Re: Avionat Tirane - Beograd
O Dardalesh, po une e di ... jini nje cope dell, po se pari une kam parimete mia dhe ... nuk e ndyj gojen. Po sa per dijenine tende une kam pashaporte shqiptare, ndersa e jotja eshte akoma e republikes federale jugosllave. Sa per grekofil, une s'jam se po te isha s'kisha pse ta mohoja, po une jam me shqiptar se juve, ... sepse ne '97 une e qindra korcare te tjere kemi mbrojtur shtepite tona nga hajdutet dhe .. . nga ca tipa si puna jote me kallash ne dore, dhe ... nuk u fshehem shkurreve si ju legena, dhe s'migruam as ne greqi, as ne itali, as ne suedi, as ne zvicer, as ne amerike, po u qendruam prane nenave tona, motrave tona, gjysherve e gjysheve tona, varreve te stergjysherve tane, dhe ... me pas kur u dyndet ju shtazarake, drejt qytetit tim, dhe ... ne ju hapem dyert e shtepive tona, e ju mbajtem me buke e djathe e me zemren e bardhe se aq kishim, ju u drejtuat drejt prefektures me ultimatum te hiqej "kryqi" i fese te gjysherve e prinderve tane ne maje te malit. Une po ... jam ateist, dhe... s'kam turp te pranoj vdekjen e zotit, po une e respektoj fene e prinderve te mi, fene tende, fete e te gjithe botes, por ... ama edhe ju duhet te respektoni fete e tjera.
Ju ishit ata ... kerkonit sherbime speciale neper spitale, teksa motrat dhe vellezerit tane, nenat dhe baballaret tane dergjeshin neper shtreterit pa carcafe te spitaleve sepse gjate gjithe viteve te tranzicionit, ndihmat ... vinin per shqiperine, perfunduan ne Kosove.
Ju ishit ata ... ne ju pritem dhe .... neteve te erreta u zinit pusi njerezve te thjeshte neper rrugica, ju o kelyshe te "zogut te zi".
E njohim historine tuaj kanibalistike, o shtazarake te peshtire; n.q.s gjaku yne eshte i kuq, i juaji eshte i zi, sepse sic ka thene Noli i madh:
"...Doni botes ti vini zjarre
Merrni dhjete kosovare!"
Ja c'jini ju. Po tani gri sallate sa te duash se s'kam per ta marre mundimin te merrem me kafshe, ... sharrjet i bejne te ndjehen te forte.
Shqiperia per shqipetaret!!!