AMED

Presidenti

Forumium maestatis
AMED

Mesopotami i thone...toka me e vjeter,qytetrimi me i lashte.Vendbanim profetesh, burimi i njerezimit.

nese dikush mendon se perrallat e fese jane vetem per te vene femijet ne shume le te marre nje mesim filozofie politike sot nga traditat e islamit.

Ne ate toke njerezit qeshin pak, se baballaret e tyre u kan qeshur pak kur ishin femije.kane qene gjithmone te ndare nga e keqja mes te mires se te liges.

Ne ate toke u vra njeriu i pare.Per here te pare gjaku i birit te ademit derdhet aty...dhe Historia e desh qe te ish vellai i tij qe ta vriste.Vllavrasja e pare ndodhi po aty.(s'eshte shume ndryshe sot,kujdes).Djalli bindi kabilin te vrsite te vellain(kaini biblik)duke ndare shizmen me te madhe te perplasjes se te mires me te keqen ne token mes dy lumejsh...Amed.

Aty vellezerit ne vend qe ti peruleshin Jusufit (jozefit biblik) e hodhen ne pus.

A ja ben vellai vellait kete?!?!? IA BEN!
si valle? Xhelozia....!

po historia e desh qe ne pus te ushqehej vetem me uje te kulluar e siper te shihte vetem kaltersi e diell, uje e hene, te njihte dhimbjen, urtesine, peruljen, pa e ditur karvani e ish nisur drejt egjiptit,Karvani qe doe merrte si skllav do e çont ne burg per ta ulur me aps ne Fronin e egjiptit.

vazhdimisht kainet kane vrare abelet ne ato ane...vazhdimisht, qe dikush te kalonte nafte,lende berdhamore, kokaine a te vedoste nje yll mes dy lumejsh!

A do mbaroje valle?
Aty jetojne akoma bijte e jusufit a.s. e virtyti s'ka munguar kurre te ncjerre vleren e tij.

A eshte faji i amerikes (apo i çdo gjeje me tednenca te keqija qe derdh e ben te derdhet gjak ne ato ane)?

Jo, kur biri i ademit i trembej Zotit gjithçka i trembej atij...qe kur s' i trembet Zotit, i trembet gjithçkaje tjeter.

Jane interesante per luften e pershkruar ne irak nga profeti a.s. per kohet tona...por s'eshte ketu vendi.

faleminderit per femendjen.
nese dikush mendon akoma se islami e kurani flasin per bomba a kamikaze...ai ka probleme!

olti

Neo
Re: AMED

Me duket se Jusufi ishte nga Palestina dhe jo Kaldea (Mesapotamia), apo gabohem?! :rolleyes:

Presidenti

Forumium maestatis

nuk e ke te qarte se per cilen toke ecilin popull po flasim e jofezi ish hebre e hebrenjte ishin bredhes...ish lindur ne zonen e Kananit...se nga ishte po ta le ty ta thuash.

nejse neo...ty ca detaje te shpetojne e ca po i kape s'i leshon me! /pf/images/graemlins/smile.gif

kastriot

Primus registratum

Eshte mese e vertete qe ne Testamentin e vjeter dmth. Librin e shenjete te Cifuteve mund te gjesh jo vetem vrasjen e pare por edhe vellavrasjen, vellashitjen,perdhunimin e motres,vrasje per arsye fetare, mashtrim etj. etj.
Mirepo kjo nuk ka pse te sherbeje per te ngritur paragjykime kundrejt nje populli te tere.

Kastriot

olti

Neo

Fillimisht postuar nga Presidenti:
[qb] nuk e ke te qarte se per cilen toke ecilin popull po flasim e jofezi ish hebre e hebrenjte ishin bredhes...ish lindur ne zonen e Kananit...se nga ishte po ta le ty ta thuash.

nejse neo...ty ca detaje te shpetojne e ca po i kape s'i leshon me! /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Une e dua per kulturen time.

Tani me sa di une Abrahami erdhi nga andej, por qe me pas nuk kane ikur me ne ate drejtim. Jakobi dhe bijte e tij kane jetuar ne ato zona perqark Palestines. Mgjth me thuaj ku e bazon ti kete qe te bindem une?!

Presidenti

Forumium maestatis

Arabet gjeneaologjikisht s'jane bijte e jusufit lal por myslimanet jane pasardhesit e abilit birit te ademit, mrbartesit te se mires...

çdo mysliman ka per tradite te tijen mesimet e profeteve e eshte bij shpirteror i mesazheve hyjnore.

Jusufi eshte yni saç eshte musai e isai e mesimet e tyre iu drejtuan besimtareve...

E nese s'u binde, me vjen keq...ne kete lloj dije, ska ligje matematikore!

kastriot s'kishte denigrim fetar ne ate shkrim ,vetem pershkrim te historise se nje toke te destinuar te jete nene...e nenat kane gjithmone dhimbje kur afron lindja e nje femije!!!

olti

Neo

Une se kam fare tek feja apo tek gjenealogjia e arabeve, por tek qenia e Jakobit dhe bijve te tij ne Mesapotami, apo jo. Per kete doja te me thoje dicka qe ndoshta nuk e dija une, por si duket paskam te drejte un' /pf/images/graemlins/tongue.gif Nejse, se jam shume kurioz une /pf/images/graemlins/smile.gif

Presidenti

Forumium maestatis

INSEKTI QE BREDH MBI LEKURENE FRUTIT S'MERR DOT KENAQESINE E SHIJES SE TIJ

ke te drejte ti... /pf/images/graemlins/smile.gif

marko

Primus registratum

[qb]
nese dikush mendon akoma se islami e kurani flasin per bomba a kamikaze...ai ka probleme! [/qb]
O President, s'ka nevoje te na thuash neve ti kete, thuaju atyre kopilave palestineze qe hidhnin valle kur digjeshin kullat e NY, Mullah Omarit, dhe Bin Ladenave, jo mua, se un kur nuk i kam perzier islamin me terrorrizmin.
Perkundrazi jane ata zagaret pseudomuslimane qe vrasin ne emer te kuranit.

Presidenti

Forumium maestatis

Marko,
kush ka pak arsye kupton qe populli, turma, ne kushte presioni e dhune, ne shtypje e lufte krijon komplekse sidomos kur kjo eshte e nxitur me qellime te caktuara...asnje intelektual e asnje demostrim masiv s'kishte veç disa femijesh e fshataresh qe nuk do te çuditesha te ken marre ndonje cimçakez pas filmimit...

marko

Primus registratum

Po pra Prezo, turma, populli amerikan, ne ato kushte krijoi komplekse, dhe do duhen dekada tua heqin tmerrin nga muslimanet.
Se ajo teoria e komplekseve punon ne te njejten menyre si per palestinezet dhe per amerikanet, stres njera pale, stres tjetra.
Ktu ta kam llafin, nuk i takon amerikes te mesoje me shume per ta, se ajo ka fuqine, i takon muslimaneve ti tregojne Amerikes qe jane miq e jo Bin Ladena.
P.Sh. nuk dnihmon hic ai fakti qe ai ushtari muslimon, shko e i hudh bomben shokeve te skuadres, ne gjume, ne mes te luftes.
Nuk ka ushtar ne Kuvajt qe mos i shofi me dyshim muslimanet, dothush ti pa te drejte, po ja qe kur vjen puna ke koka, teorite fluturojne nga penxherja.
Nuk kom gjo me ty, po bojm muhabet nigjove, se un e kom me bezdi se kom i miemer qe me muslimon nuk bohet.(lol)

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga marko:
[qb]
[qb]
nese dikush mendon akoma se islami e kurani flasin per bomba a kamikaze...ai ka probleme! [/qb]
O President, s'ka nevoje te na thuash neve ti kete, thuaju atyre kopilave palestineze qe hidhnin valle kur digjeshin kullat e NY, Mullah Omarit, dhe Bin Ladenave, jo mua, se un kur nuk i kam perzier islamin me terrorrizmin.
Perkundrazi jane ata zagaret pseudomuslimane qe vrasin ne emer te kuranit. [/qb]
Ti nuk je myslyman? Nuk e besoj. Babai dhe te shahet ai ngelet babai yt. I Mire i keq. Mos do te japesh pershtypjen tjeter?

