Bizneset ne Shqiperi ..

kaci

Primus registratum
Bizneset ne Shqiperi ..

Cfare Sistemi kan bizneset ne Shqiperi si drejtohen ata a ka dore qeveria ne marrjen e taksave nga keto biznese , a i deklarojne te ardhurat biznesmenet shqiptare , a ka programe si Cost Accounting te cilat e bejne punen me te lehte per shqiptaret biznesmene apo te gjitha llogaritjet i bejne me dore , a dine keta biznesmene a jan te edukuar cfare strategjish duhen te perdorin qe te perfitojne e mos dalin me humbje ku i bazojne ato qe dine ne teori apo ne eksperjenca te meparshme , le te bejme nje krahasim te sistemit qe kemi me vendet si Usa etj etj
Cfare ka nevoje per ndryshim ???

regele

Forumium maestatis
Re: Bizneset ne Shqiperi ..

Helen! Ke nick te bukur!
Ideja jote me duket shume e mire dhe shume pozitive, por do te doja te te kujtoja nje term qe perdoret ne gjuhen e negociatave: menyra sallami! Seriozisht keshtu quhet! Ideja eshte, ashtu si sallami haet me kollaj copa-copa dhe dicka arrihet me kollaj copa-copa te vogla! Prandaj, pse nuk e modifikon pak temen tende? Hajde te krahasohemi me ata te cileve u ngjajme ndopak! Ne dhe USA???? E ke patur me shka apo jo:)?

Rambla

Primus registratum

biznesmenet shqiptar jane pak mbrapa persa i perket strategjive, apo tecnologjise, internet etj..

gjithashtu shteti per biznesmenet ben shume pak, sa histori di per biznesmen qe madje kane hasur probleme me shtetin tone te dashur. edhe kjo te ben me nerva, sepse madje nje shtet i mire duhet ti perkrahi dhe ndihmoje ndermarrjet dhe agjensit mirefunksionuese. ka raste qe nxjerrin probleme edhe per preference partie :mad:

shteti shqiptar ka padyshim dore, merr taksa si çdo shtet tjeter, nuk do u quante shtet ne rast te kundert, dhe normalisht ka deklarim te ardhurash (income).
keto pyetje me duken skontate, habitem une pastaj se pse te huajt ndonjehere bejne pyetje absurde per ne shqiptaret :sleep:

ehh..

regele

Forumium maestatis

E bukura eshte, se jo vetem te huajt habiten me ne, por dhe ne habitemi me ta:)!
Persa i perket asaj qe shteti eshte ai qe mbledh taksat se ndryshe nuk do te quhej shtet, do te thoshja qe perkrah shtetit, eshte dhe individi ai qe mbledh keto taksa. (pasi ne Shqiperi individi qe nuk mbledh taksa nuk do te quhej individ:) /pf/images/graemlins/smile.gif !
Per t'u habitur he? /pf/images/graemlins/smile.gif

Rambla

Primus registratum

Jo jo, pse do thuash ti? une edhe pse nuk bej deklarim te ardhurash quhem prap individ, sepse nuk kam te ardhura (dmth jetoj me te ardhurat e prinderve). edhe si une jane gjithe kalamajt sa lindin dhe deri sa hyne ne pune (dmth qe kane te ardhura vet dhe prandaj paguajne dhe taksa). po ne si quhemi? nuk quhemi individ? ato qe paguajne taksa quhen "soggetti d'imposta" ne ita ne mos gabohem.

ciao /pf/images/graemlins/wink.gif

regele

Forumium maestatis

Nuk e kisha pergjigjen aq te komplikuar /pf/images/graemlins/smile.gif ! Mbase nuk u tregova shume i qarte /pf/images/graemlins/smile.gif ! E kisha fjalen per ata individe, qe jane punonjes te shtetit, por ato para qe duhet te hynin ne arken e shtetit i cojne ne xhepat e tyre! Pra, nuk mbledhin taksat, por marrin para ne dore per te "falur" shuma me te medha!
Pastaj une italisht nuk di! C'do me thene ajo shprehja tek postimi yt?

Rambla

Primus registratum

me fal qe te pergjigjem kaq vone, sepse deri para ca ditesh nuk e dija si u thonte ne shqip.

soggetti d'imposta = persona te tatueshem.

ciao