BEST WebHoster!

pdcom

Primus registratum
Re: BEST WebHoster!

Fillimisht postuar nga VIMAR:
[qb] Po flas per hostet falas:

Nqs arrin te regjistrohesh eshte www.altervista.org :

100MB Webspace
10Gb bandwidth
PHP, mysql
Hard Disk Online ku munt te uploadosh pervec hapesires 100MB qe ke
ftp, browser upload
ASNJE reklame e detyruar
URL www.emri.altervista.org [/qb]
Tungi!! A e din se qysh mundena mu regjistru ne ket faqe?? :confused: Nese po athere ishte kan nje ide shum e bukur!! :wave:

pDCom

TEO

Primus registratum

www.globat.com kam perdorur une jam i kenaqur deri tani s'kane pasur probleme fare. Per ato ofertat speciale kuptohet qe do i nxjerrin gjithe kohen ajo te njejten gje ofron perhere por thjesht e bejne si oferta speciale qe te regjistrohen njerezit sa me shpejt, eshte praktike biznesi qe perdoret gjithe kohen ne usa.
Nuk e mbaj mend nqs pyeti njeri per kete gje apo jo por per website perdor Dreamweaver MX 2004 bej download tek website i tyre trial-option dhe pastaj futi nje serial qe gjendet kollaj ne internet dhe behet full-option :goofy:

protonium

Primus registratum

Napair NETworks

Starter Pack

• Web-space: 50 MB
• Data transfer: 1000 MB
• POP3 e-mails: 5
• Online virtual control panel
• Web-based e-mail (SquirrelMail)
• 24/7 FTP access
• Your mail servers (POP3 + SMTP)
• Password-protected directories
• Frontpage 2000 Extensions
• 24/7 Technical support
• Server side includes (SSI)
• Programming languages
supported: PHP, Perl/CGI, Python
• MySQL support
• Backup/Restore utility
• Live visitor statistics
• Majordomo Mailing List

15 € - Viti

Ofete Speciale!!!!

ULTRA4
• Web-space: 1200 MB
• Data transfer: 15000 MB
• POP3 e-mails: Unlimited
• Subdomains: Unlimited
• Parkdomains: 10
• Online virtual control panel
• Web-based e-mail (SquirrelMail)
• 24/7 FTP access
• Your mail servers (POP3 + SMTP)
• Password-protected directories
• Frontpage 2000 Extensions
• 24/7 Technical support
• Server side includes (SSI)
• Programming languages
supported: PHP, Perl/CGI, Python
• MySQL Databases 10
• Backup/Restore utility
• Live visitor statistics
• Majordomo Mailing List

120 € / viti

Admirali

Primus registratum

Deri tani si Web Host me te mire kam pare www.aplus.net Kane servera me Unix dhe Windows, kuptohet qe tarifat per hosting ne servera Windows jane me te larte(kjo licensa e mallkuar e Microsoft). Ja nje pershkrim i nje kategorie hosting ne server Unix me nje cmim te arsyeshem:

Solo XRTM $9.95/mo.

Pricing:
Setup fee: $20
Free setup with annual payment
Monthly fee: $9.95/mo.

General:
Disc storage: 1100 MB
Data transfer/mo.: 45 GB
400 e-mail boxes included (add 10 more for $4.99/mo)
Virus and Spam protection included
FREE domain name registration

Your own identity:
Your very own domain name www.your-domain.com (add more for just $4.99/mo.): 1 included
FTP accounts (add more for just $1.99/mo): 2 included
Matching e-mails: you@your-domain.com
Matching subdomains (i.e.- database.your-domain.com): Unlimited

Your own identity - optional:
Matching design of your logo, stationery and web site ($$)

Convenience:
Control Panel – Manage and add services from one interface new
Instant activation
One vendor, one bill, one call for all of your Internet needs
Multi-user
Multiple domains
Review your billing invoices and statements online 24/7

Guarantee:
99.95% uptime per year
30 day money back guarantee

BONUS:
Photo storage online www.web-a-photo.com, software for photo manipulation and automated upload. - 45 MB
File storage online www.web-a-file.com and software for automated online backup /restore. - 45 MB

$$ mean you have to pay extra for it.

reni

Primus registratum

HEy kush di naj free web host qe ka limited size per download file me te madhe se 2mb.
se kam nja ca mini programe qe dua ti kem online por hostet free limitin me te madh e kane te 2mb.

pdcom

Primus registratum

Valla shoki,me 1 GB Traffik kurgjo smundesh me ba,nese e ki njet me pergatiten nje projekt te madh. Faqe muzikore,chat,forum e tjer sende...

