C’do ti ndodhte Shqiperise ne qofte se Nano dhe Berisha ...

Redi

Forumium praecox
C’do ti ndodhte Shqiperise ne qofte se Nano dhe Berisha ...

C’do ti ndodhte Shqiperise ne qofte se Nano dhe Berisha do te largoheshin perfundimisht nga politika ?

<span style="font-weight: bold"> Redi </span>

B

briiigi

Guest
Re: C’do ti ndodhte Shqiperise ne qofte se Nano dhe Berisha ...

do ishte shume me e mire &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; dhe pa shume qyfyre (nga ato te Berishes fatkeqsisht &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; )

romeo

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Redi:
[qb]C?do ti ndodhte Shqiperise ne qofte se Nano dhe Berisha do te largoheshin perfundimisht nga politika ?

<span style="font-weight: bold"> Redi </span>[/qb]
&lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/confused.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/confused.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/confused.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Redi

Forumium praecox

Une mendoj se Shqiperia do te jetoje shume mire pa keta dy politikane. Prania e protagonisteve afatgjate, si te mesipermit, eshte ne te vertete çmimi qe paguajne vendet e prapambetura, demokracite e dobeta, mentaliteti qe do shume vite te ndryshoje. Ne paguajme inercine e kohes se vjeter.

Ne Shqiperi qeveris akoma nomenklatura e kohes komuniste. Merri nje per nje ne analize personazhet e politikes. Te gjithe vijne nga ajo kohe dhe padyshim qe do te mbrojne interesat, klanet dhe mentalitetin e asaj kohe.

Nga kjo pikpamje une e quaj te trishtueshme qe edhe pas 12 vjeteve, nuk kane dale akoma ne skene aktore te rinj te politikes.

<span style="font-weight: bold"> Redi </span>

helibak mucogllava

Primus registratum

Fillimisht postuar nga briiigi:
[qb]do ishte shume me e mire &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; dhe pa shume qyfyre (nga ato te Berishes fatkeqsisht &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; )[/qb]
E ke gabim do ishte me mir pa nanon edhe jo pa
BERISHEN se eshte i vetmi politikan qe seshte perfolur na nkje her per korupsion po nanua vetem per ndershmeri nuk eshte folur se per te keqiat e atij i dim mir ne.BERISHA eshte politikani me atdhetar qe eshte sot per sot ne politik apo esht enanua etj ik fshi buzet ti kur te flasesh per BERISHEN...

Prizreni

Primus registratum

Po i likuidut, sepse ata nuk heqen pa &quot;operacion&quot;(pa gjak) keta te dy ,Shqiperia me gjithe ate bukuri dhe pasuri natyrore qe ka, brenda 10 viteve do behej si shtetet e Evropes perendimore.

Prizreni

Primus registratum

Helios Kampion,
Pse ore i ngatrron gjerat dhe del nga tema,gjykuar nga pseudonimi qe mbane(Helios)tregon se je provokatore,dhe si duket perkrahja jote per Salen eshte sarkastike.U pa puna e Sales ku e shpiu Shqiperine,gadi ne lufte civile,poashtu po duket edhe puna e ketije Hajni-kapo-vllehut,kelyshit Grek se deri ne qfar shkalle te mjerimit e solli Shqiperine.
Shqiperia sot don kuadro te rinje,te tipit Pandeli Majko,Edi Rama etj,te tille ka sa te duash ne Shqiperi,duhet hequr qafe keta KOMUNISTA,uzurpatore te kolltuqeve,materialisteve te korruptuar(Hajdute),dhe vetem atehere do te shendrit dielli ne nen-qiellin e Shqiperise.

B

briiigi

Guest

une kur jap mendimin tim nuk i marr doren njeriu. Mendoj se qe te dy jane figura te djegura ne politiken shqiptare, dhe mbi te gjithe Berisha.
Kete e mendoj dhe e them! kshuqe ti respekto mendimin tim, dhe paraqit tendin Helios!!!!

Cruel_Intentions

Primus registratum

Fillimisht postuar nga briiigi:
[qb]do ishte shume me e mire &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; dhe pa shume qyfyre (nga ato te Berishes fatkeqsisht &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; )[/qb]
&lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Blue Gene

Primus registratum

helios_kampion,

eshte e vertete qe Berisha nuk eshte korruptuar ekonomikisht, por ai eshte i zene peng...nga magjite...

^SHIU^

Primus registratum

po te iknin qe te dy do shpetonim vallahi e vetmja humbje qe do kishte shqiperia me ikjen e ketyre te dyve eshte se sdo kishte me material humoristik per vitin e ri nga politika &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Djep

Forumium maestatis

Po e boj si Kastrioti kesaj rradhe, po e kopjoj edhe ketej kte, se e kem shkrujt i here ke humori. Po ia vlen me e postu dhe ktu se eshte e nolte fare. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; Marre nga &quot;Intervista&quot;, ne kohen e zgjedhjeve te fundit ne Shqiperi:

Tosi, Sala, Kaso Kosa dhe arixheshka:

Tosi:
Ja ku u takuam
Në fundin e lojës
O doktor i vdekjes
O Cub i Tropojës!

Sala:
Unë këtu kam qënë
Si sot dhe më parë,
O Kryehajdut
O Megakusar?
E po kësaj here
N’munjtsha me të kap
Mjekrën krejt ta rruaj
More mjekërcjap?

Tosi:
Merr një brisk, o, Salë
Tamam pas oxhakut
Dhe më rruaj mjekrën
Në fundin e barkut.

Kaso Kosa:
E gjizose, fare
Nano, këtë herë
Sala ësht' Doktor
S'është aspak berber.

Arixheshka:
Jo, o, shoku Kaso
Sala s'është Doktor,
Është, o traktorist,
Ose minator.
Harrove zotërote
Vjet se ç'na punoi
Me tritol e rruspa
Veshët na shurdhoi.

Sala:
Arixhofkë e dreqit
A kupton ç'po thue
Tosi edhe tye
Të paska drogue.
Se të marr pushtetin
Këtu ma s'do rrish
Me kallëp tritoli
Kasollën ta prish.

Kaso:
Ç'pate arixhofkë
Që kujton tritolin
Ç'pate që e zgjove
Nga gjumi gogolin!?..

Tosi:
Rri rehat, o, Kaso
Mos na bëj rrëmujë
Se Berisha mbytet
Në një pikë ujë.

Kaso:
Meqë sot tek ne
Sytë i kanë të tërë
A mund të na thuash
Katër vjet ç'ke bërë?

Tosi:
Do t'i them, o, Kaso
Një nga një me radhë
Sala la kur iku
Prapa një gërmadhë
Dhe le ta shikojë
Ai që ka sy
Mbi gërmadhë të Salës
Bëmë shtetin e ri

Sala:
Atë shtetin tuej
Unë menjëherë
Sa të marr pushtetin
Do ta hedh në erë.
Prap do ta baj vendin
Det edhe tërmet
Shqiptarët e mi
S'kanë nevojë për shtet.
Kujdo si të dojë
Le t'i presi palla
Më kot Edi Rama
S'thotë doktor Rumpalla

Arixheshka:
Të lutmi, Berishë
Aman, mblidhi zoqjtë
Me këto që thua
Na tremb kalamoqtë

Tosi:
Vazhdojmë, o Kaso
Aty ku filluam
Qindra kilometra
Rrugë neve shtruam
Nga Jugu, Veriu
Lindja, Perëndimi
Gjithë vendin e kthyem
Në kantjer ndërtimi.
Kush ka sy të shohë
Unë s'kam ç'them tjetër
Salë mezi bëri
Gjashtë kilometër!

Sala:
Jini maskarenj
Që kaq shumë punoni
Kështu me hilera
Doni të fitoni
Kjo taktika juej
Nuk zan vend tek unë
Të fitosh me llafe,
Jo si ju me punë.
Kjo taktika juej
Krejt, gafil më kapi
S'asht'aspak e ndershme
Të fitoni prapë.

Tosi:
Doktor Dinamiti
Ti e di dhe vetë
Jona s'është taktikë
Është realitet.
Për çdo metër rrugë
Që dhe natën shtrohet
Kampi yt BF
Si demi tërbohet.

