Berisha: Kosova dhe Shqipëria në BE si dy shtete. Lavrov më ka keqkuptuar

Berisha: Kosova dhe Shqipëria në BE si dy shtete. Lavrov më ka keqkuptuar

Kryeministri i Shqipërisë Sali Berisha është përgjigjur ndaj kritikave të një dite më parë të ministrit rus të Punëve të Jashtme, Sergey Lavrov.</p>

“Lavrov ka thënë atë që nuk ka qenë reale”- tha Berisha, duke shtuar se ‘besoj që kjo kritikë të jetë keqinterpretuar nga përkthyesit rus”.</p>

“Është për të ardhur keq. Ministri Lavrov parmbrëmë ka thënë ato që unë nuk kam thënë. Unë nuk besoj se ai ka dëshiruar të thotë ato që unë nuk kam thënë. Shpresoj të ketë ardhur nga vështirësia e lindur që rusët kanë për të përkthyer nga shqipja në rusisht”.</p>

Këto komente kryeministri shqiptar i ka bërë gjatë vizitës së tij në komandën e KFOR-it në Prishtinë me ç’rast është takuar me komandantin Markus Bentler.</p>

Ndërkaq lidhur me pjesëmarrjen e Shqipërisë në misionin paqeruajtës të NATO-së në Kosovë, Berisha ka thënë se forcat shqiptare munden të marrin pjesë në misionin e KFOR-it, por që njëherë nuk janë të interesuar.</p>

Ai gjithashtu ka çmuar rolin dhe kontributin e KFOR-it për paqen dhe stabilitetin në Kosovë dhe rajon.</p>

Deklarata e Berishës erdhi pas reagimit të ministrit të Jashtëm rus Sergei Lavrov.</p>

“Jemi fort të shqetësuar nga deklarata e kryeministrit shqiptar. Jemi të bindur se kjo deklaratë do të sjellë një reagim të përshtatshëm, pikë së pari nga Bashkimi Europian dhe nga NATO-ja”, – citohet të ketë thënë Lavrov pas takimit me ministrin e jashtëm serb Vuk Jeremic.</p>

Sot ishte dita e dytë e vizitës në Kosovë të delegacionit qeveritar te Republikës së Shqipërisë që kryesohet nga kryeministri Sali Berisha.</p>

Kryeministri Berisha dhe kryeministri Thaçi, kanë nënshkruar gjashtë marrëveshje bashkëpunimi, ndër të cilat më e rëndësishmja është marrëveshja për qarkullimin ndërkufitar, që nënkupton që banorët e zonave kufitare të kenë mundësi qarkullimi vetëm me letërnjoftime.</p>

Presidenti i Kosovës, Fatmir Sejdiu e ka nderuar kryeministrin Berisha me medaljen e artë të lirisë, me motivim “kontribut në zhvillimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë”.</p>

Kryeministri Berisha duke folur për idenë e tij të integrimit kombëtar ka thënë se Kosova dhe Shqipëria kanë një synim – integrimin në BE si dy shtete të veçanta.</p>

Gjatë qëndrimit në Kosovë, kryeministrit shqiptar në Universitetin e Prishtinës do t’i jepet edhe titulli “Doctor Honoris Causa”, ndërsa do të shpallet edhe qytetar nderi i Prizrenit.</p>

Vizita e tij, është e dyta në cilësinë e kryeministrit.</p>

Megjithese vizita bëhet më ftesë të kreut të qeverisë së Kosovës, Hashim Thaçi, ky i fundit nuk ishte ne aeroportin e Prishtines per te pritur Berishen. Ai u prit nga zv.kryeministri dhe ambasadori i Tiranes ne Prishtine.</p>

Berisha udhetoni me avion drejt Prishtines. Tuneli i rruges se re Durres-Kukes, vazhdon te jete i mbyllur. Ai u inagurua dy here rresht gjate fushates elektorale per zgjedhjet e qershorit ne Shqiperi.(Shekulli)</p>
7hCPI-YH_-E

Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23615. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23615