Alonso: Bashkë me Masën do jemi të suksesshëm

Alonso: Bashkë me Masën do jemi të suksesshëm

Dy herë kampioni I botës tashmë flet si pilot I Ferrarit, skuadër me të cilën ak firmosur një kontratë 3-vjecare</p>

Fernando Alonso e ka filluar me resotrante italiane ne Suzuka aventuren e tij të re si pilot i Ferrarit. Një kotoletë milaneze dhe një tiramisu ka qenë porosi e tij dhe e bashkëshortes Rakel del Rozario. Sëbashku me ta në tavolinë kanë qenë, menaxheri Luis Garsia Abadel dhe fizioterapisti personal Fabricio Bora.</p>

Ka qenë një kohë me shi këto ditë në Japoni që nuk premton për ndonjë kohë të miër në këtë fundjavë kur do të zhvillohet edhe gara. Duket më i qetë në prag të kësaj gare Fernando i cili prej kohësh ruante secret marrëveshjen me Ferrarin, një kontratë 3-vjecare me nmjë opsion për dy vjet të tjera dhe me një pagë prej 10 milion eurosh në vit. Ishte vetëm cështe kohe publikimi i kësaj marrëveshjeje pasi dukej se gjithcka ishte arritur prej kohësh.</p>

“Jam i kënaqur dhe krenar që do të pilotoj një makinë Ferrari,” – ka thënë Fernando Alonso në komunikatën për shtyp që ka publikuar skuadra Ferrari në faqen zyrtare të internetit. – “Të pilotosh një makinë si skuadra italiane është një ëndërr për të gjtihë pilotët e kohës sime dhe mua më në fund m’u realizua kjho ëndërr. Për këtë gjë dua të falenderoj në mënyrë të vacantë presidentin e skuadrës Ferrari, Luka di Montezemolo i cili ka këmbëngulur për të firmosur këtë kontratë 3-vjecare.</p>

Që në verën e këtij vitin kishim arritur një marrëveshje me presidentin për nbjë kontratë që do të fillonte në vitin 2011, por pas problemeve dhe ngjarjeve të fundit që ndodhën vendosëm që ta afronim këtë kontratë.</p>

Vitet që kam kaluar te skuadra Renault kanë qenë të mrekullueshëm, sëbashku kemi arritur të fitojmë 4 tituj kampion, dy për pilotë dhe dy për konstruktorë dhe deri tani numërojmë 21 fitore. I uroj fat për vazhdimësinë këtsa skuadre dhe shpresoj që të arrijë rezultate të mira edhe në këto gara të mbetura në këtë kampionat,” – ka deklaruar dy herë kampion bote.</p>

Më pas Fernando Alonso shton: “Më pas të gjitha energjitë e mija do të shkojnë për sezonin e ardhshëm dhe jam i sigurtë se sëbashku me Felipen, do të arrijmë të marrim rezultate të kënaqshme për skuadrën Ferrari. Pres me padurim të fillojë punën me skuadrën time të re.”</p>

Në mënyrë të rastësishtme zyrtarizimi i kontratës së tij është publikuar në prag të garës së Suzukë, garë në të cilën ai arriti të shpallej kampion në vitin 2006.</p>

Tre vite më pas, Alonso dhe Ferrari gjenden sëbashku për të fituar. “Jemi shumë të kënaqur që kemi arritur të firmosim një kontrarë me Fenandon – ka deklaruar numri 1 i kësaj skuadre Stefano Domenikali.</p>

- Ai është një pilot shumë i talentuar dhe që arrin të fitoj shpesh herë, këtë gjë e ka treguar në disa raste gjatë karrierës së tij edhe pse ka qenë në kushte të vështira. Besojmë se ai do të kontribuojë në ngritjen e Ferrarit në krye të klasifikimeve. Ashtu si ka thënë edhe presidenti Montezemolo, të gjithë kampionët duan të vijnë në Maranelo, herët a vonë. Alonso dhe Masa janë dyshja ideale për ne.”</p>

Kush është Fernando Alonso, piloti i ri i “kokëkuqes”?</p>

Por kush është piloti i ri i Ferrarit Fernando Alonso? Për herë të parë Fernando ka arritur të fitojë trofeun Nissan kur ishte vetëm 18 vjec një cmim ky që i duhej për të kaluar në Formulën 1. Ky ishte gjithashtu një ndër sezonet e tij më brilante në kategorinë e garave F3000. Në vitin 2001 spanjolli takohet me Flavio Biatoren dhe firmos një marrëveshje me të duke u future në Formulën 1 te skuadra Minardi.</p>

Me këtë skuadër ai i befason të gjithë që në debutim, ku arrin të rendis makinën e tij në start përpara Prost dhe Burtit. Pas këtyre hapave të para ishin të shtuma rekordet që e shoqëruan Alonson në karrierën e tij në Formula</p>

1. Si spanjoll që ishte ai kishte muzikën në gjak dhe pikërisht në pistën e Oviedos u njoh edhe me Rebekën, e dashura e tij që ishte një violinceliste. Pas saj u njoh me Rakel Rozarion që është edhe sot bashkëshortja e tij edhe ajo këngëtare e një grupi spanjoll. Përvec garave me makina, Alonso është i dashuruar pas bicikletave, futbollit dhe pokerit.</p>

Ai është mik me thuajse pjesën më të madhe të ciklistëve spanjoll si Karlos Sastre apo Alberto Kontador. Për arsye financiare Alonso ka zgjedhur që të jetojë në Zvicër, ka një shtëpi pranë ligjenit të Gjenevës, jus humë larg shtëpisë së Ljuis Hamilton dhe Kejzi Stoner. Verën e shkuar bleu edhe një shtëpi në Lugano ku edhe Maranelo është më afër.</p>

Shumi: Më pëlqen ideja Alonso-Ferrari!</p>

Fernando Alonso duke të ket marrë edhe bekimin e Mikael Shumaker. Spanjolli i cili një ditë më parë publikoi marrëveshjen me skuadrën italiane është mbështetur nga 7 herë kampioni i botës. Vetë Shumaker ka përgëzuar Ferrarin për arritjen e kësaj marrëveshjeje dhe për afrimin në skuadër një pilot si Alonso. “Fernando me Ferrain është një dyshe që më pëlqen shumë,” – ka deklaruar Shumi.</p>

- “Kam qenë i përfshirë që në fillim në këtë cështje dhe më ka pëlqyer. Jam i sigurtë se Fernando do të gjendet mirë me ne, nuk më mbetet gjë tjetër vetëm t’i jap mirëseardhjen,” – ka përfunduar fjalën e tij Mikael Shumaker i cili aktualisht mban postin e këshilltarit për këtë skuadër.</p>

Edhe vetë piloti spanjoll ka folur për paraardhësin e tij. “Kemi shumë gjëra të përbashkëta, në mënyrë të vacantë entuzjazmin dhe pasionin që tregojmë në pistë. Do të më pëlqente të fitoja sa më shumë tituj, ndoshta aq sa Mikael me Ferrarin edhe pse do të jetë e vështirë.(Shekulli)</p>
YrrRcRyeYos

Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23312. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23312