Arkivoli fluturues!

Arkivoli fluturues!

i quajtur ne zhargonin ushtarako-teknik Mig19. eshte mjeti fluturues me te cilin eshte i pajisur akoma sot flota jone ajrore. avjon i prodhuar rreth fundit te viteve 50, te cilet kishin rolin e pionereve ne zhvillimin e avjonave <span style="font-style: italic">jet</span>. akoma sot pra, jane pilotat tane qe ne te tille mjete fluturojne dhe rrezikojne jeten. rasti i fundit i vdekjes se pilotit Jani Tarifa ndodhi vetem 6 dite me pare. i fundit i nje serie te gjate. dhe te mendosh qe jane aksidente teknike, pra jo ne dyluftim, qe shkaktojne vdekjen e piloteve tane.

nuk di se kur do i mbushet mendja Ministrise se Mbrojtjes qe mjete te tille, jo vetem qe nuk jane te afte te mbrojne askend, por jane arkivola fluturues. jane mjete per muze, ose per spektakel avjonash te lavdishem te kohes ne te cilen kane qene protagoniste. kohe e cila ka 40 e kusur vjet qe ka kaluar.

kur mendoj qe kam dashur te behem pilot me ngjethet mishi!

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Arkivoli fluturues!

<span style="font-weight: bold">nuk di se kur do i mbushet mendja Ministrise se Mbrojtjes qe mjete te tille, jo vetem qe nuk jane te afte te mbrojne askend, por jane arkivola fluturues</span>

1) Kur t'i bjeri ndërmend ndonjë të huaji (SH.B.A, B.M, etj.) të ndërrojë pjesë të flotës së vet dhe njëkohësisht të ketë interesa në Shqipëri.
2) Kur të ndërgjegjësohet Ministri (si pozicion) që ushtria duhet të mbahet ashtu si duhet!
3) Kur të mos kemi më ushtri.

Se cila nga këto zgjidhje do vijë më shpejt, nuk e di por, deri atëherë .....!

disku

UNI
Re: Arkivoli fluturues!

Fillimisht postuar nga hajduti hurmave:
[qb] kur mendoj qe kam dashur te behem pilot me ngjethet mishi! [/qb]
Sa pafat eshte ky njeri.
lol.gif

Me kujtohet nji barcalete me kta avionat luftarak ti nazho:
Ne luften e 2 botnore Stalini i kerko ndihme flotes ajrore Shqiptare edhe Enveri i dergon nje Mig. Stalini terbohet se mendo: Me mua do tall zarin ky toçi? I dergon nje kerkse tjeter te shkruar. Atehere Enveri i dergon nje mig tjeter pra u bon 2. Stalini terbohet edhe i dergon kerksen tjeter me te ashper. Enveri i dergon Migun e 3 edhe nje telegram: Merri te 3 edhe mos na caj tajaret si shume. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;