jam komplet dakort.Fillimisht postuar nga Assassino:
[qb] AShu menoj edhe un po fjala e fundit i takon Amerikes.
Ne fakt Europa tregohet shume e ndyre qe e la Ameriken te vetme,pasi Vetem prej Amerikes,sot Europa nuk flet RUSISHT.... [/qb]
kupto dicka: nuk ngeli amerika per ushtaret tane ne sensin numurik apo strategjik te fjales. problemi qendron ne faktin se amerika po mbledh sa me shume vende ne europe, kushdo qofshin ato, thjesht si shtete pro saj dhe zgjedhjes qe po ben ajo. it's all psychological and visual dhe arsyeja qe e ben kete eshte per te izoluar francen e gjermanine, per t'ju thene :ja vetem ju jeni kundra, une i kam te gjithe me vete. shqiperia beri shume mire qe u prenoncua pozitivisht pro amerikes. ate qe e beri amerika per kosovaret e shqiptaret se ka bere as ka per te bere as franca e gjermania ndonjehere. pervec konservave apo cokollatave te skaduara nga gjermania, shqiperia nuk ka pare ndonje te mire t madhe. eshte momenti qe shqiperise t'i jepet dora. shpresojme qe ky te jete nje moment i mire.Fillimisht postuar nga anna:
[qb] hej po flitet per hyrje ne lufte??????
Shqiperia do te futet ne lufte? shteti me i varfer i europes do te futet ne lufte? amerika paska pyetur ndihmen e shqiperise? po ato thane qe ne shkojmene lufte dhe pa angline dhe i eshte dashur shqiperia?
Shqiperia nuk ka mundesi ekonomike ta mendoje luften jo me te futet ne lufte. qeveria jone sucks in all the possible ways. [/qb]
Fillimisht postuar nga Logos':
[qb]![]()
Nga Like Rehova [/qb]
e di si eshte puna??? edhe une personalisht e shikoj luften te gabuar ne koncept dhe paqen simboliken me te vyer. ne praktike gjerat jane ndryshe. u bene kaq vite qe sadami tall by*** me amerikanet. dhe sa per shkaterrim ekonomie t'a garantoj jo une ppor ekspertet qe ekonomia amerika de marri nje boom ne ngritjw nga kjo lufte. shpresojme qe edhe shqiperia te kete ndonje perfitim ppozitiv sepse eshte momenti. sa per ekonomine e vendeve si franca apo gjermania nuk jam e sigurt se si do afektohet vecse nje gje e di qe s'do shkoje per shume perpjete. pastaj mos u bej naiv dhe mos kujtop se franca apo gjermaia jane popuj apo me mire qeveri paqedashese ngaqe nuk po bashkohen ne kualicionin e luftes, jane po aq gjakmarres sa mund te duket amerika ne keto momente, por ata nuk hyne sepse i prishet tregu i shitjes se armeve qe ka sadami which by the way shume jane "made in france/germany". dihet qe ata kane shitur arme per vaj nga iraku dhe nuk u intereson qe ky rregjim dhe kjo qeveri te bjere.Fillimisht postuar nga iriqi:
[qb] Jeni ose shume kategorike dhe te prere ne mendimet tuaja, ose shume te çoroditur. por sido qe te jete duket se nuk pranoni asnje diskutim per ato qe thoni.Pak me shume modesti dhe ndjenje vetkritike do ju bente mire. Ata ne Shqiperi duket se jane me te ekuilibruar se ju. Sipas nje sondazhi 50% e shqiptareve jane kunder luftes. Dhe besoj se kane te drejte. Duhet te jesh kafshe qe te gezohesh kur do bombardohet nje vend dhe nje popull i tere, vetem per faj te udheheqesve te tij.
Megjithese vete jam kunder luftes ne Irak, e kuptoj qendrimin e qeverise shqiptare ne mbeshtetje te Amerikes. Ne politike nje veprim i tille quhet pragmatizem.
Dhe pavaresisht se Europa ka shume gjynahe per vete, ne rastin konkret qendrimi i saj kunder luftes mund te konsiderohet si dinjitoz. Edhe pjesa me e madhe e popujve te Europes jane kategorisht kunder luftes. [/qb]
C'far deshe ti te bente USA per ty? Te te dergonte cek ne mail si per i bukur qe je.Fillimisht postuar nga el_che:
[qb] Epo do ishte mire qe Shqiperia dhe shqiptaret t'u mershin vetem me problemet qe jane brenda territorit Shqiperise, (korrpusioni, kriminaliteti, etj etj). Kjo do ishte gje e mire, sa per USA, as do me ia dite fare per Shqiperine, se vend i vogel jemi me 3.000.000 banore [/qb]