a vazhdone te ket problem ne rinas?

RAUL

Primus registratum
a vazhdone te ket problem ne rinas?

hi, une do iki ne shqiperi kta dite,por nuk e di a vazhdon te ket probleme per kalimin ne rinas..
vjet kur isha ne shqiperi kam pritur dy ore qe te dale nga rinasi.u merzita aq keq sa nuk me behet te iki prap,familja dhe miq po me pritshin jasht per dy ore ne rreze te diellit,mua me iku truri se pse lloj lloj fytyrash pa expirienc kontrrollojn dekumentat,dhe nuk ja kishin iden qa benin /pf/images/graemlins/frown.gif .. ju lutem neqofse ndonjeri ka qene kto kohet fundit te me tregoj neqofse vazhdon te jete keshtu. /pf/images/graemlins/wink.gif
te pakten te boj gati parat tju a jape atyre hajdutve te mos me vonojne kot.. /pf/images/graemlins/laugh.gif
gjithe te mira.

assassino26

Primus registratum
Re: a vazhdone te ket problem ne rinas?

RAul
boj gati 100 paund se dal te pres une me taksi ke avioni /pf/images/graemlins/laugh.gif

RAUL

Primus registratum

ja fillove ti plako akoma pa ardhur eee :smash: :smash:

susana

Primus registratum

Raul, une isha me pushime ne shqiperi dhe te them te drejten une te pakten kam ndejtur ne rradhe. nuk e di ca dreqin kane. une i tregova green card ai me thoshte ca eshte kjo. :smash: une per vete s'i dhashe asnje leke , aty ne rradhe prita nga inati :mad: have a nice trip :wave:

RAUL

Primus registratum

mossss se me iku truri. /pf/images/graemlins/laugh.gif
si skaska ndryshuar fare moj fiona. :mad:
edhe une nuk do ti jape as nje cindark.

thanks rrushi for your help.. :kiss:

besim231071

Primus registratum

Dy heret e fundit kam qene veren e kalua dhe per vit te ri.As me te voglin problem nuk kam hasur.Mbase nuk keni pasur shans Mandej kur i durova italianet qe te kalonin ne hetuesi speciale do ti dduroja dhe tanet.Dhe ata kane punen e tyre.Ka lezet se flasin shqip.

b.k.

Primus registratum

Une skam pasur ndonjehere probleme.

ndoshta kur vjen ti, vjen me linja qe kane shume udhetare ose bagazhe (me duket se kam vene re disa qe vinin nga US), po ka shume te bej me shancin.

Te paguash????? per cfare?

RAUL

Primus registratum

ne shqiptaret kemi ngel to thon shonc ktu shonc aty. /pf/images/graemlins/smile.gif
shonc me ikur nga shqiperia shonc me marr letrat ne vende te huaja dhe tani na duhet shanc me kaluar rinasin... e po kjo eshte budallallik.. /pf/images/graemlins/frown.gif

o forumista problemi nuk eshte tek shonci por eshte tek truri i kalbur i atyre trapave qe nuk marrin vesh se qa eshte green carta apo travel dekumenti,duan dy ore me i kontrolluar ose presin ndonje lek. etj.. vetem ne shqiperi ndodhin keto gjera sepse neper vende tjera tak fak 5min...

megjithate me vjen mire qe ju paski pas shonc. /pf/images/graemlins/smile.gif

b.k.

Primus registratum

sorry, se dija qe ceshtja lidhet me documentat. :confused: Di qe pasaportat shqiptare aty te pakten kalojne pa me te voglin problem. /pf/images/graemlins/smile.gif

true confidental

Forumium maestatis

Ne rinas seshte dhe aq keq , po ata qe levizin ne Greqi dhe Itali sa radhe u duhet te durojne ne pikat e kalimit apo tragete ..
Nuk e di une skam patur ndonjehere problem ne Rinas, ceshtja e te priturit relativisht nje periudhe kohe dhe kontrollit ndodh gjithandej...dhe sa per te dhene para per te hyre ne vendin tend eshte paradox, boh vetem po te gjejne ndonje :smash:

besim231071

Primus registratum

paç fat ne rinas plako se ka mundisi me te blloku dhe me muaj mos me thane me vite.sidoqofte merre pa fryke.coooooooooool.ata jane gjakpirsa te medhenj,te rrjepin.jane te llahtarshem.une kam pare me syte e mi ç'ka heq me kalu nje vlonjato kosovar.i thonin:ti je vlonjat dallohesh ne dialekt.ai pergjigjej:ç'ke me dialektin ti o te qifja shif dokumentin.u be nje debat aty:jo kosovar jo vlonjat,jo dokumenti jo dialeki dhe si perfundim i ra portofolit shqipetari i lodhur dhe nga rruga dhe nga kurbeti dhe nga hetuesia.une ua fal se te flasin ne shqip,e perseris paç shanc.

Genta

Primus registratum

Po me habisni, une s´kam patur asnjehere problem, kuptohet qe kur eshte rradhe e gjate vonohesh. Une sa here kam shkuar ne Shqiperi kam dale shpejt nga Rinasi, ndoshta se kam patur pasaporte shqiptare...

soni2

Primus registratum

probleme sa te duash dhe jo vetem me pashaporte shqipetare po edhe te huaj vetem se te pashaportat e huaja jane me te sjellshem sepse jane te detyruar po sa per pashaportat shqipetare lere mos e pyt vetem rradha sepse policet e kontrollit kane bere shume perparsi ne komunikim dhe mendoj qe dita dites jane me profesionista po nqs ju kerkojme te njohin (green card titre de voyage travel pass ) etj eshte nje sforco e madhe sepse nuk kan qene kurr jashte shqiperise dhe nuk i njihin te gjitha ligjet une pata humbur pasaporten ne shqiperi dhe mu desh te prisnja 2 muaj e gjysme ne shqiperi qe te vinte lejekalimi nga franca dhe kur kalova ne rinas mu desh te prisnja vetem 20min sepse nuk njihnin lejekalimin si dokument (laisser passer ) sa per probleme te tjera nuk do te kete sidoqofte bej nja 5 paund gati kur te hysh dhe asnje lek kur te dalesh sepse mund te mendojne se ke ndonje problem . :thumbsup: :thumbsup:

TONY

Primus registratum

me fal raul pa dashur te te ofendoj desha te them se nuk e di perse pyet se si eshte ne rinas ,hajde o burri i dheut po shkojne presidente e spo behet kaq debat e jo ti e une qe spyet njeri per ne ,nerr valixhet plako e perpara

RAUL

Primus registratum

hahahahaha me duket se nuk ke marr vesh temen se per cfar bohet fjale.. /pf/images/graemlins/wink.gif megjithate une isha dhe u ktheva prej anejna.... :wave:

flm per pergjigjen.. /pf/images/graemlins/smile.gif

Code-Cracker

Primus registratum

Heren e fundit qe shkova ishte nga fundi i Korrikut 2004.Pas nje pritjeje prej 8 oresh ne Budapest thashe se po me ikte truri.
Te them te drejten edhe pllakat e aeroportit fillova te numeroja pasi te gjitha dyqanet u mbyllen dhe tashme ora ishte 11:50 e darkes.

Mberritja ne Rinas 1:00 e mengjesit.
Ato autobuza qe ta shpifnin erdhen per te na marre. Vjen per pushime dhe per njerzit, por ndonjeher s`te ben zemra per asgje kur shef se c`behet.

Rradha- Ne fund fare te rradhes isha une tek -shtetasit e huaj dhe ne fillim te rradhes ishte nje goce tek te 20-at e larte qe po fliste Gjermanisht me nje shoqen e vete dhe ne krahe kishte gocen e vete. "Kapterri" yne tani ja pa pashaporten dhe po i ja vononte. Ajo i tha dicka ne Gjermanisht, kurse ky tjeteri ketej matan "Kapterrit" te pare ja beri 20-dollar per hyrjen, dhe ja bente me gjishta 10 edhe 10.

-Te qeshja? Me zi po e mbaja te qeshuren nga ky idotllik kaq i madhe, qe vene ne pune ne aeroport xhaje nga 50 vjec, qe nuk dine as te komunikojne.

Ajo- Goca qelloi qe ishte Shqiptare-Gjermane dhe fliste shume mire Shqip dhe ja ktheu "U bere ti mor malok qe ke hanger gjithe jeten tende pras" Jam Shqiptare une lali, Turp te kesh, hajt shpejt tani se jam me femije. Ai "Kapterri" se prishi terezin hic fare, zgerdhihesh si karagjoz burr 40-et e kusur vjec....

Code-Cracker

Primus registratum

Kontrollin e pashaportave e kalove pa problem.!
Morra cantat qe dolen pas nja 1 ore, kur avioni yne ishte i vetmi qe kishte ardhur ne ate kohe.

Tek kontrolli i bagazheve, ishte nje burre qe dukeshe si kapoja ketyre veshur me rroba gri, ketu thash me vete shyqyr qe doli nje i hajrit.

Skaneri nuk puno.!!
-Keni noi gjo me deklaru?- tha ky?
-Brek e kanatjere lale i thash..! (Tashme me kishin hyp kacabunjt keq, dhe thash me vete nuk i jap kokerr leku) Plaku im doli perpara meje, mbase kishte frike se do i plasja ndonje grusht turinjeve ketij "Kapterrit tjeter" se e shikonte si isha nevrikosur. Hyri plaku dhe e morri me nje ane dhe po i thoshte sa e do venin e punes?
Kujt i flet kshu ti mer? Do me shku ne shpi sonte apo jo?-tha kapterri, njerzit mrbapa nesh prisnin!

-Ok tha plaku im nje sekonde,kapi telefonin dhe i ra nje numri -I tha se nuk e linin te kalonte jasht aeroportit- dhe ja drejtoi telefonin ketij "Kapterrit" fol-i tha plaku im!

Kapterri ngeli- si mazllum - O shef na fal o shef se dija, patjeter c`ke ti, jo mer shef po se dija. Nga nje fytyre arogante-kok-lope u shendrua ne nje mashkull legen kapterri.

Therriti dy ndihmesa aty dhe i tha merrjani ketyre valixhet deri tek taksija jasht-
-Jo s`ka nevoj i tha plaku im. Na presin jasht,vetem mos e ul veten kaq posht per nja lek te qelbur se qeke dhe goxha burre. (Uju qimen e nderron por zakonin se harron)

Neise.... nje prej historive qe me kane ndodhur..

Por ka qene dhe nje tjeter kur isha vetem ...

qartesia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Pyes_Lotin:
[qb]

Plaku im kapi telefonin dhe i ra nje numri -I tha se nuk e linin te kalonte jasht aeroportit- dhe ja drejtoi telefonin ketij "Kapterrit" fol-i tha plaku im!

Kapterri ngeli- si mazllum - O shef na fal o shef se dija, patjeter c`ke ti, jo mer shef po se dija.

-Te qeshja? Me zi po e mbaja te qeshuren nga ky idotllik kaq i madhe, qe vene ne pune ne aeroport xhaje nga 50 vjec, qe nuk dine as te komunikojne.

[/qb]
Te qeshja ? Qesh se me qesh esht.Ne pune i ka fut ai shefi kta, miku plakut tat pra,ai i ka fut n'pune kta 50 vjecart,dhe ket shefin e kapterrit e ka fut n'pun Nano horri.Per t'qeshur.

Po ti mos u merzit se i paske do miq. /pf/images/graemlins/wink.gif

Code-Cracker

Primus registratum

Jo vella nuk eshte ashtu sic thua ti!

Miku plakut tim, s`ka futur njeri ne pune, por ato kapterrat atje beje si i do menderja, duke abuzuar me ligjin sepse ti dhe te ankohesh nuk ke ku te ankohesh. Ai miku qe mori plaku im, vari bo detyren i tha..