BeRaTsi_MiZeRje
Aktivist i AlbForumi

Përbërësit
- 400 gr bukë italiane të gjatë
- 5 lugë supe gjalpë të butë
- 2 lugë supe vaj ulliri ekstra virgjin
- 3 thelba hudhër të shtypur
- 1 lugë caji oregano të thatë
- Kripë dhe biber për shije
- 1 filxhan djath moxarella të grirë
1. Paraprakisht të ngorhet furra
2. Të prehet buka në copa të holla
3. Në një enë të vogël, të përzihen gjalpi, vaji i ullirit, hudhëra, oregano, kripa dhe biberi. Të shpërndahet kjo masë në mënyrë të barabartë, në të gjitha copat e bukës.

4. Në një tepsi mesatare, vendosi copat e bukës dhe të pjeken në furrë për 5 minuta, ose deri sa lehtësisht të skuqen. Të kontrollohen shpesh që të mos djegen.
5. Të largohen nga furra. Të ju shtohet edhe djathi dhe të kthehen në furrë edhe për 2 deri në 3 minuta, ose deri sa djathi të jetë lehtësisht i skuqur dhe i shkrirë. Mund të servohen. Remove from broiler.