barbaret e evropes

barbaret e evropes

http://youtube.com/watch?v=Bx9nH-k5Ayc

Ata te cilet duhet te largohen nga evropa ose te shuhen pasi jane mikrobet dhe pislleqet e qyteterimit evropian po vazhdojne rradhen e skandaleve duke fyer vlerat e nje kombi te madhe te kombit tone qe i ka rrenjet shume me perpara se ata dhe duke shfaqur armiqesine midis dy vendeve.
cfare ndjeni kur degjoni ata neonazistat

Zemrushi

Primus registratum
Re: barbaret e evropes

celjanifr ke shume te drejt me kte qe thua, mikrobe edhe plerat e botes jan kto, qe ti thuash njerz ktyre ike rrit vlerat ,po kto nuk jan njerz,eh mema evrop. hakkkkkk ptuhhhhhhhhh grekve

Julianna

Primus registratum

Nuk eshte mire te pergjigjemi me te njejten monedhe. E pashe se e kishin denuar aktin e tyre, dhe me behet qefi qe njerzit nuk na njohin vetem nepermjet syve te tyre.

Gjithsesi, ashtu si ne nje nga blogs te YouTube dhe une do thoja, se keta njerez nuk perfaqesojne te gjithe greket. Une kam shume miq greke dhe ata thone shume hapur se rriten me nje mentalitet racist dhe nje vizion shume te ngushte per popujt e tjere.

Kam rastisur nje dite ne nje debat midis nje cuni grek ne shkollen time, dhe nje profesore franceze te shkencave sociale. Greku thote:
"Nje grek nuk mund te jete i lumtur ne asnje vend tjeter pervec Greqise, Greqia i ka te gjitha, eshte vend i bukur dhe me kulture."
Profesorja franceze e shikon nje moment dhe thote
"Me kulture?! Ne France dhe fshati me i humbur ka bibloteken dhe librarine e vet... po ketu?! Ne ke vend te botes ke provuar ti te jetosh pervec Greqise dhe te eshte dukur ferr?"
Dhe Greku thote:
"Nuk kam dale ndonjehere jashte."

Per ta mjafton fakti qe kur mami i vinte ne gjume kur ishin te vegjel u tregonte si ne lashtesi, Greket ishin koka e gjithe botes. Dhe SOT greket dhe pas mijera vitesh nuk kane asgje tjeter per tu krenuar sesa "kohet e lashta te lavdise se tyre". Dhe as kane per te pasur sepse cdo brez po edukohet te ece duke pasur koken mbrapa.

Une njoh shume te rinj greke te vetedijeshem per kete situate dhe po perpiqen te bejne nje ndryshim, po si ne cdo vend kjo do doje kohen e vet.

Zemrushi

Primus registratum

Julianna ato meritojne t'ja kthejme edhe me nje monedhe me te keqe, esht e vertet qe nuk karakterizohen te gjith njelloj, por un munt te them qe 60% te ture jan te degj**** totalisht dhe nder 10 grek 8 ike gay , ça te them popull shume i ndyt do kishte ken e mire me ju djeg rraca tyre /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

juxhoxhjaj

Primus registratum

juliana ata jane te semure te gjithe pa perjashtim vuajne nga ksenofobia dhe jane racista jo vetem me shqiperine por me te gjithe dhe kjo vjene si pasoje e kultures minimale qe kane sidomos zonat e thella rurale ndersa njerezit e shkolluar dhe intelektualet te cilet jane me te vertete te pakt jane normal dhe njerez jo problemtik

Julianna

Primus registratum

Eshte e vertet qe jane raciste. Po une nuk e kuptoj pse i kane aq inat Turqit. Ata ju ngjajne koke e kembe, se me sa mbaj mend une Greket e vjeter kane qene si bjonde...si me sy te gjelber e te kalter. Keta sot jane te shkurter, te shendoshe, ezmere ne kulm, me tipare teper te erreta. Nje grek tipik nga nje turk nuk ka kurrefare dallimi. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

policia

Forumium maestatis

ne fakt une nga natyra nuk jam tip tolerant, kuptohet qe edhe ne rastin konkret nuk do isha kurre dakort te tolerohen gjera te tilla...
po si mund te ndihem une rehat kur ata na fyejne pa asnje lloj shkaku, nuk me vjen mire fare qe ka nje heshtje totale nga ana jone dhe nje lloj indiferentizmi qe nuk di si ta perkthej,
Tani une kam nje pyetje per te gjithe ju
A JEMI NE INFERIOR KUNDREJT TYRE?
po ca dreq populli jemi ne qe vazhdojme te degjojme muziken e tyre, i kercejme neper pub-e kenget e tyre...

Hellena

Primus registratum

Nuk eshte e nevojshme te ulemi ne nje nivel me ta e ti shajme gjithashtu ....

Julianna

Primus registratum

Ne jemi ai popull qe po mundohemi te ndertojme mardhenie te mira. Se ka 100 apo 200 veta qe kendojne nga keto kenge, kjo nuk do te thote se ne nuk duhet te kemi me asnje mardhenie me kete shtet... pse zgjidhje eshte kjo? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_think.gif

Jo po tani, "pse kendoi Bregovic ne Tirane?" se dhe kete e kam degjuar.

Kur Bregovic mori Doktoraturen ne Muzike ka dhene nje koncert ne Selanik. Kemi qene 450 veta te ftuar: greke, shqiptare (nga shqiperia, maqedonia dhe kosova), serbe, maqedonas, malazeze dhe koncerti eshte bere si dasem, dhe nuk po shikonte njeri shtrember tjetrin.... dhe as nga lart poshte...

Njerzit nuk ndahen ne superior/inferior.... por ne broadminded / narrow minded.

policia

Forumium maestatis

moj juljana cfare thua moj vajze, qe greket diskriminojne shqipetaret dhe te drejtat e tyre ne greqi kjo nuk eshte nje gje e re, qe greket vijne rremojne varret tona dhe bejne cmos ti quajne sikur jane te vetat, qe greket mbajne me pension gjithe pleqte e jugut qe ata te pranojne qe kane kombesi greke, qe vritet nje shqiptar ne stadium vetem per sport, qe greket me gjithe marredheniet diplomatike nuk kane hequr ende ligjin e luftes me Shqiperine, te gjitha keto te duken normale ty?!
shko shko njehere ne Greqi edhe shih degjon njeri muzike shqiptare aty apo jo, jo greket qe s'behet fjale po as shqiptaret nuk guxojne te degjojne muziken e tyre atje...
ky takimi qe thua ti nuk tregon asgje ne lidhje me synimet e grekeve ndaj shqiperise, se edhe une kam pasur takime me perfaqesues greke dhe normal qe duart do ti shtrengonim dhe per te fol do te flisnim, jo per ndonje gje por e kishim ne protokoll...
pse nuk ndodhin ne itali raste te tilla...
ato 100 vete apo 200 veta qe citon ti me lart mjafton qe te krijojne urrejtje per ne dhe perbuzje, se ne fakt ky eshte qellimi i gjithe ketyre kengeve dhe videove qe na dalin njera pas tjetres ashtu si spontanisht...
sigurisht qe njerezit nuk ndahen ne superior apo inferior, pikerisht kete po them edhe une, po greket ckane qe ndihen superior????????????????????
mos i rren gje mendja se jane me te vjetrit ne ballkan. e dine greket qe mozaiku i Mesaplikut i shek. te 6 eshte ne shqip, dhe e dini ju se cfare do te thote kjo? qe populli shqiptar eshte vendosur ne ballkan para greqise...
dhe pikerisht kjo i cmend greket, po nuk kemi ne studiues te mirefillte ne shqiperi(se do leke kjo pune kuptohet)qe te marrin te studiojne dhe te botojne per shqiperine ne mbare boten per te treguar sa te kahershem jane shqiptaret...

Julianna

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: policia</div><div class="ubbcode-body">
shko shko njehere ne Greqi edhe shih degjon njeri muzike shqiptare aty apo jo, jo greket qe s'behet fjale po as shqiptaret nuk guxojne te degjojne muziken e tyre atje...
</div></div>

Degjojne shqiptaret mos ki frike, biles ishin te vetmet makina te cilat vinin verdalle me muzike te larte /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif Degjoje muzike shqiptare duke bere shopping ne qender, nuk kishte gje me funny.... une kam jetuar 3 vjet atje... dhe po e them dhe njehere, qe nuk jane te gjithe keshtu, cdo gje varet nga edukimi. Kemi organizuar dhe "Ballkan party", dhe kemi kercyer "Tirona" ne klubet me te medha te Selanikut, te gjitha gocat shqiptare veshur kuq e zi, ndiheshe shumeeeee mireeeee.

Nuk them se s'jam perplasur dhe me greke idiote, por jam perplasur dhe me shqiptare te cilet te benin te ndroje rruge.

Ok. Ligji i luftes... po mardheniet qe krijohen midis njerezve nuk varet vetem nga politika e jashtme e dy shteteve.

Dhe kur shteti shqiptar heq barna nga rimbursimi, dhe rimburson ilacet me kot sot ne treg, normale qe pleqte do mundohen te gjejne nje zgjidhje.
Ti thua me mire te vdesin?! Une nuk i gjykoj per ate qe bejne, mire nuk te vjen, po ka shume njerez me dy nenshtetesi sot, s'eshte ndonje gje e madhe. Une pranoj me mire nje te moshuar me dy nenshtetesi se sa nje te moshuar qe lengon nga semundja. Mbase e kam keq....

policia

Forumium maestatis

ti nuk e ke kapur fare thelbin e asaj qe them une.
pleqte bejne mire qe i marrin leket, po greket ckane qe ia japin, iu dogj barku per to?!
sa per kete punen e muzikes ti je e para qe kam degjuar ta thuash kete...
meqenese ke jetuar 3 vjet, me thuaj a ke degjuar muzike shqiptare ne nje dasem grekerish (flas ku jane te gjithe greke)?
pse i nderrojne emrat shqiptaret ne greqi? pse i pagezon ne kishe ai prifti grek te gjithe shqiptaret qe jane muslimane?
po me himaren ckane greket qe kane kaq vjet qe i vine verdalle?
kam qene 2 here ne greqi dhe ajo kusherira ime aty ne aeroport dhe ne ambjente te hapura me fliste anglisht se nuk donte qe te merrej vesh qe ishte shqiptare dhe te garantoj qe ajo punon atje ndershmerisht me familjen e vet, por ja qe nuk do qe ta shikojne "shtrember" ...
marredheniet e mira midis njerezve e dashur rrjedhin nga politikat korrekte ndermjet dy shteteve...
e ndersa greqia ndjek politika antishqiptare nuk mund te presesh nje marredhenie te mire midis njerezve...
une nuk po them te shkojme edhe ti bijm tani greqise se edhe po te duam nuk kemi b... dhe prandaj bejne keshtu greket...
te kujtohet ajo kenga e ushtareve grek qe fyente edhe shqiptaret edhe turqit?
ministri i jashtem grek te nesermen shkoi urgjent te Turqi per te kerkuar falje, ndersa ne shqiperi as nuk i ra mendja fare te vinte ashtu sic beri me turqit...

MLK

Primus registratum

Eshte mese e vertete se greku perbuz ç'ka eshte shqiptare, kjo ndofta jo per 100% te fajit te tij, pasi keshtu dhe i eshte servirur. Ka dy rruge, ose ka nje strategji e cila synon njohjen e traditave, popujve dhe permiresimin e mardhenijeve te bazuara mbi reciprocitet e barazi, qe do ishte rruga me konstruktive e per kete duhet shume pune, ose ne te kundert, te kalohet ne bojkotim te plote te kombit grek; produkteve, kultures....e keshtu me rradhe.

personazh

Valoris scriptorum

mos ngaterroni raportet midis shteteve me raportet midis popujve. zanafilla e urrejtjes midis dy popujve nuk nis nga fakti qe Dritani i ka kpucet e shemtuta apo veshet llapushe, dhe Demetrios eshte kopil i modh. individeve u plas relativisht per tjetrin, dhe mund te shfaqin emocjone te ndryshme ne situata te ndryshme. ne luften e pare botrore, eshte nje rast me nam, ku per naten e krishtlindjeve, angleze e gjermane dolen nga llogoret e festuan me pare. festuan me ata te cileve, mjaftonin qe naten ti shihnin prushin e cigares, i qellonin pa meshire. nqs do ndash te njejtin territor me nje grek, do shohesh qe nuk eshte shume ndryshe nga ti, dhe do kuptosh qe racizmi lind nga injoranca (gje e sterthene kjo).

me nje fjale, nqs shteti grek dhe ai shqiptar jan si macja me miun, kjo nuk ka te beje me fenomenin racizem, por me çeshtje madhore si politika e me the te thash.

greku e ka inat turkun, sepse eshte njesoj si kur njoni te vje te futet ke shpia, ta bo lomsh e iken duke u zgerdhi, dhe ti nuk ke takat ta perballesh. ate qe na ben greku ne, ja ben turku grekut.

MLK

Primus registratum

Ah "me the, te thash" per ty considerohen si çeshtje madhore ! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif

personazh

Valoris scriptorum

i modh je si lexo çdo presje. pertoja me marr marrdheniet e huaja dhe aspektet nji nga nji duke i permen. he se jena rrac e qut ne.

MLK

Primus registratum

M'beso, thjesht per respektin qe kom per gjuhen shqipe e bona /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif