Aka nevoje Mentaliteti shqipetare te ndryshoje?

Aka nevoje Mentaliteti shqipetare te ndryshoje?

Pdyshim qe gjithekush qe do te hynte per here te pare ne kete forum apo dhe shume te tjre si ky(pasi jane bere shume forume sot,dhe jo me pak sa partite polotike ne Shqiperi),lexon nje mori te pa pare dokrrash qe pakkush kerkon te prek me te vertete realitetin e dhimshem shqiptar.
Askush ketu permendi ne neve shqiptaret me shume se gjithcka kemi nevoje qe te ndryshojme mentalitetin,dhe menyren e te sjellurit ne jeten tone te perditshme ne Shqiperi dhe jasht saj.
Te gjithe mendoj se e dine se ne cfare shkalle qendron menyra e te sjellurit te shqiptareve karshi te tjreve.
pra kemi nje mentaltitet mesjetar dhe nje sjellje fyese ndaj te tjereve.

CFARE MENDONI JU?

swami

Primus registratum
Re: Aka nevoje Mentaliteti shqipetare te ndryshoje?

mentaliteti i shqipëtarit duhet te ndryshoje shume, shume, shume......... po jashtezakonisht shume!!!!!

LERTI

Primus registratum

PROBLEMI ME NE SHQIPETARET ESHTE SE KEMI SHUME LLOJ MENTALITETESH TE NDRYSHME ...... CA THOTE NJERI S'THOTE TJETRI............. ATO QE KANE NGEL NE VITET E MESJETES QE AKOMA MERREN ME GJAKMARJE ........... UNE E KAM ZGJIDHJEN E GJAKMARRJES NE SHQIPERI DHE KUDO NE BOTE .........
ESHTE RECIPROKE QE NE GJAKMARRJE THENIA "TI ME VRET MUA ,UNE TE VRAS TY" ATEHERE KU ISHIN KTO TRIMAT QE TANI VRASIN NJERI TJETRIN NE KOHEN E DIKTATURES SE ENVER HOXHES ???????? FSHIHESHIN SI LEPUJ FRIKACAKE ,DHE NUK UA MBANTE NJERIU QE TE VRISTE NJE NJERI TJETTER .......... POR SIC E DINI JU ....... ERDHI "DEMOKRACIA" EDHE NE SHQIPERI ........ DHE MENTALITETI NDRYSHOI PRAPE ........... KTO LEPUJT FRIKACAKE U BENE TRIMA PERSERI DHE FILLUAN PERSERI TE VRISNIN ............

ZGJIDHJA : VENIA E DENIMIT ME VDEKJE DHE LIGJI DUHET TE JETE ME I FORTE DUKE THENE SE "KUSH VRET NJE NJERI NE GJAK TE FTOHTE OSE ME PARAMENDI ,DUHET TE DENOHET ME VDEKJE DHE PIK" ............

PASOJA : PO TE DENOSH NJA 20 VETA ME VDEKJE, KETO TRIMAT DO TE BEHEN LEPUJ PERSERI DH JU HYN FRIKA SE MOS E "HAJN QAFEN E PATES"

SI MENDONI A KAM TE DREJTE ......... JU LUTEM LLOGJIKONI PERPARA SE TE JEPNI PERGJIGJJEN TUAJ DHE MOS HARRONI SE AMERIKA E KA NE LIGJ DENIMIN ME VDEKJE...........

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ONIRO:
[qb] Askush ketu permendi ne neve shqiptaret me shume se gjithcka kemi nevoje qe te ndryshojme mentalitetin,dhe menyren e te sjellurit ne jeten tone te perditshme ne Shqiperi dhe jasht saj.
Te gjithe mendoj se e dine se ne cfare shkalle qendron menyra e te sjellurit te shqiptareve karshi te tjreve.
pra kemi nje mentaltitet mesjetar dhe nje sjellje fyese ndaj te tjereve.

CFARE MENDONI JU? [/qb]
Tamam ashtu mendoj. Pikes i ke rene. Kurse ti Lerti me duket se ke dali icik nga tema.

ARTAN GJELI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga LERTI:
[qb] PROBLEMI ME NE SHQIPETARET ESHTE SE KEMI SHUME LLOJ MENTALITETESH TE NDRYSHME ...... CA THOTE NJERI S'THOTE TJETRI............. ATO QE KANE NGEL NE VITET E MESJETES QE AKOMA MERREN ME GJAKMARJE ........... UNE E KAM ZGJIDHJEN E GJAKMARRJES NE SHQIPERI DHE KUDO NE BOTE .........
ESHTE RECIPROKE QE NE GJAKMARRJE THENIA "TI ME VRET MUA ,UNE TE VRAS TY" ATEHERE KU ISHIN KTO TRIMAT QE TANI VRASIN NJERI TJETRIN NE KOHEN E DIKTATURES SE ENVER HOXHES ???????? FSHIHESHIN SI LEPUJ FRIKACAKE ,DHE NUK UA MBANTE NJERIU QE TE VRISTE NJE NJERI TJETTER .......... POR SIC E DINI JU ....... ERDHI "DEMOKRACIA" EDHE NE SHQIPERI ........ DHE MENTALITETI NDRYSHOI PRAPE ........... KTO LEPUJT FRIKACAKE U BENE TRIMA PERSERI DHE FILLUAN PERSERI TE VRISNIN ............

ZGJIDHJA : VENIA E DENIMIT ME VDEKJE DHE LIGJI DUHET TE JETE ME I FORTE DUKE THENE SE "KUSH VRET NJE NJERI NE GJAK TE FTOHTE OSE ME PARAMENDI ,DUHET TE DENOHET ME VDEKJE DHE PIK" ............

PASOJA : PO TE DENOSH NJA 20 VETA ME VDEKJE, KETO TRIMAT DO TE BEHEN LEPUJ PERSERI DH JU HYN FRIKA SE MOS E "HAJN QAFEN E PATES"

SI MENDONI A KAM TE DREJTE ......... JU LUTEM LLOGJIKONI PERPARA SE TE JEPNI PERGJIGJJEN TUAJ DHE MOS HARRONI SE AMERIKA E KA NE LIGJ DENIMIN ME VDEKJE........... [/qb]
O Lerti,Une e pata fjalen se si sillemi ne ndaj te tjereve dhe cfare reagimi ve ti re tek te tjeret,dhe se si sillen te tjeret ndaj teje apo ndaj te tjereve dhe sa ndikon kjo per keq ne ambjentin ku ne jetojme.
Une nuk e pata fjalen per gjakmarrjen qe e di e dhe bufi qe eshte tej llogjikes njerezore aplikimi i saj,por per menyren se si sillen ata te rinj apo te reja ne Shqiperi dhe jashte saj qe menjehere sa bien ne sy e tregojne qarte se vijne nga nje vend qe quhet Shqiperi.
Une qe hapa kete teme jetoj prej kohesh ne Britanine e Madhe dhe e di mire se sa fyese eshte sjellja e shqiptareve dhe sa pak respekt meritojne ata apo ato.
Natyrisht qe jo te gjithe.Por po ta krahasojme pak me menyren e te sjellurit te njerezeve me kombesi tjeter nga e jona eshte me te vertete trishtuese realiteti me te cilin perballohesh.
Ate themi qe ne shqipetaret jemi pa edukate apo pa kulture? Nuk e di! Edhe po e dhe jo.

Ketu UK vetem ecja e dallon tjetrin qe po te afrohet nje shqipe qe pa dyshim qe vjen nga mali dhe shkon ne mal,pa permendur edhe fjalorin e ulet qe perdoret me njeri tjetrin pasi nuk kane takt fare te bejne dialog me nje te nje kombesije tjeter.

LERTI

Primus registratum

varja ....... na ngaterrojne ne shqipetareve .......... kur tju thuash se jam shqipetar ......... po filluan te na shajne .......thuaji se "nuk ka pyll pa derra" ......