Albumi Fotografik Shqiptar

pinko

Primus registratum
Albumi Fotografik Shqiptar

Jeni te ftuar te vizitoni faqen shqiptare Fokusi.com, e cila serish ka rinovuar paraqitjen duke u zhvendosur drejt nje publiku gjithmone me kerkues dhe te zgjuar. Mijera foto nga Shqiperia, Kosova, vizitoret.
Quiz, teste dhe artikuj nga bota e artit ne pergjithesi, dhe atij seksual ne veçanti.

Faqja ka premisa per te qene nje nga me te medhate ne te ardhmen, edhe pse ka vetem 1 vit e gjysem online.

Tung! :wave:

olti

Neo
Re: Albumi Fotografik Shqiptar

Mijera foto keni, por u keni vene krejtesisht pa te drejte cdo fotografie te drejtat tuaja. Ne cdo imazh ky (c) Fokusi.com kur dihet shume mire qe i keni marre neper web dhe shume shume pak mund te jene te bera nga vete ju. Ka raste flagrante te albumi juaj ku pervec (c)Fokusi ndodhet dhe (c) origjinale. Eshte e shpifur se si faqet shqiptare marrin pa te drejte dhe hapur kreditet e te tjereve. Pastaj portali qe sapo keni ndertuar. Me cfare te drejte i heq linkun e copyright-it Mambos ti? Skpripti qe keni perdorur ju eshte Mambo dhe nuk keni aspak te drejten per ta hequr. Fokusi mund te jete nje faqe e bukur, por eshte faqja numer nje shqiptare qe shkel me te dyja kembet te drejtat e autorit dhe vjedh kreditet e te tjereve.

Erind

Forumium maestatis

Nga nje ane i bashkangjitem "Neos" do te ishte mire te citoje burimin e materialeve, sepse me duket paradoksale qe ti faqes tende i ke vene (c) dhe te atyre qe ke perdorur nuk i ve burimin!

olti

Neo

Ia ka vene burimin si jo! Burimi eshte Fokusi.com
Ne momentin qe ti ve (c) mbi foto, dmth qe eshte e jotja, qe ate e ke bere ti.

pinko

Primus registratum

Nese mbaj mend mire, ti Neo ke shkruajtur dhe njehere tjeter duke u ankuar per te njejten gje.
Fakti qe ju shqiptaret keni mendjemadhesine te dini gjithçka mbi gjithçka, me ben te qesh. Jo vetem kaq, por keni dhe qejfin e madh te shkaterroni njeri-tjetrin, dhe jo te vleresoni sadopak punen e bere, ose me mire le te themi, nqse diçka eshte bere gabim, keni tendencen te prishni te gjithe idene dhe pjesen tjeter, qe siç i thone: "digjet i njomi me te thatin".

Por ne rastin konkret, vendosja e nje (c) mbi fotot (jo mbi te gjitha siç mund te kontrolloni vete) behet sepse ato jane derguar nga vizitoret ose gjetur ne internet, gjate shfletimit. Per kete gje nuk mund te japim llogari, sepse jane gjera qe ndodhin perdite, dhe smund te shkruhet çdo faqe e rendomte ku gjehen si gjehen, edhe sepse mjafton te besh nje kerkim me google images dhe eshte i njejti rezultat (megjithese me vone te jep linkun e faqes).
Ne keto raste pra, poshte fotove vendoset Autori i tyre bashke me email nqse e ka vendosur dhe lidhjen e faqes se tij. Rasti i tille shfaqet ne fotot e qyteteve, te lekeve, te vizitoreve e shume e shume te tjerave (gati te gjitha), ndersa ne raste te tjera specifike, vendoset nje (c) e autorit mbi fotot qe ai ka publikuar vete. Kjo gje behet me kerkesen e tij.

Duke mbyllur shkrimin, ju sugjeroj te jeni pak me konstruktive ndaj puneve qe ja vlen te vleresohen, dhe mos te shani kedo qe ju del perpara, thjesht per shpirtin e kundershtimit. Mendoj se ka plot faqe shqiptare qe ja vlen te vleresohen, por znobohen nga persona mendjengushte dhe injorante nga pikepamja e internetit. Copyright eshte diçka me delikate, dhe nqse doni te diskutoni mbi te, duhet hapur teme tjeter dhe te merren ne analize te gjitha gjerat, nga vjedhja e emailave, tek ajo e imazheve, shkrimeve dhe publikimi i tyre pa lejen e autorit. Aty ku nuk eshte shkruar SPECIFIKE qe kjo foto eshte e mbrojtur, perdorimi i saj eshte i lire nga çdo person qe e gjen.

Besoj u shpjegova pak.
Ah, cilesia e pergjigjeve te disave eshte e ulet, ndoshta me mire te informohen para se te flasin sa per te mbush faqen me Po ose Jo. Per keto ka sondazhe.

Pershendetje.

P.s - Sa per Mambon eshte e vertete, por ju keshilloj te lexoni dhe njehere gpl per perdorimin e saj, dhe menyren e kuptimit kur ai merret, modifikohet dhe behet i qepur sipas deshires nga programatore (per te cilet dhe paguhet, dhe jane po ata qe merren me mambon). Keni rastin e Netscape qe zhvillohet mbi Mozillan. Tung serish.

bam-ja

Primus registratum

Neo nuk je ne vend te pershtacme per te ber gjykime apo kritika apo cfardolloj qe ti i quan. Persa i perket (C), e me sa shoh une, ti nuk e njeh fare kuptimin e ketij symboli, nejse.
(C) eshte nje symbol per te mbrojtur te drejten e autorit dhe jo sic e mendon ti eshte foto orgjinale.

Faqa Fokusi eshte nje nga faqet me te mira Shqiptare dhe nje nga ato faqe qe te argeton me shum.
Ne duhet te ndihemi me te gezuar qe kemi faqe te tilla si puna e fokusit.
Faqa fokusi eshte ndertuar me shum per ti ngritur inditetin tone per ta ber ate sa me te njohur.

Vizitoheni dhe do ta kuptoni, kjo faqe ka nje mentalitet te kohes, nje faqe teper e lire.

wtf

Primus registratum

Fillimisht postuar nga pinko:
[qb]
P.s - Sa per Mambon eshte e vertete, por ju keshilloj te lexoni dhe njehere gpl per perdorimin e saj, dhe menyren e kuptimit kur ai merret, modifikohet dhe behet i qepur sipas deshires nga programatore (per te cilet dhe paguhet, dhe jane po ata qe merren me mambon). Keni rastin e Netscape qe zhvillohet mbi Mozillan. Tung serish. [/qb]
Pinko Palla! Kujdes me liçensat!
Sa më poshtë po e citoj nga faqja e "Mambo"-s:
http://mamboserver.com/Mambo_Knowledge_Base/What_is_Mambo?/Mambo_GNU_GPL_License_Guideline s/1/

"...So with regard to Mambo, the GPL and copyright:

You MAY distribute it and charge for that service. You MAY change it, add design and content to it and you MAY charge for that. You may NOT alter the license and you must NOT alter the copyright. You do NOT have to show a 'Powered by Mambo' graphic, as it not a copyright notice.

In other words, you must NOT pretend that Mambo is yours, and you must NOT charge people for Mambo."

Meqë anglisht s'e paske kuptuar zotrote liçensën GPL po të dërgoj adresën e përkthimit jo-zyrtar në shqip: http://www.alblinux.net/dok/GPL.html

Mendtë në kokë herës tjetër!

pinko

Primus registratum

E kote te arsyetosh, derisa ti vete skupton.
Kjo teme nuk u hap per te diskutuar (siç e keni zakon te gjeni yçklat) mbi teknologjine, por thjesht per ta vizituar.

Si gjithmone, duke konfirmuar shkrimin e mesiperm, doni te shisni pordhe. Vazhdoni t'ua shisni atyre qe smarrin vesh. Sa per anglishten, mos ma qaj hallin, me duket se eshte e kunderta, por pa u zgjatur, ketu s'eshte vendi.

Mesoni te jepni pergjigje sipas vendit dhe temes se duhur. S'mund te flas per thanasin nqse me pyet per gruan e tij, po si zakonisht, bastardoni qellimin e vertete te temave qe hapin, kudo ne kete forum dhe ne te gjithe te tjeret ku fusin kembet shqiptaret.

Ciao ciao.

P.s - Une jam thjesht nje nga stafi i Fokusi.com, por do me vinte per te qeshur nqse administratori dhe te tjeret qe kane punuar do te lexonin kete postim.

E Perkedhelura

Forumium praecox

Pinko deshta me dite se nga je ti, se me lart thoshe zotrote, "Fakti qe ju shqiptaret keni mendjemadhesine te dini gjithçka mbi gjithçka" :eek:

wtf

Primus registratum

Zotëri, mua pak më intereson kush je dhe çfarë roli ke tek Fokusi.com. Je ti që po mbron në këtë rast anën e fokus.com. Ne përveç "pordhëve" po të shesim dhe "fakte" (faktin e ke tek citimi im pak më sipër, ma hedh dot poshtë të lutem?)
Komentet mbi portalin une do t'i kisha bërë fare mirë nëse nuk do kisha kuptuar që gjithçka aty tek ai portal bie ndesh me një parim timin themelor: respekti për punën e tjetrit.
Nëse është diçka që më irriton ky është përfitimi nga mundi i të tjerëve pa ja përmendur emrin këtyre të fundit.
Atij që ka fokusi.com, mesa duket pak i intereson kjo gjë, pak i intereson ai file COPYRIGHT (shkruar me të madhe për ta theksuar) kur shkarkon Mambon. Kjo me pak fjalë quhet vjedhje, pasi "malli" nuk mban më emrin e të zotit(autorit të Mambo-s në këtë rast) në çastin që ti qëllimisht ja heq. Pikë!

Ps. Bujrum admin-ave të Fokus-it, ndoshta mund ti mbushet me kollaj mendja!

blendiys

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bam-ja:
[qb]
(C) eshte nje symbol per te mbrojtur te drejten e autorit dhe jo sic e mendon ti eshte foto orgjinale.

[/qb]
Pra nese une "vjedh" diku nje foto ne NET dhe e vendos ne faqen tuaj,mund te konsiderohem si autor,fale (C)-se tuaj??

Mesoni te jepni pergjigje sipas vendit dhe temes se duhur. S'mund te flas per thanasin nqse me pyet per gruan e tij, po si zakonisht, bastardoni qellimin e vertete te temave qe hapin, kudo ne kete forum dhe ne te gjithe te tjeret ku fusin kembet shqiptaret
Nese flitet dhe kundershtohet behet fjale per dicka me te mire ne te ardhmen,mos i merrni pergjigjet negative si shenje urrejtjeje dhe mos-vleftesimi.

Ketu fusin kembet Shqiptaret,nese nuk te pelqen,udha e mbare.!!

pinko

Primus registratum

Fillimisht postuar nga h3li0s:
Sa më poshtë po e citoj nga faqja e "Mambo"-s:

"...So with regard to Mambo, the GPL and copyright:

...You do NOT have to show a 'Powered by Mambo' graphic, as it not a copyright notice.

In other words, you must NOT pretend that Mambo is yours, and you must NOT charge people for Mambo."
NE kete link ne piken 5 do te gjesh pergjigjen tende qe me aq zell e ke marre ta mesosh, dhe perfundimisht ta "mbyllesh" me kaq, nese sdo me.

I dashur zoteri qe me kaq pak takt di te diskutosh me nje bashkebisedues qe nuk e njeh, dhe nuk besoj se te intereson ta njohesh, per nga menyra si flet. Mqse po e vazhdon, po te citoj ato qe ke thene me lart per kete çeshtje. Tani po te them une ty serish, lexo mire gjerat dhe pastaj pergjigju, sepse sinqerisht nuk kam zakon te zgjatem me fjale koti dhe persona qe nuk jane te afte te diskutojne me fakte. Ne shqipen tone te dashur (per ate vajzen me lart dua te them qe jam dhe une shqiptar, nesa s'ka kuptuar ironine) ajo fjalia me lart, do te thote qe nuk je i detyruar ta mbash te shkruar, por ne rast se ti e shet kete software si produkt tendin, ben skelje. Une ne mos gaboj nuk mohova autoresine, gjithçka e sajuan parafolesit paçka se s'ua kerkoi njeri, por mqse u dha rasti, ja dhe vete pergjigjia. Si rezultat, ne rast se admini nuk e ka pare te arsyeshme mosvenien e logos ose adreses se mambos, nuk ka asgje te keqe.
Megjithate komentet tuaja ndoshta sherbyen per te rritur interesin per kete teme, ju falenderoj.