---------
$20 Në Vit

• 100MB hapësirë në Hard Disk.
• 1GB Trafik Mujor.
• 100 email...

Tungi

Truth_Matters

Primus registratum

Ashtu eshte po pate forum 1GB trafik nuk eshte shume. Une perdor rreth 200-300mb ne muaj. Kuptohet qe gazetat dhe forumet perdorin me shume, por per website te thjeshta sic i kane shumica e njerezve aq boll eshte, sikur s'kemi pak forume deri tani.

Por ama edhe $20 ne vit s'eshte keq. Sikur vetem per ato 100 emails qe merr ai vlen. Ato kompanite e tjera te marrin me shume vetem per email, pa patur website fare, plus qe keta ta japin edhe panelin e kontrollit CPanel ku menaxhon gjithe websitin tend. Gjithcka varet nga kerkesat besoj.

Al-Punk

Still here

1GB bandwidthe shte per faqe me 10 vizitore maksimumi ne dite.
Truth, duhet te levizesh dhe ne GB dhe ne politikat e cmimit pasi nuk do ia dalesh me keto cmime qe te krijosh klientele. Nese ke cmime te uleta si ato te tuat, shpreson qe kesh nje nr te madh klientesh qe te te paguajne mujore dhe mendo cfare kostosh do te te duhen qe t'u pergjigjesh ketyre klienteve kur te kete probleme.

Te njejten politike patem nisur me pare dhe me Drinin tek Driarm ne fillim dhe atehere faktikisht kishte treg per te krijuar shume faqe web pasi nuk kishte kaq shume kompani hostimi sa ka tani. Megjithese kishte me shume treg, cmimet duheshin rritur qe te mos llogaritet vetem shlyerja e pagesave te serverave te internetit qe paguan mujore, po dhe qe te marresh parasysh problemet e mundshme qe mund te jene.

Cmime me te llogaritura se www.shqiperiahost.com dhe www.driarm.com nuk mund te kete ne tregun shqiptar te hostimit, keshtuqe me keto cmime je i destinuar ta mbyllesh shpejt sherbimin.

Pashe qe hostimin e merr ne Liquidweb dhe besoj paguan rreth 80$ ne muaj per kete plan. Merr me mire nje plan tjeter dhe ofro me shume Bandwidth. Hapesira nuk ka rendesi se ka plot, bandwidthi eshte ai qe duhet per faqe serioze dhe pergjigja ndaj klientit!!!

Kuptohet keto keshilla po te jepen nga nje "konkurrent" po merri parasysh tani, ose do me japesh te drejte pas ca kohesh!

Truth_Matters

Primus registratum

Mandi,

Faleminderit per keshillat por besoj se ato duhet t'jua drejtosh personave perkates.

Une di kete, ne faqen time personale, une kam mijera vizita ne muaj dhe harxhoj rreth 200-300mb per muaj. Nuk kam harxhuar ndonjehere me shume se 300mb. Sic e thashe ata qe kane forume apo ofrojne shkarkime muzike/programe u duhet me shume, keshtu qe 1GB nuk eshte per 10 vizitore ne dite sic thua ti, ah vetem nese nje faqe websiti eshte 30mb, atehere ke te drejte ti.

$60 ne vit per 50mb, 6GB trafik, 1 subdomain, 2 email, 1MySql database eshte shume cmim i larte.

$20 ne vit per 100mb, 1GB trafik, 10 subdomain, 100 email, 10mysql database eshte e arsyeshme.

Pastaj, gjen edhe me lire nuk jane keto te vetmet. Me ato cmime qe paskeni ju, ve bast qe per nje vit te gjithe klientat do ju kene ikur tek albaniawebhost.

Megjithate kjo eshte ekonomia e tregut, njerezit e kane ne dore te zgjedhin.

Gjithe te mirat.

Al-Punk

Still here

1. Truth, duhet te dish te besh dhe llogari per te percaktuar nese ai host eshte i sigurte apo jo.

Nje llogari e thjeshte me thote qe me 20$ ne vit (per nje faqe qe hoston), nje hostprovideri i duhen te pakten 100 hoste qe te nxjerre 2000$ nga te cilat 80 ne muaj min. i shpenzon per qerane e serverit dhe 80 x 12 =960$ (pa taksa).

