Ne rastin kur dikujt ku une provova buke shtepie, i doli gatimi me i mire i mundshem, preferova ate te blere ne dyqan. Definitivisht![]()
Ke te drejte nese ben shpesh,por ja qe une nuk para bej shpesh ndaj kripa me kilenese bene me shpesh ja mer doren edhe kripespastaj nuk i hedh shumee :lol
si nuk u krahasoka?! Ne furre kane mjetet, jane specialiste, bejne buke prej kohesh etj., edhe ti apo une, vetem se jemi ne shtepi, pa asgje nga keto qe ka nje furre, e bekemi me te mire?!!Ndoshta ka keq her e par perndryshe skrahasohet buka e shpis
si nuk u krahasoka?! Ne furre kane mjetet, jane specialiste, bejne buke prej kohesh etj., edhe ti apo une, vetem se jemi ne shtepi, pa asgje nga keto qe ka nje furre, e bekemi me te mire?!!
Thashe qe gatimi i atij dikujt ishte me i miri qe mund te bente, e prapeseprape nuk krahasohej (sigurisht varet edhe nga shija personale e secilit) me buken e blere !
per mua, ne ndryshim me shume gatime, buka, berja e saj, do ekspertin e vet. S'e di, por ne qyetetin tim jane mjeshtra te vertete ata qe e bejne ne furra.Nuk munde te krahasohet se fillimisht buka e shtepis pergatitet me dashuri per anetaret e saj e dyta nuk hidhen aditive te ndryshme qe te nxjerrim sasi me te madhe e treta personi qe e pergatit kujdeset ne maksimum per pastertin... etj etj
Makina e orizit është e domosdoshme. Unë e kam blerë para shumë vitesh dhe nuk bëj dot pa të.U bera kurioze per makinen e orizit lol![]()
per mua, ne ndryshim me shume gatime, buka, berja e saj, do ekspertin e vet. S'e di, por ne qyetetin tim jane mjeshtra te vertete ata qe e bejne ne furra.
Eshte si dicka e madhe buka. Sa per t'u kuptuar, nuk mund te thuhet qe avioni i bere ne shtepi eshte me i mire sepse behet me dashuri. Pra, do ekspert te vertete, ndrsyshe, sado zemer t'i japesh ne berje, ai nuk do te fluturoje![]()
Sa për bukën e shtëpisë dhe asaj të dyqanit... ajo e shtëpisë është më e mirë, se nuk i hidhen shumë gjëra, as kimikate konservuese.
Buka e shtëpisë është më e shëndetshme, më dietike dhe më e lirë.
Mendoj se duhet te ishte makine pilafi. Tjeter gje po qe se ben edhe supeMakina e orizit është e domosdoshme. Unë e kam blerë para shumë vitesh dhe nuk bëj dot pa të.
Është si një tenxhere me kapak, e nuk kushton më tepër se 20 euro.
I hedh masën e orizit dhe ujit... 1 oriz me 1.5 ujë. Mund t'i hedhësh edhe pak kripë nëse do.
Shtyp vetëm butonin dhe bëhet vetë, për nja 10 minuta, e mbyllet vetë kur mbaron. Gjatë kësaj kohe ti mund të gatuash ndonjë gjë tjetër, për të shoqëruar orizin.
E mira e makinerisë është se nuk e bën qull ose të thatë... e bën siç duhet.
Me një makinë orizi... u thua restoranteve kineze e tailandeze: "Ku ju kam parë?"
![]()
Sa për bukën e shtëpisë dhe asaj të dyqanit... ajo e shtëpisë është më e mirë, se nuk i hidhen shumë gjëra, as kimikate konservuese.
Buka e shtëpisë është më e shëndetshme, më dietike dhe më e lirë.
S'e di, mbase ne fshatra, po. Ne qytete, edhe kur para 90-es, ne dyqan shitej nje buke qe te ikje me vrap, dhe hera-heres gjeje edhe spango brenda, prape ne qyetet e blinin dhe s'e benin vete.Me sa di une buka ne shtepi e bere nga nena ose personat tjer behet me vite ndoshta edhe mbi 20 vite me radh e nuk besoj qe me ekspert se ka munde te gjesh p.s sa per avionin nuk kerkon miell uje dhe krip se perndryshe edhe ne shtepi kish dal me mire![]()