Buke shtepie

Mystique

Larg
Nje here qe provova te bej mire me doli por cik si me krip shume,edhe kur u ftoh u ndje akoma me shume kripa.
Do e provoj kete menyre
 

joetisti_

Locus omnem
Ne rastin kur dikujt ku une provova buke shtepie, i doli gatimi me i mire i mundshem, preferova ate te blere ne dyqan. Definitivisht :)
 

Artin

Papirus rex
Ka makineri të vogla për të bërë bukë në shtëpi. I hedh vetëm ujë, miell, maja, kripë dhe ajo i përzien vetë, e bën brumin vetë dhe po ashtu e pjek vetë.
Ti vetëm hap kapakun dhe e merr bukën të gatshme :p
Këto makina nuk kushtojnë shumë, por me sa di, bëjnë bukë 1kg.
Kush do bukë më të mëdha, le ta bëjë vetë brumin, me duar :p
 

Mystique

Larg
E di qe ka lezet me shume kur e ben vet me duart e tua . Te pakten mua me pelqen te luaj me brumin vet :)
Te pres te vije ,te shoh tek piqet ne furre e te kontrolloj here pas here...
Ku di une sikur ka tjt magji buka e bere vet
 

Artin

Papirus rex
Romantika e të bërit vetë është tjetër gjë, por si proces pune është i njëjtë.
Unë kam një makinë për oriz, që e bën shumë më të mirë se kur e zien vetë në tenxhere.
 
Last edited:

joetisti_

Locus omnem
Ndoshta ka keq her e par perndryshe skrahasohet buka e shpis
si nuk u krahasoka?! Ne furre kane mjetet, jane specialiste, bejne buke prej kohesh etj., edhe ti apo une, vetem se jemi ne shtepi, pa asgje nga keto qe ka nje furre, e bekemi me te mire?!!

Thashe qe gatimi i atij dikujt ishte me i miri qe mund te bente, e prapeseprape nuk krahasohej (sigurisht varet edhe nga shija personale e secilit) me buken e blere !
 

Albanianrecipes

Forumium praecox
si nuk u krahasoka?! Ne furre kane mjetet, jane specialiste, bejne buke prej kohesh etj., edhe ti apo une, vetem se jemi ne shtepi, pa asgje nga keto qe ka nje furre, e bekemi me te mire?!!

Thashe qe gatimi i atij dikujt ishte me i miri qe mund te bente, e prapeseprape nuk krahasohej (sigurisht varet edhe nga shija personale e secilit) me buken e blere !


Nuk munde te krahasohet se fillimisht buka e shtepis pergatitet me dashuri per anetaret e saj e dyta nuk hidhen aditive te ndryshme qe te nxjerrim sasi me te madhe e treta personi qe e pergatit kujdeset ne maksimum per pastertin... etj etj
 

joetisti_

Locus omnem
Nuk munde te krahasohet se fillimisht buka e shtepis pergatitet me dashuri per anetaret e saj e dyta nuk hidhen aditive te ndryshme qe te nxjerrim sasi me te madhe e treta personi qe e pergatit kujdeset ne maksimum per pastertin... etj etj
per mua, ne ndryshim me shume gatime, buka, berja e saj, do ekspertin e vet. S'e di, por ne qyetetin tim jane mjeshtra te vertete ata qe e bejne ne furra.
Eshte si dicka e madhe buka. Sa per t'u kuptuar, nuk mund te thuhet qe avioni i bere ne shtepi eshte me i mire sepse behet me dashuri. Pra, do ekspert te vertete, ndrsyshe, sado zemer t'i japesh ne berje, ai nuk do te fluturoje :)
 

Artin

Papirus rex
U bera kurioze per makinen e orizit lol :p
Makina e orizit është e domosdoshme. Unë e kam blerë para shumë vitesh dhe nuk bëj dot pa të.
Është si një tenxhere me kapak, e nuk kushton më tepër se 20 euro.
I hedh masën e orizit dhe ujit... 1 oriz me 1.5 ujë. Mund t'i hedhësh edhe pak kripë nëse do.
Shtyp vetëm butonin dhe bëhet vetë, për nja 10 minuta, e mbyllet vetë kur mbaron. Gjatë kësaj kohe ti mund të gatuash ndonjë gjë tjetër, për të shoqëruar orizin.
E mira e makinerisë është se nuk e bën qull ose të thatë... e bën siç duhet.
Me një makinë orizi... u thua restoranteve kineze e tailandeze: "Ku ju kam parë?" :p

1097079.jpg



Sa për bukën e shtëpisë dhe asaj të dyqanit... ajo e shtëpisë është më e mirë, se nuk i hidhen shumë gjëra, as kimikate konservuese.
Buka e shtëpisë është më e shëndetshme, më dietike dhe më e lirë.
 
Last edited:

Albanianrecipes

Forumium praecox
per mua, ne ndryshim me shume gatime, buka, berja e saj, do ekspertin e vet. S'e di, por ne qyetetin tim jane mjeshtra te vertete ata qe e bejne ne furra.
Eshte si dicka e madhe buka. Sa per t'u kuptuar, nuk mund te thuhet qe avioni i bere ne shtepi eshte me i mire sepse behet me dashuri. Pra, do ekspert te vertete, ndrsyshe, sado zemer t'i japesh ne berje, ai nuk do te fluturoje :)


Me sa di une buka ne shtepi e bere nga nena ose personat tjer behet me vite ndoshta edhe mbi 20 vite me radh e nuk besoj qe me ekspert se ka munde te gjesh p.s sa per avionin nuk kerkon miell uje dhe krip se perndryshe edhe ne shtepi kish dal me mire:p
 

joetisti_

Locus omnem
Makina e orizit është e domosdoshme. Unë e kam blerë para shumë vitesh dhe nuk bëj dot pa të.
Është si një tenxhere me kapak, e nuk kushton më tepër se 20 euro.
I hedh masën e orizit dhe ujit... 1 oriz me 1.5 ujë. Mund t'i hedhësh edhe pak kripë nëse do.
Shtyp vetëm butonin dhe bëhet vetë, për nja 10 minuta, e mbyllet vetë kur mbaron. Gjatë kësaj kohe ti mund të gatuash ndonjë gjë tjetër, për të shoqëruar orizin.
E mira e makinerisë është se nuk e bën qull ose të thatë... e bën siç duhet.
Me një makinë orizi... u thua restoranteve kineze e tailandeze: "Ku ju kam parë?" :p

1097079.jpg



Sa për bukën e shtëpisë dhe asaj të dyqanit... ajo e shtëpisë është më e mirë, se nuk i hidhen shumë gjëra, as kimikate konservuese.
Buka e shtëpisë është më e shëndetshme, më dietike dhe më e lirë.
Mendoj se duhet te ishte makine pilafi. Tjeter gje po qe se ben edhe supe :) Nese vertet s'kerkon mundim dhe te jep saktesi ne gatim, do te ishte e mrekullueshme!

Nuk di te them nese buka kur te shijon, nenkupton edhe qe eshte mireberese per organizmin, por s'po flisja per dobite, gjithsesi, qe ka kete apo ate me shume apo me pak buka e shtepise dhe qe keshtu te ben edhe mire. Une po flisja per hahet ose nuk hahet, te shijon ose jo.
Me sa di une buka ne shtepi e bere nga nena ose personat tjer behet me vite ndoshta edhe mbi 20 vite me radh e nuk besoj qe me ekspert se ka munde te gjesh p.s sa per avionin nuk kerkon miell uje dhe krip se perndryshe edhe ne shtepi kish dal me mire:p
S'e di, mbase ne fshatra, po. Ne qytete, edhe kur para 90-es, ne dyqan shitej nje buke qe te ikje me vrap, dhe hera-heres gjeje edhe spango brenda, prape ne qyetet e blinin dhe s'e benin vete.
Kane formule ekspertet e furrave, dhe jo gjithkush mund te pjeke buke. Edhe po te krahasosh embelsirat, si petullat etj. qe bejne ne furra, jane me te mira.

Une kam pershtypjen se edhe ne fshat s'do te me pelqente me shume se buka e blere. Por, thashe, ka te beje edhe me shijet e gjithesecilit.
S'mund te them te njejten gje per gatimet e tjera. P.sh. ne restorante, edhe pse ka disa super te mire, s'do te haja me aq shija sa ha me nje gatim shtepie, por thashe, ndryshon berja e bukes. Prandaj e krahasova me avionin qe, edhe po te kerkonte miell qe te behej, e te behej ne shtepi, prape nuk do te fluturonte :)
 
Top