BERATI!!!!

Guest
Re: BERATI!!!!

LEGJENDE:

Ishin dy trima qe nuk u dilte njeri perballe per nga forca dhe zgjuarsia; ne lufte ishin perehere fitimtare se njeri prej tyre dinte te perdorte shkelqyeshem shpaten, ndersa tjetri ishte stervitur te luftonte me topuz. I kishin shpetuar jeten njeri-tjetrit. Zgjoheshin heret ne mengjes dhe shkonin te punonin token. Me pak fjale ishin bere vellezer. Por nje dite prane burimit ku ata freskoheshin ne dreke, vjen nje vajze qe i verboi me bukurine e saj. Te dy u dashuruan me vajzen e ujerave, dhe vellazeria u prish per shkak se zemrat e tyre digjeshin per vajzen me sy te shkruar.
Vajza nuk u kthye me per shkak te grindjes se dy trimave, por ata e kishin vendosur: njeri prej tyre do merrte zanen e ujerave, pasi te kishte mposhtur tjetrin.

NJe dite te zymte, dy trimat qendronin perballe njeri tjetrit, nga njera ane e lugines shndrinte tehu i shpates, nga ana tjeter, oshetinte ne ajer topuzi prej celiku.
Dhe ndodhi qe te dy trimat vdiqen pasi u prene me vija, dhe u shpuan trupat me gropa. Thone se aty ku vdiq trimi i shpates, u ngrit mali i Tomorrit, i larte, i thepisur dhe me humnera dhe gropa, ndersa aty ku vdiq trimi qe perdorte topuzin, lindi mali i Shpiragut, i ndare ne 21 vija te rregullta. Vajza qau per 3 dite e tre net, dhe me pas u hodh ne humnere nga dhimbja. Aty lindi Kalaja e Beratit, aty, rreze lumit Osum, ku dhe sot e kesaj dite, uji gurgullon dhe mbledh lotet e zanes se Ujerave.

desaret

Primus registratum

Vetem atij Tomorit ca ti bejme qe na mbeti ne kategorine e dyte.....Duhet te investohen leket e Zvicres qe te hecim pak para

roland

Primus registratum

ca lesh lek zvicre thoni ju se nuk ju marr vesh. pse ore me leket e zvicres mbahet klubi. po s'thone kot me mire nami se syri

anna

Primus registratum

Fillimisht postuar nga roli:
[qb] ca lesh lek zvicre thoni ju se nuk ju marr vesh. pse ore me leket e zvicres mbahet klubi. po s'thone kot me mire nami se syri [/qb]
...nejse o roli...e ruan mire syrin, he neq neq.

helibak mucogllava

Primus registratum

[qb] ca lesh lek zvicre thoni ju se nuk ju marr vesh. pse ore me leket e zvicres mbahet klubi. po s'thone kot me mire nami se syri [/qb]
o Roli ku ke qen ste kam par hiç?
ana po ti mo jnoku berace je? :kiss:

roland

Primus registratum

epo eshte mire dhe ndonje here te humbasesh o zeqo! po sa kureshtar qe je o firme.

o anna po dhe syri duhet te keqen se me ca te marrim ne shenje me cifte. ja fusim kot pastaj:)))))))))))))))

geek

Primus registratum

mos beni muhabet sysh te hequr, se po ju degjoi altin dardha ju beri zbor ...
costumed-smiley-055.gif

alpacino

Primus registratum

pershendes gjith beratasit
pasi un alpacino jam rritur atje per 16 vjet, pasi
plaka ime eshte nga berati,pershendes te gjith njerzit e mi e shoket e mi qe i kam me shumic ne berat :wave:

helibak mucogllava

Primus registratum

[qb] epo eshte mire dhe ndonje here te humbasesh o zeqo! po sa kureshtar qe je o firme.

o anna po dhe syri duhet te keqen se me ca te marrim ne shenje me cifte. ja fusim kot pastaj:))))))))))))))) [/qb]
o Rol nuk u bera kureshtar re mistrec po merak paapapapap po keta mo amaniiiiiiiiiiiiii :confused:
ore kush di na njeri na nje lajm nga berati? :wub:

Lajmi fundit nga berati,ka vdek Zeqo Pilafi,me hidherim te madh dhe lot nder sy po e perjellim per ne banesen e fundit,preft i qete shpirti i tij! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :lol: :lol: :tipsy:

Bo bo me ka kap nje e qeshur,se luvgati doli nga arcivoli dhe bertiti Albfoooruuuuuuuuuuuuumiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

GLD

Primus registratum

Mire e tregove legjenden X-Ray

Pyes veten pse nuk ka me nga ata trima? Ska rendesi shpata pasi "Pena eshete me e mprehte se shpata"
Ne ate kohe vlezrit luftuan per te bukuren syshkruar...Sot ne duhet te luftojme per te Bukuren Shqiperi

Plot me deshire e me zjarr.

Demetrio Scutari

Primus registratum

Një mikeshë ime e madhe është beratase.

Flas për Kaliroi Bellon, poete dhe shkrimtare.

Deri para dy vjetesh banonte në Padovë, por nuk kam më lajme të saja prej kohësh dhe më vjen keq...

E di se Berati është ndoshta qyteti më i bukur në Shqipëri...

Përshëndetje - Dhimitër.

atman

Forumium maestatis

I kerkoj ndjese moderatorit por me Demetrion duket se neshte veshtire te komunikosh me posten e tij elektr.
Demetrio, para pak fola me drejtorin e pergjithshem te Mondadorit te cilin e kam njohur vite me pare. Bisedova per nje librin tim. Me tha ta çoj te perkthyer. Mund te lidhemi e te flasim bashke, te lutem?
Edhe njehere kerkoj ndjese per kete nderfutje pa vend.

Demetrio Scutari

Primus registratum

I dashur Atman,

nuk ka asnjë problem nëse dëshiron të kontaktosh me mua privatisht, adresa ime është msanpi@tin.it.<br />
Sa i përket përkthimit e librit tënd, me të cilin të uroj shumë sukses, personalisht nuk mund të ndihmoj, por të këshilloj të kontaktosh Gjini (Eugenio) Scalambrino në Romë ose Federica Giugno në Torino, të cilët me sa di unë janë përkthyesit më të mirë librash nga gjuha shqipe (të dy janë arbëreshë).

Të fala - Dhimitër.