 1 luge gjelle, recel 2 luge gjelle, pak kakao ose ngjyrues ushqimor, liker 1 luge gjelle per racjon.
Pergatitet me pare pandespanja. Rrihen 2 veze derisa masa te fryhet, hidhen 2 luge sheqer dhe rrihet derisa te shkrije sheqeri. Hidhen 2 luge gjelle plot me miell, masa vihet ne kaush prej letre dhe nxirren ne forme disku ne tepsi te ler me pak gjalpe ose ne leter, pastaj piqen ne furre ne temperaturen 150-180°C dhe lihen ne nje ane. Valohet qumeshti dhe lihet te ftohet pak, rrihen vezet me sheqer, hidhet miell, shtohet qumeshti dhe zihet derisa te dalin flluskat e para. Hiqet nga zjarri dhe i hidhet vanilje. Kremi ndahet ne dy pjese dhe lyhet sipas deshires me kakao ose ngjyrues ushqimor. Copat e pandespanjes njomen me shurup te aromatizuar me esence limoni ose portokalli, liker ose konjak. Ne gota me fron ose tasa vendoset pak krem, sperkatet me arra, vendoset pandespanja, vihen arra e recel siper, hidhet shtrese kremi dhe zbukurohet me te bardhe veze te bere marenge. Siper hidhen arra te grira dhe lihet ne frigorifer.