Sa per ata qe hodhen valle kur digjeshin kullat i kam pare me syte e mi jo ne TV por ne Tukarm (qyteze e vogel disa kilometra larg Jeruzalemit) ne Izrael.

Lexo fjaline e pare te kuptosh se sa e gjate do jete rruga per ta kuptuar se me terrorizem nuk eshte e gjate. Terrorit nuk i pergjigjet njeri me pershtypje te mira. Duhet nje ndryshim i madh. Taktika te tjera humane. Te fitosh zemren jo me force por me fjale. Nuk e besoj se zoti do te shkateroj qeniet (njerezit) qe vete ka krijuar. Ne rradhe te pare terrorizmi eshte kunder zotit vete, pastaj kunder njerezve. Babai yt por dicka ka qe nuk shkon tek keta. Ta gjejne vete rrugen.

une_une

Primus registratum

Harrova te them se me ofruan nje embelsire ne ate vape. Kujtuan se isha turist, ka shume turiste ne ate zone per shkak te rendesise, dhe me ofruan. Nuk e refuzova. As mikesha ime qe eshte hebre nuk e refuzoi. Per ta ishte nje gezim. Nuk desha te i prishja gezimin por asnjeri nga ata nuk ishte i informuar se rrezimi i kullave ishte ne dem te njerezimit, te tyre me vone. Te vjen keq por faji ne rradhe te pare shikohet te vetja, jo tek ata por ata qe i nxisin ata. NUk leviz ai Presidenti i tyre Arafat sikur ska te tjere nga palestinezet. Eshte tradite atje qe eshte tabu qe nje qendron ne krye disa dekada me rradhe. Egjipt Mubaraku (ky njelloj dikatori eshte) i gezon 3.3 miliarde Amerika i jep cdo vit. Politika egjiptiane eshte neutrale. Arafati, Sadam nuk shkulen, mbreterit e Arabise Saudite, Sulltanatet, Khomnenin e ka caktuar zoti deri sa te vdese te komandoje Iranin. I vetmi shtet atje, ne ate rajon, qe komandohet politikisht ne menyre demokratike eshte Izraeli. Raprezaljet jane dhe do jene perderisa palestinezet te kuptojne se nuk vihen bomba per te hedhur ne ere civilet dhe femijet e shkollave. Ata te pushojne te paret.

une_une

Primus registratum

Palestinezet te marrin shembull nga Kosovaret. Shembull nuk gjen Cecenine te marresh pengje ne teatrot e Moskes, te hedhesh ne ere godina atje por Shembull eshte Kosova. Ndryshim i madh, tregon nivelin e njeriut. Shqiptaret jane Europiane. Kosova e tregoi se genjeshtrat serbe/greke se Shqiptaret jane europiane dhe jo aziatike. Aziatiket i gjen ne Ceceni, Lindjen e Mesme. Palestinezet duhet te marrin shembull Kosoven. Kosova ka nje rruge te gjate, natyrisht, por eshte rruge qe ka nje fund. Rrruga, intifada, palestineze ka fund.

Presidenti

Forumium maestatis

s'do te pergjigjesha po meqe bie pak ndesh me temen.

Kosova dhe palestina s'jane lehte te krahasueshme me gjithe damarin tone patriot.

Njeri kish nje serbi perballe, tjetra diçka pa forme...apo me shume forma..nje shtet perandori, familje a ndoshta tek njeri...

dhe aty interesat kalojne ato territorialet apo ndonje miniere me ar!!!

njerezit i kane thene TOKA e shenjte

Presidenti

Forumium maestatis

Amed eshte toka e dy lumenjve. Ne te vertete gjelberimi i ketyre toka e teja rreth tyre eshte e varur nga keto dy lumenj. Tigri e Eufrati qe "per strana ironia del destino" burojne nga Anadolluja i lindjes! Diçka ka ne kete konteskt qe rri fshehur e pret qe koha - uje te levize mullirin.

