Alexis Tsipras, kryeministri i parë ateist i Greqisë

Tsipras, kryeministri ateist i Greqisë që nuk pranoi betimin fetar prej kryepeshkopit të Greqisë

attachment.php

Për herë të parë në historinë e saj, Greqia ka nga dita e sotme kryeministrin më të ri në moshë, 41-vjeçarin Alexis Tsipras. Dhe po për herë të parë në historinë e saj, një kryeministër grek merr detyrën pa një betim fetar. Tsipras i veshur thjeshtë, si gjithnjë pa kravatë, ishte sot para presidentit në ikje, Karolos Papulias, ku bëri vetëm nje betim politik prej 24 fjalësh.

“Unë ju siguroj se me nderin dhe ndërgjegjen time do të përkrahë Kushtetutën dhe ligjet dhe do t’i shërbejë interesit të përgjithshëm të popullit grek”, tha Tsipras.

Ai mbërriti në Pallatin Presidencial i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij të ngushtë. Më herët Alexis Tsipras u takua për kortezi edhe me kryepeshkopin e Athinës dhe gjithë Greqisë, Hieronimus, të cilit i tha:

“Erdha këtu për të marrë urimin tuaj. Ju siguroj se marrëdhëniet shtet-kishë do të përmirësohen dhe do të jenë më efektive sesa në të kaluarën”.Si një ateist i përbetuar, Tsipras i ka thënë ndër të tjera kryepeshkopit të Greqisë se ai nuk është martuar në kishë dhe nuk i ka pagëzuar dy fëmijët sipas riteve ortodokse. Kështu që edhe tani si kryeministër i vendit nuk mund të bënte një betim fetar, nuk mund të dilte kundër atyre bindjeve që ka mbrojtur për gjithë këto vite. Pas kolaicionit me partinë “Grekët e Pavarur”, Tsipras do të ketë një shumicë parlamentare prej 162 deputetësh.

Koha Jone

bobo

marksist-enverist
hahahah..., yllo na ze noj vend, rradha mrena kar-riga jasht, ke 'vija e kakes' ose ke 'sara-ndou', nga shifet me bukur shfaqja: sesi shqyjne njeri-tjetrin raca andollako-hebreiko-etjopiko grekoqillos!!!- birrat dhe syzet 3D i ke nga un!- Jezusi/Zeusi e bekoft Grekoqillostanin!- mos mungo as ti, ke cepi! ;)

Al-Punk

Still here
Tsipras, kryeministri ateist i Greqisë që nuk pranoi betimin fetar prej kryepeshkopit të Greqisë

attachment.php

Për herë të parë në historinë e saj, Greqia ka nga dita e sotme kryeministrin më të ri në moshë, 41-vjeçarin Alexis Tsipras. Dhe po për herë të parë në historinë e saj, një kryeministër grek merr detyrën pa një betim fetar. Tsipras i veshur thjeshtë, si gjithnjë pa kravatë, ishte sot para presidentit në ikje, Karolos Papulias, ku bëri vetëm nje betim politik prej 24 fjalësh.

“Unë ju siguroj se me nderin dhe ndërgjegjen time do të përkrahë Kushtetutën dhe ligjet dhe do t’i shërbejë interesit të përgjithshëm të popullit grek”, tha Tsipras.

Ai mbërriti në Pallatin Presidencial i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij të ngushtë. Më herët Alexis Tsipras u takua për kortezi edhe me kryepeshkopin e Athinës dhe gjithë Greqisë, Hieronimus, të cilit i tha:

“Erdha këtu për të marrë urimin tuaj. Ju siguroj se marrëdhëniet shtet-kishë do të përmirësohen dhe do të jenë më efektive sesa në të kaluarën”.Si një ateist i përbetuar, Tsipras i ka thënë ndër të tjera kryepeshkopit të Greqisë se ai nuk është martuar në kishë dhe nuk i ka pagëzuar dy fëmijët sipas riteve ortodokse. Kështu që edhe tani si kryeministër i vendit nuk mund të bënte një betim fetar, nuk mund të dilte kundër atyre bindjeve që ka mbrojtur për gjithë këto vite. Pas kolaicionit me partinë “Grekët e Pavarur”, Tsipras do të ketë një shumicë parlamentare prej 162 deputetësh.

Koha Jone
Interesante qe njehere ne histori, nje udheheqes grek distancohet nga Greqia si shtet i krijuar si organizim fetar. Te shohim si do ece kjo qeveri. Deri tani premisat duken interesante, si dikur Obama kur emociononte me "Yes we can!". Te shohim ne realitet sa do mund te bejne.

Universal

AnonymouS
Duke ditur se c'eshte "politika" dhe ne raport me skenaret dhe prapaskenat e "injektuara" dhe te inskenuara s'na mbetet gje tjeter vetem te shohim zhvillimet e metejshme...

Universal

AnonymouS
Greqia nuk dakordohet", kumtoi Kabineti në Athinë, duke shtuar se me deklaratën ishte shkelur "procedura adekuate" pa u siguruar paraprakisht pëlqimi nga Greqia.

Qeveria e re greke e koalicionit kumtoi se e kundërshton deklaratën e Bashkimit Evropian, me të cilën hapet rruga për sanksione plotësuese ndaj Kremlinit, për shkak të konfliktit në Ukrainë, dhe shprehi pakënaqësi që nuk ishte konsultuar.

"Greqia nuk dakordohet", kumtoi Kabineti në Athinë, duke shtuar se me deklaratën ishte shkelur "procedura adekuate" pa u siguruar paraprakisht pëlqimi nga Greqia.

"Hapat e dyshimtë" të Qeverisë së re greke për t'i kundërshtuar sanksionet e reja ndaj Rusisë, e arsyetojnë politikën e jashtme para sfidave të saj ndaj gjendjes së status kuo-së në Evropë, komentojnë disa analistë të huaj.

Nëse Qeveria greke do ta shndërrojë këtë retorikë në realitet, do të testohet kur ministri i ri i Punëve të Jashtme, Nikos Koxias do të ketë mundësi të bllokojë vendosjen e sanksioneve plotësuese në takimin e jashtëzakonshëm të shefave të diplomacive të BE-së, të enjten në Bruksel, shkruan agjencia Bllumberg.

Për vendosjen e sanksioneve nevojitet pëlqimi nga 28 qeveritë e anëtareve të BE-së. Vetoja greke do ta godiste konsensusin e brishtë evropian për përballje me Rusinë dhe fillimisht do ta ulte vullnetin e mirë ndaj SYRIZA-s përderisa lobon për kushte më të lehta për marrëveshjen për ndihmë financiare, komenton agjencia.

Kjo gjithashtu do të ketë ndikim negativ ndaj marrëdhënive me kancelaren gjermane, Angela Merkel, e cila e tregoi mbështetjen e saj që të vazhdohet me presion ndaj Rusisë gjatë eskalimit të dhunës në Ukrainën lindore.

Në fjalimin gjatë marrjes së funksionit të minsitrit, Koxias tha se Qeveria e tij i kundërshton "rregullat për operacion" në suaza të BE-së lidhur me deklaratat për Rusinë.

"Secili mendon se në emër të borxhit, Greqia do të heqë dorë nga sovraniteti i vet dhe pjesëmarrja e saj aktive në politikën evropiane, gabon. Ne dëshirojmë të jemi grekë, patriotë, evropianë, internacionalistë", deklaroi Kuxias.

Ndërkohë, Kabineti i Ciprasit kontaktoi se zyren e kryetarit të Këshillit evropian, Donald Tusk, ndërsa kryeminsitri personalisht me përfaqësuesen e lartë të BE-së për politikë të jashtme dhe siguri, Federika Mogerini, në mënyrë që të shprehin protestë ndaj përmbajtjes së deklaratës dhe të propozojnë ndryshime në të, por propozimet e para ishin anashkaluar dhe deklarta është kumtuar në versionin fillestar", lajmëruan mediumet greke.

web