BiZneSi JuaJ Do Ishte ?

Dolores

Primus registratum
Re: Biznesi juaj do ishte ?

Une gjithmone kam menduar cfare perfitimi do kishte hapja e nji buffet ne Shqiperi...ha shumellojshmeri me 1 cmim te caktuar.....ose

Si do funksiononte nji zyre private per konsultimin e problemeve martesore /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Sikur te ekzsistonte ne Shqiperi nje treg luajal ne mirembajtjen e ujrave te zeza dhe tubacioneve ne pergjithesi, me nje autobot do beheshin 1000 euro ne dite. Njeriu me i pasur ne NY eshte pronari i firmes qe merret me pastrimin e qytetit ( as kjo s'do ishte keq si ide ).

Nje autobot i tille, qe ben pastrimin e kanalizimeve dhe mbush serish tubacionet me substancat adapte, kushton diku rreth 150000 Euro. Gjej nje zyre me qera, nje nr telefoni, dhe pastaj mjafton te kesh patenten e duhur dhe mbaron filmi. Kuptohet qe biznesi ka mundesi te larta zgjerimi, neper pika te ndryshme, ne qytete te ndryshme shqiptare. Ne Itali ky biznes eshte nje nga me fitimpruresit.

cacol

Forumium maestatis

E thashe pra. E kam seriozisht kete ceshtje, biles po e diskutoj ne rreth familjar.

www.sebach.com

Ju qe jetoni ne Shqiperi, mendoni se ka treg per keto banjot portative ? Firma qe i jep me qera ( ai hap konçesionar ne atdhe dmth ) garanton edhe mirembajtjen e tyre. Kam punuar per 7 behare me rradhe tek kjo fabrike, qe ka monopol ne rang europian dhe po njeh nje perfitim shume te madh ne USA, dhe ajo ideja qe parashtrova me siper, eshte e lidhur ngushte me qeradhenien e ketyre banjove. Gjate luftes ne Kosove, firma solli ne Shqiperi dhe Kosove shume banjo te tilla dhe me besoni, perfitimi ishte kolosal dhe me shpenzime te paperfillshme ne krahasim me te. Ne Itali ekziston nje ligj qe detyron cdo firme ndertimi qe te kete nje banjo te tille ne cdo kantier ndertimi ( qofte sistemim rruge, apo shtepie ) ndaj pyes nqs mund te kete treg ne vendin tone per kete.

Gjithashtu kur ka koncerte, manifestime, mitingje, banjot jane te shumta, gjithashtu dhe transenat ( borders ) kane njohur nje ekspansion te paimagjinuar ( ne Itali ). Jane te lehta, plastike, por edhe shume rezistente.

Me beni te ditur ju lutem.

olololol

Primus registratum

Te hapesh nje banjo publike o me fitim te madh
Ska me CIAK mas ferrave se ndaj thahen lulet e pemet ne Tirone se bir nona vet ca i bohet atyne .

Ai ne NYC eshte Sicilian harrova mbiemrin e atyre por kane sherbyer perhere si garant kur FAMILJET E MEDHA kishin probleme .E kane marre me dhune ate biznes normal eshte i fuqishem si biznes, por ne TR e ka nje firme Austriake.

MLK

Primus registratum

"Ju qe jetoni ne Shqiperi, mendoni se ka treg per keto banjot portative ? Firma qe i jep me qera ( ai hap konçesionar ne atdhe dmth ) garanton edhe mirembajtjen e tyre."

Mos u lodh kot se e kam provu une para 5 vjetesh kete pune /pf/images/graemlins/laugh.gif E bisedova dhe me shokun krietar te bashkise /pf/images/graemlins/laugh.gif shume i entuziazmuar nga ideja ishte, vetem se donte projektin e detajuar, ne menyre qe tja jepte nonji shoku te vet /pf/images/graemlins/laugh.gif
Leqe nuk ka te drejte te ta japi pa tender dhe sikur te doje /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ide e mire ka qen me ngrejt makinat e stacionuara keq per hesap te policise apo bashkise, po kur fola dhe per kete ide ne 98-ten, me thane qe ne Tirone te vrasin me ja nga makinen /pf/images/graemlins/laugh.gif keshtu qe as policit s'ja mate me e ngrejt ne ate kohe, e jo me te ishe privat!

ladouce2005

Primus registratum

Une do preferoja nje kompani konsultuse mode (fashion consulting) ku te perfshihej marketing dhe merchandising (me falni per varferine e shqipes)
Mendoj do funksiononte, sepse me nje permiresimin e pamjes/vitrinave te dyqaneve dhe sherbimit ne pergjithesi, besoj do ngrihej niveli i shitjeve e therefore kerkesa per keshilla /pf/images/graemlins/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

uaaaa sa interesante kjo temaaaaa

une do hapja nje kafe bar...per qefin tim...ose nje dyqan lulesh...po per qefin tim...ose nje dyqan dhuratash per qefin e te tjereve...ose nje parfumeri..per qefin tim prape... se si e qysh do beja se kam mendu akoma...po do ta beja...kjo eshte e sigurte...

ssssssss

Primus registratum

lym s'hapet dot 50/50 sepse duhet nje aksioner qe te kete 49 /pf/images/graemlins/smile.gif

MLK

Primus registratum

Mos ja prishe planin ne ti tani /pf/images/graemlins/laugh.gif

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Une do preferoja nje kompani konsultuse mode (fashion consulting) ku te perfshihej marketing dhe merchandising (me falni per varferine e shqipes)
Mendoj do funksiononte, sepse me nje permiresimin e pamjes/vitrinave te dyqaneve dhe sherbimit ne pergjithesi, besoj do ngrihej niveli i shitjeve e therefore kerkesa per keshilla /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Ideja jote me duket shume interesante.Qe nga hera e fundit qe kemi folur per kete projektin tend ,i kam kushtuar me shume vemendje reklamave te dyqane ...Jane ne meshire te fatit ,sidomos kete fundvit kur behen dhe rregullimet per festa...Vitrina e dyqanit eshte nje reklame e konsiderueshme /pf/images/graemlins/wink.gifdhe kerkon fantazi ,pervoje ,kohe..
/pf/images/graemlins/kiss.gif per ty

Sa per bab Lymin ,interesante do te ishte nje kebap,por duhet marre mire parasysh ,vendi se ku do te hapet ,aredimi dhe klientela .Po nuk bere zgjedhjen e duhur ,mund te perfundosh ne nje birrari lagjeje te rendomte ,me rob te dehur e qylsa.
Sa per idene e 50% (ortakerise)...ti je cun i zgjuar ..Ajo firma qe ke pasur me pare e ka origjinen nga thenia "Po te ishte e mire ortakeria ,do te kishte dhe zoti ortak"
Shendet /pf/images/graemlins/wave.gif

capuni

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

[/ QUOTE ]

..kur t'hap i dyqon vezesh, do t'"outsource" lali jot ty, t'mi sistemosh bukur ke vitrina ..t'bosh piramida /pf/images/graemlins/laugh.gif

cufi_bardhit

Primus registratum

Lyme per c'do gje qe te besh duhet te kesh parasysh qe do besh nje nga keto 2 gjera edhe asgje tjeter.
1) te hapesh bisnes me cmime te shtrenjta edhe te besh pak ambient te bukur se shqiptaret e kan icik qejf te shpenzojne kot.
2) te hapesh bisnes me cmime te lira por qe ta pelqejne shtresat e varfera. psh te shesesh petlla ne rruge. te shesesh paketa nga blloku. kokoshka. te shesesh brek nga medreseja. carcafe etj.

I thash keto 2gjera se shtresa e mesme ne shqiperi nuk ekziston fare.

forwardi

Primus registratum

biznesi im do ishte nje pub sepse ka shume po mjafton te hapesh nje, ti mbash cmimet sa me te shtrenjta, te veshtiresosh hyrjen dhe je ne rregull. /pf/images/graemlins/rockband.gif

forwardi

Primus registratum

se harrova, eshte shume e rendesishme edhe qe mos kete qarkullim ajri fare, sa me shume tym, qe te duket trendy. /pf/images/graemlins/rockband.gif

cufi_bardhit

Primus registratum

mire e ke por c'do lokal apo pub ketu ben nje buuuuuuum!!! te madh per 6 muaj pastaj bie puna prap. Keshtu nuk ja vlen. te gjith ata qe e kan bere sic do me e bo ti i ka rene puna shpejt.

forwardi

Primus registratum

jo nuk bie puna edhe aq shpejt po edhe po ra, mjafton tia nisesh nga e para prape me po te njejtat gjera, veshtireson hyrjen e rrit cmimet dhe prape njelloj eshte. /pf/images/graemlins/rockband.gif

berty

Primus registratum

BaB_LyMI ne shifra te peraferta sa te kushton te hapesh nje qender Interneti me parametra moderne aty ne TR ?
Duke perfshire qirane? (Jo shume larg qendres se Tiranes)
Duke perfshire rregjistrimin e biznesit,taksa,etj?

Kam kohe qe e kam menduar dicka te tille dhe kam kohe qe po interesohem te hap nje biznes timin ne tiran.

olololol

Primus registratum

Ok hyn tek Biznes i vogel qe i bie 1200 $ ne vit
duhen gati 30-40 Pc qe shkojne e zeme nga 600 18.000-20.000 $.
Plus Interneti qe mund tet shkoje rreth 300 $ ne muaj.
Shpenzime tavolina karrige shkojne rreth 1.000 $
Plus ambjenti rreth 1.500 $ qera ne muaj.

merr makinen rrogaritse dhe mblidhi.

te ecte mbare