Iraku i sotem eshte nje denominacion i ri. A ka nje popull Iraken, pfff nacionalizmet ajne koncepte te trasha, deri diku dogma. Iraku ka qene pjese e perandorive myslimane e per nje dinasti te tere qender e kalifatit Abasid. Por ne islam irak...siri...arabi...rumeli jane denominacione vendesh e jo kombesh! Pra keto terma gjeografik, s'kane kaluar kurre limitet e politizimit per tu bere instrument rracizmi, a fanatizmi per sa kohe ne keto vende sundonte besimi.

Si mund te gjej paqe sot kjo toke?

Opsionet jane pa fund "....sa te duash, menjehere, ti mshtjellin e paketojn si nje hamburgèr" thote grupi "Minatori" e ky referen eshte i vertete!

Por vetem nje rruge ka, me te vetmen rruge qe gjeti paqe ne fillim.

Ne ato toka jeta e njeriut diku katermbedhjete shekuj me pare s'vlente me shume se ajo e nje insekti.

E sot mjaft te shikosh lajmet e te kuptosh sesi 50-60 vete perdite ikin te coptuar ne lumenj gjaku. e te ne keto mbeten numra a shifra ndersa dikujt era e gjakut nen hunde s'i iken tere jeten!

Por katermbedhjet vjet me pare Allahu shpalli :

"Kush vret nje njeri, i cili me jeten e tij nuk ka sjell as dem e as çrregullim ne bote, e eshte i pafajshem, eshte njesoj sikur te kete vrare tere njerezimin"

E toka sot e pergjakur e irakut ate kohe filloi te ncirrte njerez qe njohen Zotin e tyre, te njetet nejrez rruges kur ecnin tashme shihinin mos shkelnin milingonat e druheshin se Allahu u kerkon llogari dhe per kete.Kjo toke nxorri Hasanin nga Bassra, Shejh Gejlanin e dikur bagdadi me njerezit e larte quhej simbolikisht kopesht me trendafila, ku çdo banor ish nje trendafil qe kundermonte era besim!

Do thoni ju, sot kane mbetur vetem gjembat!...une do te pyesja veten pse!

Sot si para 1400 vjetesh njerezit urrenin te huajin, ishin te mbyllur e te pameshirshem. ne ato ane femija e pare vajze, ishte turp e varrosej e gjalle, e njeerzit ekzaltoheshin ne mite te paresh e pije dehese e beheshin te papergjegjshem per veten e per te tjetet.

Islami ndali alkolin me nje ajet...e qytetet mbajten era vere nga sasia e madhe qe u derdh neper rruge. Nje fjale mjaftoi.

Ashtu si mjaftoi qe i derguari i Allahut te thoshte :

"Kush sillet keq me nje dhimi(i huaj jo mysliman ne token myslimane) me ka bere patredjtesi mua e perball Allahut une do te kerkoj drejtesi"

e shton

"Allahu eshte Selim (i bute e i paqte) e i don te butet e te paqtet"

ne token pa qytetrim ku vinte era germadha e fantazma qytetrimesh te lashta te shkaterruara nen peshen e mekateve te tyre. Ne token ku eshte derdhur gjak per here te pare, aty ne kaosin e kohes, njerezit te zhveshur nga njerezimi u perballen me islamin fe! dhe thane :

Semì'na ue Ata'na! Degjuam dhe u Bindem!

E per me shume se njemije vjet dija e botes lindi nga iraku, algjebra u themelua aty, shkrimet e para per fuqite perthamore u shkruan en vitet 900 ne Bagdad giurispridenca e dimensioni shpirteror sollen nje te tille kulture sociale qe beri te jetojne ne paqe kurde, arabe, turq, hebrenj e shqiptare( per shekuj me rradhe iarkun e kane sunduar pashallare Osman shqiptare) dhe kjo ishte e mundur vetem nen kulturen islame. Nese thoni jo...me tregoni nje tejeter vend te perendim me te tille kozmoplotizem e me te tille kulture sociale.

Keto jane standarte qe bota po kerkon akoma te kape! e per aft te keq kush i kishte i humbi.

Ilaçi, kete doja te thoja ilaci eshte ajo qe u humb, As ushtri e as amerikane a stere bota te vije per paqe aty s'ja del dot. Ajo toke kurohet me Islam.

klevis2000

Primus registratum

Kete liber mund ta gjeni ne keto adresa eshte i perkthyer dhe ne shqip me titull.Dita e hidherimit.

http://free.freespeech.org/sultan/Intifadha.pdf

http://www.islaam.com/books/intifadha.htm

http://www.sultan.org/books/

www.sultan.org

Per me shume shiko tek tema Babilonia .... .... .. qe ka hap lirsus

I njëjti fund për ekstremistët e së djathtës

Pushtimi i Palestinës nga ana e Izraelit ka injektuar një shpërthim të evangjelizmit të krishterë në Amerikë. I ka ringjallur shpresat e tyre që Jezusi do të kthehet për të sunduar botën për mijëra vjet. Ata e shohin pushtimi izraelit si një pretekst për luftën e Armagedonit që ndodhë para se Jezuai mund të kthehet. Kjo lëvizje në Amerikë shton fuqinë e kujtdo që ia rrit fuqinë Izraelit ose që futet në një luftë të re. Kjo lëvizje refuzon të ndërmarrë ndonjë zgjidhje paqësore dhe gjithmonë promovon pesimizëm rreth mundësisë të çdo marrëveshjeje paqësore.

Kjo lëvizje ishte në pikat më të larta gjatë viteve të Reganit, veçanërisht kur ai pohoi se besonte në Luftën e Armagedonit. Kjo ishte edhe atëherë kur liderët e lëvizjeve erdhën në kulmin më të lartë të famës së tyre, njerëz si Jerry Falwell, Pat Robertson dhe Jimmy Sweggart.

Shpërthimi i intifadës Palestineze i ngriti shpresat e tyre edhe një herë. Por çfarë ndodhi?

Së pari, le të shikojmë tek e djathta Izraelite. Ashtu si kryengritja Palestineze vazhdon, pakënaqësia dhe lodhja kanë filluar të përhapen në shoqërinë Izraelite, madje edhe brenda rrangjeve ushtarake dhe midis imigrantëve dhe banuesve në territoret e pushtuara. Ka shumë ankth rreth të ardhmes së Izraelit.

Programi i Izraelit për të shtypur Intifadën Palestineze në 100 ditë u provua se ishte një dështim masiv. Më tepër sesa 800 ditë kanë kaluar dhe situata është kthyer në një luftë të ashpër që kërcënon të shpërndajë shoqërinë izraelite.

Tani le të shikojmë krahun e djathtë Amerikan. Politika e tyre e huaj përqendrohet në mbrojtjen e Izraelit dhe duke bërë që ky shteti të ketë kontroll mbi territoret. Megjithatë, e djathta Amerikane është e ndarë në dy fraksione.

Së pari, është një krah i djathë politik laik. Ata duan të mbrojnë të ardhmen e Izraelit me përdorim force dhe duke mbajtur hegjemoninë Amerikane mbi rajonin. Ata duan ta bëjnë këtë tani nën pretekstin e ndryshimit të regjimit në Irak dhe në një term të gjatë nën çadrën e “luftës kundër terrorizmit”.

Pastaj është një krah ekstremist i djathtë fetarë. Ata duan të fillojnë Luftën e Armagedonit. Ata nuk kanë nevojë për asnjë justifikim racional dhe politik për veprat e tyre. Ata nuk pranojnë argumentet logjike. Ata nuk janë të interesuar në asnjë zgjidhje paqësore. Çdo gjë që ata bëjnë është bazuar mbi interpretimin e tyre personal të Librit të shpalljeve dhe analizave të ngjarjeve që vijnë nga një perspektivë e tillë, pjesa më e madhe përqendrohet rreth skicave për të sjellë luftën e Armagedonit.

Rrjedhojat e 11 shtatorit dhe e përgatitjeve për luftë me Irakun kanë sjellë rreth një ndarjeje midis krahut të djathtë fetarë dhe Administratës së Bushit gjithashtu edhe të popullit amerikan si i tërë. Gjithashtu i ka izoluar ata nga pjesa tjetër e krahut të djathtë Amerikan. Ka shumë arsye pse kjo ka çuar tek izolimi i tyre politik dhe një rënie në influencën e tyre.

Për një gjë, është një sjellje e turpshme që është shfaqur tek liderët e tyre dhe reputacionit të tyre të varfër. Ky ishte rasti përpara 11 shtatorit.

Pastaj është nisja e tyre e prerë nga opinioni popullorë. Komenti i Jerry Falwell rreth 11 shtatorit është një çështje në fjalë, kur ai zemëroi të dyja edhe qeverinë edhe publikun e përgjithshëm.

Një arsye e tretë është kthimi i Administratës së Bushit ndaj myslimanëve, si vizita e tij në qendrën islame në Washington dhe kur vet personalisht lavdëroi islamin dhe pastaj edhe anëtarët e administratës së tij. Pastaj pat edhe filma të prodhuar nga Departamenti i Shtetit ku tregohej jeta e myslimanëve amerikan.

Një arsye e katërt është fuqia e gëzuar nga liberalët gjatë viteve të Klintonit. Ata kurrë nuk e panë veten e tyre në një vijë me të djathtët fetarë në asnjë çështje. Gremina e gjerë dalluese e opinionit midis këtyre dy grupeve mund të shihet në dëshmitë e nxjerrë nga World Conference of religion and Peace që është mbajtur në 23, tetor 2002.

Pastaj edhe fakti që publiku amerikan në dekadat e fundit është më i njohur me islamin. Ata kanë një të kuptuar më të madh dhe kanë një respekt për fenë islame, më shumë se sa kanë pasur më përpara.

Gjithashtu ka edhe një vetëdije për çështjen Palestineze. Një përqindje e madhe e publikut amerikan është e bindur që problemi i Palestinës duhet të zgjidhet. Shumë shohin këtë si një mënyrë korrekte për të zgjidhur problemin e terrorizmit.

Pjesa më e madhe e kishave janë përgjigjur me arsye dhe e kanë deklaruar kundërshtimin e tyre për luftën. Kjo mund të shihet në dëshminë e nxjerrë nga World Concil of Churches, me 20, nëntor, 2002 dhe dëshminë e nxjerrë nga Conference of Catholic Bishops, me 16 shtatorë, 2002.

Rezultati i gjithë kësaj ka qenë izolimi i të djathtës fetare nga të dyja, edhe qeveri edhe nga popullata. Ashtu, liderët e kësaj lëvizjeje janë bërë më me ankth rreth të ardhmes së tyre. Kjo ka rezultuar në një libër të një projekti psikologjik të përgatitur nga po ata njerëz që i mbështeten fesë së tyre në Luftën e Armagedonit dhe përpiqen ta sjellin ate, që të paraqesin Pejgamberin e Paqes, si një burrë të dhunshëm dhe një terrorist.

Do përfundoj me fjalët e Shejhul Islam Ibën Tejmijje: “Ishte një eksperiencë e mirënjohur midis ushtarëve myslimanë në Siri që kur ata e rrethonin fortesën e armikut, rrethimi do të ishte shumë i gjatë dhe shumë i vështirë derisa armiku fillonte të shante Pejgamberin, sal-l allahu alejhi ve sel-lem. Kur myslimanët dëgjonin këtë, ishte kjo një përgëzim për një fitore të afërt. Ata e dinin që së shpejti do ta merrnin fortesën dhe se Allahu do të merrte hak mbi armiqt e Tij. Myslimanët e kanë përjetuar këtë shumë herë”. [el-Xhevab es-Sahih Limen Bed-dele Din el-Mesih, vol.6, faqe 296]

Si Allahu ka thënë: ”S’ka dyshim që ai që të fyen ty është ebter”. (el-Keuther:3]

Kur Kisrai (mbreti) i Persisë e shkoqi letrën që Pejgamberi ia dërgoi atij, Allahu e ndau në dysh Persinë. Përkundër kësaj, mbretëria e Herakliut i cili e trajtoi letrën me respekt, qëndroi edhe për shumë kohë.

Sefer el-Havalee