Ngelem me 2000-960=1040$, po llogaris ketu rroge? dhe po them 1040/12=86$ ne muaj!!!
Po e dyfishoj nr e hosteve qe ke dhe po them 200Hoste (qe mund te jete nr normal per ISP e medha shqiptare) dhe te del nje rroge prej 160$/muaj qe ti t'i perkushtohesh hostimit (dhe te pergjigjesh teknikisht).
Me keto llogari te thjeshta me del rezultati qe hostuesi i mesiperm eshte e destinuar te humbase dhe nuk eshte nje hostues i besueshem!!!

2. Bandwidth. Nje hostues serioz duhet te ofroje bandwidth. Po te jap disa shembuj faqesh shqiptare. Parajsa.com harxhon rreth 150GB bandwidth ne muaj. Shqiperia.com rreth 200GB, Shekulli.com.al rreth 200GB e me rradhe. Top-channel.tv rreth 400GB (video)
Ndersa i gjithe HOST PROVIDERI qe ti permend me siper ka 100Gb bandwidth ne dispozicion. (nese paguan 80$ ne muaj, por nese paguan 250$ ne muaj ka 800GB po duhet t'i rifutemi dhe njehere llogarive ne piken e 1).

3. Ligji dhe shteti, kush me garanton qe ky hostues sot eshte dhe neser nuk eshte? Eshte i regjistruar ne gjykate? ne Tatime? kjo i shton dhe nje shume tjeter parash, minimalisht nje 400$ zbritje ne vit pikes 1.

Sipas te gjithe ketyre llogarive, del qe me ate politike cmimesh ai host nuk eshte i sigurte. Duhet te ndryshoje politika e cmimeve te tij, ose nuk ka jete te gjate. Nuk dua te nderhyj per keq megjithese mund te duket si i njeanshem si trajtim, po sic e kam permendur dhe me siper me nje politike te tille cmimesh e kemi nisur me Drinin www.driarm.com dhe rruges e ndryshuam politiken pasi nuk mund te kishte ecuri.

GJENERALI

Primus registratum

o Mando qe ska si driarmi dhe shqiperiahost e morem vesh neve,po pse duhet te adresohemi atje dhe jo tek albania online pershembull,kur e di qe marr kontrate ne dore une,dhe neser-pasneser mban pergjegjesi tjeteri per nje difekt apo dicka te tille.A ka shqiperiahost dhe driarmi vule dhe firme ?? /pf/images/graemlins/wink.gif

VIMAR

Forumium praecox

Kam nje pyetje une:

Sa kushton te marresh nje host qe ofron mbi 100GB bandwidth ne muaj?

Dua te bej llogarite per nje projekt qe kam qe sipas parashikemeve do ta kaloje 100GB bandwidth "brenda vitit te pare te jetes" .
Kam pershtypjen se per kete do te duhet nje Dedicated server.

Al-Punk

Still here

Fillimisht postuar nga GJENERALI:
[qb] o Mando qe ska si driarmi dhe shqiperiahost e morem vesh neve,po pse duhet te adresohemi atje dhe jo tek albania online pershembull,kur e di qe marr kontrate ne dore une,dhe neser-pasneser mban pergjegjesi tjeteri per nje difekt apo dicka te tille.A ka shqiperiahost dhe driarmi vule dhe firme ?? /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Mund te shkosh dhe tek Albania Online dhe une nuk kete po them.

Permend Driarm dhe ShqiperiaHost pasi planet e hostimit te tyre kane nje cmim te perafert dhe te llogaritur mire (me i uleti i mundshem per nje webhost serioz ne tregun shqiptar).
Nese te leverdis, ke besim dhe te ofrojne ate qe kerkon, mund te shkosh dhe tek Albania Online!

Driarm vepron nen QRRVSH, informacion per te merr ne www.driarm.com. ShqiperiaHost vepron nen ShqiperiaCom Sh.p.k, patjeter qe merr fature tatimore.

Vimar tek 25-35$ ndoshta! Varet ne do plain HTML, do DBMS apo jo dhe te tjera kerkesa!

GJENERALI

Primus registratum

Mandi :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: qenka bere Shoqeri me Pergjegjesi te Kufizuara SHQIPERIAHOST /pf/images/graemlins/wink.gif