Anglia dhe SHBA: Shqipëria, rrezik terrorist

Guest
Re: Anglia dhe SHBA: Shqipëria, rrezik terrorist

po vetem sepse esh shtet jo shume i psur shqiperia do te thote qe esh pre e terroristave ? e krahasojne me irakun apo ku e di une kshu eeee

Tasi

Primus registratum

Admiral,

Ti e kupton fare mire, qe ne kete forum futen edhe çiliminj, ndaj te falenderoj edhe nje here per sqarimin tend.

Per te tilla tema eshte e nevojshme te thuhet qe:
<span style="font-weight: bold">Nuk lejohet te diskutojne ata qe jane poshte 18 vjeç</span> &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Guest

Fillimisht postuar nga Tasi me pershesh:
[qb]Admiral,

Ti e kupton fare mire, qe ne kete forum futen edhe çiliminj, ndaj te falenderoj edhe nje here per sqarimin tend.

<span style="font-weight: bold">Nuk lejohet te diskutojne ata qe jane poshte 18 vjeç</span> &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
tasi pse ben diskriminim moshe tiii e kush ta ka dhene kete te drejte ? nonjehere keta te vegjelit te cajne piten &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Tasi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mATiLDa:
[qb]
Fillimisht postuar nga Tasi me pershesh:
[qb]Admiral,

<span style="font-weight: bold">Nuk lejohet te diskutojne ata qe jane poshte 18 vjeç</span> &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
tasi pse ben diskriminim moshe tiii e kush ta ka dhene kete te drejte ? nonjehere keta te vegjelit te cajne piten &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
Po qese edhe ti je tek ata qe te çajne piten, atehere ja ke fut kot, se postimin e kam shoqeruar me &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; dhe jo me &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/mad.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Me sa me siper kam dashur te rikonfirmoj idene qe tema eshte jashtezakonisht delikate dhe duhet trajtuar me kujdes.
Nese i meshojme vazhdimisht te tilla temave, pra i veçojme, kjo le te kuptohet qe shkrime te tilla si ai i fillim topikut, bere nga media italiane, jane afer realitetit.
Une personalisht kam mendim te kundert.

Une jam i bindur qe disa media europiane qe mbrojne interesa ekonomike te fuqishme , bejne presion here pas here mbi qeverine e Shqiperise, sa here qe jane ne pragun e ndonje kerkese per konçesion apo diçka te ngjashme.

Per dijenine e atyre qe jane nen 18 vjeç, &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
per momentin jane ne diskutim disa depozita gjigante nafte, prane bregdetit, qe qeveria ka bere sikur i ka refuzuar.

Une desha te theksoja pikerisht kete. E nese une jam member qysh prej fillimit ne kete forum ( ne ate qe u demtua ), kjo tregon te kunderten e pretendimit mbi diskriminimin per shkak te moshes.

Megjithate une kam pershtypjen se edhe ti e kishe me shaka ate punen e pites, por ke ngateruar mimiken e perdorur. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Iliri

Primus registratum

Nje gje eshte e vertete. Qe nga 11 Shtatori dhe nga fillimi i luftes se hapur kundra terrorizmit nga shteti Amerikan, terroristet arabe jane te deshperuar ne kerkim te bazave ne Europe dhe terroristeve me fytyre europiane. Mos beni cudi sikur keta tia arrijne qellimit ne Shqiperi. Shume muslimane, edhe megjithese Amerika e ndihmoi Kosoven ne lufte me Serbet, thone se ndihma kryesore erdhi nga luftetaret e xhihadit islamik nga vended arabe. Po te lexoni disa tema ketu, dhe sidomos ne faqet islamike shqiptare ne internet, ato nuk dallojne shume nga shkrimet qe bejne ekstremistat musliman te botes arabe. Urrejtje ndaj Amerikes, (shume e zakonshme nga anetaret muslimane te forumeve), urrejtje ndaj Izraelit etj. Sa e lehte eshte te shperndahet kjo urrejtje ne Shqiperi? Per mendimin tim, nuk eshte aq e veshtire duke patur parasysh veshtiresite ekonomike te vendit. Ne fund, eshte fatkeqsi qe mbas 50 viteve te izolimit, tani jemi te njohur si rrezik per islamizmin ekstrem. C'do te thote kjo per investimet nga perendimi? C'do te thote kjo per industrine e turizmit?

