Ambivalenca:C'na ben te ndjejme dy ndjenja kaq te kunderta ne te njejten kohe?

The decatur

Perjashtuar nga Albforumi
Ambivalenca

Kam qene i mrekulluar kur kam degjuar te flitej per here te pare per kete term te cilin lexova me vone qe e kish zbuluar Dostojevski.
Eshte karakteri njerezor, qe kerkon pasterti pikerisht ne castin kur individi jepet pas shthurjeve, qe urren ne castin kur dashuron etj.

C'na ben te ndjejme dy ndjenja kaq te kunderta ne te njejten kohe?

abs

nuk e di...
Ne ambivalenz hyjne ndjenja dhe mendime me disa kuptime njekohesisht.
Fjala bjen per dashuriurrejtje si ndjenje e pandare nga njera tjetra.
Kush ka dasht' e urry njekohesisht dike? te dali pak vullnetar ktu qe ta analizojme :D perhater te temes, e cila me duket se i takon psychologjise e jo filozofise.

Aquarius

Valoris scriptorum
Ne ambivalenz hyjne ndjenja dhe mendime me disa kuptime njekohesisht.
Fjala bjen per dashuriurrejtje si ndjenje e pandare nga njera tjetra.
Kush ka dasht' e urry njekohesisht dike? te dali pak vullnetar ktu qe ta analizojme :D perhater te temes, e cila me duket se i takon psychologjise e jo filozofise.
Une.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Dy ndjenja te kunderta ne te njejten kohe....sjellin vetem dhimbje ne nje lidhje, per mendimin tim ai qe i ka, duhet te kete pblme psikologjike, ne nje fare menyre do dike, dhe paralelisht ben c nuk duhet bere per te shkaterruar ate qe do...

Aquarius

Valoris scriptorum
Ishalla kurr nuk me paraqitet kjo ndjenja, te urrej dhe te dua njekohesisht.
Nuk do te paraqitet por nese ty partneri te do shume,nuk do te shfaqet por me sa di une, se kur nje njeri urren dhe dashurin njekohesisht kthehet pastaj ne marrdhenie seksuale me ate qe urren dhe qe do shume sepse e kam lexuar ne nje liber.

Sweety el

Locus omnem
Flitet b.f për rryma ambivalente nëpër epoka apo për ambivalencën e këndvështrimit të fjalëve.

Megg

Carpe Diem
Eshte ajo ndjenja qe ndjen kur psh i dashuri te trathton :(
Ajo urrejta per gjene qe te beri , per dashurine qe i ke kushtuar per aq kohe ,
e urren,, por trishtohesh dhe vuan per dashurine qe ndjen
... dhe lind nje tjeter ndjenje paralel me Dashurine ! :0