Re: Ballkan i eger mos na tallazo Shqiperine
Hajde njohje identiteti hajde ,per te te ngren me sy je Loni /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Ca 80 % e shqiptarve thua mor mik? Ku bazohesh ti qe 80 % e shqiptarve jan mysliman ne qitapet e Al Xhazires apo te Bin Ladenit /pf/images/graemlins/laugh.gif .O shqiptar myslimanizmi u fut ne token e arbrit pas shum gjaku shqiptar te derdhur e shume toka e shtepi te djegura deri ne themel.Pse nje pjes e mire e shqiptarve "trashegoi" emra mysliman nga rregjimi qindra vjecar i murtajes qe percau gjithe tokat shqiptare ,kjo nuk do me thene qe ti automatikisht je mysliman .Kjo ishte e keqja jone qe pas 90 tes qe besimi fetar u be perseri legal nje pjes e shqiptarve ca nga injoranca dhe ca nga influenca e radikalve arabo-islamik nuk u kthyen ne fene e te parve ne te krishtere por u kthyen ne mysliman ne baze te emrit te tyre mysliman :sleep:
Hidhi nje sy cfare kan shkruar te paret tane per ate fare qe sipas teje nuk na e dhunoi myslimanizmin por ne gjasme e pranuam vete me deshire.
Sulltani
Jam sulltan, mbret i vertete,
shok té tjere s’kam ne jete;
gjaketor e zemerderr,
nga frika me bejne nder!
Dola nga fund’ i Azise
si rrebesh’ i perendise:
Vrava, preva e shkretova,
boten me gjak e mbulova!’)
Kur zotova Anadolle,
erdha mora dhe Stambolle,
njerezit i shkova ne thike,
dhe, kush mbeti, rron me frike!...
Jam i keq si egersire,
te urtet jane te mire,
Thera greker e bullgare,
thera ermenet e mjere,
thera sa munda te tjere!
Me dergoi perendia,
qe te vuaj’ njerezia!
Evropa qe me shikon,
te me beje gje s’guxon,
se ka mejtime te tjera...
Prisha, vrava, preva, thera!
Bera.. po c’nuke kam bere?
Prisha botene te tere!
Jam i zoti, rroj me palle,
s’dua te shoh njerez te gjalle!
Pse s’u be nga perendia
me nje koke njerezia,
qe ta prese menjehere,
te mos mbeteshin te tjere!
Te mbetej dheu i shkrete,
se doje te rroje vete:
S’lash njeri pa te keq!
Gra e burra, djem e pleq,
dridhene kur me kujtojne:
memate me mallekojne,
me mallekojne te vete
edhe qajne dit’ e nate!
Qajne! Po kush nuke qa?
Qajne burra, qajne gra,
qajne malete per pyje,
qajne fushate per lule!...
Kudo shkela u tha bari,
c’la pushka e dogji zjarri!...
Pra Lonke nuk duan shume komente ato fjale qe jane shkruajtur me gjake , e ne jemi mosmirnjohes te atij gjaku qe u derdh per te ruajtur identitetin tone qe ca si puna jote nuk e shohin ose e shohin fillimin e identitetit tone me ardhjen e sulltan Muratit ne shqiperi.Vetem ne nga te gjitha shtetet ballkanike mohuam identitetin tone duke i ber link me ate te anadollit :smash:
Lexo dhe do ta gjesh historin tone me thelle dhe me te ndritur se kjo qe na la turku :book:
Hajde njohje identiteti hajde ,per te te ngren me sy je Loni /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Ca 80 % e shqiptarve thua mor mik? Ku bazohesh ti qe 80 % e shqiptarve jan mysliman ne qitapet e Al Xhazires apo te Bin Ladenit /pf/images/graemlins/laugh.gif .O shqiptar myslimanizmi u fut ne token e arbrit pas shum gjaku shqiptar te derdhur e shume toka e shtepi te djegura deri ne themel.Pse nje pjes e mire e shqiptarve "trashegoi" emra mysliman nga rregjimi qindra vjecar i murtajes qe percau gjithe tokat shqiptare ,kjo nuk do me thene qe ti automatikisht je mysliman .Kjo ishte e keqja jone qe pas 90 tes qe besimi fetar u be perseri legal nje pjes e shqiptarve ca nga injoranca dhe ca nga influenca e radikalve arabo-islamik nuk u kthyen ne fene e te parve ne te krishtere por u kthyen ne mysliman ne baze te emrit te tyre mysliman :sleep:
Hidhi nje sy cfare kan shkruar te paret tane per ate fare qe sipas teje nuk na e dhunoi myslimanizmin por ne gjasme e pranuam vete me deshire.
Sulltani
Jam sulltan, mbret i vertete,
shok té tjere s’kam ne jete;
gjaketor e zemerderr,
nga frika me bejne nder!
Dola nga fund’ i Azise
si rrebesh’ i perendise:
Vrava, preva e shkretova,
boten me gjak e mbulova!’)
Kur zotova Anadolle,
erdha mora dhe Stambolle,
njerezit i shkova ne thike,
dhe, kush mbeti, rron me frike!...
Jam i keq si egersire,
te urtet jane te mire,
Thera greker e bullgare,
thera ermenet e mjere,
thera sa munda te tjere!
Me dergoi perendia,
qe te vuaj’ njerezia!
Evropa qe me shikon,
te me beje gje s’guxon,
se ka mejtime te tjera...
Prisha, vrava, preva, thera!
Bera.. po c’nuke kam bere?
Prisha botene te tere!
Jam i zoti, rroj me palle,
s’dua te shoh njerez te gjalle!
Pse s’u be nga perendia
me nje koke njerezia,
qe ta prese menjehere,
te mos mbeteshin te tjere!
Te mbetej dheu i shkrete,
se doje te rroje vete:
S’lash njeri pa te keq!
Gra e burra, djem e pleq,
dridhene kur me kujtojne:
memate me mallekojne,
me mallekojne te vete
edhe qajne dit’ e nate!
Qajne! Po kush nuke qa?
Qajne burra, qajne gra,
qajne malete per pyje,
qajne fushate per lule!...
Kudo shkela u tha bari,
c’la pushka e dogji zjarri!...
Pra Lonke nuk duan shume komente ato fjale qe jane shkruajtur me gjake , e ne jemi mosmirnjohes te atij gjaku qe u derdh per te ruajtur identitetin tone qe ca si puna jote nuk e shohin ose e shohin fillimin e identitetit tone me ardhjen e sulltan Muratit ne shqiperi.Vetem ne nga te gjitha shtetet ballkanike mohuam identitetin tone duke i ber link me ate te anadollit :smash:
Lexo dhe do ta gjesh historin tone me thelle dhe me te ndritur se kjo qe na la turku :book: