Broadband ne Shqiperi?

109UV

Primus registratum
Re: Broadband ne Shqiperi?

Kopperton, Frame Relay eshte teknologji e packet switching ndersa telefoni publik eshte circuit switching. Po ngaterrohesh kot me duket.

109UV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kopperton:
[qb] Ke punuar konkretisht te lidhesh psh. nje frame relay?[/qb]
Kam manaxhuar nje rrjet ku lidheshim me internetin me 384k me Frame Relay dhe qe kishte ate konfigurimin si me siper. e quajta Modem per ta bere me te kuptueshem dhe per te tjeret qe ashtu si Modem telefonik edhe ky ben nje mbeshtjellje te paketave

Ti duhet te kesh parasysh se Frame Relay eshte packet switching, ndersa telefoni publik eshte circuit switching. Qarqet ne Frame Relay krijohen ne dy menyra, dinamike (sipas nevojes - nga vete routerat per Frame Relay) dhe statike, statike jane ato qe quhen PVC. PVC krijohet duke ditur identifikimin e Fillimit dhe Fundit dhe pastaj i percakton bandwidth. Paketat (frames) drejtohen sipas ketij informacioni. Identifikimi behet me ane te DLIC dhe jo me ane te IP. Ashtu sic ka rrjete Ethernet ka dhe rrjete Frame Relay (networks). Packet switching perdoret dhe ne Fibre Channel, eshte e njejta ide. Identifikohet fillimi dhe fundi i qarkut dhe i percaktohet bandwidth.

109UV

Primus registratum

Broadband ne Shqiperi ka nevoje per nje investim te madh kapital...gje qe nuk besoj se eshte e mundur pa rritjen e kerkeses. Nuk e di, a ka statistika per numrin e abonuesve per Dial-Up? Besoj se ne Shqiperi jo me teper se 10% e ketyre do paguanin per broadband, sidomos me cmimet qe vazhdojne atje....

Kopperton, qenkan fshire gjithe ato mesazhe atje siper, s'besoj se ka nevoje per nxemje. Nese jeton afer NY, hajde shkojme diku per nje kafe /pf/images/graemlins/tongue.gif e i zgjidhim keto pune.

koperton

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 109UV:
[qb] Kopperton, Frame Relay eshte teknologji e packet switching ndersa telefoni publik eshte circuit switching. Po ngaterrohesh kot me duket. [/qb]
ore ti ti lexon me lart cfare kam shkruar une?

"Telefoni public <<not PVC's>> telephoine networks eshte switched "circuit" network."

[qb]
Kam manaxhuar nje rrjet ku lidheshim me internetin me 384k me Frame Relay dhe qe kishte ate konfigurimin si me siper. [/qb]
Prape nuk ke lexuar mire.

Une nuk te pyeta ke qene ndonje NT Admin a kush e di cfare mund te jete apo ke menaxhuar ndonje rrjet. Une te thashe ke instaluar ndonjehere frame relay? Mos me thuaj mirembajta sepse spekullon ne genjeshtra.

Qe te instalosh nje frame relay a dreq e djall duhet te punosh per ndonje kompani telekomunikacioni. Vetem ato kane licensa per te instaluar keto.

E di cke ti ke te drejte. E leme me kaq. U lodha. Po i jap te drejte grekeve tani per cfare thone per ne.

koperton

Primus registratum

Kopperton, qenkan fshire gjithe ato mesazhe atje siper, s'besoj se ka nevoje per nxemje. Nese jeton afer NY, hajde shkojme diku per nje kafe /pf/images/graemlins/tongue.gif e i zgjidhim keto pune. [/QB]
Emo u hodh ky Gaxhaku ketu si kaposh kur i ktheva pergjigje nje Mand se doni te vazhdoni idiotesine paguani malazez, italian, maqedonas per celular,internet,etj. dhe mos i jepni oferta studentave te huaj qe kane eksperience konkrete ne shuma qe ata mund te vijne ne Shqiperi. Duhet te sensibilizohet publiku shqiptar qe at shqiptare qe i duhen per pune cilesore nuk vijne sepse jo se nuk kane deshire por shancet jane me te mira per ta diku gjetke. Kete qeshor dal nga shkolla. Po gjeta pune te mire i thashe per 5 vjet mos me teper "adios" Shqiperise. Per 10 mije leke ne muaj asnjeri nga ne jashte nuk vjen. Te puthem me Milon me vone.

Une thashe se me poshte se pa 50 mije dollare ne vit nuk kthehem. Vetem gjysma e internetit ne Shqiperi eshte me qera nga Mali i Zi. Celularet etj. Albtelekomi veprimet teknike paguan italiane qe vijne bejne pune teknike sa frengu pulen ne Shqiperi.

I kerceu damari GuJack sikur e shava nga te gjitha anet e fisit sepse arsye tjeter sdo kishte si e kane Shqiptaret me mire parate i huaji se nje shqiptar tjeter ne thelb ketu derivohet e gjitha.Te gjitha rruget te cojne ne Rome. E po mire rrini i thashe beni qejf pa drita,me cerek interneti sa frengu pulen se ne ketej ne Perendim nuk jemi ne hall sa te ju lutemi juve. Keto ske pare.

Edhe kane nevoje sa nuk mban me kupa dhe bishtin perpjete. Mua vertet me dhimbset nje vend pune qe te marr nje pagese te mire. Po ketyre nuk u dhimbset vetja? Kaq nuk arrijne te kuptojne. Epo mire te ju behet se ne ne vije e kemi punen. Ata jane pa drita,pa uje,me cerek interneti se frengu pulen etj etj. sjam une. Jeta eshte e mbushur plot me ironira.

Keto ishin ato nxehmjet. Kafen kam 2 jave qe nuk po e pi. Kohe skam. Keshtu faleminderit per oferten. Can I take a rain check?

GuJack20

Primus registratum

Sa gjynah /pf/images/graemlins/frown.gif Perfundimisht i pashprese :cry:

109UV

Primus registratum

[qb] Une te thashe ke instaluar ndonjehere frame relay? [/qb]
jo nuk kam instaluar dhe ta thashe qarte edhe mesiper. Puna ishte qe menyra si i shpjegove PVC dhe rrjetet LAN krijonte konfuzion, te pakten per mua. Frame Relay eshte teknologji komunikimi me shume aspekte te ngjashme me teknologji te tjera. Prandaj menyra e funksionimit eshte e kuptueshme edhe per dike qe nuk merret me detajet e saj perdite. Sigurisht qe do dija 10 apo 50 here me shume mbi detajet e Frame Relay po te punoja me te perdite. Une nuk pretendoj te kem eksperience me Frame Relay, thjesht njohuri teorike, ndoshta te pergjithshme e aspak specifike. End of story. S'ka pune per greke e serbe ketu.

Sa per 50 mije ne vit ne shqiperi, eshte ekstravagante. Ti sapo po del nga shkolla, nuk besoj se do gjesh tak-fak pune me 50 mije start edhe ne amerike. Ne kroaci kam degjuar une qe me ca eksperience dhe me edukim te mire mund te fillosh edhe me 1500 - 2000 ne muaj. Besoj qe rroga te niveleve te tilla jane me te arsyeshme, per vete faktin qe edhe niveli i jeteses qe siguron me nje rroge te tille atje eshte i njejte ose me i larte se ne amerike me 50000 mije. Nuk e di ku jeton (dmth ca kosto jetese ke), po mund ti bejme llogarite e kostos se jeteses edhe me numra per te qene edhe me te besueshem. por besoj qe gjerat do rregullohen me kohe. Nderkohe nuk eshte ide e keqe te hapesh nje biznes atje.........

hajt me te mira, suksese ne shkolle dhe ndoshta do e pijme nje birre ndonjehere.

gurax

Pan ignoramus

Eshte shume e thjeshte te flasesh per dicka kur e sheh nga shume larg. Heshtja s'eshte e thene te jete ekuivalente me renien dakord.

But... Beer? Where? /pf/images/graemlins/laugh.gif

----------------
"Have I told you lately..."

koperton

Primus registratum

Emo se vendosa o pune ne Shqiperi o ska. Po te duan te thithin studente shqiptare nga jashte me pagesa te larta. Shqiperine e kam ne liste te fundit. Nje ide kisha une per te miren e tyre & timen. Mua nuk me prishet gjiza shume se kane qejf te rrine pa drita keta.

Nje pune qofte mesues me $2500 ne muaj ne shkolla te mesme qe muajin e pare sa pa pune fare. Pune per mesues matematike/fizike ka plot sa te haje kolerja. Votoj per Kerrin ne Nentor te heqim qafe Bushin.

E dini qe nuk pi as birre asnje lloj alkoli. Mos me dhuroni as puro havane se as duhan nuk pi. Kafene po filloj ta le. Mjafton deshira qe patet per kete ju falenderoj.

109UV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gurax:
[qb] Eshte shume e thjeshte te flasesh per dicka kur e sheh nga shume larg. Heshtja s'eshte e thene te jete ekuivalente me renien dakord.

But... Beer? Where? /pf/images/graemlins/laugh.gif
[/qb]
Elaborate brother, then the beer will flow /pf/images/graemlins/laugh.gif

gurax

Pan ignoramus

Still looking for a decent brewery to accept noisy guests! /pf/images/graemlins/laugh.gif You bet I don't hold laughs within! /pf/images/graemlins/laugh.gif

-------------------
"Have I told you lately..."

bebivogel

Forumium maestatis

1 shishe beer me nje shishe broadband ... ? ju mjafton Gurax? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Beni edhe nje commercial per beer Tirana me ate rast :devil: :cool:

:wave:

109UV

Primus registratum

We need fine company too /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Admirali

Primus registratum

Ku e lame, e ku na mbeti
Vaj vatani e mjer forumistat

Nga pyetje e thjeshte per broadband ne Shqiperi, del milet tek rroga qe pretendon te marre ne ShBA. Te keqen e mendjes qe keni.

bebivogel

Forumium maestatis

[qb] We need fine company too /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Someone's waiting for an invitation ... :devil: /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

:wave:
Ika perpara se te me bejne ban qe ketu /pf/images/graemlins/laugh.gif

aspahiual

Primus registratum

E dini qe nuk pi as birre asnje lloj alkoli. Mos me dhuroni as puro havane se as duhan nuk pi. Kafene po filloj ta le. Mjafton deshira qe patet per kete ju falenderoj. [/QB]
O zot o zot,sikur te isha femer /pf/images/graemlins/laugh.gif do te bija menjehere ne dashuri me ty.Po ka lezet kur mashkulli nuk pi as pije alkolike e as duhan.hmmm /pf/images/graemlins/laugh.gif

ludwig

Primus registratum

o djema, opo lereni broadbandin dhe na gjeni ndonje pune me $2000 ne shqiperi. po pati mundesi te jet e lejuar pirja e duhanit ne zyre dhe puna mund te behet ne gjendje te dehur.

shendet

aspahiual

Primus registratum

Ne Shqiperi ka plase fukaralliku ktyne u kane pjerdh trute e kerkojne rroge nga 2000$ e 5000$ ne muaj.
O poooopull,njerzit s'kane buke me honger kshu qe nga Shqiperia mos i ktheni syte,max 400$-500$,orari i punes 8.00-16.00