ca gallata

mihali

Primus registratum
Re: ca gallata

Jam i ri ne Albforum dhe nuk e di se a jane postuar me pare keto barcaletat e mia , une per vete i kam degjuar verdalle. Prandaj.... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ishte njehere nje shqiptar dhe kerkonte pune.Duke kerkuar, rasti e con ne nje kopesht zologjik,atje ai i lutet te zotit me nje fjale pronarit qe ti jepte nje pune c'faredo qe te ishte.Pronari i tha a ben dot si majmun dhe ai i pergjigjet, bej si jo. Atehere ai filloi punen e re dhe filloi te hidhej sa ne nje peme ne pemen tjetere te bente si majmun dhe te bertiste e te cirrej me te madhe. Pa patur mendje dhe pa pritur ai ra ne kafazin e luanit . Ai u tmerrua kur pa luanin dhe mendoi se luani do ta hante. Filloi te bertiste dhe te kerkonte ndihme po luani i tha : mos bertit mor trap se do me heqesh nga puna se dhe une shqiptar si puna jote jam. /pf/images/graemlins/laugh.gif

mihali

Primus registratum

Ishin nje here tre qen shoke.DHe e ben me fjale qe secili te shkonte per pushime ne vendin qe i pelqente.THa qeni i pare kam degjuar per nje vend qe i thone amerik dua te vete atje ti kaloje pushimet,hidhet qeni i dyte dhe thote kam degjuar per nje vend itali thone qe njerezit atje kalojne mire dhe jane te gezuar,kurse qeni i trete thote kam degjuar per nje vend shqiperi thone qe atje njerezit kalojne mire ne harmoni dhe rrojne bashke dhe shume te gezuar kam lexuar dhe ne gazeta per kete gje.Dhe keshtu secili nga qente mer rrugen e vet.NJeri ne amerike tjetri ne itali dhe qeni i trete ne shqiperi.dhe kishin lene qe te takoheshin po ne te njejtin vend por mbas dy vjetesh.Keshtu kalojne dy vjet dhe qen i pare vjen duke u tundur me syze me nje puro ne goje dhe me nje shishe birre ne dore.Pastaj vjen qeni i dyte nga italia me nje kostum te bukur dhe tere qef.Presin per qenin e trete po ai nuk po dukej.Keshtu kaluan dy dite nje muaj nje vit po qeni i trete nuk po dukej.Mbas kesaj kohe vjen qeni i trete duke u lekundur mezi sa ecte dhe qimja i ishte rritur.E pyesin shoket te habitur se cfare i kishte ndoshur dhe ai u pergjigj, ne ate vend qe i thone shqiperi mir qe per te ngrene nuk kishte por edhe te lifje sipas qefit nuk te linin.

Jona bz

Primus registratum

ISHIN 3 VETA DHE MES TYRE ISHTE DHE NJE MEMEC
KETA PO NGJISNIN SHKALLET E PALLATIE .PALLATI ISHTE 15 KATE DHE NUK KISHTE ASHENSOR
TE DY KETA FLISNIN BASHKE DHE MEMECIN SA HAPTE GOJE I THOSHIN :pUSHO SE KUR TE MBERRIJM DO FLASESH TI
MEMECI GJITH RRUGES MENTE KA KA KA ATA I THONI PUSHO
ME TE MBERRITUR NE FUND I THON MEMECIT:FOL TANI
MEMECI THOT:KA KA KAM HARRUAR CELSIN POSHTE
FILLOJN TE ZBRESIN EDHE NJE HER PER TE MAR CELSIN
PO EDHE KUR ZBRESIN MEMECI THOE BE BE BE PRAP SE LEN TE FLASI
PO I THON SE KUR TE MBERRIJN NE FUND
SA MBERRIJN NE FUND E LEN TE FLASI DHE MEMCI THOT:BE BE BERA SHAKA