Aparatet fotografik dixhital

DriniS

Ecejak
Aparatet fotografik dixhital

Ka ca muaj qe me ka rene ne dore nga zyra nje aparat dixhital Olympus Camedia C2000 Z dhe me hyri shume ne qejf per fotografi te pastra. Por duke qene se ne shume raste, kur dua te fotografoj nje objekt qe ndodhet larg, dhe fokusimi eshte i vogel, aparati s'me ndihmon shume. Ndaj fillova te kerkoj ne internet per aparate dixhitale SLR me zoom manual te cileve mund tu shtohet edhe nje objektiv per fuqizim te fokusimit.

Tani me ka rene ne sy Olympus Camedia E20 (e pranoj qe jam fans i Olympus pasi te tjerat qe me kane rene ne dore, nuk me kane pelqyer aq)

e20n_lens_shade2.jpg

por nuk jam 90% i sigurte qe do me permbushi nevojat e fotografimit me zoom te madh... Ndonjeri nga ju merr vesh nga aparatet dhe mund te me sugjeroje ndonje gje?

geek

Primus registratum
Re: Aparatet fotografik dixhital

Une pelqej jashte mase serite Coolpix te NIKON, nga CP.4500 e lart, mund te besh foto me rezolucion max. 2560X1920 psh me CP5000. Zoom optik nuk shkon me tej se 3X Drin, per te gjitha fotokamerat digitale qe u kam pare edhe degjuar ndonjehere, kurse zoomi dixhital shkon deri ne 4X. Keshtu qe mos prit ndonje gje te adhe per objektet e largeta, megjithese 12X rezultati final nuk do te ishte i keq.
25501_360.jpg
cp5000_large.jpg

I vetmi problem i kesaj makine eshte vetem cmimi /pf/images/graemlins/smile.gif , sepse eshte goxha i larte.

Une personalisht kam nje Samsung DGMax210se, qe ngre deri ne 2.1 megapixel, mund te bej foto deri ne 1600X1200 dhe nuk jane te cilesise, ndersa per 800X600 eshte hataja vete, fantastik (kujto fotot e bregdetit qe te kam derguar)
Zoomet jane 2Xoptiku dhe 3X dixhitali.

Me cmimet po i bie shkurt, ketej nga ana tjeter e bregdetit nje makine fotodixhitale deri ne 2 megapixel nuk i kalojne 300 euro, dhe jane shume te mira. nese kerkon nje profesionale me 3, 4, 5 Mpxl, si ajo e nikonit, e kalon 700-800 euro-shin.
Na thuaj mbasi ta blesh, ciao.

the-skull

Primus registratum

Panasonic Lumix DMC-FZ1

2.0 effective Megapixel CCD
F2.8, 12X optical zoom lens (Leica DC-VARIO ELMARIT), with optical image stabilization. By the way, F2.8 is the maximum aperture for the entire zoom range! This lens is equivalent to 35 - 420 mm.
4 frames/sec burst mode - a "high-performance, quick-response camera"
Manual controls include focus, AE bracketing, and white balance. Does not seem to have manual shutter speed or aperture controls.
1.5" LCD and electronic viewfinder
Uses Secure Digital / MultiMedia cards
Cradle-type battery recharging system (uses proprietary Li-ion battery)
Includes lens hood
Cmimi $449
lumix_fz1.jpg

DriniS

Ecejak

Cuna, ky i zyres qe kam une, eshte si me poshte:

olympus-c2000z.JPG

Dhe duke kerkuar ne internet gjeta qe per kete aparat mund ti shtohet nje pjese per ti rritur zoomin... adresa ketu

por kam krahasuar fotografite e bera me pajisjen shtese dhe pa te, dhe kualiteti humbet ne zoom /pf/images/graemlins/frown.gif
Ndaj po shikoja per aparatet SLR se mos jane me te perparuara ne kete aspekt.

Geek, pashe qe Nikon kishte aparate dixhitale SLR si seria D100 meposhte:

d100_lenses.jpg

I pashe review ne nje faqe dhe thoshte qe eshte shume i mire ne shume aspekte te ndryshme nga funksionaliteti dhe mundesite qe te jep. Me goditi pak cmimi qe ishte tek 1999$, po pate rast ta shohesh ne ndonje dyqan, me shkruaj se me cfare cmimi shitet aty se po ia ve syrin /pf/images/graemlins/smile.gif
Keto SLR kane mundesine e nderrimit te objektivit, ndryshe nga ato qe e kane automatike te komanduar me bateri, pra ka mundesine qe kur te dali nje lense me zoom te madh, mund tia vendos. (ishalla del /pf/images/graemlins/smile.gif )

geek

Primus registratum

ehuuuu, ajo qe ke gjetur ti Drin eshte per ti hapur lufte Irakut.
Makinat dixhitale normale, kjo imja psh:)

DSCN7923-210.jpg
DSCN7924-210.jpg
DSCN7930-210.jpg
DSCN7935-210.jpg
DSCN7921-210.jpg

Brenda i kam vene nje skede CompactFlash 128MB e Delkin Devices, qe me lejon te memorizoj deri ne 1800 foto...
Baterite i kam te karikueshme nga Energizer dhe jane 1850 mA, qe normalisht mua me shkojne deri ne 1 jave...

Mund te bej minimovie (pa audio) deri ne 30 sec. dhe i kompresoj ne PC ne format AVI...

...per mendimin tim pa prishur shume para mund te blesh dicka te tille (pak me te fuqishme) dhe me shume funksione.. ato kamerat qe i kalojne 10X, nqs ti i blen me leket e zyres, OK, por per te prishur gjithe ato leke duhet te mendohesh pak me shume se zakonisht. Ciao

DriniS

Ecejak

TCON300S kushtonte aty tek 500$ dhe ishte pjese qe i shtohej aparatit
kit_case_small.jpg

kit_small.jpg

Kurse vete aparati ishte tek 1.100$ cmimi me i ulet.

the-skull

Primus registratum

Ej drino nqs nuk i paguan ti leket athere blej antitankun se ishte i armatosur mire ai. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Melissa

Primus registratum

Ate qe kerkon ti Drino ta ploteson vetem Aparati SLR jo digital(ka dhe cmim tepranueshem)Me 500-600 Euro merr njne NIkon ose Canon sebashku me nje obiektiv 50-200 mm qe ka nje zoom mese te mjaftueshem.

DriniS

Ecejak

o Mel, e keqja eshte se kush rri te laje fotot, dhe njera lahet mire, tjetra keq, pastaj kualitet si ai i dixhitalit s'ta jep ai i filmave 35mm. Apo e kam gabim?

Megjithese, ekzistojne aparatura qe i bashkangjiten skanerave, per skanim filmash 35mm me rezolucion te madh, po a ia vlen barra qerane me ato?

renea

Primus registratum

Une kam nje vivicam, 2x zoom cam, eshte eshte e lire dhe per amatore.

Kamerat amatroe nga c'kam degjuar nuk afrojne shume.

Ajo qe ke treguar ne fillim,Drin, duhet te te permbushe nevojat.

Admirali

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Drini S.:
[qb] ...pastaj kualitet si ai i dixhitalit s'ta jep ai i filmave 35mm. Apo e kam gabim?...[/qb]
E ke gabimi Drini, aparatet dixhitale nuk kane aq cilesi ne fotografim sa ato 35mm, po ti shohesh me vemendje edhe fotot qe behen me modelin e fundit 4 megapixel, prape se prape ate dreq kuadrati (pixel) e dallon, po te them dhe dicka tjete kam nje kamera Sony, qe ka zoom normal dhe dixhital, kur kalon nga normali ne dixhital, pamja del aq e turbullt saqe mendoj se kot jane munduar ata japonezet te fusin zoom dixhital ne kamera, sepse nuk ja vlen.

Mgjt ti ke arsyen tende, ke llogjike, dhe shih e bej si ta kesh me mire.

geek

Primus registratum

drin, kjo me erdhi bashke me nje reviste pubblicità, kushton 699,00 euro (ketu ne itali) dhe cmimi ka brenda tvsh (qe mund ta shkarkosh kur del nga dogana).

pic14862.gif

ka 8X zoom optik dhe 7X digital. ngre deri ne 4.1 MPxl, movie captures me audio, plus ca funksione te tjera prej koti, si print kur e lidh me nje printer HP, e-mail sender etj.
Kurse cmimi qe pashe ne sitin zyrtar eshte 499,00 euro. Po te isha ne vendin tend do ti hidhja nje sy.

Melissa

Primus registratum

Jo Drini Aparatet 35 mm SLR Jane me cilesor persa i perket cilesise se fotografise ne leter.Pastaj kur skanohen ato humbin gjithmon ne cilesi hap qe evitohet me dixhitalin.Por per mua nje vleresim i pergjithshem akoma digitalet nuk kane arritur nivelin qe te zevendesojne Aparatet klasike

Le_Routard

Forumium maestatis

Printerat e fundit te HP kane te njejten pasterti sac kane edhe fotografit klasike edhe per me teper ngjyrat nuk vjeterohen aq shpejt sac ato te fotografife normale.

Mbase kushton me shume te printosh/stamposh nje fotografi te nje aparati digital sesa te zhvillosh nje fotografi normale por kur i lan fotografit normale dhe shikon sesa shume kan dal koti fare i bie qe fotografit digitale te stampuara te jene edhe me te lira.

geek

Primus registratum

diferenca shihet moj melissa, digitali eshte shume here me i detaluar nga ai i filmit normal, e vetmja e mete e digitalit qendron se humb mjaft ne skanim dhe ne print, ose duhen makina te ndertuara tamam per stampe digitale. qe kushtojne disa djetera milione me leket tona...