Arixheshka pyet Kason:
Ç'do të thotë BF?..
Që sapo përmendën
Se unë e kuptoj,
Pak a shumë:&quot;Bëj Fëndën&quot;

Kaso:
Mund të jetë &quot;Bëj Fëndën!&quot;
Siç thonë nga Vlora
Por dhe mund të jetë!
Jepi: &quot;Bëja Fora..&quot;

Sala:
Fora do t'ja bëjmë
A të humbtë vula
Se nuk jemi vetëm
Për byrek e pula.

Tosi:
Një një hu të kalbur
Gomarin e lidhe
S'fitohet pushteti
Me pesë karavidhe..

Sala:
Ja, e nxore kokën
Besa, pasha nderin
Me këtë fjalor
Më kujton Enverin
Prap me babë Enverin
Dridhe, Nano, dridhe
Ai tha për Ballin:
&quot;Shportë me karavidhe!&quot;

Tosi:
Lëre Enver Hoxhën
Aty ku ka rënë
Po të ish Ai
E shihje BF-në.
S'do hidhej Shpëtimi
Si një karkalec
Do rrinte si pulë
Fshehur në kotec.
Ndërsa Theodhori
Që e ke merak
Do futej në ferra
Porsi një spurdhiak
Ndërsa ti në bjeshkë
Do dilje kaçak

Kaso:
Ato që ka bërë
Nanua na tregoi
Ç'do të bëjë Berisha
Sikur të fitojë?

Sala:
Dihet puna ime
Kaso, o, kulish
Ç'ka ndërtuar Nano
Unë do t'i prish.
Të gjithë komunistët
Do t'i tërheq zvarrë.

Arixheshka:
Kot thonë për Saliun
Që është i marrë.

Sala:
Unë marr pushtetin
S'jam aspak në hall

Tosi:
Unë them se s'të duan
Këtu, or, budall
Por po të votuan
Të paçin hallall!

tani

Primus registratum

Nuk do te ndodhte asgje nese Tosi dhe Sala do te zhdukeshin nga politika shqiptare. Ne vend te tyre do dilnin ca te tjere tip Ilr Meta apo Spartak Ngjela qe jane akoma me per te vjelle. Problemi i shqiperise nuk eshte te keto dy figura por tek shoqeria e qelbur dhe e degjeneruar shqiptare qe nuk ka me force te prodhoje asgje konstruktive. Kur vlerat e shoqerise se nje vendi pushojne se ekzistuari atehere do kete gjithmone Fatoser dhe Salinj qe do te sundojne ne ate vend.

Blue Gene

Primus registratum

Miri i Xhikes,

te jap shume te drejte. Shoqeria shqiptare eshte qelbur qe prej 8 nentorit 1941. Qe ta c'qelbim duhet te bejme nje proces te madh gjyqsor ku te dalin aktoret kryesore qe veprojne edhe sot fshehtas per qelbjen e ambjenit. Ta dine se s'mund te dalin ne pension rehat...

Archi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Blue Gene:
[qb]Miri i Xhikes,

te jap shume te drejte. Shoqeria shqiptare eshte qelbur qe prej 8 nentorit 1941. Qe ta c'qelbim duhet te bejme nje proces te madh gjyqsor ku te dalin aktoret kryesore qe veprojne edhe sot fshehtas per qelbjen e ambjenit. Ta dine se s'mund te dalin ne pension rehat...[/qb]
------------------------------------------------------

per mendimin tim shoqeria shqiptare ka qene edhe me perpara e qelbur dhe e kalbur, biles qe ne krijimin e saj dhe deri me sot nuk ka arritur dot te c´qelbet. Mjere ata intelektuale te paster e te paperlyer qe jetojne aty dhe u duhet te durojne eren e qelbet te flokepalareve dhe djersaxhinjve qe &quot;komandojne&quot; (nuk qeverisin) aty.

Blue Gene

Primus registratum

Archi,

nuk e lashe pa qellim ne harrese qelbjen e para 8 nentorit. Thjesht italianet jane popull normal dhe kane inteligjence qe reshket ne fashizem. Qelbjen e tyre e nxorrem perjashta per te pasur qelbace me te ndyre.

Pas 8 nentorit qelbesira e kishte emrin TERRORIZEM SERB ne cdo skute te shoqerise shqiptare qe vazhdon edhe sot t'i vije era. Edhe me qelbur akoma udheheqesit shqiptare kane GRA TERRORISTE SERBE qe jane martuar me urdher te qelbur.