Disa thenje famoze shqiptaro-muslimane ne internet:

&quot;ALL-LLAHU ESHTE NE NDIHEM TE MUSLIMANVE PA DYSHIM ne kemi me fitua dhe ata qe thojne rofte lidhja izrailo-shqiptare un them u shkaterofshin me temel ata qe e pershendetin kete dhe le ta dine se ALL-LLAHU ka per ti shkaterua nje dite ata...&quot;

&quot;Une mund t'iu them se kete me siguri keta nuk kane arsye te shendosh dhe ndjenja, si mund te jane palestinezet terrorist kur ata e kerkojne lirine e tyre si qdo popull ne bote ,prandaj shpresojme se Allahu do ti denoj armiqt e islamit dhe kjo me siguri se do te ndodhe. &quot;

&quot;TALIBANET,All-llahu po i ndihmon,po i jep fitore cdo dit.Ushtrija e kufrit eshte ne gergeren e fundit.ti ,ti or &quot;musliman&quot; ne cfar pozicioni do te qendrosh kur muslimanet te marrin ate qe All-llahu i'a ka premtu,FITOREN.&quot;

&quot;Familja Bush tradicionalisht eshte kunder Islamit,por jo vetem kaq,ato komplet jane kunder njerzimit,sepse Allahu xh.sh. ua ka dhënë kete mundesi nepermjet shejtan alehilanetit iblisit qe te veprojne keshtu,e me çka do te mbushet Xhehnemi hej? &quot;

&quot;Tash po tregohet ne mediumet e vete amerikaneve se ngjarjet e 11 shtatorit 2001 ne NY bushi i kishte ditur,por edhe shume jahudite e kishin dite(afer 400 sish dhe nuk kishin shkuar ate dite ne WTC),tash ju edhe me tutje mbajni per terorriste muslimanet.Mendoj se jeni shume te dobet si intelektualisht si edhe nga aspekti edukativo-arsimor,shume pak shihni shume pak lexoni. &quot;

Kjo nga nje shqiptar me nikun &quot;Ben Laden&quot;

&quot;ju lutem neve nuk na duhet ndihmat e njishtetit te poshter siq eshte izraeli.
kur ai shtet vret e masakron vllezrit tan.&quot;

&quot;Selamun alejkum we rahmetullahi we bereketuhu...Nuk janë talibanët terroristë, as Osama Bin Ladeni, por vetë Amerika fatkeqësisht. Është Amerika, nëse nuk keni di, vet ajo që i shkatërroi World Trade Center ndërtesat, me anë të sasive të vogla të eksplozivit të vendosura në shumë kate (për këtë shkak ndërtesat praktikisht humben në vete dhe u shndërruan në pluhur). E tërë kjo vetëm që të kenë një arsyetim për sulm në Afganistan, e për të kontrolluar vijat nëntokësore të naftës, të cilat (çfarë rasti!) kalojnë pikërisht nën Afganistan!&quot;

Ka plot shembuj te tjere si keta. Ja pra dhe veshtrimi qe shperndahet dhe mbrohet sot nga vete muslimanet shqiptar. Per mendimin tim, ne jemi ne rrezik, dhe ky rrezik nuk do te ulet, por do te ngritet me kalimin e kohes.

IRROM

Primus registratum

Një fakt që më gëzon, një erë e re , një arom lirie, një avancim i më tejshëm i çështjes shqipëtare. Argumenti: shikoni pak më larg në të kaluarën jo shumë të largët. :tipsy:

IRROM

Primus registratum

Ilirit me siguri që nuk i shkon ky emër,sepse paraardhësit tanë nuk kan qenë asnjiher MUSLIMAN. I nderuar , ne shqipëtarët gjënë e parë dhe më të mirë që do të bënim, do të ishte ç'rrënjosja e muslimanizmit nga trojet shqiçptare, dhe lirimin e popullit nga kjo dogmë famëkeqë që popullit shqipëtar i ka kushtuar shumë shtrenjët.Unë kam patur në detyr të vogël për ti ndihmuar luftës së UÇK-ës, dhe gjat kësaj kohe kam patur kontakte me disa përfaqsues të grupimeve e shoqatave të ndryshme që jetojnë në përëndim, e dij fort mirë se këtu ku kam vepruar unë, ndihma e tyre ka qenë 0.Jo vetëm kaq, por sot , kanë vërshuar në Kosovë duke ndërtuar gjami e duke e keqpërdorur varfërin tanë, dhe paguajn vajzat e reja me kusht që ato të mbajnë shami.
I nderuari Ilir , dhe ju të tjerët të cilët keni të njejtin mendim, Muslimanizmi eshtë një Filozofi mjerane , e shpikur nga njeri i cili ka jetuar në formë të egër nëpër shpella, dhe që cënon rëndë lirit individuale, duke e lënë një pjesë të popullsis nën shtypje të vazhdueshme, nji filozofi mesjetare që njerzimin në përgjithsi e ktheu shum mbrapa duke e stagnuar dhe zhvillimin e më tejshëm në përgjithësi.
Nji popull i kulturuar është ai popull që respekton në maximum të drejtat e gruas. Nji nënë e kulturuar rrit fëmij të kulturuar, ndërsa nji nënë analfabete....
Shikoni gjendjen e gruas në vendet Muslimane!!!
Për dijeni , jam i lindur nga prindër Musliman, të cilët akoma si Iliri mendojnë.

eM

Paper Moon

Per mendimin time ky rezik nuk eshte nga Shqipetaret po nga Shqiperia.
Ajo qe dua te them eshte se neve jemi ne nje pozicion shume te nxehte. Nje urre kalimi nga Europa Lindore ne ate Perondimore. Nga shqipetaret kurre US nuk ka per te ndiere asnje rezik. Dihet mire se Shqiperia perdoret nga shume klandestine dhe per mendomin tim kjo eshte pse sot ne jemi ne kete liste!

eM

Admirali

Primus registratum

<span style="font-weight: bold">E shoh qe paska femije qe ne forum qe perpiqen me cdp menyre qe te tjetersojne temen, dhe me e bukura eshte se po te njejtes gozhde i bien, prandaj i lutem atij/asaj qe ka hap temen, qe te kontakote me ndonje moderator qe ta mbylle kete teme, se po shihet qarte, kalamajve te forumit nuk i rrihet rehat pa ngacmuar te tjeret</span>

menelaos

Primus registratum

IBUC.
Je shume larg realitetit. Kur Europa dhe Amerika e cdo vend tjeter kristian nxjer goca te reja te veshura gjysem nudo neper supermarkata per te shitur mallin si mjet apo skllave Islami e cmon e thote se ne kembet e nenes gjendet parajsa e i thote tambuloj trupin e vet ne menyre qe te mos behet shkak e abuzimeve seksuale te manjakeve te shoqerise tone sot dhe skllave e te tjereve.
Kur Spanja ne kohen e islamit kishte drita me vaj ne rruge e Universitete bile Internacionale e Spitale etj etj Franca dhiste neper qese apo letra e i hidhnin ne oborr e kam e shume e shume te tjera qe nuk eshte vendi dhe forumi i pershtatshem te flasim apo kurat mjeksore qe i perdorim edhe sot nga Avicena e astrolog etjjjjjjj.
Ketu flitet per terorizmin i dashur prandaj mos i ngatero gjerat dhe ofendon fene dhe besimin qe Zoti i ka dhene cdo kujt lirine e zgjedhjes.
Terorizmi nuk vjen nga bota islame pik se pari por nga vete Amerika dhe kjo ehste mese e vertete megjithse tipa si puna jote nuk duhet te dine mire nga historia dhe politika dhe flasin ne ajer por do te ishte me mire te mos ofendoje fene e tjetrit. SHqiptaret kane ngelur prapa per shkak te kokes qe kemi e jo per shkak te fese bota eshte me rrota profesor sot jane myslymanet e neser jane cifutet e pasneser mbase dalin Romet a ku ta di une.
Per djenine tende Profeti Muhamed paqja e Zotit qofte me te eshte personi me i rendesidhem nga ajo kohe e sot. LEXO 100 MOST IMPORTANT PEOPLE.
eshte liber i botuar ne amerike duhet qe ta gjesh dhe fol me i pjekur heres tjeter se le nam.

IRROM

Primus registratum

I nderuari Ilir!
Nuk mendoj se jam shum larg, megjithatë, desha vetëm shkurt të ju përgjigjem. Për sa i përket shitjes së trupit të femrave, jam i sigurt se kjo dukuri ka zënë fill tek vendet muslimane, duke krijuar Haremet e famshme.Sa i përket zbulimeve të ndryshme që ju përmendni jam dakord, por e gjith ajo eshtë zvenitur me kalimin e kohes , sepse në ktovende feja ka luajtur një rol stagnues, dhe sot rezulton të jenë vende të cilat nuk kan mundësi të tjera pos importimit të naftës e tj.Sa i përket shkrimeve për muhametin , mund të ketë me qindra, por për mua të gjitha janë pa vlerë, sepse, pasi e kam lexuar Kuranin, përsonalisht kam ardhur në përfundim se është një kopjim i pjesshëm i Bibles dhe ashtu si dhe bibla nuk kan asnji lloj vlere tjetër, vetëm për tua lexuar fëmijëve në kopsht si prralla të bukura.
Askush të mos preket se ky është mendimi i im, ashtu si unë që jam ateist nuk prekem kur lexoj prrallat tuaja mbi muhamedin e krishtin.
Në shqipëri nuk ka patur e as nuk ka Terrorizëm Islamik, por ka pasur e ka situata kur duhej sajuar teza të tilla, të cilat i kan efektet më vonë.

Iliri

Primus registratum

Terorizmi nuk vjen nga bota islame pik se pari por nga vete Amerika dhe kjo ehste mese e vertete megjithse tipa si puna jote nuk duhet te dine mire nga historia dhe politika dhe flasin ne ajer por do te ishte me mire te mos ofendoje fene e tjetrit...

Shkrime te tilla te japin pergjigjen per temen.
smash.gif

As bin Laden nuk mund te shkruante me bukur ne gjuhen shqipe.

taku

Primus registratum

Ai budallai qe postoi ate mesazhin e stergjate, gjej nje dashnore ose shko ne kine,pune, ose fli gjume.
1.)Sa per Shqiperine para tre vjetesh kur une isha aty per here te fundit une them se eshte vendi me i sigurte per te huajt, se gjithe vendet e tjera. Sepse ne i idealizojme te huajte duke i vene ne nje pjesdestal edhe ata qe jane marangoza apo doktor.
2.) Edhe myslimanet shqiptare pershkak te komunizmit she kohes te gjate qe nuk ishin lejuar te faleshn apo te shkonin ne xhami jane me perendimore se gjithe myslimanet ne gjithe boten(tani ka nja 2 me ferexhe). Une vte jam i shartuar dhe shikoj me shume fondmentalism tek kristianet sesa tek myslimanet ne shqiperi. Myslimanet vetem kane qejf te thone se myslimanet jane me te mire se kristianet por as nuk vene ne xhami(1 here ne vit per bajram).
@$Fundi$@
Keshtu qe ju te huajte flini rehat. Po doni ndihme therisni ndonje jevge per bodigarde.

edwin1002

Primus registratum

Per mendimin tim Shteti Shqiptar eshte komplet pergjegjes per cfare na akuzojne.E them kete sepse ne jemi i vetmi vend ne Evrope qe perkrahim shoqatat islamike.Nuk kam ndonje gje me myslymanismin por ne vend qe te ecim perpara per te kapur Evropen se jemi 50 vjet mbrapa,ne e kthejme koken nga bota islame.Shteti shqiptar ne vend qe te mendoje si ta peparoje vendin mendon se si te haje me shume per vete.Shteti shqiptar ne vend qe te luftoje se si ta ngreje figuren a shqiptarit ne bote mudohet se si e ta uli????

antihero

Primus registratum

..le te bej kush te doj lufta civilizuese ne cfardolloj shteti dhe forme,por shqiperine le te lere rehat.Duhet me qene i kujdesshem ne keto koh te veshtira.
Neve nafte nuk kemi prandaj nuk kemi asnjelloj interesi te futemi ne keto konflikte.
<span style="font-weight: bold">Te na roj shqiperia dhe urime.</span>

shalom

Primus registratum

Sejsel, nga te vjen kjo urrejtje per shqiptaret. Ne radhe te pare a je shqiptar? Nese jo atehere ç'djallin kerkon ne kete forum??????!!!!!!!

genti

Primus registratum

Ndodh shpesh qe njerezit ngushellojne veten duke fajsuar te tjeret per dicka te padeshiruar qe u ndodh atyre.
Une mendoj se e keqja me e madhe ose &lt;&lt;armiku&gt;&gt; eshte ¨injoranca¨!

arian

Primus registratum

po si do ti justifikojn amerikanet gjitha ata ushtare qe jane shqiperi dhe ne kosove.

paolo777

Primus registratum

shqiperise po i rrezikohet identiteti por ne asnje menyre seshte rrezik per ndonje vend sado i vogel qe eshte . nese amerika dhe anglia e famshme kane probleme me vendet islamike ,kjo eshte problemi i tyre.eshte e vertete qe shqiperia eshte ure kalimi per te hyre ne europe por dua tua bej me dije se kidnapuesit te aeroplaneve te 11 shtatorit u mesuan ne angli se si ta perdorin avionin dhe vete amerika e strehoj.
Tani sa njerez hyjne ne ne hotel a duhet ti pyesim biografine e tyre si ne kohen e enverit ???
Me vjen keq per vellezerit tane qe jane rrugash dhe po vuajme po spo me han palla per reputacionin nderkombetare. se ma te poshter dhe budallenje se populli angles nuk kam pare tere jeten.Vetem ne vitin 2002 ne angli jane masakruar rreth 23 femije nen moshen 13 vjec 15 femije jane te zhdukur me mijera gay jane ne rruget e londres
5%te te popullsise martohen ne menyre normale, 30 % e te rrinjeve behen baba ose nene ne moshe 15 - 19 vjeare te ndare nga njeri tjetri.pra keto jane statistika te realitetit anglez pa i hyre thelle pra une personalisht o lali jam krenare qe jam shqipetare dhe e dua shqiperine time me drita pa drita me nanon pa nanon me berishen pa berishen pra pa perjashtim. edu sic eshte.