Bukë me hudhër e pjekur

BeRaTsi_MiZeRje

Aktivist i AlbForumi
09a9242288d766a077d5c6f40fffebd0.jpg



Përbërësit
  • 400 gr bukë italiane të gjatë
  • 5 lugë supe gjalpë të butë
  • 2 lugë supe vaj ulliri ekstra virgjin
  • 3 thelba hudhër të shtypur
  • 1 lugë caji oregano të thatë
  • Kripë dhe biber për shije
  • 1 filxhan djath moxarella të grirë
Metoda e përgatitjes
1. Paraprakisht të ngorhet furra
2. Të prehet buka në copa të holla
3. Në një enë të vogël, të përzihen gjalpi, vaji i ullirit, hudhëra, oregano, kripa dhe biberi. Të shpërndahet kjo masë në mënyrë të barabartë, në të gjitha copat e bukës.

41311895055ca8aad8b93dafaca122ba.jpg

4. Në një tepsi mesatare, vendosi copat e bukës dhe të pjeken në furrë për 5 minuta, ose deri sa lehtësisht të skuqen. Të kontrollohen shpesh që të mos djegen.
5. Të largohen nga furra. Të ju shtohet edhe djathi dhe të kthehen në furrë edhe për 2 deri në 3 minuta, ose deri sa djathi të jetë lehtësisht i skuqur dhe i shkrirë. Mund të servohen. Remove from broiler.
 
Top