Angli : Fashistët në protesta

thumbnail.php
Rreth 1 000 persona ishin mbledhur nga radhët e Ligës për Mbrojtjen e Anglisë ndërsa pak metra më tej ishin mbledhur rreth 1 500 persona për kundër-protestë nga Unioni Kundër Fashizmit, ndërsa rreth 3 000 forca policie kanë qenë të pranishëm për të shmangur përqasjen mes tyre.
Në Londër, e djathta ekstreme ka protestuar kundër pranisë së ekstremistëve islamik në Britani. 16 persona janë arrestuar dhe 44 të tjerë janë shoqëruar më vonë për prishje të rendit.
Rreth 1 000 persona ishin mbledhur nga radhët e Ligës për Mbrojtjen e Anglisë ndërsa pak metra më tej ishin mbledhur rreth 1 500 persona për kundër-protestë nga Unioni Kundër Fashizmit, ndërsa rreth 3 000 forca policie kanë qenë të pranishëm për të shmangur përqasjen mes tyre.
Protesta e ekstremistëve përgjithësisht ka qenë e qetë përveç disa momenteve ku ata kanë ofenduar oficerë të policisë si dhe janë konfrontuar lehtë me ata.
Protesta në Londër vjen pasi ka disa javë që qeveria ka ndaluar mbajtjen e protestave në gjashtë zona të saj, aty ku ka një përqindje të lartë të popullsisë myslimane. //shek

P.N.SH

Forumium maestatis
Opo keta fashistet dhe nazistet po permbysin boten.
Ne Angli protesta,ne Meksike puc shteti nga neo-nazistat kurse ne Greqi hyn ne parlament partia neo-naziste.