Heren tjeter ju sugjeroj te studioni pak me shume, dhe te mesoni etiken e e folurit. Nuk ju ul vlerat te flisni gjera te mençura, perkundrazi. Gjithashtu te pranoni qe dikush di me shume, eshte urtesi, por siç duket nuk ben pjese ne ju.

Tung.

pinko

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi@:<br />
Ketu fusin kembet Shqiptaret,nese nuk te pelqen,udha e mbare.!!
Blendi Blendi, me duket se ketu je moderator. Te jesh moderator eshte pergjegjesi e madhe, dhe normalisht duhet te dish pak gjera me shume se postuesit e tjere. Kjo sdo te thote te vish ne çdo teme, dhe te sillesh sikur Zoti. Me sa the me lart po flet perçart, per shkak se ska te beje fare me ato qe ke cituar nga une. Apo gaboj? Dikush me mendim tjeter le komentoje, por si gjithmone po vertetoni ato qe kam thene me lart, qe i beni lesh e li te gjitha temat qe hapen.

Sa keq...

blendiys

Primus registratum

pinko pinko,une jam anetar i thjeshte si ti dhe si i tille kam te drejten te kundershtoj pa ofendime dhe me shpresen/urimin per nje script tonin /pf/images/graemlins/wink.gif
Ty vella te vret por kjo eshte e verteta,1+1=2.
Ti fole per Shqiptaret dhe une tu pergjigja si i tille.
Nuk te pelqen?
Iniciativa vleresohet,dhe komentet negative nuk jane thumbe.
Shkruajme Shqip ne nje forum Shqipetar.

ladio

Primus registratum

pinko,
'urime per faqen - 5 yje per ju (apo doni 7??)'.

Ketu tek forumi hape kete teme edhe na ftove ta vizitonim faqen e Fokus. Disa dhane komente ashtu sic menduan duke sjelle fake. Ne qofte se ke mundesi te diskutosh edhe tu mbushesh mendjen diskutuesve se jane gabim ateher je i mirepritur, fundja fundit forumi eshte per te diskutuar. Perkundrazi qe ne mesazhin tuaj te dyte ju keni filluar duke ofenduar antare te tjere te forumit. Ne qofte se do ishe aq çun i zgjuar sa po kerkon te dukesh, do debatoje duke mos ofenduar asnjerin por duke sjelle faktet e tua per te hedhur posht ato qe kemi thene ne te tjeret, ashtu sic sollen edhe te tjeret fakte per ato qe mendonin.

Me sa shoh une asnje nga diskutuesit nuk e ka hedhur posht dizajnin apo informacionin e faqes dhe as punen qe eshte bere. Neo kapi nje pike shume te rendesishme, vendosjen e (C) tek shume fotografi qe nuk jane puna dhe djersa juaj. Jam shume i sigurt se ju nuk do te deshironit qe dikush te merrte nje fotografi nga faqja juaj edhe te thote qe eshte puna dhe djersa e tij dhe jo e juaja. Duhet te jeni pak me realist!!

Gjithashtu ne qofte se do te ishit aq te mire sa po na e permend ti do ta linit ate 'Powered by Mambo' aty tek fundi i faqes, ashtu sic ishin ata shume te mire qe te te japin ty gjithe ate pune qe kane bere FALAS! Gjysma e suksesit (ne qofte se faqja qeka e suksesshme) i perket Grupit te Mambo te cilet ju kane mundesuar ate.

Fokusi.com nje faqe tjeter shqiptaresh....

suksese te metejshme...

olti

Neo

Pinko, ti para se te vish ketu, duhet me pare te ndergjegjsohesh se me ke po flet. Ketu nuk eshte as ndonje perdoruese e thjesht e interneti qe do thoshte "ua mami ca foto te bukura" dhe as ndonje tjeter qe do thoshte "hej bre ca p*dhash qe pasket aty"
Ti po flet me mySteRioUs, i cili eshte nje nga programuesit me te mire shqiptare, qe njeh aq shume gjuhe programimi, sa ti ndoshta s'u di as emrat. Po flet gjithashtu me Helios, i cili ne mos gabohem ben pjese ne stafin e Alblinux.Net nga faqet me te respektuara shqiptare. Po flet dhe me Blendin, ish administratori i Albforumi.Com nje nga faqet me te medha shqiptare. Ndersa un' jam Neo /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ti shume mire na solle piken pese te rregullores se Mambos, por shkove deri aty. Nese shikon me poshte do shohesh piken gjashte, e cila thote: 6. May I remove the "copyright" statements from the source code to Mambo?
No, you must keep all copyright notices and credits in the source code.

Dhe nese hyn e sheh burimin e kodit te Fokusi.Com aty ku duhet te ishte me detyrim shenimi:
Code:
[I]< !--
	*	DO NOT REMOVE THE FOLLOWING
 - FAILURE TO COMPLY IS A [b]DIRECT VIOLATION[/b]
	*	OF THE GNU GENERAL PUBLIC LICENSE - [url]http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html[/url]
	-->
	<meta name="Generator" content="Mambo (C) 2000 - 2004
 Miro International Pty Ltd.  All rights reserved." />
	< !--
	*	END OF COPYRIGHT
	-->[/I]
eshte:
Code:
[I]<meta name="Generator" content="Fokusi.com - Copyright 2002 - 2004.
  All rights reserved." />[/I]
Tani te rikthehemi te fotografite. Ndoshta je ti qe se ke te qarte se cfare do te thote ©, por une ne fakt mendoj se ti ke vec arrogancen dhe naivitetin e te menduarit se ti di dhe tjeret jane pyka. Nese do shohesh pak neper web do te thone se: © = Symbol for copyright protection. Por ti e ke te qarte, ashtuk sic e kam dhe une /pf/images/graemlins/wink.gif

Tani thua qe fotot i kane sjelle vizitoret! E pastaj? Kjo i ben fotot e tua ndoshta? Por perseri nese i ve re albumit, sheh qe shumicen derrmuese i ka vene Roni, i cili eshte pronar dhe administrator i Fokusit dhe disa faqeve te tjera.
Gerond Aliaj
C.so Garibaldi, 153
Civitanova Marche, MC 62012
IT
+39.3280141746 Fax: +39.3280141746

Ne fund mund te thuash edhe - "Neo te shkerdhefsha udhet se na cave ***** , kur kemi nje shtet, qeveri e kryeminster, e vjedhin hapur diten me diell, ca te keqe ka qe une labi nga Vlora, Gerond Aliaj, vjedh ndonje skript a foto interneti" - dhe ketu une te jap te drejte.

Ciao
icon19.gif

olti

Neo

Por duhet te dish se nuk e kam me ju personalisht, vec se jam ca alergjik ndaj ketyre gjerave. Kete gje e kam bere me pare me webmasterin e forumivirtual.com i cili ne fund u bind dhe njohu kreditet e te tjereve. Temen diku ketu e ke, gjeje dhe shihe. Gjithashtu e kam bere dhe me medialb.com Shihe ketu: http://www.medialb.com/forumi/detaje.asp?forumi=16&kat=6&tema=151
Keta cunat bene ca rezistence dhe ne fund u detyruan e bene vete nje skript per forum e sot jane te vetmit shqiptar qe kane programuar nje forum /pf/images/graemlins/wink.gif

Shumica e faqeve shqiptare bejne kete qe beni ju sot. Ashtu sic keni marre ju pa te drejte kreditet e Mambos, te njejten gje ka bere dhe Korcavizion.com apo Albasoul.com i cili shkruan nje fjali dy kilometra te gjate per te mos shkelur te drejtat e tij, kur vete ne fakt ka hequr kreditet e Nuke.

pinko

Primus registratum

Jam dakort, por perseris sipas atyre qe shkruajta me lart, qe nuk ka bere njeri vjedhje, sepse te pakten per kete sistem, nuk detyrohet njeri ta vendose.

Une jam dakort qe te ruhet copyrighti, por duhet te kuptohet dhe diversifikohet kush ben vjedhje dhe kush jo. Nqse ne perdorimin e software gnu, une nuk heq copyrightin nga source code, atehere nuk quhet vjedhje. Shenimi ne fund te tij, eshte fakoltativ dhe nqse lihet ne vend, sherben ti japesh kredit punes se komunitetit, por nqse e heq, asnjeri s'te detyron ta vendosesh, aq me pak te te ngreje zerin pa argumenta siç beri dikush ketu lart, dhe aq me keq te flase me ate qendrim (qesharak).

Sidoqofte, nqse pretendojme te ndertojme nje hapesire faqesh serioze, keto gjera duhen diskutuar ne forme dhe ton tjeter, dhe perseris, jo te behen lemsh temat.

Tung :wave: